Ovako jucer je odrzan sastanak izmedu premijera Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalnim ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Edinom Mušićem i predstavnicima Srpskog građanskog vijeća- Pokret za ravnopravnost BiH, koje je predvodio predsjednik Mirko Pejanović o povratku Srba u Federaciju BiH, a do sada je to pravo ostvarilo 139.000 Srba, a interesovanje za povratkom iskazalo je još 180.000. Pa zar je moguce to? Naravno da jeste vidjeli ljudi da od Dotikovih bajki nema nista pa vele bolje da se vratimo na svoje!Manojlo1 wrote: Ovo je jedna od rjetkih tema gdje se i Bosnjaci na ovom forumu mogu pogledati u ogledalo.
Razlog zasto je takvih tema malo, svakako nije taj sto je vecinski narod u FBiH korektniji prema manjinskom . Dok su svi pogledi Bosnjaka upereni u RS( Dodika, patrijarha,episkope i sl.)...tu im se pred nosom desavaju mnoge nepravde i to vrlo cesto prema ljudima koji su cjeli rat proveli sa njima pa i po cjenu da pucaju na vlastiti narod.
Zanimljivo...uz stalnoj prici o multietnicoj BiH.
Ponavljam pitanje iz jedne od tema...Da li Karadzic i danas poziva Srbe iz Sarajeva da se sele ?
Ili npr...ako Srbi iz RS , Srbe u FBiH smatraju naivnim budalama , cime ste dokazali da nisu u pravu?
I na kraju...malo pomalo na vidjelo izlazi glavni razlog opstrukcije popisa ...
Popisom bi mnogo stosta bi izaslo na vidjelo.
E sad...mozete , mnogi medju vama reci da sam cetnik ili ko zna sta vec...He, nista novo...ali sve je tako kao sto rekoh gore...Na zalost.
PS.
Zanima me koliko ce ova tema potrajati...Po meni trebala bi biti odmah pored'' fildzana viska'' posto se svakodnevno desavaju razne nepravde u FBiH ...jos od devedesetih.
A sto se tice opstruisanja zakona o popisu stanovnistva tu ti je odgovor vrlo jednostavan a on je:
to ti je iz izvjestaja parlamentarne skupskine vijeca europe.sadašnjem kontekstu, veto koji su stavili srpski delegati na Revidrani strategiju za provođenje Aneksa VII, bošnjačkim strankama ne ostavlja nikakav drugi izbor osim da blokiraju zakon o popisu stanovništva.