Ko kosi a ko vodu nosi ???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

urbanagerila

Post by urbanagerila »

dacina_curica wrote:Uh, jesi obrazlozio svaka cast....... :D .........De ba malo nasire iznesi svoje stavove da imam sta citati kad ujutro dodjem na posao.... :D .......pozzz.......
e jebi ga ... moram i ja namiriti dragu da bi mogla sutra biti operativna ... nisam ja tu da objasnjavam serijat .... ima te literature vec napisane pa se zarovi, procitaj pa burum iznesi misljenje poslije toga .... inace moja satnica je 120€ ali ovo radim pro-bono .... samo zato sto ste mi slatke :D
debela

Post by debela »

gerila, da te pitam. zasto se toliko upinjes cijeli cjelcati dan da ljudima ovdje objasnis kako je tvoj stav ispravan kad ga ti isti ljudi ne smatraju takvim?
hajde molim te ali bez kerefeka.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Bez kerefeka! Citav dan pokusavam da pojasnim da se onakva tragedija nikad vise ne ponovi ... Svi znaju o cemu pricam ali niko nece da prizna ... zivimo u patrijahalnom drustvu i u sredini koja onako morbidne vijesti prihvata krajnje naivno i olako .... Sad da ne ulazim u uzroke i posljedice jednostavnije mi je bilo postaviti stvari kroz primjer serijata i bar priblizno pokusati postaviti stvari na svoje mjesto .... da skratim ... zene budite zene i prema vama ce se ophoditi onako kako i zasluzujete... sa druge strane vidis koliko ima primjera koji zenski rod spustaju na nivo "droljica" koje ne zasluzuju ama bas nikakvo postovanje i tretiraju se kao krpe .... u tome je bio cijeli smisao rasprave .... :D
Ne glumite zajebane feministice okolina je puna lola koje ne kontaju nego udaraju na prvu .... :D
Serijat je zakon koji postavlja stvari na svoje mjesto ... :D
debela

Post by debela »

dobro i ovim bi se moglo i zavrsiti ovo cjelodnevno razvlacenje. neka svako ostane na svojim pozicijama i mirna bosna. nastavak bi bio provokacija. e sad, ako ti je to cilj...
urbanagerila

Post by urbanagerila »

debela wrote:dobro i ovim bi se moglo i zavrsiti ovo cjelodnevno razvlacenje. neka svako ostane na svojim pozicijama i mirna bosna. nastavak bi bio provokacija. e sad, ako ti je to cilj...
Moglo se zavrsiti davno da me nije vas 5 profuralo kao talibana.... i da ste bile malo parlamentarnije .... ovako samo sam se umorio .... :D ali kazem ti da druge namjere nije bilo .... a ti ponovo procitaj sve sto sam napisao na onoj temi pa skontaj da nema skrivenih poruka ni misli ... :D
debela

Post by debela »

nisam nigdje napisala rijec taliban, a ni slicno. ne svidjaju mi se tvoji stavovi vezani za zene i to je jasno. nemam ja zivaca za ubjedjivanje niti vidim ikakvu svrhu u tome.
nisam rekla ni da ima skrivenih poruka, naprotiv, rekoh na jednom mjestu da je plus sto si javno izrekao to sto mislis.
ne svidja mi se ovo nadurivanje i provociranje. eto toliko.
Gray

Post by Gray »

Moja sreća (a i moje djevojke, moram priznati) što nisam odrastao u ovom patrijarhalnom, u mnogim pogledima veoma zatucanom i zaostalom društvu, nego u jednom od najliberalnijih i prema ženama najravnopravnijih društavaa na svijetu, tj. divnoj zemlji Švedskoj, gdje je sasvim normalno da npr. muškarac uzme porodiljsko da se brine o djetetu, dok se žena nakon poroda vraća na posao.

Elem, uticaj tog društva je zaslužan da sam prema većini stvari kojih se ovdašnje društvo grozi poprilično liberalan. Tako i žene vidim kao krajnje ravnopravne muškracima kao što i jesu.

