ko je poceo rat?

Post Reply

Ko je poceo rat?

Srbi
62
59%
Hrvati
3
3%
Bosnjaci
4
4%
rat je namjesten sa strane zapadnih zemalja
8
8%
klingoni
2
2%
slobodan milosevic
5
5%
franjo tudjman
0
No votes
zlobo i sranjo zajedno
19
18%
svedska kraljevska akademija
2
2%
oni iz cacove su za sve krivi
0
No votes

Total votes: 105

Toozla

Post by Toozla »

....ovako se cuvala YU od raspada....govor pred okupljenih 1 000 000 Srba na Gazimestanu......
Kosovska legenda je ujedinila ceo srpski narod rasut sirom Jugoslavije. Ona i danas ima znacajnu ulogu u odnosu na polozaj srpskog naroda na Kosovu, ali i u celoj Jugoslaviji. Šest vekova kasnije, danas, opet smo u bitkama i pred bitkama. One nisu oruzane, mada i takve još nisu iskljucene. ( Politika, 29. jun 1989 - Govor na Gazimestanu - Slobodan Milošević).
....samo da napomenem da u ovo doba ('89) jos niko nije cuo za Tudjmana ili Izetbegovica.....

...na ovaj govor Ivica Racan nije odgovorio sa prijetnjom o osnivanju nove NDH, niti je Nijaz Durakovic spominjao nezavisnu Bosnu, nego su rekli da Milosevic podriva ustavno-pravni sistem SFRJ sto ga je portretiralo kao jedinog negativca i sto nikako nije moglo dovesti do preobrazaja Srba iz projugoslovenstva u procetnistvo.....zato je Milosevicu i cijelom projektu velike Srbije bio potreban jedan Tudjman i njegova povezanost sa ustaskom imigracijom i jedan Izetbegovic sa islamskom deklaracijom jer to je bio jedini nacin da se Srbi ubijede da su ugrozeni......
Last edited by Toozla on 07/09/2005 05:54, edited 1 time in total.
No_Comment

Post by No_Comment »

Toozla wrote:....ovako se cuvala YU od raspada....govor pred okupljenih 1 000 000 Srba na Gazimestanu......
Kosovska legenda je ujedinila ceo srpski narod rasut sirom Jugoslavije. Ona i danas ima znacajnu ulogu u odnosu na polozaj srpskog naroda na Kosovu, ali i u celoj Jugoslaviji. Šest vekova kasnije, danas, opet smo u bitkama i pred bitkama. One nisu oruzane, mada i takve još nisu iskljucene. ( Politika, 29. jun 1989 - Govor na Gazimestanu - Slobodan Milošević).
....samo da napomenem da u ovo doba ('89) jos niko nije cuo za Tudjmana ili Izetbegovica.....
Iskreno receno ne bih rekao da u to doba niko nije cuo za Tudjmana i Izetbegovica...bili su oni do tada osudjivani disidenti i poznatii shiroj yu javnosti...samo u to vrijeme nisu se javno aktivno bavili politikom(nebi im to bilo ni dozvoljeno)...niti su bili stranacki aktivni...
Pmusa

Post by Pmusa »

Rekavši kako je spreman poginuti za Veliku Srbiju, Šešelj je na traženje sudaca objasnio da bi njezin teritorij činile sve srpske zemlje, odnosno cijela Srbija, cijela Crna Gora, cijela BiH i gotovo cijela Hrvatska, osim tri županije - Zagrebačke, Varaždinske i Križevačke. Naglasio je kako koncept Velike Srbije ne znači etničko čišćenje Hrvata i Muslimana, već bi prema programu njegova Srpskog četničkog pokreta tu vladalo "bratsko jedinstvo" Srba katolika, Srba muslimana, Srba protestanata i Srba ateista. Dodatno je precizirao da su većina Hrvata Srbi katolici, a svi Bošnjaci u BiH i na Sandžaku Srbi muslimani.
:zzzz: :zzzz:
da pamtis

