ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

rovac13

#401 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

Halo Finac.......mozes li zaobic mene........za razliku od tebe i tebi slicnih.......mene ne zanima koji je operater jaci veci u sta ulaze..........mene samo zanima da mi funkcionise ono sto placam......i nevjerovatno ali meni eronet funkcionise bez problema.......nisam u centru grada nego zivim na magistrali o kojoj ti kenjas........ove brzine su sa te magistrale.......kao i kad skeniram 3g mreze.........sve tri mreze rade bez problema...........tako da vasu pricu o tome kako druge mreze ne mogu da rade mozete objesit macku o rep.

Meni rade sve tri mreze........a apsolutno me ne zanima radil tebi sarafu ili mehi hrsticu :-)
mirza_15

#402 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

rovac13 wrote:Halo Finac.......mozes li zaobic mene........za razliku od tebe i tebi slicnih.......mene ne zanima koji je operater jaci veci u sta ulaze..........mene samo zanima da mi funkcionise ono sto placam......i nevjerovatno ali meni eronet funkcionise bez problema.......nisam u centru grada nego zivim na magistrali o kojoj ti kenjas........ove brzine su sa te magistrale.......kao i kad skeniram 3g mreze.........sve tri mreze rade bez problema...........tako da vasu pricu o tome kako druge mreze ne mogu da rade mozete objesit macku o rep.

Meni rade sve tri mreze........a apsolutno me ne zanima radil tebi sarafu ili mehi hrsticu :-)
Ma cisto sumnjam da nemas veze sa eronetom. Njihov si najveci promotor. Tebi je eronet bio bolji cak i od akcije 200%. Ti si imao neku racunicu gdje je ono bas 100% ustimano. Tu se bas vidilo da tjeras vodu na njihov mlin. Trosis vrijeme ubjedjujuci nas da je eronet najbolji. To sto nekada to radis suptilno pa pilis malo na koso ne mijenja tu cinjenicu. Mani se ba suplje. Nismo djeca.
rovac13

#403 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by rovac13 »

mirza_15 wrote: Trosis vrijeme ubjedjujuci nas da je eronet najbolji.
Poslusaj se .......u svojim glupostima si se pogubio.

Eronet nije najbolji :thumbup: .

Da trosim 45-50 KM mjesecno.......glatko bih uzeo no limit.

Trosim 29,25 KM........dao sam ti svoje minute sms i mb.......nadji mi vise na bht u za ove pare....prelazim.

Za ove pare bht je skuplji.......kraj price.

Halo mobilni internet je jeftiniji i od eroneta i od bht........a da ne pricam koliko je jeftiniji nekome ko stalno zove na halo .

Ko vodi na ciji mlin.........ne zanima me ni eronet ni vi........sve lopovi .
mirza_15

#404 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

Da se nadovezem na pricu. Na Borackom jezeru 3G signal samo BH Telecoma. Dakle, jesi li se malo pomakao iz grada mases usima kada je 3G signal u pitanju kod drugih operatera.
escobar__

#405 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by escobar__ »

Da, 3G signal i brzina 512 Kbit/s :lol:
mirza_15

#406 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by mirza_15 »

Ima jedna usluga kod bht. Ne postoje one druge.
smartXL

#407 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by smartXL »

Da se i ja nadovezem, u Orasju bht nema skoro pa nikako signala, jel udjes negdje roaming se aktivira, a o 3G da ne pricam. Eronet stabilan, barem kod kolege, pretpostavljam i mtel. Ovo se vrlo lako moze provjerit
Walther

#408 mobilni internet BHT

Post by Walther »

smartXL wrote:Da se i ja nadovezem, u Orasju bht nema skoro pa nikako signala, jel udjes negdje roaming se aktivira, a o 3G da ne pricam. Eronet stabilan, barem kod kolege, pretpostavljam i mtel. Ovo se vrlo lako moze provjerit
*FLAME MODE*

Upozorenje za one koje koriste pre-paid internet.... Kad zakupis paket nakon sto isti prestane vaziti ides u osnovi paket automatski....

Ako 14:00 zakupis 250Mb vrijedi do isteka mb ili sati a onda ides u paket sa 1MB/80pf :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .... i nema upozrenja ili povratnog kad zakupis.

