Ko je politicka vecina u sarajevo-x forumasha?

Kojoj politickoj opciji pripadate (ili naginjete)?

liberal od-do
20
17%
umjereni socijal-demokrata
43
36%
jednoj od nacionalnih
14
12%
jednoj od extremnih
0
No votes
komunistickoj
14
12%
fashistickoj
5
4%
nijednoj
22
19%

Total votes: 118

seln

Post by seln »

gavrilo wrote:zeleni
Amin, brate, we ijjake...... :D
tempora

Post by tempora »

dijasporskoj :roll:
talijan

Post by talijan »

liberal (desni kad sam pri pari - lijevi kad sam kokuz)
Shamrock

Post by Shamrock »

Penzioner
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

zelen do kostiju :D
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Nijednoj :D na svu srecu :-D
ejub

Post by ejub »

Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"

Ali dobro ljudi" napravili sebi" da mogu raditi to sto rade.

Eto to je moje misljenje ako ga neizbrisu :roll:
seln

Post by seln »

ejub wrote:Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"

Hajde, ba...pun interenet foruma gdje se pomenuti slave i u paksu cjelivaju...:D
...nek ima nesto i za nas izdajnike.
lady midnight

Post by lady midnight »

ejub wrote:Pa po temama gdje se napadaju Bosnjacki politicari ,reis velicaju oni koji to isto rade(blate gore navedene) netreba biti previse pametan pa da se zakljuici gdje ovaj forum(tacnije oni koji upravljaju istim "naginje"

ne treba, al nek si ti skontao.

ja pripadam politichkoj grupaciji osvijeshtenih :oops: :oops: :D
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Da bi se covjek izjasnio i mogao djelovati kao politicko bice, bilo koje ideologije, mojaju se ostvariti i preduslovi za to. Ovo sto vi zelite predstaviti i zastupati je moguce samo u jasno definisanom okruzenju, jasno definisanim pravilima igre.
Meni je nezamisliva bilo koja pol. ideologija u srednjovjekovnim pravilima igre, kakvu danas imamo u Drzavi BiH.

Uzecu za primjer RS.

RS je ustavom PRAVOSLAVNA, sto znaci da SVE pol. opcije imaju i ustavnog partnera , a to je SPC. Nijedna odluka nemoze proci bez "amin" iz SPC.
Kad bi na celu RS bili najprogresivniji politicari koje mozete zamisliti, njihove odluke bi bile uslovljene i misljenjem SPC, jer joj Ustav RS to omogucava.
Uvodjenjem PRAVOSLAVLJA kao ustavnu kategoriju, daje se pravo politickog odlucivanja SPC bez mandata. SPC je politicka konstanta u politici RS. A njeni stavovi su poznati. Otmi, ubi, protjeraj, i sve to proglasi srpskim. To im je vrh politicke misli.
E sad zamislite kakve ustupke SPC moraju davati npr. socijaldemokrati da bi nesto sproveli u djelo. To su dvije suprotne ideologije i socijaldemokrati moraju pokleknuti pred SPC, jer su oni politicka konstanta, dok je sve ostalo promjenjivo. Iz tog razloga imate potpuno identican stav SVIH pol.partija u RS.
ja MISLIM

Post by ja MISLIM »

Liberalni socijaldemokrata sam po ubjedjenju. Kod nas je problem sto ljudi nece jedni druge da slusaju i to je ono sto nam najvise nedostje u politickom zivotu. Kod nas ljudi razmisljaju u stilu: Ja sam upravu i sve one koji ne misle kao ja moram ubijediti da moraju misliti kao ja i nikako drugacije jer smo samo ja i moji istomisljenici upravu. Bez ovog nakaradnog nacina razmisljanja vjerujem da bi nam bilo bolje.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Znaci, socijaldemokrati vode za sada :D
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Znaci za sada vode socijaldemokrati :D

dzemka, klikaj jednom, dec inaf...:D:D:P

z66
liberal

Post by liberal »

cuj sta sam :)
dijasporac
forUMASH

Post by forUMASH »

.....sto ne gumo ovih komunjara..... :roll:
sulesavic

Post by sulesavic »

Evo, jo¹ jednom.