Post by da pamtis »

Pmusa wrote:
Rekavši kako je spreman poginuti za Veliku Srbiju, Šešelj je na traženje sudaca objasnio da bi njezin teritorij činile sve srpske zemlje, odnosno cijela Srbija, cijela Crna Gora, cijela BiH i gotovo cijela Hrvatska, osim tri županije - Zagrebačke, Varaždinske i Križevačke. Naglasio je kako koncept Velike Srbije ne znači etničko čišćenje Hrvata i Muslimana, već bi prema programu njegova Srpskog četničkog pokreta tu vladalo "bratsko jedinstvo" Srba katolika, Srba muslimana, Srba protestanata i Srba ateista. Dodatno je precizirao da su većina Hrvata Srbi katolici, a svi Bošnjaci u BiH i na Sandžaku Srbi muslimani.
:
Također je rekao da je za sve zločine u bivšoj Jugoslaviji glavni krivac pokojni papa Ivan Pavao II. "jer je svojom antisrpskom politikom izazvao rat". Napomenuo je da će to biti glavna teza njegove obrane na suđenju po optužnici za zločine nad nesrpskim stanovništvom u Hrvatskoj i BiH.

Ponovio je da je njegov cilj uspostava srpske države na granici Karlobag - Ogulin - Karlovac - Virovitica te da će taj cilj u budućnosti "sigurno biti ostvaren". "Mi nikad nećemo odustati od oslobađanja Republike Srpske Krajine od hrvatske okupacije", kazao je Šešelj.

Nice je citirao Šešelju govor u kojem je taj cilj zagovarao uoči izbijanja rata u bivšoj Jugoslaviji, sugerirajući da je to "poziv na rat i nasilje". Međutim, Šešelj je negirao da je ikad "propagirao zločine".

"Ne možete tvrditi da moja velikosrpska ideologija sama po sebi dovodi do zločina", rekao je on i ustvrdio da je rat izazvalo nelegalno odcjepljenje Hrvatske.

"Sve što se u ratu dogodilo bilo je inicirano s hrvatske strane", a srpska strana je samo na to odgovorila, dodao je Šešelj.
Rat je poceo onaj koji je sada u Hagu
Bas tako....

Ljudi pozivaju na novi rat a mi se jos uvijek pitamo ko je poceo prosli rat.... :shock:
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

praznina wrote:
Bosanac_HR wrote:Osvrnut ću se samo na zbivanja u BiH:

Za nas Hrvate rat je počeo u listopadu 1991. tako što je jedna baba Hrvatica čuvala ovce u Popovu polju kod sela Ravno. Onda je naišao nikšićki korpus JNA na putu prema dubrovačkom ratištu. Babu su streljali, ovce poklali. Nakon toga ušli su u selo i pobili još 30 civila Hrvata, sve starije od 50 godina, a selo sravnili sa zemljom.

A ti "prazna glavo" možeš stvari relativizirati kako god znaš i ne znaš, ništa ne može promijeniti činjenicu da je rat u Bosni i Hercegovini počeo napadom na Hrvate i Bošnjake.

Sva sranja koja su se kasnije događala, pa i rat s Bošnjacima posljedica su agresije i genocida provođenog od strane JNA, VRS-a, specijalnih jedinica DB-a Srbije, četničke paravojske i ostalih srpskih snaga.
Koliko znam vojska već tada nezavisne Hrvatske već je te godine bila prisutna u BiH u ravnom. Šta je tamo radila? Hrvatska vojska uz domaću podršku je kod Ravnog postavila zasjedu vojnicima JNA i poginulo je dosta rezervista a onda je uslijedila osveta.

