ko je poceo rat?

Post Reply

Ko je poceo rat?

Srbi
62
59%
Hrvati
3
3%
Bosnjaci
4
4%
rat je namjesten sa strane zapadnih zemalja
8
8%
klingoni
2
2%
slobodan milosevic
5
5%
franjo tudjman
0
No votes
zlobo i sranjo zajedno
19
18%
svedska kraljevska akademija
2
2%
oni iz cacove su za sve krivi
0
No votes

Total votes: 105

manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Ma oni su dežurni krivci :D Image
danas

Post by danas »

Settler wrote:
danas wrote:
Šta ti imaš protiv nas seljaka? :?
nista... efikasno...
:roll: :lol: :lol: :lol:
A koga ti citiraš ? :D
nikoga.... :D ja 'vamo nesto.... :lol: :lol: :lol: :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

Settler wrote:Nego, šta ti kažeš na ovih 59% , dobro ste prošli. :D
nema ... borba do zadnjeg glasa :D
Toozla

Post by Toozla »

Settler wrote:Nego, šta ti kažeš na ovih 59%
....otprilike....kao i referendum proljeca '92. ....... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

Toozla wrote:
Settler wrote:Nego, šta ti kažeš na ovih 59%
....otprilike....kao i referendum proljeca '92. ....... :D

jest vala... :roll:
rajvosa

Post by rajvosa »

gavrilo wrote:
Settler wrote:
rajvosa wrote:Porka seljacima,

Dragi gradski seljaci
Dragi seoski gradjani...

To nema nigdje na svijetu da se neko ponizava i vrijedja tako sto mu kazete seljacino...
Vi niste poceli rat, vjerujte mi .Rat su poceli gradjani i to oni beli tzv Beogradjani...E oni su poceli rat...

Hajd uzdravlju moji dobri seljaci
Šta ti imaš protiv nas seljaka? :?
ja imam za vas motiku ... :roll: sad kol'ko se to uklapa u cijeli kontekst ... :roll:

A Gavro motku das a sarce nedas :lol: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

rajvosa wrote:Poruka seljacima,
Dragi gradski seljaci
Dragi seoski gradjani...
To nema nigdje na svijetu da se neko ponizava i vrijedja tako sto mu kazete seljacino...
Vi niste poceli rat, vjerujte mi .Rat su poceli gradjani i to oni beli tzv Beogradjani...E oni su poceli rat...
Hajd uzdravlju moji dobri seljaci
:roll: Ko je tebi kriv sto ne znas razliku izmedju SELJAKA i SELJACINE ... :oops:
Evo, ... maksuz za tebe, ... :zzzz: ... ponovo citat iz jednog divnog clanka filologa, gosp. N.Filipovica, a iz kojega ces ... nadam se, uociti i nauciti razliku izmedju seljaka i SELJACINE.
Autor u tom clanku govori o intelektualcima - konvertitima i analizira poguban utjecaj koji na drustvenu i politicku scenu vrse ruralni tipovi, koji se nikada nisu uspjeli adaptirati na urbana pravila zivljenja i ponasanja.
Samo za tvoj info u clanku se govori o Matiji Beckovicu, Dobrici Cosicu, Miloradu Ekmecicu, Nikoli Koljevicu, Risti Tubicu, Mitrasinu Miljanovicu , ... i da ne nabrajam dalje.

Citat:
"Oni su bili i jesu SELJACINE, bezdusno spremni na sve samo da ostvare neki sicusni naum svoj. Surovi, iskalkulirani; biciklisti sto glavu savijaju do tala pred mocnijim, a slabije gaze bez pardona; uvijek gladni imetka, casti, slave, jela pila i tudjih tijela.
Nedim Filipovic je, objasnjavajuci svojim studentima agrarni ustroj Osmanskog Carstva, govorio da on ima staroperzijsko postovanje prema tezacima, ljudima koji ostaju na zemlji i
teze je na zadovoljstvo sviju nas, ali da se gnusa seljacina, pobjeglih od pluga, koji uvijek nesto kamce i zicare od grada, mjesta u koje su svojevoljno dosli, izmuzli ga te ga jos svojom neskrivenom mrznjom nadarili."
Kraj citata.

