Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#76 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Što se ironije tiče, tu si potpuni promašaj. Ne preporučujem da pokušavaš više.
Što se Ćire tiče, niko ne traži u njemu žrtvu već krivca za poraz. I jeste. On kao šef stručnog štaba snosi odgovornost za totalnu nepripremljenost, koja je jedini krivac što smo ispali bez ipaljenog metka. Posljednja se konstatacija možda ne može odnosi na prvu utakmicu gdje smo imali svoje prilike i nismo toliko loše stajali na terenu, ali kada smo ostali bez ključnih igrača (a sve krivicom opet tog istog Ćire) nismo djelovali uopšte kao imalo ozbiljna ekipa.
Što se Ćire tiče, niko ne traži u njemu žrtvu već krivca za poraz. I jeste. On kao šef stručnog štaba snosi odgovornost za totalnu nepripremljenost, koja je jedini krivac što smo ispali bez ipaljenog metka. Posljednja se konstatacija možda ne može odnosi na prvu utakmicu gdje smo imali svoje prilike i nismo toliko loše stajali na terenu, ali kada smo ostali bez ključnih igrača (a sve krivicom opet tog istog Ćire) nismo djelovali uopšte kao imalo ozbiljna ekipa.
- jeza u ledja
#77 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Od 72 glasa
34% glasalo da bi prosli Portugalce
12% glasalo da bi bili prvi
Dakle, da rezimiramo -
34% vas misli da smo jaca ekipa od Portugala
12% vas misli da smo jaca ekipa i od Spanije.
46%, skoro pola, misli da bi proslo cak i bolje od naseg do sada najboljeg uspjeha. Pustimo se sad Cire i Kodre, znaci 46% vas misli da bi u ovako jako grupi bili prvi, ili kao drugi prosli Portugalce. Mislim ono. Na osnovu cega? Mozda na osnovu toga sto smo u zadnjih godinu dana drasticno sebi popravili rejting? Pronadjite teme od zime prosle godine kad su izvucene grupe, pogotovo nakon EP, koliko li vas je mislilo da cemo doci do baraza?
OVO JE DOKAZ DA VI NISTE OBJEKTIVNI. Ne znate razmisljati racionalno. Uopste.
Trebao sam staviti i opciju "osvojili bi SP"....
Dakle, da rezimiramo -
46%, skoro pola, misli da bi proslo cak i bolje od naseg do sada najboljeg uspjeha. Pustimo se sad Cire i Kodre, znaci 46% vas misli da bi u ovako jako grupi bili prvi, ili kao drugi prosli Portugalce. Mislim ono. Na osnovu cega? Mozda na osnovu toga sto smo u zadnjih godinu dana drasticno sebi popravili rejting? Pronadjite teme od zime prosle godine kad su izvucene grupe, pogotovo nakon EP, koliko li vas je mislilo da cemo doci do baraza?
-
slusam.ba
#78 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kodro i Bola nikad ni u ludilu nebi ostavili sredinu terena portugalcima kod rezultata 0-0 na poluvremenu a go nam treba za produzetke..kakav Kodro i Bola debil najveci nebi to uradio..o ostalim stvarima da i ne pricam tj sve je vec receno nema se sta tu vise pricat..Ciro odlaziDado dijasporitus wrote:Mozda ne kontas ironiju pa da jasnije to kazem. Nista sto sam naveo nema veze sa stvarnoscu ali itekako opisuje trenutno dusevno stanje pojedinih ljudi koji komentarisu ovdje i kojima sam opsezno pokusao odgovoriti par puta. U glavnom nacin razmisljanja pojedinaca na ovoj temi se svodi na to da nemogu preboliti da smo ispali u barazu i da zrtvu sad traze u Ciri i to gledajuci kroz nostalgicno luzersku lupu u smislu da su Kodro i Bola ostali cvjetale bi nam ruze i mi nebi bili toliko tuzni sada.Globus wrote:Nadji mi jedan komentar na forumu koji kaze da bi mi sa njima osvojili Svjetsko prvenstvo ...da bi uopste otisli na svjetsko sa njima ? Nemoj molim te u cilju da se uklopis valjat gluposti izvadjene iz svoje glave .. Ovo sto si napisao niko nije napisao do sada ...Mi sa njima ne bi odmah otisli na neku veliku smotru .. ali bi otisli .. a sa ovima necemo nikad otici ..Fudbal domaci nece nikad ozdravit sa ovima a sa Kodrom i Bolicem hoce kad-tad ali bolje ikad nego nikad ..Zato bolje nemoj nista pisat ako ces valjat takve glupostiDado dijasporitus wrote:Da se uklopim u totalne gluposti koje sa valjaju na ovoj temi
Da su Kodro i Bola ostali otisli bi u Afriku, tamo bi u grupnoj fazi izbacili Argentnice a u finalu bi rasturili Brazilce. Da su Kodro i Bola ostali Osim bi nam bio predsjednik saveza, Vaha bi dao otkaz u Obali samo da preuzme ulogu sekretara a Bazdarevic bi napustio Grenoble da se prihvati pro-bono uloge zamjenika predsjenika saveza. Da su Kodro i Bola ostali danas bi morali prosiriti listu lige petice na listu ligu sestice da naprave mjesta za originalnu Premijer Ligu BiH. Da su Kodro i Bola ostali danas bi bili u Evropi, nebi imali viznog sistema, bio bi gotov auto-put a svima bi plate bile 72% vece. Eh samo da su Kodro i Bola ostali.