To se je desilo u Ravnom.
Ovim pokazuješ da se svojim "istinama" i razmišljanjima ne razlikuješ mnogo od Mladića, Karadžića i Šešelja. :x
Bosanac_HR

Post by Bosanac_HR »

Evo malo svježih vijesti...
Image
Klupko se razmotava: Otkriveni ratni dokumenti Vojske RS

Svetozar Andrić, aktivni general u Generalštabu Vojske Srbije i Crne Gore, krajem svibnja 1992. godine naredio je osnivanje logora za Muslimane na području Vlasenice, Zvornika, Srebrenice i Bratunca.

TUZLA - Svetozar Andrić, aktivni general u Generalštabu Vojske Srbije i Crne Gore, krajem svibnja 1992. godine naredio je osnivanje logora za Muslimane na području Vlasenice, Zvornika, Srebrenice i Bratunca.

Kao zapovjednik brigade Samostalne regije Birač, tadašnji major Andrić 28. svibnja 1992. godine naređuje "iseljavanje muslimanskog stanovništva koje mora biti organizirano sa općinama preko kojih se vrši iseljavanje. Iseljavati se mogu žene i djeca, a muškarce sposobne za borbu ostavljati u logorima radi zamjene".

Tri dana kasnije, točnije 31. svibnja, Andrić izdaje zapovjed da se u Vlasenici organizira logor, te zabranjuje samovoljno donošenje odluke o fizičkoj likvidaciji zarobljenika.

"Organ sigurnosti iz bataljona Vlasenica obavit će operativne razgovore i sve korisne podatke za rukovođenje i zapovjedanje dostaviti zapovjedništvu brigade", piše, između ostalog, u zapovjedi čiju kopiju posjeduje Oslobođenje.

Nedugo nakon Andrićeve naredbe, u Vlasenici je organiziran zloglasni logor Sušica, u kojem je, prema izjavama svjedoka, ubijeno 600 ljudi. Kroz logor Sušica, tvrde svjedoci, prošlo je oko četiri tisuće Bošnjaka, a za počinjene zločine odgovarao je jedino Dragan Nikolić, zvani Jenki.

Pored zločina iz 1992, general Andrić mogao bi odgovarati i za genocid u Srebrenici u srpnju 1995. godine.

On je u vrijeme pada Srebrenice bio glavni operativac Drinskog korpusa, kojim je tada zapovjedao Radoslav Krstić, osuđen za genocid. Odlukom Ratka Mladića i Ljubiše Beare, tvrde izvori Oslobođenja, general Andrić postavljen je za načelnika Štaba Drinskog korpusa.

Od kraja rata do 2002. godine general Andrić bio je aktivni član Vojske RS. Nakon umirovljenja, preselio je u Beograd, gdje je postao jedan od savjetnika u Generalštabu Vojske Srbije i Crne Gore. Trenutno se često kreće na relaciji Zvornik - Beograd, a, prema pouzdanim informacijama, glavni mu je posao zaštita Ratka Mladića.

O dobrim odnosima Andrića i Mladića u Hagu je govorio i Radislav Krstić.

"Zdravko Popović, Vujadin Tolimir i Svetozar Andrić članovi su kninske grupe. To je grupa zapovjednika koji generala Mladića prate još iz Knina i u koje on ima puno poverenje, pa ih je osobno imenovao na položaje u Vojsci Republike Srpske", istako je Krstić.

Silovanja u Šekovićima

Prilikom davanja iskaza na suđenju u Bijeljini, vođa zloglasnih Žutih osa Vojin Vučković Žućo kazao je kako su jedinice Svetozara Andrića u Šekovićima silovale i ubijale djevojčice od dvanaest do šesnaest godina.

Svetozara Andrića su na suđenjima pominjali i Vinko Pandurević i Miomir Nikolić. Oni su kazali da je Andrić čovjek koji insistira da se u javnost ne iznose informacije o ratnim zločinima.

