Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
[quote="buzzer
nemo se jarane ljutiti, jbga nisam mog'o izdurat'.
kako god jos par sati nervoze i znacemo na cemu smo.
ja da sam glasac u novom sarajevu glas'o bih za tebe iako ti stranku ne mogu ni s maslom, nego si mi ti nesto drag...
pozz[/quote] [/quote]
Da sam se ja kandidovao,svi bi ste vi glasali za mene jer bih znao sta i sto je jos vaznije kako nesto napraviti u vasoj opcini.
Ni ja ne zivim u N Saraejvu, nego u N. Gradu i ta Opcina ima odlicnog nacelnika kome nikad ne bih bio protukandidat,jer ne bih imao sanse. Ako te interesira moj identitet imas pm, pa se javi. Do tada .....
P.S. Do 17 sati na biralista izslo 9529 biraca sa pravom glasa ili 15,2 %.
MAlo brate malo
opet manjina bira za vecinu.
Ko je krivv????????
Krivi smo mi sto smo im pustili.....
pozz
Posljednje vijesti
04.02.2007
KOLDŽO U PREDNOSTI NAD FAZLIJOM
Prema preliminarnim rezultatima na izborima za načelnika sarajevske općine Novo Sarajevo uvjerljivo vode dva kandidata-Nedžad Koldžo (SDA) koji je osvojio 38 posto i Nedžad Fazlija (SDP) s osvojenih 35 posto glasova. Razlika između Koldže i Fazlije iznosi 600 glasova a kako ni jedan od kandidata u prvom krugu nije dobio nadpolovičnu većinu, pobednik će biti utvrđen nakon što se prebroje preferencijalni glasovi.
palestinka wrote:KOLDZO BORG izgleda pobijedio toga sam se i bojala kada sam vidjela koliko je malo ljudi izašlo. Ma razumijem zasićenost izborima, ali KOLDZO??? Da barem mogu napraviti prostorno-vremenski potres kao u Zvjezdanim, pa da se ljudi mogu opametiti...
Stranka za BiH je doživjela pravi fijasko-prije četiri mjeseca u Sarajevu su osvojili najviše glasova a sada su za načelnika općine Novo Srajevo tek na trećem mjestu s duplo manje glasova od drugopasliranog SDP-a. odnosno za 60 posto manje glasosva od prvoplasirane SDA. Kako objašnavate ovaj vrtoglavi sunovrat Silajdžićeve kamarile?
putnik wrote:"Ala je lep" - prokomentirao bi debil Risto Đogo, gledajući plakat kandidata Stranke za BiH za načelnika Općine Novo Sarajevo
hahahhaah
Moj komentar kada sam ga vidjela na plakatu bio je: Mati mila, pa zar ih nisu sviju pustili sa Jagomira tamo nekada 1992???? Lik ima totalno facu nekoga ko ima u najmanu ruku SCH....
JAMBO wrote:Stranka za BiH je doživjela pravi fijasko-prije četiri mjeseca u Sarajevu su osvojili najviše glasova a sada su za načelnika općine Novo Srajevo tek na trećem mjestu s duplo manje glasova od drugopasliranog SDP-a. odnosno za 60 posto manje glasosva od prvoplasirane SDA. Kako objašnavate ovaj vrtoglavi sunovrat Silajdžićeve kamarile?
Pa ko je lik, nepoznat skroz, Koldzo je duze od njega i u politici i u opstini. A sto se glasova tice i koliko kome radi se o neizlaznosti biraca, a ne sto je jedan bolji, a drugi losiji. Nacelnik ko god bio, opet ne moze nista sam, a u opstini se zna ko je pobijedio.
Pitam se bas ko je to pobjedio u Opcini? Nacelnik moze dosta toga sam, jer raspolaze sa odredjenim budzetom(100 000 KM ) koje moze trositi kako hoce i nikom ne polagati racune za to. To se zove budzet za diskreciono pravo. A sto se tice pobjede i provodjenja politike vijece ce funkcionirati kao i do sada. Samo sto ce stanovnici N.Sarajeva dobiti novo,bolje sa vise betona "najnovije" Sarajevo odnosno Vilsonovo.