![]()
![]()
![]()
![]()
-
slusam.ba
#79 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
gospodineSarajevski wrote:odavno poganiji tekst nisam procitao nego ono što je danas napisalo ono govno židak
ono nikako da svari da ovo nije bosnjacka vec bosanskohercegovacka reprezentacija. i to radi namjerno
sad ce nam i dodik bit kriv sto je stari ublehas pokazao kako ne zna
i jos mi je gluplje citati kako kodro nema iskustva? jel ga guardioa imao prosle godine pa uze sve sto se uzeti moglo? jel ga imao slaven bilic pa unisti engleze i ode na evropsko? a kakvo to iskustvo ima slovenacki selektor?
pogledajmo sta je to zapravo blazevic napravio od 2000. godine pa naovamo? jebote, on je uspio biti otjeran iz drave, iz varteksa, iz hajduka, zagreba, siona... i sad nam dodik kriv? jebe se dodiku za ciru i misimovica... a valjo je ciri dodik kad mu je rekao da ce platit avion za portugal
-
The 51st State
#80 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
ne znam sa kime bi imali vise uspjeha, ali je jasno sa kime bi imali vise reda i sistema. za sve ostalo je master card...
-
elSaik
#81 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Evo ga, moj post od 2.2.2008.. Dakle PRIJE FUCKING ČIRE.jeza u ledja wrote: Pronadjite teme od zime prosle godine kad su izvucene grupe, pogotovo nakon EP, koliko li vas je mislilo da cemo doci do baraza?
Da li sad, profesore, imam Vašu potvrdu objektivnosti?elSaik wrote:6. September 2008
Spain – Bosnia-Herzegovina 1
Belgium – Estonia 1
Armenia - Turkey x
10. September 2008
Bosnia-Herzegovina – Estonia 1
Spain – Armenia 1
Turkey - Belgium 1
11. October 2008
Belgium – Armenia 1
Turkey – Bosnia-Herzegovina 1
Estonia - Spain 2
15. October 2008
Bosnia-Herzegovina – Armenia 1
Belgium – Spain 2
Estonia - Turkey x
28. März 2009
Belgium – Bosnia-Herzegovina x
Armenia – Estonia 1
Spain -Turkey 1
1. April 2009
Bosnia-Herzegovina – Belgium 1
Estonia – Armenia x
Turkey - Spain x
5. September 2009
Armenia – Bosnia-Herzegovina x
Spain – Belgium 1
Turkey - Estonia 1
9. September 2009
Armenia – Belgium x
Bosnia-Herzegovina – Turkey 1
Spain – Estonia 1
10. October 2009
Estonia – Bosnia-Herzegovina 2
Armenia – Spain x
Belgium - Turkey x
14. October 2009
Bosnia-Herzegovina – Spain x
Estonia – Belgium x
Turkey - Armenia 1
Spain 10 7-3-0 24
BiH 10 5-3-2 19 18
Turkey 10 4-4-2 16
Belgium 10 2-4-4 10
Armenia 10 1-5-4 8
Estonia 10 0-3-7 3
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#82 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Uzimas jedan kopleksan problem kao sto su zuti kartoni, ofrlje protumacis situaciju i donosis brzoplet zakljucak da je Ciro kriv jer nam je tim bio desetkovan u Zenici. Neznam koliko dugo si pratio kvalifikacije ali ovaj zakljucak koji i ti donosis se bazira na teoriji da je Ciro morao "ocistiti" igrace kartona u Talinu a sto vecina koja zastupa tu teoriju uvijek zaboravlja ili ne zeli da se prisjeti je da mi smo dosli u Talin da se borimo za baraz. U slucaju kiksa protiv Estonije nasu smo sansu trebali onda traziti sa Spanijom a sa ciscenjem zutih kartona u Estoniji nikad nebi uzeli Spance, znaci nebi vidjeli ni baraz.elSaik wrote:Što se ironije tiče, tu si potpuni promašaj. Ne preporučujem da pokušavaš više.