5.9.2005.
Pincom.info / Oslobođenje
MirkoX69

#107 Bgdcafe.com

Post by MirkoX69 »

Amerikanci su preko Miloševića nametnuli rat da bi potisnuli Evropu sa Balkana i uzeli ga pod svoju kontrolu. Bez Miloševića im to ne bi uspelo ili bi bar bilo mnogo teže. Tuđman i Alija, sve i da su hteli, nisu to mogli sprečiti. Zanimljivo je pogledati istu anketu na forumu Bgdcafe.com na kome su najglasniji radikali i njihovi šovinistički prirepci - rezultati te ankete su veoma slični rezultatima ovde :-) I tamo su Srbi dobili najviše glasova, a Bošnjaci samo 2 - pa i ta dva tek nakon što je neko prokomentarisao da i učesnici Bgdcafea očito veruju da su Bošnjaci najmiroljubiviji i da zato niko nije dao glas za opciju da su oni izazvali rat :-) A mene i moje prijatelje su sa tog foruma na Bgdcafeu već više puta banovali :-)
da pamtis

#108 Re: Bgdcafe.com

Post by da pamtis »

MirkoX69 wrote:Amerikanci su preko Miloševića nametnuli rat da bi potisnuli Evropu sa Balkana i uzeli ga pod svoju kontrolu. Bez Miloševića im to ne bi uspelo ili bi bar bilo mnogo teže. Tuđman i Alija, sve i da su hteli, nisu to mogli sprečiti. Zanimljivo je pogledati istu anketu na forumu Bgdcafe.com na kome su najglasniji radikali i njihovi šovinistički prirepci - rezultati te ankete su veoma slični rezultatima ovde :-) I tamo su Srbi dobili najviše glasova, a Bošnjaci samo 2 - pa i ta dva tek nakon što je neko prokomentarisao da i učesnici Bgdcafea očito veruju da su Bošnjaci najmiroljubiviji i da zato niko nije dao glas za opciju da su oni izazvali rat :-) A mene i moje prijatelje su sa tog foruma na Bgdcafeu već više puta banovali :-)
znaci daba ankete i tamo i ovamo ipak ameri poceli rat???
BigBoss

Post by BigBoss »

Rat su poceli prekodrinski Srbi na celu sa Milosevicem. :kravata:
Zadig

Post by Zadig »

ma....

sve se ovo nebi dogodilo da je pera otisao u policiju
:D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Ne znam zasto je uopste potrebno raspravljati o tome ko je poceo zadnji rat. Postoji rijec koja se zove "dokaz" a dokazi i te kako postoje. Ako bi krenuli nekom hronologijom potreba za prisvajanjem drzave Bosne i Hercegovine postoji jako jako dugo i od strane Srbije ali i od strane Hrvatske. I jedno i drugo pocinje sa rijeci "Velika". Jos nigdje nisam procitao o necemu sto se zove Velika Bosna i njenim aspiracijama za teritorijama tih drzava. Dakle nakon pada komunizma koji je u startu ubijao ideje o "Velikim" opet su se probudili povampireni mozgovi i njihove ideje o "Velikim". Dakle na jednoj strani smo imali Veliku Srbiju i veliku Hrvatsku a na drugoj Sloveniju, BiH, Makedoniju. Rat u Sloveniji je bila obicna farsa jer u aspiracijama Velikih te drzave nije bilo. malo pucanja, odlazak tada vec Srpske Armije i odlazak Slovenije iz bivse Jugoslavije. Znaci rat je poceo u Sloveniji. Slovenija je htjela napolje a Beograd nije dao a ovi ostali su kao bili nezadovoljni odlukom Slovenaca. Ali postojao je jedan "Veliki" problem kod "Velikih" a to je da velika Srbija cvaka jedan dio Hrvatske a Velika Hrvatska ide do Zemuna. Sad hoce da idu i Hrvati ali sta cemo sa "vjekovnim" srpskim teritorijama sve do Karlobaga. Nista idu prvo barikade, u Srbiji su vec uveliko otvoreni dobrovoljacki kampovi sa kapetanom Draganom na celu jer Srbija je znala sta hoce, ali jedno je htjeti a drugo je moci. Poceo je rat opet izmedju Srba ali su sad Hrvati sa druge strane. Bosna gleda sve to sa svojim naivnim predsjednikom i kaze "Ovdje rata nece biti". Kad su se u tom ratu zauzele kakve takve pozicije sa obije strane Slobi i Franji se otvorise apetiti i lijepo sjedose u Karadjirdjevu i podjelise Bosnu, izbrisase gumicom granice ali nisu mogli izbrisati one sto vole Bosnu. I eto opet Srba u Bosni a eto i Hrvata u Hercegovini. Medjutim ratovi se ne dobijaju samo oruzjima nego srcem i 4 Aprila pokusase da osvoje Sarajevo i tu polomise prve zube. Dalja prica za ovu temu nije bitna ali iz ove predhodne se moze primjetiti da niko iz Bosne nije napao Knez Mihajlovu a bogami ni Trg Bana Jelacica ali retrospektivno gledajuci i na osnovu svih dosadasnjih dokaza, Seseljevog svjedocenja o Velikoj Srbiji, Milosevicevog govora na Gazimestanu Srbija i CG je zapocela sve ratove i sve ratove izgubila i bila najocitiji primjer agresora na medjunarodno priznate drzave a zatim naravno i Hrvatska u slucaju BiH na celu sa bivsim predsjednikom KK Partizan. Tu su fakti, dokazi. To je ono sto sam ja vidio svojim ocima i u Sarajevu i u Hercegovini i nikakve ankete to ne mogu promjeniti.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