Tako da mi nije teško niti ponižavajuće ništa raditi, oprati suđe, usisati, pospremiti, očistiti, itd. Vrlo rado bih i kuhao ali moram priznati da ne znam. Moram naučiti.

Tako i pri donošenju odluka nikada ne odlučujem sam nego popričam sa dragom i lijepo se dogovorim da bude kako nam oboma odgovara. Uvijek saslušam šta ima da kaže, i ako se s nečim ne slaže to ne radim nego pronalazimo drugo rješenje.

Problem ovog društva je da normalne stvari bivaju označene kao nakaradne. Tako momke kao ja, pa sigurno i mene iz mojih leđa, označavaju kao papučare i levate zato što imamo neki normalan stav i odnos prema djevojci, odnos u kome se nismo postavili kao superiorni i dominantni nego kao ravnopravni.

Balkanski mentalitet je čudo. Švedska hvala ti.
sabanss

Post by sabanss »

Cijela ova tema je dokaz da je zenska pamet poprilicno stereotipna :lol: Dirni im u tzv. emancipaciju i namah ce petnaest poletjeti da te ubijedjuje u sve moguce i nemoguce stvari :lol:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

cijela ova tema je dokaz kolk'o su muskarci zaostali(cast nekima)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

PITARKA_SA wrote:cijela ova tema je dokaz kolk'o su muskarci zaostali(cast nekima)
Haj nas ti razbi onako zenstveno "Alaha ti" :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Gray wrote:Moja sreća (a i moje djevojke, moram priznati) što nisam odrastao u ovom patrijarhalnom, u mnogim pogledima veoma zatucanom i zaostalom društvu, nego u jednom od najliberalnijih i prema ženama najravnopravnijih društavaa na svijetu, tj. divnoj zemlji Švedskoj, gdje je sasvim normalno da npr. muškarac uzme porodiljsko da se brine o djetetu, dok se žena nakon poroda vraća na posao.

Elem, uticaj tog društva je zaslužan da sam prema većini stvari kojih se ovdašnje društvo grozi poprilično liberalan. Tako i žene vidim kao krajnje ravnopravne muškracima kao što i jesu.

Tako da mi nije teško niti ponižavajuće ništa raditi, oprati suđe, usisati, pospremiti, očistiti, itd. Vrlo rado bih i kuhao ali moram priznati da ne znam. Moram naučiti.

Tako i pri donošenju odluka nikada ne odlučujem sam nego popričam sa dragom i lijepo se dogovorim da bude kako nam oboma odgovara. Uvijek saslušam šta ima da kaže, i ako se s nečim ne slaže to ne radim nego pronalazimo drugo rješenje.

Problem ovog društva je da normalne stvari bivaju označene kao nakaradne. Tako momke kao ja, pa sigurno i mene iz mojih leđa, označavaju kao papučare i levate zato što imamo neki normalan stav i odnos prema djevojci, odnos u kome se nismo postavili kao superiorni i dominantni nego kao ravnopravni.

Ooooo Svensson samo sam tebe cekao .... papucaru ni jedne :D Jel to ista ona Svedska u kojoj je zena svjesno presutila da nosi virus HIV-a pa usla sa frajerom u brak i rodila mu dvoje djece i jos ih k tome dojila po rodjenju ??? Da bi joj nakon optuzbi za svjesno ugrozavanje njega i djece drzava uzvratila tim sto je izgubio i skbnistvo nad djecom i roditeljski dom koji je nasljedio da bi potom izgubio i posao??? :D Jel to ona ista Svedska u kojoj u sred dana u centru grada naprave grupno silovanje 16-to godisnje djevojcice i niko se i ne okrene a kamoli da pozove policiju .... Jel o istoj plemenitoj kraljevini sa sjevera pricamo ili je to neka druga liberalnija Svedska ??? :D Ajde idi budi ravnopravan u nekoj drugoj bajci i nemoj prodavati muda za bubrege .... mozes svojoj dragoj... ovdje ubijaju djevojke zbog rijeci a ti mi prosipas skandinavijske karfiol price... :D
Sogan

