Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1201 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@Tranquilizer,
Poslije 8-godišnjeg ''ganjanja'' pravde u vezi sa održavanjem moje zgrade i upravljanja njom, mogu reći da imam saznanja kako da ''odradiš'', pa da tvoja zgrada bude bez upraviteljske firme:
Forumša @vryzas živi na Dobrinji u velikim, novim, predolimpijskim zgradama sa lifotovima,...i NEMA upravitelja!
Kako? Ne znam ni ja kako, pitaj njega da potvrdi ovu činjenicu i objasni ako zna.
Prikupi potpise više od 50% EV (Ako treba sačekuše pravi kada budu dolazili na god. odmor iz dijaspore)-Ništa ne možeš uraditi ako nemaš njihove potpise.
Pročitaj Zakon i Pravilnik o postupku zamjene upraviteljske firme. Postupi prema tom Pravilniku i odnesi sve potrebno u Ministarstvo stambene politike Kantona. Tamo se javi nadležnoj osobi i predaj sve potrebno za zamjenu upraviteljske firme (Potrajaće to ohhhoooohoooo vremena).
Kada budeš u Ministarstvu tamo se ''nekako dogovori'' da malo sačekaju sa određivanjem nove upraviteljske firme ili prinudnog upravitelja.
Zatim, u svojoj zgradi sam organizuj održavanje i upravljanje zgradom, a svako malo otidji do Ministarstva da još ''štopaju'' određivanje nove upraviteljske firme. Riješićeš se belaja i lopova koji imaju dozvolu/certifikat za potkradanje građana.
Na PP ti dojavim ime s kim ćeš se dogovarati za ''štopanje''.
Nemoj da ko sa Foruma i ove teme pomisli da ću dati njegovo/njeno ime!
Poslije 8-godišnjeg ''ganjanja'' pravde u vezi sa održavanjem moje zgrade i upravljanja njom, mogu reći da imam saznanja kako da ''odradiš'', pa da tvoja zgrada bude bez upraviteljske firme:
Forumša @vryzas živi na Dobrinji u velikim, novim, predolimpijskim zgradama sa lifotovima,...i NEMA upravitelja!
Kako? Ne znam ni ja kako, pitaj njega da potvrdi ovu činjenicu i objasni ako zna.
Prikupi potpise više od 50% EV (Ako treba sačekuše pravi kada budu dolazili na god. odmor iz dijaspore)-Ništa ne možeš uraditi ako nemaš njihove potpise.
Pročitaj Zakon i Pravilnik o postupku zamjene upraviteljske firme. Postupi prema tom Pravilniku i odnesi sve potrebno u Ministarstvo stambene politike Kantona. Tamo se javi nadležnoj osobi i predaj sve potrebno za zamjenu upraviteljske firme (Potrajaće to ohhhoooohoooo vremena).
Kada budeš u Ministarstvu tamo se ''nekako dogovori'' da malo sačekaju sa određivanjem nove upraviteljske firme ili prinudnog upravitelja.
Zatim, u svojoj zgradi sam organizuj održavanje i upravljanje zgradom, a svako malo otidji do Ministarstva da još ''štopaju'' određivanje nove upraviteljske firme. Riješićeš se belaja i lopova koji imaju dozvolu/certifikat za potkradanje građana.
Na PP ti dojavim ime s kim ćeš se dogovarati za ''štopanje''.
Nemoj da ko sa Foruma i ove teme pomisli da ću dati njegovo/njeno ime!
-
zonbirile
#1202 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ha,ha fino nam pojasni što su onako drčni.Možeš promjeniti ženu,faks,doktora,ali upravitelja teško.

-
Innovation
#1203 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Sta ima da te "muze". Placas onoliko koliko ti je zakon propisao. PEV-a placate vi, a ne upravitelj. Trazi od PEV-a da zakaze skup EV pa iznesi svoj problem. Mozda se i ostali sloze s tobom. 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1204 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
To @zonbirile!zonbirile wrote:ha,ha fino nam pojasni što su onako drčni.Možeš promjeniti ženu,faks,doktora,ali upravitelja teško.![]()
![]()
Zaokoli, pa na neprijatelja nabaci jufku da ne vidi ništa. Svi mi ostali ćemo bejzbol palicama po glavuši.