Ali eto, dok ste vi ovdje "mudrosrali" poput dobrih starih "mudrosera" sacica zelenih izabra nacelnika da te Bog dragi sacuva.
Ali kako kazu " GLASALI STE, ETO VAM GA".........
Bilo kako bilo izabrana je njgora moguca varijanta, a krivci za to su svi oni koji nisu glasali.
dijaliza wrote:Posljednje vijesti
04.02.2007
KOLDŽO U PREDNOSTI NAD FAZLIJOM
Prema preliminarnim rezultatima na izborima za načelnika sarajevske općine Novo Sarajevo uvjerljivo vode dva kandidata-Nedžad Koldžo (SDA) koji je osvojio 38 posto i Nedžad Fazlija (SDP) s osvojenih 35 posto glasova. Razlika između Koldže i Fazlije iznosi 600 glasova a kako ni jedan od kandidata u prvom krugu nije dobio nadpolovičnu većinu, pobednik će biti utvrđen nakon što se prebroje preferencijalni glasovi.
zamalo da zaboravim. kakva ba preferencija. Svi koji su glasali,glasali su po instrukciji: "Broj jedan ispred naseg kandidata i vise nista,nema nas narod svijest da odabere i neku alternativu",kao ako nije onaj onda moze ovaj vec samo nas i niciji vise".
MA JEBAJI GA. NAROD JE CUDO, ILI KAKO JEDAN RAHMETLI POLITICAR RECE BLECAK.
JAMBO wrote:Stranka za BiH je doživjela pravi fijasko-prije četiri mjeseca u Sarajevu su osvojili najviše glasova a sada su za načelnika općine Novo Srajevo tek na trećem mjestu s duplo manje glasova od drugopasliranog SDP-a. odnosno za 60 posto manje glasosva od prvoplasirane SDA. Kako objašnavate ovaj vrtoglavi sunovrat Silajdžićeve kamarile?
Čuj kako!? Pa narod doš'o tobe! Dosta im je laži SzBiH, dosta im je primitivaca iz SzBiH, dosta im je lopova iz SzBiH... Zato su i glasali za SDA kandidata!
apoliticni_politikant wrote:Nacelnik moze dosta toga sam, jer raspolaze sa odredjenim budzetom (100 000 KM ) koje moze trositi kako hoce i nikom ne polagati racune za to. To se zove budzet za diskreciono pravo.
POZZ
Joj provale. Moze dosta toga sa 100,000 KM???
Tih 100,000 KM se zove budzetska rezerva a moze se koristiti samo za hitne i nepredvidjene troskove. A obzirom da je budzet opcine 12,5 miliona KM tih 100,000 KM predstavlja kap u moru ili tacnije 0.8% opcinskog budzeta.
Tih 100,000 KM se zove budzetska rezerva a moze se koristiti samo za hitne i nepredvidjene troskove. A obzirom da je budzet opcine 12,5 miliona KM tih 100,000 KM predstavlja kap u moru ili tacnije 0.8% opcinskog budzeta.[/quote]
Mislis da je 100 hiljda KM novca poreskih obveznika,za koje opskurni politicki lik poput Koldze nikome ne mora polagati racune malo.
Za 15000 KM moze se napraviti adekvatne betonska ploha za kosarku,mali nogomet,rukomet i odbojku.
15 000 KM potrebno je za normalno i nesmetano funkcionisanje jednog manjeg sportskog kolektiva.
Za 20 000 KM moguce je postaviti 200 -400 novih kanti za otpatke i provesti medisjku kampanju za povecanje ekoloske svijesti gradjana.
Zelis da nabrajam dalje ili da sama rasporedis ostatak sredstava kojima nacelnik raspolaze a nikom racune ne polaze.
apoliticni_politikant wrote:
Mislis da je 100 hiljda KM novca poreskih obveznika,za koje opskurni politicki lik poput Koldze nikome ne mora polagati racune malo.
Bilo bi lijepo da se suzdrsis od psovki.
Ako si pod "opskurni politicki lik" mislio na nacelnika neke opcine onda da te podsjetim da opcinski nacelnik za trosenje budzetske rezerve odgovara opcinskom vijecu - samo retroaktivno - jer se radi o hitnim i nepredvidjenim troskovima. Mislim da "betonska ploha za kosarku" ne spada u tu kategoriju.