Eto, ... autor je fino objasnio tu razliku.
U ovom primjeru su obradjene "beogradske SELJACINE" koje su pocele rat. O "nasim SELJACINAMA" ..... necemo, jel` da. :oops: :D

PS. .... jako je vazno ovo SELJACINE znati pravilno izgovoriti. ... :oops: ... Akcent treba da bude na LJ ... :zzzz:
dr.

Post by dr. »

Anketa nije dobro postavljena. Mislim da su rat u Bosni i Hercegovini počeli Srbija i Hrvatska, sprovodeći svoj sporazum iz 1991. godine. A ako se misli na početak rata na Balkanu tj u Hrvatskoj i Sloveniji, onda je rat počela Srbija, ali to je vrlo brzo preraslo u savezništvo Srbije i Hrvatske i rat je svjesno po želji Tuđmana prebačen u BiH. Evo šta kaže Ante Marković:

Ante Marković je tokom svog glavnog svjedočenja rekao da je 1991. godine iz više izvora čuo za sastanak Milošević-Tuđman u Karađorđevu, na kojem je dogovorena podjela BiH. U direktnim razgovorima koje je sam zatražio, obojica su mu priznala da je istina šta se govori za Karađorđevo.

"Tražio sam da razgovaram s obojicom i sreli smo se odvojeno, u Beogradu i Zagrebu. Ja sam im otvoreno rekao šta sam doznao. I jedan i drugi su potvrdili da su se dogovorili da podijele BiH. Milošević mi je to odmah rekao, a Tuđmanu je trebalo mnogo više vremena", kazao je Marković.

Prema riječima svjedoka, Milošević je tvrdio da je "BiH i onako vještačka Titova tvorevina i da ne može opstati", kao i da su Bošnjaci i onako pravoslavci koji su silom prilika prihvatili islam. Hrvatski predsjednik Tuđman je, po iskazu svjedoka, dijelio Miloševićevo mišljenje, rekavši da je "Bosna šaptom pala" i da će Evropa to podržati, jer neće dozvoliti da ima "muslimansku državu" u svom srcu. Tuđman je tvrdio da su muslimani zapravo katolici koji su primorani da promene vjeru.

"Na moje pitanje zar misli da se to može uraditi bez krvi do koljena, Milošević je odgovorio da ne vjeruje da će biti rata zato što većinu stanovništva u BiH čine Srbi i Hrvati, a da su on i Tuđman predvidjeli enklavu za muslimane. Kad sam pitao šta ćemo ako ipak bude rata, rekao je samo: Onda ćemo vidjeti šta ćemo", ispričao je Marković.

Najbolje je to opisao jedan od najpoznatijih modernih evropskih filozofa, francuski intelektualac Bernard-Henry Levy u svome dnevniku, 23. maja 1992. godine:

"Pascal Bruckner u Flori. (...) Pokušavam mu reći da on upravo brka dvije stvari: rat u Hrvatskoj, gdje se sukobljavaju, htjeli to ili ne, dva nacionalizma; rat u Bosni, međutim, gdje se suprotstavljaju jedan nacionalizam i jedan kozmopolitizam koji je čast Evrope." (Ljiljan i pepeo)
Fair Life

Post by Fair Life »

Carla Del Ponte izjavljuje da za mandata Paddy Ashdowna nije uhapsen niti jedan optuzeni ratni zlocinac...

Da li ih je doticni gospodin stavio pod svoju zastitu... stiteci politicke interese vlastite zemlje?

Nije li to pomalo simptomaticno?
haris303

Post by haris303 »

... pih...sta
danas wrote:
Settler wrote:
danas wrote: nista... efikasno...
:roll: :lol: :lol: :lol:
A koga ti citiraš ? :D
nikoga.... :D ja 'vamo nesto.... :lol: :lol: :lol: :lol:
emancipovala se zeMska pa to ti je .... nikako da joj objasnim kako je meni putovati na posao sa Grbavice na Bjelave .... ona meni stalno spominje svojih 75 milja u jednom smjeru :D ... pih sta uradi ovaj rat :(
SD-6

Post by SD-6 »

...rat je počo Ramiz Delalic-Ćelo...teroristickim aktom smaknuca srpskog svata Nikole Gardovica :bih:
:kravata: ...molim lijepo
Krivokapic

Post by Krivokapic »