Hebo je svoje znanje ministar član tzv. građ. mafije!
- PipiDugaDevetka
#1205 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Čuj šta ima da ga ''muze'', pa đe ti živiš. Kradu, otimaju, iz očiju vade...Kako ti nije jasno da se upravitelji ne bune što od samog uvođenja se ne povećavaju naknade po m. kv. za održavanje i upravljanje? To je i ćoravom jasno da upraviteljske firme (ne sve, čast izzuzecima) žive od napuhivanja računa i potkradanja poštenih građana.Innovation wrote:Sta ima da te "muze". Placas onoliko koliko ti je zakon propisao. PEV-a placate vi, a ne upravitelj. Trazi od PEV-a da zakaze skup EV pa iznesi svoj problem. Mozda se i ostali sloze s tobom.![]()
- Tranquilizer
#1206 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Innovation wrote:Sta ima da te "muze". Placas onoliko koliko ti je zakon propisao. PEV-a placate vi, a ne upravitelj. Trazi od PEV-a da zakaze skup EV pa iznesi svoj problem. Mozda se i ostali sloze s tobom.
@pipi: Danke
Innovation: muze vjeruj, placam po kvadraturi da i po "zakonu" da bi upravitelj poslao ženu jednom sedmicno da ocisti haustor...pa nema smisla, zgrada se raspada, voda mi curi u hodnik...i ja to treba sada da popravim i platim i još da njemu nastavim da placam, pa nisam lud covjece...ima da mu napišem zahtjev da hocu raskid ugovora i da obustavim placanje obaveza pa se vidimo na sudu, ako on bude tražio placanje racuna u zadnjih 8 mjeseci ja tražim placanje troškova popravke onoga što je on trebao da popravi...vrlo jednostavno
- Tranquilizer
#1207 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
zonbirile wrote:ha,ha fino nam pojasni što su onako drčni.Možeš promjeniti ženu,faks,doktora,ali upravitelja teško.![]()
Upravitelj je porez na budale onako iskreno, pa jasno je kao dan da je nemoguca mislija skupiti 51% potpisa i promjeniti ga, oni i na to racunaju kada ne rade ništa, a i zakon je na njihovoj strani kada ti ne da da budeš bez upravitelja, a kada nešto sa fasade ubije nekoga onda stave onu glupu tablu...i šatro niko nije kriv
Ovo je možda i najbolje riješenje, otkazati upravitelju i u zgradi skupiti ljude i organizovati da placaju sami sebi pa onda sa tim parama raspolagati po potrebi...
-
zonbirile
#1208 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
mislim da bi neki shvatili neke stvari da treba poći od opšteg ka pojedinačnom,putem detekcije.Ima li iko podatak koliko je kvadrata u igi i koliki novac se mjesećno ubere.Zna se broj upravitelja,a zna se i stanje objekata.O čemu se tu priča nije mi jasno,na par pojedinačnih primjera,čast Belici,glorifikuje se stanje koje je očajno.Na stranu to što mnogiprije vjeruju zakonu nego vlastitim očima,sem toga postavka stvari je da je interes upravitelja i "stručnog" PEV da se uvijek nešto radi u okviru raspoloživih sredstava,da se lova vrti,jer tako se i hajruje.
-
Innovation
#1209 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PIPI
Potpuno si u krivu i krivo savjetujes covjeka. Zasto i nama ne napises sta si to ti odradio da se ukine upravitelj u tvom ulazu.
Taj sto je napisao da nema upravitelja samo te folira, da bi te iznervirao.
To stopanje je provala, jer to radi komisija, a ne pojedinac pa na koga god ti mislio.
Potpuno si u krivu i krivo savjetujes covjeka. Zasto i nama ne napises sta si to ti odradio da se ukine upravitelj u tvom ulazu.
Taj sto je napisao da nema upravitelja samo te folira, da bi te iznervirao.
To stopanje je provala, jer to radi komisija, a ne pojedinac pa na koga god ti mislio.