Lako je zaista sad se praviti pametan i stavljati teret tamo gdje mu nije mjesto i neprihvatati cinjenicu da za uspjehe u fudbalu je potrebno puno rada, padanja i iskustva. Ono sto sam ja izvukao iz ovih kvalifikacija, a pratim reprezentaciju skoro od osnivanja, je da po prvi put u istoriji ljudi znaju ko je BiH, respektuju nas i boje se a to vam govorim iz strane perspektive. To je tek prvi korak a ako je Ciro imalo zasluzan za taj prvi korak netreba ga jos tjerati.
- jeza u ledja
#83 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Daj mi link za tu temu ako moze, da ne trazim bezveze. Ne zbog tvog posta vec zbog generalnog misljenja.elSaik wrote:Evo ga, moj post od 2.2.2008.. Dakle PRIJE FUCKING ČIRE.jeza u ledja wrote: Pronadjite teme od zime prosle godine kad su izvucene grupe, pogotovo nakon EP, koliko li vas je mislilo da cemo doci do baraza?
Da li sad, profesore, imam Vašu potvrdu objektivnosti?elSaik wrote:6. September 2008
Belgium – Estonia 1
Armenia - Turkey x
10. September 2008
Spain – Armenia 1
Turkey - Belgium 1
11. October 2008
Belgium – Armenia 1
Estonia - Spain 2
15. October 2008
Belgium – Spain 2
Estonia - Turkey x
28. März 2009
Armenia – Estonia 1
Spain -Turkey 1
1. April 2009
Estonia – Armenia x
Turkey - Spain x
5. September 2009
Spain – Belgium 1
Turkey - Estonia 1
9. September 2009
Armenia – Belgium x
Spain – Estonia 1
10. October 2009
Armenia – Spain x
Belgium - Turkey x
14. October 2009
Estonia – Belgium x
Turkey - Armenia 1
Spain 10 7-3-0 24
BiH 10 5-3-2 19 18
Turkey 10 4-4-2 16
Belgium 10 2-4-4 10
Armenia 10 1-5-4 8
Estonia 10 0-3-7 3
PS: Da li ti spadas u ove sto su odgovorili 'prosli bi Portugalce'? U tvom predvidjanju se ne spominje baraz i moguci protivnici.
-
amarpitar
#84 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Ima li bi konacno evropske pripreme, sto znaci Sinanovic i kompanija se nebi vrtili oko reprezentacije. Igraci bi se mogli koncentrisati na utakmice, vidjeli bi sta je karantin, ali cini mi se da to i njima ne odgovara, jer im je draze kafancit' sa usanovicem, novinarima and co. san nebi imo sta pisati, nebi bilo cire da provali kakvu glupost.
Kodro bi obilazio sve nase talente i potencijalne reprezentativce po evropi, a ciro ih prati preko eurosporta, ako stigne pogledati pregled evropskih liga nakon partije monopola sa halidom i caskanja sa sinanom.
Kodro bi obilazio sve nase talente i potencijalne reprezentativce po evropi, a ciro ih prati preko eurosporta, ako stigne pogledati pregled evropskih liga nakon partije monopola sa halidom i caskanja sa sinanom.
-
elSaik
#85 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kod rezultata 0:2 protiv Estonije, naš KAPITEN prilazi selektoru i pita DA LI DA ČISTIMO KARTONE. Odgovor Ćirin je NE. Sva priča tu prestaje. Daljne komentarisanje, tumačenje i kvaziargumentovanje nije potrebno, jer sve jasno!Dado dijasporitus wrote:Uzimas jedan kopleksan problem kao sto su zuti kartoni, ofrlje protumacis situaciju i donosis brzoplet zakljucak da je Ciro kriv jer nam je tim bio desetkovan u Zenici. Neznam koliko dugo si pratio kvalifikacije ali ovaj zakljucak koji i ti donosis se bazira na teoriji da je Ciro morao "ocistiti" igrace kartona u Talinu a sto vecina koja zastupa tu teoriju uvijek zaboravlja ili ne zeli da se prisjeti je da mi smo dosli u Talin da se borimo za baraz. U slucaju kiksa protiv Estonije nasu smo sansu trebali onda traziti sa Spanijom a sa ciscenjem zutih kartona u Estoniji nikad nebi uzeli Spance, znaci nebi vidjeli ni baraz.elSaik wrote:Što se ironije tiče, tu si potpuni promašaj. Ne preporučujem da pokušavaš više.