Post by Sogan »

Gerilac, u iscekivanju serijatske poligamije, probaj sa jednom... cisto da osjetis... :zzzz: :oops:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Beatrix wrote:
urbanagerila wrote:
pitt wrote: banda ili vidjeli da su stvari malo drugacije no prije 1000+ godina? :?
Zakon kao i knjiga su UNIVERZALNI i iskljucuju vrijeme i prostor a ko smo mi da dovodimo u pitanje isto .... MOLIM VAS od sad samo cinjenice, imena autora i knjiga na koje se pozivate da ne palamudimo bezze... :D
ono sto pitt pokusava da ti kaze jeste da su tada u to doba uslovi pod kojima su zene zivjele bili drukciji ( ako hoces izvore, bujrum u biblioteku po knjige, istorijske i vjerske - pa citaj. da ti mozda necu ja ovdje citati ?)

bio je sevap ozeniti sto vise zena ako je imucan, brinuti se za njih, finansijski i na svaki drugi nacin, jer je vrijeme bilo surovo i siromastvo veliko jer je zavisilo od godisnjih doba, klime, kraja u kojem zivis i naravno od moci zene da to promijeni, a ona je tada bila veoma mala.

danas, zena se moze brinuti sama za sebe. a ko hoce da zivi po serijatu - ja nemam nista protiv, neka nadje zenu koja na to pristaje, a neka nadje i dobar izvor prihoda jer im ne smije nista nedostajati. ali takvu ce zenu i medju vjernicama rijetko naci.

a sto pitas trebas li biti vehabija ili ne znam sta da bi se zenio po serijatu? pa sta, ti bi serijat samo postovao zato da bi imao vise zena? bas si pravi vjernik.

da, vjerski zakoni bi trebali biti univerzalni, za one koji u njih vjeruju naravno. ali zakoni se obogacuju novim vrijednostima i spoznajama, sto se moze vidjeti i iz zviota Poslanika Muhameda. a danas je samostalan zivot, slobodna odluka i vlastiti dignitet i moral najvaznija ojacana vrijednost. i medju njima i samostalnost muslimanske zene i njeno pravo da se pita o tome kako zeli zivjeti.

a ja teske fizicke poslove radim kad moram. a to je jako, jako rijetko.
A ti bi da uvodis amandmane na serijat ??? I sta ja da pricam sa tobom kojoj Quran nije savremen i malo je drugaciji ako se uci u siromasnom Bangladesu na proljece i negdje na livadi (siromastvo, godisnja doba, klima, kraj u kojem zivis ??!!) :D Stvarno te ne smatram nekim ravnopravnim da diskutujem sa tobom zbog gore navedenih tvrdnji i zbog toliko procitane literature koju ti se ne da citirati ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Sogan wrote:Gerilac, u iscekivanju serijatske poligamije, probaj sa jednom... cisto da osjetis... :zzzz: :oops:
Ne kontam ??? Djecace padas sa neba i ne znas o cemu se radi ... :D Preporucujem da procitac danasnju rasparavu na forumu pa tek onda da se ukljucis ... :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Beatrix wrote:ma ja tebe uopste ne smatram znas :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

i imas pravo, nisam ti ravnopravna :D mnogo sam... iznad tebe :D
Imas neki argument za to ili cisto onako narcisoidno ... :D
Bas si mi nacitana ?! :D
Sogan