-
Innovation
#1210 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Kako da sam organizuje odrzavanje kad je napisao
Tranquilizer wrote: U suštini nije me briga za upravitelja i za ostale stanare,
-
Innovation
#1211 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
PIPI
Kako znas da se upravitelji ne bune zbog malog iznosa po kvadratu, onda ne citas stampu. Da ti cijena bude 0,50 km sta bi rekao? Narod se buni za 0,10 km poskupljenja.
Kako znas da se upravitelji ne bune zbog malog iznosa po kvadratu, onda ne citas stampu. Da ti cijena bude 0,50 km sta bi rekao? Narod se buni za 0,10 km poskupljenja.
- Tranquilizer
#1212 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
ti Innovation mora da si upravitelj ili radiš za jednoga, pa reaguješ ko' da ti od usta uzimamo 
-
Innovation
#1213 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nisam upravitelj niti radim za bilo koga, niti branim bilo koga, samo sam pokusala da ti pojasnim to sto si pitao. Nemoj se uvrijediti sto te pitam iz kojeg si Kantona. Tebe ne poznam, a ostalu dvojicu diskutanata znam i znam unaprijed sta ce mi odgovoriti na moj post. 
-
zonbirile
#1214 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-----------------------------------------------Innovation wrote:PIPI
nisu đaba Amerikanci kao vrsni pragmatičari uveli obračun na godinu,na tuce,angro.Napisah dajmo globalno gledati,pa češ shvatiti i tih i tih 10pf je hiljade maraka na guzove upraviteljima u kasi.Primjer milion kvadratax0,10KM= 100 000KM extra dobiti,e sad kako je dijele izemđu sebe zavisi od safova,ali svako bi dobio po nešto.
-
Innovation
#1215 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jesmo ti i ja danas aktivni i brzi na temama. Tebi dupla dnevnica ,a meni kritika od ukucana. Neznam koliko ti je godina, ali kao da si citav zivot nailazio samo na lopove, kao da nikada nisi sreo nekog postenog. 
-
zonbirile
#1216 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-----------------------------------------------------Innovation wrote:Jesmo ti i ja danas aktivni i brzi na temama. Tebi dupla dnevnica ,a meni kritika od ukucana. Neznam koliko ti je godina, ali kao da si citav zivot nailazio samo na lopove, kao da nikada nisi sreo nekog postenog.
ako je zemlja hopa,pa valjda je jasno moralni dignitet njenih stanovnika sa političkom elitom na čelu,o Očevima nacije ne bih ovom prigodom.
- Tranquilizer
#1217 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Innovation wrote:Nisam upravitelj niti radim za bilo koga, niti branim bilo koga, samo sam pokusala da ti pojasnim to sto si pitao. Nemoj se uvrijediti sto te pitam iz kojeg si Kantona. Tebe ne poznam, a ostalu dvojicu diskutanata znam i znam unaprijed sta ce mi odgovoriti na moj post.
Kanton Sarajevo, predpostavljam da je to bilo kao pitanje....a mogu ti imenovati i upravitelja ako te zanima, mada on nije bitan...kažem ti u ovoj konstalaciji odnosa ja ne želim placati upravitelju bilo kakve novce niti ga zvati deset puta da popravi kvar, želim da on to obavi odmah...
Zbog toga želim raskinuti taj odnos kakav on god bio, ili popravite ili da ga mjenjamo a tužba svakako
-
zonbirile
#1218 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
puste želje,sve je "po Zakonu"

- Tranquilizer
#1219 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
puste želje da cu da im ja placam ne rad, bilo "po zakonu" ili ne 
-
zonbirile
#1220 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
prvo plati pa se žali,i dok traje postupak plačaš da ne stvoriš dug.Ma sve je razrađeno,samo plati.Pa OKI je Okerićeva firma,čova predratni prodavač globusa i učila po školama sada milioner.Pa što se ne uhvati farme krava,malinjaka i sl. čime se bavi povratnička sirotinja, a ne upraviteljstva,trgovine,SERDE,građevinarstva i ostalog.