Lako je zaista sad se praviti pametan i stavljati teret tamo gdje mu nije mjesto i neprihvatati cinjenicu da za uspjehe u fudbalu je potrebno puno rada, padanja i iskustva. Ono sto sam ja izvukao iz ovih kvalifikacija, a pratim reprezentaciju skoro od osnivanja, je da po prvi put u istoriji ljudi znaju ko je BiH, respektuju nas i boje se a to vam govorim iz strane perspektive. To je tek prvi korak a ako je Ciro imalo zasluzan za taj prvi korak netreba ga jos tjerati.
Stvari koje su nas dovele do baraž su: kvalitet igrača + nepodcjenjivanje "malih" + bakljada i prekid u Belgiji! Ćiro je samo uzrok ovog drugog. Dakle, Ćiro je zaslužan za motiviranost protiv slabijih reprezentacija, što nam je bilo boljka u proteklim kvalifikacijskim ciklusima.
S druge strane, Ćiro je kriv:
1. Jer je dopustio da se u i oko reprezentacije motaju likovi kojima u i oko reprezentacije nije mjesto.
2. Jer ekipu nije spremio taktički za najbitnije utakmice ovog ciklusa.
3. Jer krivicu za neupsjehe ne traži u sebi već prebacuje na igrače, stvarajući tako negativnu atmosferu.
4. Jer otvoreno i javno brani Muniba Ušanovića. S KIM SI, TAKAV SI. Uvijek bilo, uvijek će i biti.
--- ako sam šta propustio, slobodni ste da dopunite ---
@Jež - tema je u donjem dijelu, a zove se "Road to Mundijal 2010". Tad nisam znao ko će nam biti protivnik u baražu i shodno tome nisam ni mogao prognozirati da li ćemo ili ne proći dalje.
edit: Zamislite reakcije da je Quieroz gostovao pet dana prije utakmice u tamošnjem Big Mamma Houseu, umjesto da se priprema za utakmicu. Spalili bi ga!
Last edited by elSaik on 24/11/2009 18:24, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#86 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Ocigledno se pokazalo - da je pritisak glavonja iz saveza toliki da normalan covjek (selektor) tu ne moze izdrzat. Zato je pitanje kako bi se s tim nosili Kodro i Bolic, koji su za Blazevica mala djeca.amarpitar wrote:Ima li bi konacno evropske pripreme, sto znaci Sinanovic i kompanija se nebi vrtili oko reprezentacije. Igraci bi se mogli koncentrisati na utakmice, vidjeli bi sta je karantin, ali cini mi se da to i njima ne odgovara, jer im je draze kafancit' sa usanovicem, novinarima and co. san nebi imo sta pisati, nebi bilo cire da provali kakvu glupost.
Kako vi to zamisljate, da bi Munib i Co. otisli sa scene zato sto je Kodro selektor? Znate sta bi se desilo kad bi se selektor pobunio protiv situacija a-la Selma Bajrami, novinarcici u salonima hotela, Mirnela Sadovica, Jakirevica, ili utakmica sa Iranom, Omanom? Dobio bi otkaz! Pitajte Meha i Elvira.
-
elSaik
#87 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
jeza u ledja wrote:Ocigledno se pokazalo - da je pritisak glavonja iz saveza toliki da normalan covjek (selektor) tu ne moze izdrzat. Zato je pitanje kako bi se s tim nosili Kodro i Bolic, koji su za Blazevica mala djeca.amarpitar wrote:Ima li bi konacno evropske pripreme, sto znaci Sinanovic i kompanija se nebi vrtili oko reprezentacije. Igraci bi se mogli koncentrisati na utakmice, vidjeli bi sta je karantin, ali cini mi se da to i njima ne odgovara, jer im je draze kafancit' sa usanovicem, novinarima and co. san nebi imo sta pisati, nebi bilo cire da provali kakvu glupost.
