Ma ja sam apsolutno protiv i tu nemam nikakvih dilema!klif wrote:Licno, takvu koaliciju ne bih mogao nikako prihvatiti. Ali, posto vidim da ne postoje nikakvi politicki principi, nista nije iskljuceno.
Neko ovdje rece, previse volim socijaldemokratiju da bih je zrtvovao zbog uskostranackih interesa socijaldemokrata u BiH AKO se isti odluce da udju u koaliciju sa jednom od stranaka cijih je dobar dio rukovodecih ljudi bio direktni saucesnik u razbijanju i Jugoslavije i BiH i cije su ruke, u ime naroda i vjere
Moze rukovodstvo SDP-a sa Zlatkom na celu govoriti koliko hoce o "pragmatizmu" i politickoj realnosti. Vidjeli smo do cega je taj njihov pragmatizam doveo u zadnjim pregovorima oko UP kad su tako olako prepustili palicu opozicionara Silajdzicu
I da zlo bude vece, zatvorili su SVA vrata nastavku pregovora u slucaju neuspjeha pri glasanju tvrdeci da ako se ova sansa propusti, sljedeca dolazi za 10 (deset!
Jebo te, ko da se radi o Halejevoj ili nekoj slicnoj kometi!
U svakom slucaju, koaliranje najvece i objektivno jedine relevantne opozicione stranke u BiH, koja je u svim ovim godinama iza nas (pa cak i u ratu kada se svim srcem i kadrom kojeg je imala stavila u sluzbu odbrane zemlje od agresije!) imala jasan i nedvosmislen gradjanski koncept uredjenja Bosne i Hercegovine, priznavajuci puni realitet postojanja tri konstitutivna naroda i ostalih nacionalnih manjina sa SDA, znacilo bi pranje obraza i skidanje odgovornosti s pleca onih koji su medju najodgovornijim (ukljucujuci tu njihove sestrice SDS i HDZ) za sve ono sto je narod njihovom zaslugom propatio zadnjih 15 godina!
Ipak, iskreno se nadam da od toga ipak nece biti nista, mada, "dabogda kceri..."
p.s. Onima koji me prozovu da je lako meni imati principe kad ne dijelim istu sudbinu sa gradjanima BiH vec zivim sredjen zivot na zapadu da odmah kazem - u pravu ste!
Jeza me uhvati kad pomislim na to sta bih sa sobom da sam kojim slucajem dole u jednoj takvoj situaciji!