- PipiDugaDevetka
#1221 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ne, prvo je čova bio guverner Kantona, pardon,....prvo je u safu bio, pa guverner Kantona ili tako nešto slično, pa onda ovo tvoje, građevina, SERDA, mEleoni,...Uh, zagori mi pita jabukovača,...zonbirile wrote:prvo plati pa se žali,i dok traje postupak plačaš da ne stvoriš dug.Ma sve je razrađeno,samo plati.Pa OKI je Okerićeva firma,čova predratni prodavač globusa i učila po školama sada milioner.Pa što se ne uhvati farme krava,malinjaka i sl. čime se bavi povratnička sirotinja, a ne upraviteljstva,trgovine,SERDE,građevinarstva i ostalog.
-
zonbirile
#1222 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-----------------------------------PipiDugaDevetka wrote:Ne, prvo je čova bio guverner Kantona, pardon,....prvo je u safu bio, pa guverner Kantona ili tako nešto slično, pa onda ovo tvoje, građevina, SERDA, mEleoni,...Uh, zagori mi pita jabukovača,...zonbirile wrote:prvo plati pa se žali,i dok traje postupak plačaš da ne stvoriš dug.Ma sve je razrađeno,samo plati.Pa OKI je Okerićeva firma,čova predratni prodavač globusa i učila po školama sada milioner.Pa što se ne uhvati farme krava,malinjaka i sl. čime se bavi povratnička sirotinja, a ne upraviteljstva,trgovine,SERDE,građevinarstva i ostalog.![]()
tebi istorija počinje od rata,ne prvo je prodavao učila po školama,sada kako se pišu CV,možda je bio i doktor u Americi.
- PipiDugaDevetka
#1223 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Međutim, mora se priznati da je OKI Upravitelj d.o.o. najbolji upravitelj u Kantonu, je li tako @Bellice?zonbirile wrote:-----------------------------------PipiDugaDevetka wrote:Ne, prvo je čova bio guverner Kantona, pardon,....prvo je u safu bio, pa guverner Kantona ili tako nešto slično, pa onda ovo tvoje, građevina, SERDA, mEleoni,...Uh, zagori mi pita jabukovača,...zonbirile wrote:prvo plati pa se žali,i dok traje postupak plačaš da ne stvoriš dug.Ma sve je razrađeno,samo plati.Pa OKI je Okerićeva firma,čova predratni prodavač globusa i učila po školama sada milioner.Pa što se ne uhvati farme krava,malinjaka i sl. čime se bavi povratnička sirotinja, a ne upraviteljstva,trgovine,SERDE,građevinarstva i ostalog.![]()
tebi istorija počinje od rata,ne prvo je prodavao učila po školama,sada kako se pišu CV,možda je bio i doktor u Americi.
-
Innovation
#1224 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi jeli domaca pita ili zamrznuta, podje mi ah, mogao bi proslijediti komadic. 
- PipiDugaDevetka
#1225 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Šigi - migi pita jabukovača.Innovation wrote:Pipi jeli domaca pita ili zamrznuta, podje mi ah, mogao bi proslijediti komadic.
Šigi-migi jela su ona koja napraviš od onoga što ti se zatekne kod kuće u frižideru, ostavi,...
Tako se kod mene našlo u frižideru, odnosno, dijelu koji se zove zamrzivač, neštno narendanih jabuka koje sam skupljao po livadama Stojčevca prošle sezone, u ostavi sam pronašao jednu konzervu ananasa, pa i to dodao,...Jufka kupovna, uz dramatičnu kupovinu.
Sestra maksuz otišla po jufku u Konzum, kad, ona došla, a ono, međutim, nema računa(kasnije utvrdjeno)- jufka ubuđana sa sivo-zelenkastim flekama.
Ja, odmah do šefa pa zamijenih jufku.
Koristim priliku da pozdravim šefa pejtonskog Konzuma Ešrefa, ljubazan je bio, ali je kiptio od ljutine u sebi, vjerovatno na novu radnicu ili ostale dežurne šefove što ne paze sa uključivanjem rashlade nakon druge smjene.
Znači, šigi-migi jabukovača/ananasuša.
Nema bujruma za tebe dok mi ne riješiš moj problem!