Inaèe,
koji vi¹e plate - njihov sam.
water

Post by water »

I ja se cesto pitam sta li sam. Kad citam postove na ovom forumu osjecam se kao teski konzervativac; kad sam u konzervativnom miljeu, drustvu ili gledam njhovu propagandu ili medije osjecam se kao komunjara, valjda sam zato registrovan kao nezavisni, stoga neznam bas sta bih ukucao.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 21:07, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

i sda-ovci za zebe evo kazu da su socijaldemokrate, tako da bas ne vjerujem ovoj metodi.
marijindvorac

Post by marijindvorac »

Odan piću i narodno-oslobodilackoj borbi.
erised traeh

Post by erised traeh »

gospodar kuglastih munja wrote:Da bi se covjek izjasnio i mogao djelovati kao politicko bice, bilo koje ideologije, mojaju se ostvariti i preduslovi za to. Ovo sto vi zelite predstaviti i zastupati je moguce samo u jasno definisanom okruzenju, jasno definisanim pravilima igre.
Meni je nezamisliva bilo koja pol. ideologija u srednjovjekovnim pravilima igre, kakvu danas imamo u Drzavi BiH.

Uzecu za primjer RS.

RS je ustavom PRAVOSLAVNA, sto znaci da SVE pol. opcije imaju i ustavnog partnera , a to je SPC. Nijedna odluka nemoze proci bez "amin" iz SPC.
Kad bi na celu RS bili najprogresivniji politicari koje mozete zamisliti, njihove odluke bi bile uslovljene i misljenjem SPC, jer joj Ustav RS to omogucava.
Uvodjenjem PRAVOSLAVLJA kao ustavnu kategoriju, daje se pravo politickog odlucivanja SPC bez mandata. SPC je politicka konstanta u politici RS. A njeni stavovi su poznati. Otmi, ubi, protjeraj, i sve to proglasi srpskim. To im je vrh politicke misli.
E sad zamislite kakve ustupke SPC moraju davati npr. socijaldemokrati da bi nesto sproveli u djelo. To su dvije suprotne ideologije i socijaldemokrati moraju pokleknuti pred SPC, jer su oni politicka konstanta, dok je sve ostalo promjenjivo. Iz tog razloga imate potpuno identican stav SVIH pol.partija u RS.
Kojim članom kojeg ustava? :-)
Vertigo

Post by Vertigo »

talijan wrote:liberal (desni kad sam pri pari - lijevi kad sam kokuz)
:lol: :D
amrica

Post by amrica »

multi kulti, svakom prema sposobnostima i rezultatima, bez obzira na naciju i vjeru, najblize Radom za boljitak
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

amrica wrote:multi kulti, svakom prema sposobnostima i rezultatima, bez obzira na naciju i vjeru, najblize Radom za boljitak
e sto ces se i ti usrecit sa tom strankom...svakom onoliko koliko zna ukrast, bez obzira na naciju i vjeru i to nakon 15 godina drugovanja sa bracom iz adeze-a :roll: :roll: sad im odjednom ko nesto smeta...

ja - liberalna demokratija kapitalistickog tipa, ne ljevicar,

:D
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

erised traeh wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Da bi se covjek izjasnio i mogao djelovati kao politicko bice, bilo koje ideologije, mojaju se ostvariti i preduslovi za to. Ovo sto vi zelite predstaviti i zastupati je moguce samo u jasno definisanom okruzenju, jasno definisanim pravilima igre.

Uzecu za primjer RS.

Kojim članom kojeg ustava? :-)
Iz Ustava RS

"Član 28.

Jamči se sloboda vjeroispovijesti.
Vjerske zajednice su jednake pred zakonom, slobodne i vršenju vjerskih poslova i vjerskih
obreda, mogu osnivati vjerske škole i izvoditi vjersku nastavu u svim školama svih stepena
obrazovanja, baviti se privrednim i drugim djelatnostima, primati poklone, stvarati zadužbine
i njima upravljati, u skladu sa zakonom.
Srpska pravoslavna crkva je crkva srpskog naroda i drugih naroda pravoslavne vjere.
Država materijalno pomaže pravoslavnu crkvu, sarađuje sa njom u svim oblastima, a naročito
na čuvanju, njegovanju i razvijanju kulturnih, tradicionalnih i drugih duhovnih vrijednosti."

Posebno ovaj crveni dio je interesantan, zato sto ima historijsku pozadinu.
Post Reply