Post by Sogan »

urbanagerila wrote:
Sogan wrote:Gerilac, u iscekivanju serijatske poligamije, probaj sa jednom... cisto da osjetis... :zzzz: :oops:
Ne kontam ??? Djecace padas sa neba i ne znas o cemu se radi ... :D Preporucujem da procitac danasnju rasparavu na forumu pa tek onda da se ukljucis ... :D
Procitao malo... nema potrebe ici u detalje... zbilja ili zajebancija... preporuka stoji a i univerzalna je iako adresirana :zzzz:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Sogan wrote:
urbanagerila wrote:
Procitao malo... nema potrebe ici u detalje... zbilja ili zajebancija... preporuka stoji a i univerzalna je iako adresirana :zzzz:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... c&start=25

preporucujem da krenes od druge strane od mog prvog posta... :D
Gray

Post by Gray »

urbanagerila wrote:
Gray wrote:Moja sreća (a i moje djevojke, moram priznati) što nisam odrastao u ovom patrijarhalnom, u mnogim pogledima veoma zatucanom i zaostalom društvu, nego u jednom od najliberalnijih i prema ženama najravnopravnijih društavaa na svijetu, tj. divnoj zemlji Švedskoj, gdje je sasvim normalno da npr. muškarac uzme porodiljsko da se brine o djetetu, dok se žena nakon poroda vraća na posao.

Ooooo Svensson samo sam tebe cekao .... papucaru ni jedne :D Jel to ista ona Svedska u kojoj je zena svjesno presutila da nosi virus HIV-a pa usla sa frajerom u brak i rodila mu dvoje djece i jos ih k tome dojila po rodjenju ??? Da bi joj nakon optuzbi za svjesno ugrozavanje njega i djece drzava uzvratila tim sto je izgubio i skbnistvo nad djecom i roditeljski dom koji je nasljedio da bi potom izgubio i posao??? :D Jel to ona ista Svedska u kojoj u sred dana u centru grada naprave grupno silovanje 16-to godisnje djevojcice i niko se i ne okrene a kamoli da pozove policiju .... Jel o istoj plemenitoj kraljevini sa sjevera pricamo ili je to neka druga liberalnija Svedska ??? :D Ajde idi budi ravnopravan u nekoj drugoj bajci i nemoj prodavati muda za bubrege .... mozes svojoj dragoj... ovdje ubijaju djevojke zbog rijeci a ti mi prosipas skandinavijske karfiol price... :D

Jeste, ista ta plemenita Švedska gdje po UNovim studijama žene imaju najbolje uslove za rađanje djece, gdje su žene redovno premijeri, gdje zarađuju isto kao muškarci, zemlja koja je prihvatila stotine hiljada izbjeglica i dala im socijalnu pomoć i stanove, ista Švedska u kojoj puštaju ljude da rade šta žele, a ne ograničavaju ih nekim glupim, zaostalim razmišljanima.

A ti bujrum sa svojom hanumom kako god ti hoćeš. A i ako sam papučar neka sam, znaš koliko me brine. Meni je mjerilo da smo moja draga i ja sretni i zadovoljni, a za ostalo me boli neka stvar.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Beatrix wrote:
urbanagerila wrote: Ne kontam ???

:D

urbanagerila wrote:
Ne kontam pitanje???

ponavljas se urbani :D

a TI otvoris temu i TI od nas trazis izvore i spisak literature :D gdje je tvoj spisak zivota ti? :D u onom prvom postu, za one dvije prve recenice trebao si navesti brate jedno dvanaest tomova, ili ja necu da raspravljam... tako, da otvoris diskusiju.
Knjiga= Qur´an
Autor= Allah dz.sh.
Reference= oko milijardu muslimana sirom planete

urbanagerila

Post by urbanagerila »

Gray wrote:
urbanagerila wrote:

Jeste, ista ta plemenita Švedska gdje po UNovim studijama žene imaju najbolje uslove za rađanje djece, gdje su žene redovno premijeri, gdje zarađuju isto kao muškarci, zemlja koja je prihvatila stotine hiljada izbjeglica i dala im socijalnu pomoć i stanove, ista Švedska u kojoj puštaju ljude da rade šta žele, a ne ograničavaju ih nekim glupim, zaostalim razmišljanima.