Čitam vijest da Koldžo još nije izabran! Navodno, treba prebrojati preferencijalne glasove. Zna li neko šta su preferencijalni glasovi i može li to uticati na konačni izbor načelnika. Ništa mi nije jasno!
JAMBO wrote:Čitam vijest da Koldžo još nije izabran! Navodno, treba prebrojati preferencijalne glasove. Zna li neko šta su preferencijalni glasovi i može li to uticati na konačni izbor načelnika. Ništa mi nije jasno!
Izborni listić je bio takav da se prilikom glasanja pored imena kandidata u kvadratić mogao staviti X ili brojevi. Sa 1 se označi onaj kandidat koji je prvi izbor, 2 prva alternativa, 3 druga, itd... Pitanje je samo koliko je ljudi to radilo, jer ostali brojevi nisu obavezni.
Ako si pod "opskurni politicki lik" mislio na nacelnika neke opcine onda da te podsjetim da opcinski nacelnik za trosenje budzetske rezerve odgovara opcinskom vijecu - samo retroaktivno - jer se radi o hitnim i nepredvidjenim troskovima. Mislim da "betonska ploha za kosarku" ne spada u tu kategoriju.[/quote]
Opskurnost - krajnje neprijateljski i neznalički odnos prema nauci i prosvjeti,mračnjastvo zaglupljivanje.
Izvor : Rječnik stranih riječi - Bratoljub Klaic izdanje Zagreb 1986
Eh posto smo nesto naucili, da rijec opskuran sublimacija svega onoga sto jeste novoizabrani nacelnik Novog Sarajeva..
100 tisuca KM koje spominjemo nema veze sa hitnim slucajevima,vec stoji na raspolaganju nacelniku za slucajeve za koje on procjeni da su "hitni".
Poenta prvotnog posta nije bila u tih 100 hiljada vec u ostalih,prema tvojim informacijama, 12,4 miliona opcinskog budzeta,koji se trosio,trosi i dalje ce se trositi na pogresan nacin kada je opcinska administracija u pitanju,ali ne samo u N.Sarajevu vec i u ostalim lokalnim zajednicama. Ta sredstva nisu ono kako ih ti predstavljas vec budzet koji nacelnik moze potrositi bez da BEZ DA IKOGA ISTA PITA ILI KONSULTUJE, a tako s mojim parama ne moze.
Para ima, ali se na pogresan nacin ulazu, a to je do sposobnosti,u ovom slucaju, nacelnika.
I blago novoizabranom kad ima takva branitelja poput tebe.
Ah da. Zamalo da zaboravim. Betonska ploha za košarku nije samo betonska ploha,vec mjesto gdje bi trebali nastajati novi veliki sportasi ove zemlje i hitno je da hitnije ne moze biti,pogotovo za podrucje Novog Sarajeva,koje oskudjeva u takvim sadrzajima.
100 tisuca KM koje spominjemo nema veze sa hitnim slucajevima,vec stoji na raspolaganju nacelniku za slucajeve za koje on procjeni da su "hitni".
Poenta prvotnog posta nije bila u tih 100 hiljada vec u ostalih,prema tvojim informacijama, 12,4 miliona opcinskog budzeta,koji se trosio,trosi i dalje ce se trositi na pogresan nacin kada je opcinska administracija u pitanju,ali ne samo u N.Sarajevu vec i u ostalim lokalnim zajednicama. Ta sredstva nisu ono kako ih ti predstavljas vec budzet koji nacelnik moze potrositi bez da BEZ DA IKOGA ISTA PITA ILI KONSULTUJE, a tako s mojim parama ne moze.
Para ima, ali se na pogresan nacin ulazu, a to je do sposobnosti,u ovom slucaju, nacelnika.
I blago novoizabranom kad ima takva branitelja poput tebe.
POZZ
Hej ja nikog ne branim. Naprotiv. Glasala sam za Fazliju.