Kako vi to zamisljate, da bi Munib i Co. otisli sa scene zato sto je Kodro selektor? Znate sta bi se desilo kad bi se selektor pobunio protiv situacija a-la Selma Bajrami, novinarcici u salonima hotela, Mirnela Sadovica, Jakirevica, ili utakmica sa Iranom, Omanom? Dobio bi otkaz! Pitajte Meha i Elvira.
Ćiro nije doša u trenutku dok je Kodro bio selektor već u trenutku kada se na utakmicu reprezentacije okupi 12 ljudi, a na Koševu na utakmici podrške Kodri 30.000. Dakle, nije bilo pitanje Kodro ili Ćiro, nego pitanje Kodro ili Savez. Pobijedio je Savez.
- _BaD_BoY
#88 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
kodro/bolic/sarajevo-x vs. ciro
s kim bi vise imali uspjeha? 
i realno ljudi koga bi doveli ako bi ciro otisao? da dodje barbarez,bolic,kodro il ko vec opet su oni nemocni..savez je taj koji ce ih opet sutnut ako im ne budu podrobni..vidili smo kako se to radi sa bolicem i kodrom..ja bi licno podrzao sve ove ljude i ako bi barbarez bio trener ja bi mu dao dozivotni mandat bez obzira na rezultate..ali on se i dalje nista ne pita osim igraca..i dalje ce se krasti,stimati utakmice i slicno..evo cisti primjer je celik..ljudi su izmijenili xxx trenera a i dalje ista lopovska uprava opstaje..
p.s.i ovi nasi treneri po svijetu ako su vec neke patriote trebali bi malo vise da pokazu patriotizma i da se zajedno bore kod fife,da lobiraju i slicno..zajedno sa nama..a ne ovako svi su svuda po svijetu kad grcamo do grla u govnima i javljaju se pred kakvu tekmu po studijima i pametuju.lahko je biti vodja kad je sve super daj nek sad istupe svi skupa u borbi sa savezom..neka se izbore za svoje pozicije ako vec zele da pomognu ovoj drzavi..koji god trener da dodje to ce i dalje biti cisto mazanje ociju svim navijacima..iza legende barbareza bi se i dalje krila sva ta govna iz NSBIH..
i realno ljudi koga bi doveli ako bi ciro otisao? da dodje barbarez,bolic,kodro il ko vec opet su oni nemocni..savez je taj koji ce ih opet sutnut ako im ne budu podrobni..vidili smo kako se to radi sa bolicem i kodrom..ja bi licno podrzao sve ove ljude i ako bi barbarez bio trener ja bi mu dao dozivotni mandat bez obzira na rezultate..ali on se i dalje nista ne pita osim igraca..i dalje ce se krasti,stimati utakmice i slicno..evo cisti primjer je celik..ljudi su izmijenili xxx trenera a i dalje ista lopovska uprava opstaje..
p.s.i ovi nasi treneri po svijetu ako su vec neke patriote trebali bi malo vise da pokazu patriotizma i da se zajedno bore kod fife,da lobiraju i slicno..zajedno sa nama..a ne ovako svi su svuda po svijetu kad grcamo do grla u govnima i javljaju se pred kakvu tekmu po studijima i pametuju.lahko je biti vodja kad je sve super daj nek sad istupe svi skupa u borbi sa savezom..neka se izbore za svoje pozicije ako vec zele da pomognu ovoj drzavi..koji god trener da dodje to ce i dalje biti cisto mazanje ociju svim navijacima..iza legende barbareza bi se i dalje krila sva ta govna iz NSBIH..
- jeza u ledja
#89 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
A to je ta tema?elSaik wrote:@Jež - tema je u donjem dijelu, a zove se "Road to Mundijal 2010". Tad nisam znao ko će nam biti protivnik u baražu i shodno tome nisam ni mogao prognozirati da li ćemo ili ne proći dalje.
Pa sto ne kazes, to je tema na kojoj se kalkulisalo na koji bi nacin mogli doci do baraza, a nisu pisale prognoze koji ce stvarno rezultati biti. Razlika postoji.
To je jedno, drugo, naravno nisi znao ko ce biti protivnik u barazu, zato ako si odgovorio na ovoj temi sa 'prosli bi Portugalce' ova tvoja iznad prognoza nema puno veze sa ovom temom.