A ti bujrum sa svojom hanumom kako god ti hoćeš. A i ako sam papučar neka sam, znaš koliko me brine. Meni je mjerilo da smo moja draga i ja sretni i zadovoljni, a za ostalo me boli neka stvar.
Svensson jel to ovo gore navedeno stvarno tvrdis ili se zajebavas ??? Zene u Swe su dobile pravo glasa pocetkom 1920-tih ako se ne varam?!
Plate za isti posao su im u prosjeku manje za 10%
Ne relevantno za temu !!!

Ajde ugrij papuce i spavaj :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

@Beatrix

Jesu ovo tvoji kontraargumenti ???

Get education instead of poor life :D
Sogan

Post by Sogan »

urbanagerila wrote:
Sogan wrote:
urbanagerila wrote: Ne kontam ??? Djecace padas sa neba i ne znas o cemu se radi ... :D Preporucujem da procitac danasnju rasparavu na forumu pa tek onda da se ukljucis ... :D

Ma procitao veci dio zajebancije jos ranije... hepo-kocka-efekt i apsurdi na stranu, preporuka stoji... prvo, i sto prije, jednu a poslije sta Bog da... :D

P.S. kad si vec podebljao u citatu, trebao si napomenuti da Svedska NIKAD nije imala premijera ljepseg spola. :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Sogan wrote:
urbanagerila wrote:
Sogan wrote: Procitao malo... nema potrebe ici u detalje... zbilja ili zajebancija... preporuka stoji a i univerzalna je iako adresirana :zzzz:

Ma procitao veci dio zajebancije jos ranije... hepo-kocka-efekt i apsurdi na stranu, preporuka stoji... prvo, i sto prije, jednu a poslije sta Bog da... :D

P.S. kad si vec podebljao u citatu, trebao si napomenuti da Svedska NIKAD nije imala premijera ljepseg spola. :D
Mislim da je prva Ana Lindh (ubio je srbin pshyco) a druga odma poslije nje ali ministar vanjskih poslova Laila "Something"... nesto je truhlo u drzavi Svedskoj.... ili Finskoj ...bem ti Hamleta :D
Gray

Post by Gray »

urbanagerila wrote:
Gray wrote:
urbanagerila wrote: Ooooo Svensson samo sam tebe cekao .... papucaru ni jedne :D Jel to ista ona Svedska u kojoj je zena svjesno presutila da nosi virus HIV-a pa usla sa frajerom u brak i rodila mu dvoje djece i jos ih k tome dojila po rodjenju ??? Da bi joj nakon optuzbi za svjesno ugrozavanje njega i djece drzava uzvratila tim sto je izgubio i skbnistvo nad djecom i roditeljski dom koji je nasljedio da bi potom izgubio i posao??? :D Jel to ona ista Svedska u kojoj u sred dana u centru grada naprave grupno silovanje 16-to godisnje djevojcice i niko se i ne okrene a kamoli da pozove policiju .... Jel o istoj plemenitoj kraljevini sa sjevera pricamo ili je to neka druga liberalnija Svedska ??? :D Ajde idi budi ravnopravan u nekoj drugoj bajci i nemoj prodavati muda za bubrege .... mozes svojoj dragoj... ovdje ubijaju djevojke zbog rijeci a ti mi prosipas skandinavijske karfiol price... :D

Svensson jel to ovo gore navedeno stvarno tvrdis ili se zajebavas ??? Zene u Swe su dobile pravo glasa pocetkom 1920-tih ako se ne varam?!
Plate za isti posao su im u prosjeku manje za 10%
Ne relevantno za temu !!!

Ajde ugrij papuce i spavaj :D

Pa jel' il' nije onaj Srbin ubio premijerku prije dvije-tri godine?

A ti hajd' spusti toljagu i malo uznapreduj.
Michun

Post by Michun »

Kakav bolesnik :-?
Evo citala pa ne mogu da dodjem sebi.
Ne dajte se isprovocirati.
Post Reply