Ali ne mogu bas sjediti skrstenih ruku dok ti pises nebuloze. Budzetska rezerva je za hitne i nepredvidjene troskove i predvidjena je Zakonom o Budzetu Federacije. Nacelnik podnosi izvjestaj o trosenju budzetske rezerve dva puta godisnje opcinskom vijecu (minimalno). To moze biti i cesce u slucaju da je tako regulisano statutom opcine.
pozdrav i tebi
Nebitno je kako se pomenuti fond zove,da li za hitne slucajeve ili kako vec, ali je vazno da ta sredstva Koldzo moze dodjeliti kome hoce bez konsultacija i odluke Vijeca. Racun polaze Vijecu u kojem uglavnom sjede njegovi politicki istomisljenici. Tako ce nacelnik protraciiti 100 hiljada KM (nasih,vasih,poreskih obveznika para) na pogresan nacin, a da za to nikoga nista ne ne pita to je vazno u svemu ovome.
Sta je to hitni slucaj? Je li hitan slucaj ako za realizaciju nekog projekta "zafali" 20 000 KM, hoce li Koldzo biti spreman to prepoznati pa pogurati vaznost recimo pomoci u izgradnji nekog igralista u Pofalicima ili Velesicima ili bilo kojem drugom dijelu Opcine. Ne odnosi se to samo na "novoizabranog",vec generalno na opcinsku administraciju u ovom,moram tako reci,tamnom vilajetu.
Stvar je u tome da novac koji izdvajaju gradjani, ne sluzi za unapredjenje standarda njihovog zivota u lokalnoj zajednici.
Posto je sada izvjesno da je Koldzo pobjedio, i posto sam procitala sve postove red je da i ja koja sam glasala za pobjednika kazem svoje razloge zasto sam to ucinila:
1. Zato sto Koldzu znam kao postenog i cestitog covjeka,
2. Zato sto su Koldzo Nedzad i njegov brat kao i njihove kompletne porodice citav rat proveli u Sarajevu (znam da su ih u svakome momentu mogli izvesti vani ali to nisu ucinili)
3. Zato sto su medju prvima stali u odbranu od cetnicke agresije i sto su 6 mjeseci sami branili (i odbranili) Zvornicku ulicu,
4. Zato sto da nije bilo brace Koldzo 07.10.1992. cetnici bi mirno prosli i zauzeli Zvornicku ulicu, te bi smo mi u ulici Brace Ribar ostali odsjeceni, te sada sigurno ne bih bila ziva i ne bih mogla pisati ovaj post,
5. Zato sto Nedzad Koldzo ima vremena da cuje svacije probleme i da sa svakim porazgovora i ako moze sigurno ce i da pomogne,
6. Zato sto je stara gradska raja i sto su Koldze stara gradska familija,
7. Zato sto je u svim tv duelima uoci izbora izasao kao pobjednik i jedini je bio realan (Fazlija je pricao price o izgradnji i rekonstrukciji koje nemaju veze sa realnoscu i samo bi da gradi sportske dvorane kao da je to najvaznije na svijetu),
8. Zato sto najbolje poznaje opcinu Novo Sarajevo i njenu problematiku,
9. Zato sto su Koldze pokrenule akciju protiv upotrebe plasticnih kesa u nasoj MZ, pa sam siguran da ce sada moci da je nastave i to na teritoriji cijele opcine,
10. Zato sto nisam nikada ni od koga cula niti jednu ruznu rijec za njega,
11. I zato sto sam uvjerena da ce te svi vi koji ste sada protiv njega brzo promijeniti misljenje.
nisam glasao jer neznam ljude , a dosadilo mi je da glasam po stranackom direktivom , moze mi bit jedna stranka manje vise simpaticna od druge ali nacelnici moraju bit ljudi pojedinci .
I podrzavam post iznad mene , zena zna za koga je glasala i stoji iza toga , btw. da sam izasao na izbore ne bi glasao za njenog kandidata ali ako je i pola ovoga sto je rekla istina onda nek je pobjedio , mada ni Fazlija nie los al mi nekako nije za nacelnika , kako forumasi kazu , ja sam simpatizer "lepog Hareta" pa zato i nisam izasao na izbore , tj neznam lika vjerovatno bi glasao za Fazliju , uveo bi ponovo gadjanje iz puske kao obavezno ko prije rata na Crepoljskom