- jeza u ledja
#90 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Da, pa to i ja govorim.elSaik wrote:jeza u ledja wrote:Ocigledno se pokazalo - da je pritisak glavonja iz saveza toliki da normalan covjek (selektor) tu ne moze izdrzat. Zato je pitanje kako bi se s tim nosili Kodro i Bolic, koji su za Blazevica mala djeca.amarpitar wrote:Ima li bi konacno evropske pripreme, sto znaci Sinanovic i kompanija se nebi vrtili oko reprezentacije. Igraci bi se mogli koncentrisati na utakmice, vidjeli bi sta je karantin, ali cini mi se da to i njima ne odgovara, jer im je draze kafancit' sa usanovicem, novinarima and co. san nebi imo sta pisati, nebi bilo cire da provali kakvu glupost.
Ćiro nije doša u trenutku dok je Kodro bio selektor već u trenutku kada se na utakmicu reprezentacije okupi 12 ljudi, a na Koševu na utakmici podrške Kodri 30.000. Dakle, nije bilo pitanje Kodro ili Ćiro, nego pitanje Kodro ili Savez. Pobijedio je Savez.
-
elSaik
#91 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Nije mi samo jasno, čitaš li ti ono što sam pišeš?jeza u ledja wrote:A to je ta tema?elSaik wrote:@Jež - tema je u donjem dijelu, a zove se "Road to Mundijal 2010". Tad nisam znao ko će nam biti protivnik u baražu i shodno tome nisam ni mogao prognozirati da li ćemo ili ne proći dalje.
Pa sto ne kazes, to je tema na kojoj se kalkulisalo na koji bi nacin mogli doci do baraza, a nisu pisale prognoze koji ce stvarno rezultati biti. Razlika postoji.
To je jedno, drugo, naravno nisi znao ko ce biti protivnik u barazu, zato ako si odgovorio na ovoj temi sa 'prosli bi Portugalce' ova tvoja iznad prognoza nema puno veze sa ovom temom.
I, da, spadam u onu grupu ljudi koja na osnovu toga što je vidjela o kakvoj se EKIPI (naglašavam riječ ekipa, momčad, tim, timska igra, uigranost kolektiva, snaga ekipe, čisto da Neelix ne bi opet morao pisati klubove u kojima POJEDINCI igraju) Portguala radi, da smo uz temeljite pripreme i taktičku postavku koja odgovara protivniku, mogli proći.jeza u ledja wrote:Od 72 glasa
Dakle, da rezimiramo -
-
elSaik
#92 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Kodro i Bolić se ne bi imali s tim nositi iz prostog razloga što je bili, opet ponavljam, ili oni ili Savez. Dakle da su oni ostali, Savez ne bi.jeza u ledja wrote:Da, pa to i ja govorim.elSaik wrote:jeza u ledja wrote: Ocigledno se pokazalo - da je pritisak glavonja iz saveza toliki da normalan covjek (selektor) tu ne moze izdrzat. Zato je pitanje kako bi se s tim nosili Kodro i Bolic, koji su za Blazevica mala djeca.
-
sabanss
#93 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Ako cemo posteno nije Ciro bio najblize plasmanu vec Sliskovic sa obzirom da mu se dva puta sve odlucivalo u jednoj utakmici. Samo sto je kod nas sve produkt stihije i srece a ne organizovanog rada.
- jeza u ledja
#94 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
elSaik wrote:Nije mi samo jasno, čitaš li ti ono što sam pišeš?jeza u ledja wrote:A to je ta tema?elSaik wrote:@Jež - tema je u donjem dijelu, a zove se "Road to Mundijal 2010". Tad nisam znao ko će nam biti protivnik u baražu i shodno tome nisam ni mogao prognozirati da li ćemo ili ne proći dalje.
I, da, spadam u onu grupu ljudi koja na osnovu toga što je vidjela o kakvoj se EKIPI (naglašavam riječ ekipa, momčad, tim, timska igra, uigranost kolektiva, snaga ekipe, čisto da Neelix ne bi opet morao pisati klubove u kojima POJEDINCI igraju) Portguala radi, da smo uz temeljite pripreme i taktičku postavku koja odgovara protivniku, mogli proći.jeza u ledja wrote:Od 72 glasa
Dakle, da rezimiramo -
aaaa, elSaik, pa sto ne kvotiras cijeli svoj post:
Znaci ono nije bila tvoja prognoza, nego optimisticka zelja.elSaik = 02.02.2008. wrote:
6. September 2008
Belgium – Estonia 1
Armenia - Turkey x
10. September 2008
Spain – Armenia 1
Turkey - Belgium 1
11. October 2008
Belgium – Armenia 1
Estonia - Spain 2
15. October 2008
Belgium – Spain 2
Estonia - Turkey x
28. März 2009
Armenia – Estonia 1
Spain -Turkey 1
1. April 2009
Estonia – Armenia x
Turkey - Spain x
5. September 2009
Spain – Belgium 1
Turkey - Estonia 1
9. September 2009
Armenia – Belgium x
Spain – Estonia 1
10. October 2009
Armenia – Spain x
Belgium - Turkey x
14. October 2009
Estonia – Belgium x
Turkey - Armenia 1
Spain 10 7-3-0 24
BiH 10 5-3-2 19 18
Turkey 10 4-4-2 16
Belgium 10 2-4-4 10
Armenia 10 1-5-4 8
Estonia 10 0-3-7 3
E sad, koliko je moguće - malo je moguće; ali bi bilo idealno.
