Amin, brate, we ijjake......gavrilo wrote:zeleni
Ko je politicka vecina u sarajevo-x forumasha?
-
ejub
Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"
Ali dobro ljudi" napravili sebi" da mogu raditi to sto rade.
Eto to je moje misljenje ako ga neizbrisu
- seln
Hajde, ba...pun interenet foruma gdje se pomenuti slave i u paksu cjelivaju...ejub wrote:Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"
...nek ima nesto i za nas izdajnike.
- lady midnight
ne treba, al nek si ti skontao.ejub wrote:Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"
ja pripadam politichkoj grupaciji osvijeshtenih
- gospodar kuglastih munja
Da bi se covjek izjasnio i mogao djelovati kao politicko bice, bilo koje ideologije, mojaju se ostvariti i preduslovi za to. Ovo sto vi zelite predstaviti i zastupati je moguce samo u jasno definisanom okruzenju, jasno definisanim pravilima igre.
Meni je nezamisliva bilo koja pol. ideologija u srednjovjekovnim pravilima igre, kakvu danas imamo u Drzavi BiH.
Uzecu za primjer RS.
RS je ustavom PRAVOSLAVNA, sto znaci da SVE pol. opcije imaju i ustavnog partnera , a to je SPC. Nijedna odluka nemoze proci bez "amin" iz SPC.
Kad bi na celu RS bili najprogresivniji politicari koje mozete zamisliti, njihove odluke bi bile uslovljene i misljenjem SPC, jer joj Ustav RS to omogucava.
Uvodjenjem PRAVOSLAVLJA kao ustavnu kategoriju, daje se pravo politickog odlucivanja SPC bez mandata. SPC je politicka konstanta u politici RS. A njeni stavovi su poznati. Otmi, ubi, protjeraj, i sve to proglasi srpskim. To im je vrh politicke misli.
E sad zamislite kakve ustupke SPC moraju davati npr. socijaldemokrati da bi nesto sproveli u djelo. To su dvije suprotne ideologije i socijaldemokrati moraju pokleknuti pred SPC, jer su oni politicka konstanta, dok je sve ostalo promjenjivo. Iz tog razloga imate potpuno identican stav SVIH pol.partija u RS.
Meni je nezamisliva bilo koja pol. ideologija u srednjovjekovnim pravilima igre, kakvu danas imamo u Drzavi BiH.
Uzecu za primjer RS.
RS je ustavom PRAVOSLAVNA, sto znaci da SVE pol. opcije imaju i ustavnog partnera , a to je SPC. Nijedna odluka nemoze proci bez "amin" iz SPC.
Kad bi na celu RS bili najprogresivniji politicari koje mozete zamisliti, njihove odluke bi bile uslovljene i misljenjem SPC, jer joj Ustav RS to omogucava.
Uvodjenjem PRAVOSLAVLJA kao ustavnu kategoriju, daje se pravo politickog odlucivanja SPC bez mandata. SPC je politicka konstanta u politici RS. A njeni stavovi su poznati. Otmi, ubi, protjeraj, i sve to proglasi srpskim. To im je vrh politicke misli.
E sad zamislite kakve ustupke SPC moraju davati npr. socijaldemokrati da bi nesto sproveli u djelo. To su dvije suprotne ideologije i socijaldemokrati moraju pokleknuti pred SPC, jer su oni politicka konstanta, dok je sve ostalo promjenjivo. Iz tog razloga imate potpuno identican stav SVIH pol.partija u RS.
-
ja MISLIM
Liberalni socijaldemokrata sam po ubjedjenju. Kod nas je problem sto ljudi nece jedni druge da slusaju i to je ono sto nam najvise nedostje u politickom zivotu. Kod nas ljudi razmisljaju u stilu: Ja sam upravu i sve one koji ne misle kao ja moram ubijediti da moraju misliti kao ja i nikako drugacije jer smo samo ja i moji istomisljenici upravu. Bez ovog nakaradnog nacina razmisljanja vjerujem da bi nam bilo bolje.
-
FFK as Lucy01
Znaci, socijaldemokrati vode za sada 
-
FFK as Lucy01
Znaci za sada vode socijaldemokrati 
dzemka, klikaj jednom, dec inaf...
:D:P
z66
dzemka, klikaj jednom, dec inaf...
z66
-
forUMASH
.....sto ne gumo ovih komunjara.....ejub wrote:Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"
-
sulesavic
Evo, jo¹ jednom.ejub wrote:Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"
Inaèe,
koji vi¹e plate - njihov sam.
-
water
I ja se cesto pitam sta li sam. Kad citam postove na ovom forumu osjecam se kao teski konzervativac; kad sam u konzervativnom miljeu, drustvu ili gledam njhovu propagandu ili medije osjecam se kao komunjara, valjda sam zato registrovan kao nezavisni, stoga neznam bas sta bih ukucao.
-
ibro dirka
i sda-ovci za zebe evo kazu da su socijaldemokrate, tako da bas ne vjerujem ovoj metodi.
-
erised traeh
Kojim članom kojeg ustava?gospodar kuglastih munja wrote:Da bi se covjek izjasnio i mogao djelovati kao politicko bice, bilo koje ideologije, mojaju se ostvariti i preduslovi za to. Ovo sto vi zelite predstaviti i zastupati je moguce samo u jasno definisanom okruzenju, jasno definisanim pravilima igre.
Uzecu za primjer RS.
-
Svemirski_Jebach
e sto ces se i ti usrecit sa tom strankom...svakom onoliko koliko zna ukrast, bez obzira na naciju i vjeru i to nakon 15 godina drugovanja sa bracom iz adeze-aamrica wrote:multi kulti, svakom prema sposobnostima i rezultatima, bez obzira na naciju i vjeru, najblize Radom za boljitak
ja - liberalna demokratija kapitalistickog tipa, ne ljevicar,
- gospodar kuglastih munja
Iz Ustava RSerised traeh wrote:Kojim članom kojeg ustava?gospodar kuglastih munja wrote:Da bi se covjek izjasnio i mogao djelovati kao politicko bice, bilo koje ideologije, mojaju se ostvariti i preduslovi za to. Ovo sto vi zelite predstaviti i zastupati je moguce samo u jasno definisanom okruzenju, jasno definisanim pravilima igre.
Uzecu za primjer RS.
"Član 28.
Jamči se sloboda vjeroispovijesti.
Vjerske zajednice su jednake pred zakonom, slobodne i vršenju vjerskih poslova i vjerskih
obreda, mogu osnivati vjerske škole i izvoditi vjersku nastavu u svim školama svih stepena
obrazovanja, baviti se privrednim i drugim djelatnostima, primati poklone, stvarati zadužbine
i njima upravljati, u skladu sa zakonom.
Srpska pravoslavna crkva je crkva srpskog naroda i drugih naroda pravoslavne vjere.
Država materijalno pomaže pravoslavnu crkvu, sarađuje sa njom u svim oblastima, a naročito
na čuvanju, njegovanju i razvijanju kulturnih, tradicionalnih i drugih duhovnih vrijednosti."
Posebno ovaj crveni dio je interesantan, zato sto ima historijsku pozadinu.