Ovo je skontao neki i.... ili je neko bas pljacka narod. Znaci kad upalim internet sa viberom/skypom ili sta vec onda bi trebao svakih par minuta provjerovati stanje? Pa koji k. sam zakupljivao kolicinu? Trebao bi zapisati kad sam zakupio, pa provjeriti kolicinu, pa svakih hebenih 10 minuta provjervati koliko je mb isteklo :? :shock:

Zar nije lakse za sve da nesto nakon isteka zakupljene kolicine prestane raditi pa klient (po zelji) zakupi novu kolicinu?
krakatoa

#409 Re: mobilni internet BHT

Post by krakatoa »

Walther wrote:
smartXL wrote:Da se i ja nadovezem, u Orasju bht nema skoro pa nikako signala, jel udjes negdje roaming se aktivira, a o 3G da ne pricam. Eronet stabilan, barem kod kolege, pretpostavljam i mtel. Ovo se vrlo lako moze provjerit
*FLAME MODE*

Upozorenje za one koje koriste pre-paid internet.... Kad zakupis paket nakon sto isti prestane vaziti ides u osnovi paket automatski....

Ako 14:00 zakupis 250Mb vrijedi do isteka mb ili sati a onda ides u paket sa 1MB/80pf :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .... i nema upozrenja ili povratnog kad zakupis.

Ovo je skontao neki i.... ili je neko bas pljacka narod. Znaci kad upalim internet sa viberom/skypom ili sta vec onda bi trebao svakih par minuta provjerovati stanje? Pa koji k. sam zakupljivao kolicinu? Trebao bi zapisati kad sam zakupio, pa provjeriti kolicinu, pa svakih hebenih 10 minuta provjervati koliko je mb isteklo :? :shock:

Zar nije lakse za sve da nesto nakon isteka zakupljene kolicine prestane raditi pa klient (po zelji) zakupi novu kolicinu?
Šta je tu čudno? Imaš kod za provjeru gdje u svakom trenutku možeš provjeriti koliko imaš i do kada važi. Jel sad treba telekom da te drži za ruku i govori kada da koristiš a kada da ne koristiš? Valjda si toliko sposoban da upamtiš kad si aktivirao i da znaš koliko je 24 sata od tog perioda. Ukoliko pak nisi, opet imaš kodove za provjeru gdje možeš u svako doba provjeriti koliko imaš i do kada vrijedi. Svugdje u svijetu će se naplatiti kad potrošiš dokup tako i ovdje. Do tebe je ako ne vršiš provjere. Tu ti telekom ne može pomoći.
Walther

#410 Re: mobilni internet BHT

Post by Walther »

...
Last edited by Walther on 11/08/2015 16:58, edited 1 time in total.
Walther

#411 Re: mobilni internet BHT

Post by Walther »

krakatoa wrote:
Walther wrote:
*FLAME MODE*

Šta je tu čudno? Imaš kod za provjeru gdje u svakom trenutku možeš provjeriti koliko imaš i do kada važi. Jel sad treba telekom da te drži za ruku i govori kada da koristiš a kada da ne koristiš? Valjda si toliko sposoban da upamtiš kad si aktivirao i da znaš koliko je 24 sata od tog perioda. Ukoliko pak nisi, opet imaš kodove za provjeru gdje možeš u svako doba provjeriti koliko imaš i do kada vrijedi. Svugdje u svijetu će se naplatiti kad potrošiš dokup tako i ovdje. Do tebe je ako ne vršiš provjere. Tu ti telekom ne može pomoći.
Cuj, sta je tu cudno?

Nije mi potrebno pravo na provjeru. To je citav smisao kupovine fiksne kolicine necega. Ako je platim frizeru sisanje 10KM sasvim svejedno mi je kad je na fazi 5 ili 8 KM. Isto tako ne ocekujem racun od veci od 10KM jer sam platio fiksnu uslugu. Sisanje.

Kad napunis kredit dobijes sms, kad napunis "internet" nema te poruke iako usluga ista. Od vrlo jednostavne usluge su napravili doktorat i budalestinu koju iduce godine sigurno necu koristiti.

I ne, nije svugdje u svijetu tako jer zivi van BIH i znam kako ide. Osim toga, naplacivati skoro 1KM za 1Mb je u 2015, kradja. 100%

Recimo neko upali Skype sa 250mb paketom i 50KM kredita na racunu. Na kraju razgovara moze bp ostati bez 50KM ako u toku razgovora ne provjerova stanje :shock: :-) Neko ti u na kraju zakupljene kolicine posalje 20Mb i taj mail te kosta 20KM :shock:

Da, kad prije nego sto kliknes Check mail mozes svaki put prekinuti sve sto radis, poslati kod i provjeriti stanje pa onda nastaviti :lol: :roll: Isto vazi i za pozive. Zasto ne prekinuti nesto svakih 10 minuta. U 2015.
krakatoa

#412 Re: mobilni internet BHT

Post by krakatoa »

Walther wrote:
Cuj, sta je tu cudno?