Nisi ni ti vjerovao da je moguce, odnosno mislio si da je malo moguce doci do baraza. To je jos iz vremena Kodre.
Od tada si skontao da si nas podcijenio, a sad evo kontas da smo trebali proci i baraz.
Sam si dokazao svoju neobjektivnost. Ti si upravo primjer onoga o cemu govorim. Hvala na pomoci.
- jeza u ledja
#95 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Samo da kazem, ovo su moji postovi od 2. jula ove godine:
Niko ne razmislja jos o barazu, ali realno mi cemo jako tesko do SP jer su vrlo malo sanse da u istom ne dobijemo za protivnika Francusku, Rusiju ili Hrvatsku.
Ako prodjemo u baraz sanse da dobijemo Rusiju ili Francusku su 50%.
Znaci od 4 moguca protivnika mogu nam uvaliti ta dva. Pa vi vidite.
Tesko da mi mozemo jednu takvu repku uzeti u dvomecu.
Jos tu dodamo Hrvatsku koja je eto nesto slabija od ove dvije, ali opet...
Naravno nista nije nemoguce, ali ono, budimo realni.
Imamo 25% sansi da dobijemo nekoga tipa Svicarska, protiv koga bi se jos i mogli nadigravati.
Ali isto tako imamo 25% sansi da dobijemo Francusku. A ono, prolazak jedne male repke poput BiH protiv giganta kakav je Francuska u barazu....se jednostavno ne desava.
- Bosnolog
#96 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
@elSaik ,Potpisujem 100% ,si u pravu za iznesene konstatacije!elSaik wrote:Kod rezultata 0:2 protiv Estonije, naš KAPITEN prilazi selektoru i pita DA LI DA ČISTIMO KARTONE. Odgovor Ćirin je NE. Sva priča tu prestaje. Daljne komentarisanje, tumačenje i kvaziargumentovanje nije potrebno, jer sve jasno!Dado dijasporitus wrote:Uzimas jedan kopleksan problem kao sto su zuti kartoni, ofrlje protumacis situaciju i donosis brzoplet zakljucak da je Ciro kriv jer nam je tim bio desetkovan u Zenici. Neznam koliko dugo si pratio kvalifikacije ali ovaj zakljucak koji i ti donosis se bazira na teoriji da je Ciro morao "ocistiti" igrace kartona u Talinu a sto vecina koja zastupa tu teoriju uvijek zaboravlja ili ne zeli da se prisjeti je da mi smo dosli u Talin da se borimo za baraz. U slucaju kiksa protiv Estonije nasu smo sansu trebali onda traziti sa Spanijom a sa ciscenjem zutih kartona u Estoniji nikad nebi uzeli Spance, znaci nebi vidjeli ni baraz.elSaik wrote:Što se ironije tiče, tu si potpuni promašaj. Ne preporučujem da pokušavaš više.
Stvari koje su nas dovele do baraž su: kvalitet igrača + nepodcjenjivanje "malih" + bakljada i prekid u Belgiji! Ćiro je samo uzrok ovog drugog. Dakle, Ćiro je zaslužan za motiviranost protiv slabijih reprezentacija, što nam je bilo boljka u proteklim kvalifikacijskim ciklusima.
S druge strane, Ćiro je kriv:
1. Jer je dopustio da se u i oko reprezentacije motaju likovi kojima u i oko reprezentacije nije mjesto.
2. Jer ekipu nije spremio taktički za najbitnije utakmice ovog ciklusa.
3. Jer krivicu za neupsjehe ne traži u sebi već prebacuje na igrače, stvarajući tako negativnu atmosferu.
4. Jer otvoreno i javno brani Muniba Ušanovića. S KIM SI, TAKAV SI. Uvijek bilo, uvijek će i biti.
--- ako sam šta propustio, slobodni ste da dopunite ---
@Jež - tema je u donjem dijelu, a zove se "Road to Mundijal 2010". Tad nisam znao ko će nam biti protivnik u baražu i shodno tome nisam ni mogao prognozirati da li ćemo ili ne proći dalje.
edit: Zamislite reakcije da je Quieroz gostovao pet dana prije utakmice u tamošnjem Big Mamma Houseu, umjesto da se priprema za utakmicu. Spalili bi ga!