SD-6 wrote:...rat je počo Ramiz Delalic-Ćelo...teroristickim aktom smaknuca srpskog svata Nikole Gardovica :bih:
:kravata: ...molim lijepo
Nije tačno, ja sam počeo rat 8) 8) 8) 8)
Mirsad_ZE

Post by Mirsad_ZE »

Za ovog sto negdje napisa da JNA prestala to biti kada je napala na Sloveniju ajd O.K. A sada pitanje za toga Sta bi bilo recimo po tvom misljenju kada bi se Texas htjeo odvojiti od ostatka USA?
pitt

Post by pitt »

Mirsad_ZE wrote:Za ovog sto negdje napisa da JNA prestala to biti kada je napala na Sloveniju ajd O.K. A sada pitanje za toga Sta bi bilo recimo po tvom misljenju kada bi se Texas htjeo odvojiti od ostatka USA?
Auffff......mojne porediti kruske i jabuke. :D
gavrilo

Post by gavrilo »

pitt wrote:
Mirsad_ZE wrote:Za ovog sto negdje napisa da JNA prestala to biti kada je napala na Sloveniju ajd O.K. A sada pitanje za toga Sta bi bilo recimo po tvom misljenju kada bi se Texas htjeo odvojiti od ostatka USA?
odgovori na pitanje :P :D

sad kad pocnu po meni ... :-)
pitt

Post by pitt »

gavrilo wrote:
pitt wrote:

kakvo ba pitanje crnio gavrilo? Pa nije Bush slobo da ocisti sve zivo od ljudi iz texasa pa da nemaju izbora nikakvog no da se otcjepe i traze da su medjunarodno priznati?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...nema opcije:

sve je ovo pittovo maslo... :D
gavrilo

Post by gavrilo »

pitt wrote:kakvo ba pitanje crnio gavrilo? Pa nije Bush slobo da ocisti sve zivo od ljudi iz texasa pa da nemaju izbora nikakvog no da se otcjepe i traze da su medjunarodno priznati?
ne znam koji je gori ... iracka djeca su meni isto toliko bitna kao i nasa.

tejk det 8-)
gavrilo

Post by gavrilo »

zena wrote:...nema opcije:

sve je ovo pittovo maslo... :D
:oops: ne dizi ruku na brata pitara :evil:
pitt

Post by pitt »

gavrilo wrote:
pitt wrote:kakvo ba pitanje crnio gavrilo? Pa nije Bush slobo da ocisti sve zivo od ljudi iz texasa pa da nemaju izbora nikakvog no da se otcjepe i traze da su medjunarodno priznati?

tejk det 8-)
pa jel prichamo o unutrasnjoj ili vanjskoj politici sada?

hanuma ne kuhaj :D:D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
gavrilo wrote:
pitt wrote: Auffff......mojne porediti kruske i jabuke. :D

kakvo ba pitanje crnio gavrilo? Pa nije Bush slobo da ocisti sve zivo od ljudi iz texasa pa da nemaju izbora nikakvog no da se otcjepe i traze da su medjunarodno priznati?
koliko se sjecam, teksas se na pocetku i mogao otcijepiti jer je bio samostalna drzava kad je (svojom voljom) stupio u uniju i ovo je bila jedna od tacaka nagodbe. trenutno nema pravo otcjepljenja (kao ni jedna americka drzava, za razliku od ustavnih SFRJ federalnih jedinica) ali ima pravo raspasti se na 5 drzava cime bi povecali svoju reprezentaciju u vladi (10, umjesto 2 senatora).
Kwaheri

Post by Kwaheri »

pitt wrote:
gavrilo wrote:

tejk det 8-)
pa jel prichamo o unutrasnjoj ili vanjskoj politici sada?

hanuma ne kuhaj :D:D:D:D
jes unutrasnja i vanjska politika...masoni i munafici...pogadjaj gavrilo tri puta :D ko odgovara gornjem opisu

pitt :D
pitt

Post by pitt »

ja sam 3M......molit cu ljepo :D:D:D

Mason
Munafik
Mudzahedin :D:D:D

I dzoni me je opjevao :D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:ja sam 3M......molit cu ljepo :D:D:D

Mason
Munafik
Mudzahedin :D:D:D

I dzoni me je opjevao :D:D:D
usao si u legendu... :lol: :lol: :lol:
gavrilo

Post by gavrilo »

ckuf usa ... nesto satro ne ide in inglis :-)
Post Reply