Nije mi potrebno pravo na provjeru. To je citav smisao kupovine fiksne kolicine necega. Ako je platim frizeru sisanje 10KM sasvim svejedno mi je kad je na fazi 5 ili 8 KM. Isto tako ne ocekujem racun od veci od 10KM jer sam platio fiksnu uslugu. Sisanje.

Kad napunis kredit dobijes sms, kad napunis "internet" nema te poruke iako usluga ista. Od vrlo jednostavne usluge su napravili doktorat i budalestinu koju iduce godine sigurno necu koristiti.

I ne, nije svugdje u svijetu tako jer zivi van BIH i znam kako ide. Osim toga, naplacivati skoro 1KM za 1Mb je u 2015, kradja. 100%

Recimo neko upali Skype sa 250mb paketom i 50KM kredita na racunu. Na kraju razgovara moze bp ostati bez 50KM ako u toku razgovora ne provjerova stanje :shock: :-) Neko ti u na kraju zakupljene kolicine posalje 20Mb i taj mail te kosta 20KM :shock:

Da, kad prije nego sto kliknes Check mail mozes svaki put prekinuti sve sto radis, poslati kod i provjeriti stanje pa onda nastaviti :lol: :roll: Isto vazi i za pozive. Zasto ne prekinuti nesto svakih 10 minuta. U 2015.
Pobjegulja, dijasporac?

Pa ako ti je tako fino vani, idi tamo i ostavi nas na miru. Puna mi je kapa vas pobjegulja koji ste zdimili čim je prvi metak zapucao i sada nama ovdje držite lekcije. Treba vam državljanstva ukinuti.
smartXL

#413 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by smartXL »

Cuj ovog telekomovca, da ti govna serviraju ti bi ih branio. Cudna si neka sorta
Maharadza

#414 Re: mobilni internet BHT

Post by Maharadza »

krakatoa wrote:
Walther wrote:
Cuj, sta je tu cudno?

Pobjegulja, dijasporac?

Pa ako ti je tako fino vani, idi tamo i ostavi nas na miru. Puna mi je kapa vas pobjegulja koji ste zdimili čim je prvi metak zapucao i sada nama ovdje držite lekcije. Treba vam državljanstva ukinuti.
30% Bruto društvenog dohotka ove države čine upravo ti fanatici koji se ovamo vraćaju i troše keš! Eto koliko znaš ali bitno je otjerati i popljuvati a sebe predstaviti kao El-Mudžahida patriJote! :oops:
krakatoa

#415 Re: mobilni internet BHT

Post by krakatoa »

Maharadza wrote:
krakatoa wrote:
Walther wrote:
Cuj, sta je tu cudno?

Pobjegulja, dijasporac?

30% Bruto društvenog dohotka ove države čine upravo ti fanatici koji se ovamo vraćaju i troše keš! Eto koliko znaš ali bitno je otjerati i popljuvati a sebe predstaviti kao El-Mudžahida patriJote! :oops:
Hvala Bogu da jesam PartiJota. Dok sam bježao od granata i gledao na kojoj pumpi za vodu će me snajper uloviti, ovi gore su drk*li i kukali da im je teško. Slični njima (samo podrumaši) su danas na vlasti pa su dozvolili da budemo jadni i da nas dezerteri finansijski vade. Ovi što su ostali ( mislim na podrumaše) su isto smeće kao i dezerteri. Jedni čiste hale po Njemačkoj i ovdje dođu da pametuju i prave belaje a drugi na vlasti u crno nas zavili.

Muka mi je od ovih sa "Handy" uređajima. On došao na temu nekome govoriti šta je skupo a šta nije. Što nisi ostao, uzeo pušku i pravio državu? Što si pobjegao čim je zapucalo i sad nekome našao držati lekcije kako je "kod VAS tamo"?
krakatoa

#416 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by krakatoa »

I dosta više off topic, cijene su takve kakve jesu, niko ovdje neće moći pomoći što se toga tiče. Dijaspora ima svoje operatere i njihovi savjeti nam ne trebaju.
Manu