- libertyBiH
#97 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
To je to El saik 100% ispravno..
- rado_vidjen
#98 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Sta ti mislis jesu li igracki bolje reprezentacije: Slovenije, Slovacke, Latvije, Svicarske, Skotske, Austrije, Polsjke, Norveske, Belgije...od BiH? E pa, sve ove nabrojane repke su u zadnjih 13 g. makar jednom ucestvovale na nekom velikom takmicenju.jeza u ledja wrote:Od 72 glasa
Dakle, da rezimiramo -
Ja bih cak dodao i Dansku, Svedsku i Grcku, kao ekipe za 2-3 malo bolja igraca a ostalo cisti prosjek.
Jel ima i nekih drugih faktora osim njihovi igraci igraju u boljim klubovima ?
Rijec koju trazis je: SAVEZ. Nasu selekciju, sa jednim Osimom ili Susicem, siguran sam da bi FIFA gledala drugacijim ocima.
Nije slucajno da Slovenija vec treci put igra na velikom takmicenju, a nema nijednog klasnog igraca. To ne moze biti slucajanost niti sreca i povoljan zrijeb.
Kodro i Bola su bili garancije za zdrave temelje. Rezultat je nevazan krarkorocno. Ali sam zato siguran da bi dugorocno bilo efekta. Evo samo gledano sa jednog aspekta: desetine extra talenata siguran sam ne bi igrale za tudje zemlje; ili sam siguran da bi sve pokusali da ih dovedu pod nas barjak.
- jeza u ledja
#99 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Mislim da brkas babe i zabe.
Naime, rijec je o selektoru, ne o savezu.
Koliko mi je poznato, savez i njihov rad su bili isti i onda, i prije toga, a i sad. Vjecito isti ljudi, isti lopovluci.
Dakle nije rijec o njima, vec o selektorima, jer je savez ostao i ostace isti. Samo je pitanje koliko tu selektor moze uciniti da ublazi negativne uticaje iz istog.
Pitas ima li i neki drugih faktora osim sto njihovi igraci igraju u boljim klubovima?
Znas koji faktor cini nas razlicitim od ostalih?:
PREMIJER LIGA BIH
Naime, rijec je o selektoru, ne o savezu.
Koliko mi je poznato, savez i njihov rad su bili isti i onda, i prije toga, a i sad. Vjecito isti ljudi, isti lopovluci.
Dakle nije rijec o njima, vec o selektorima, jer je savez ostao i ostace isti. Samo je pitanje koliko tu selektor moze uciniti da ublazi negativne uticaje iz istog.
Pitas ima li i neki drugih faktora osim sto njihovi igraci igraju u boljim klubovima?
Znas koji faktor cini nas razlicitim od ostalih?:
PREMIJER LIGA BIH
-
nihoniho
#100 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
nije nimalo jednostavno odgovoriti jesmo li mogli bolje ili ne.
naravno, biti skeptican po pitanju uspjeha bih je uvijek bio racionalan i pametan stav.
s druge strane, 4-5 ofanzivnih igraca nase reprezentacije su prosloj sezoni dali skoro 100 golova. malo ko se mogao pohvaliti slicnom statistikom i to skoro da je bio garant da cemo nalupati slabe i prosijecne reprezentacije.
najvjerovatnije, bilo koji drugi trener ne bi postigao manje od cire. pobjede nad belgijom jesu podvig ali, realno, oni su gubili i od armenije i igrali pravo slabo.
naravno, biti skeptican po pitanju uspjeha bih je uvijek bio racionalan i pametan stav.
s druge strane, 4-5 ofanzivnih igraca nase reprezentacije su prosloj sezoni dali skoro 100 golova. malo ko se mogao pohvaliti slicnom statistikom i to skoro da je bio garant da cemo nalupati slabe i prosijecne reprezentacije.
najvjerovatnije, bilo koji drugi trener ne bi postigao manje od cire. pobjede nad belgijom jesu podvig ali, realno, oni su gubili i od armenije i igrali pravo slabo.