#417 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Manu »

bh playboy wrote:Mrsko mi dalje listat stranice sa temama da bi vidio ima li koja o viberu, pa evo postavljam pitanje ovdje jer je ipak vezano za mobilni internet bez kojeg i nema vibera
Dakle, od skora sam uzeo tarifu kod drugog operatera koja uključuje stalni internet od 400 mb mjesečno
Nadam se da može da pokrije komunikaciju preko vibera te me interesuje stoga da li zna neko okvirno koliko korištenje vibera troši MB
Koliko po poruci
Koliko minuta razgovora
Za prenos slike je jasno iako mislim da viber ograničava format na maximalno 1280 x 720 ma kolika slika se pokušavala uploadovat jednako kao i video klip sa maximalno 640x480

Bar okvirno da vidim da li ovih 400 mb može izdržat mjesec dana
Viber Data Usage – Per Call

You talk for 1 Minute – 240KB data is consumed
You talk for 1 hour – 14MB data is consumed

Viber Data Usage – Per Message

Viber message is about 828 bytes per 500 English characters – approx 1KB per 500 characters. This is approx equal to 1KB per 5 short messages

Viber Data Consumption – App running in background

Data consumed is very minimal (you can simply neglect it).
kazo

#418 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by kazo »

Ma viber I whats app haman pa dzaba. Ja na kraju imam oko 3-4 mb za svaki app. Najvise mi trosi chrome.
Danguba

#419 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Danguba »

kazo wrote:Ma viber I whats app haman pa dzaba. Ja na kraju imam oko 3-4 mb za svaki app. Najvise mi trosi chrome.
bas tako. kod mene je mozilla ali svejedno. za jedan dan po 100-200 mb samo listajuci internet.
nesto mi to puno.
Maharadza

#420 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Maharadza »

Danguba wrote:
kazo wrote:Ma viber I whats app haman pa dzaba. Ja na kraju imam oko 3-4 mb za svaki app. Najvise mi trosi chrome.
bas tako. kod mene je mozilla ali svejedno. za jedan dan po 100-200 mb samo listajuci internet.
nesto mi to puno.
Probaj opera max:

https://play.google.com/store/apps/deta ... obal&hl=hr

Spajaš se na njihov cloud gdje server kompresuje podatke prije nego ih preuzmeš sa neta! :thumbup:
Danguba

#421 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by Danguba »

hvala,
probam to nekada. :thumbup:
klej

#422 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by klej »

tek sada upratih ovu temu, ali, ako ti mirza procita ovaj post fino cete demantovati i objasniti kako on tu cesto dolazi i sve uredno funkcionise. pojasnit ce ti kako si ti korisnik konkurencije, kojem je u cilju blacenje "naseg, jednog, jedinog bht-a" i da nije fino to sto radis
klej

#423 Re: mobilni internet BHT

Post by klej »

krakatoa wrote:
Walther wrote:
Cuj, sta je tu cudno?

Pobjegulja, dijasporac?

rodio se, odrastao (i, da, ratovao u lasti),dan-danas zivim u epicentru sarajeva (nikakva privilegija), ali me uhljebi kao ti tjeraju na povracanje i bijeg odavdje. mozete kako hocete, necete dokle hocete. nek te stid bude poltronu. znas kako kaze nasa raja, sto si oslobodio, sto se mene tice i zagradi. da smo imali boraca sa mudima, koliko ih lupa po kafana i forumima, zauzeli bi i beograd, jos 93.
krakatoa

#424 Re: mobilni internet BHT

Post by krakatoa »

klej wrote:
krakatoa wrote:
Walther wrote:
Cuj, sta je tu cudno?

Pobjegulja, dijasporac?

rodio se, odrastao (i, da, ratovao u lasti),dan-danas zivim u epicentru sarajeva (nikakva privilegija), ali me uhljebi kao ti tjeraju na povracanje i bijeg odavdje. mozete kako hocete, necete dokle hocete. nek te stid bude poltronu. znas kako kaze nasa raja, sto si oslobodio, sto se mene tice i zagradi. da smo imali boraca sa mudima, koliko ih lupa po kafana i forumima, zauzeli bi i beograd, jos 93.
Haj sikter, niko te ništa nije pitao
klej

#425 Re: ko je trenutno najpovoljniji sa mobilnim internetom ?

Post by klej »

@krakatoa, koliko sam upucen, niti sam trazio tvoju dozvolu da pisem, niti imas pravo da mi dajes istu. to sto lupas gluposti i nemas sta pametnije odgovoriti na ono sto sam ja pisao, tvoj problem. znam da je istinu tesko podnijeti. a, sikterisi, ako smijes, negdje drugo. od mene imas pozdrav
Post Reply