hrasno38 wrote:Ne znam zasto je uopste potrebno raspravljati o tome ko je poceo zadnji rat. Postoji rijec koja se zove "dokaz" a dokazi i te kako postoje. Ako bi krenuli nekom hronologijom potreba za prisvajanjem drzave Bosne i Hercegovine postoji jako jako dugo i od strane Srbije ali i od strane Hrvatske. I jedno i drugo pocinje sa rijeci "Velika". Jos nigdje nisam procitao o necemu sto se zove Velika Bosna i njenim aspiracijama za teritorijama tih drzava. Dakle nakon pada komunizma koji je u startu ubijao ideje o "Velikim" opet su se probudili povampireni mozgovi i njihove ideje o "Velikim". Dakle na jednoj strani smo imali Veliku Srbiju i veliku Hrvatsku a na drugoj Sloveniju, BiH, Makedoniju. Rat u Sloveniji je bila obicna farsa jer u aspiracijama Velikih te drzave nije bilo. malo pucanja, odlazak tada vec Srpske Armije i odlazak Slovenije iz bivse Jugoslavije. Znaci rat je poceo u Sloveniji. Slovenija je htjela napolje a Beograd nije dao a ovi ostali su kao bili nezadovoljni odlukom Slovenaca. Ali postojao je jedan "Veliki" problem kod "Velikih" a to je da velika Srbija cvaka jedan dio Hrvatske a Velika Hrvatska ide do Zemuna. Sad hoce da idu i Hrvati ali sta cemo sa "vjekovnim" srpskim teritorijama sve do Karlobaga. Nista idu prvo barikade, u Srbiji su vec uveliko otvoreni dobrovoljacki kampovi sa kapetanom Draganom na celu jer Srbija je znala sta hoce, ali jedno je htjeti a drugo je moci. Poceo je rat opet izmedju Srba ali su sad Hrvati sa druge strane. Bosna gleda sve to sa svojim naivnim predsjednikom i kaze "Ovdje rata nece biti". Kad su se u tom ratu zauzele kakve takve pozicije sa obije strane Slobi i Franji se otvorise apetiti i lijepo sjedose u Karadjirdjevu i podjelise Bosnu, izbrisase gumicom granice ali nisu mogli izbrisati one sto vole Bosnu. I eto opet Srba u Bosni a eto i Hrvata u Hercegovini. Medjutim ratovi se ne dobijaju samo oruzjima nego srcem i 4 Aprila pokusase da osvoje Sarajevo i tu polomise prve zube. Dalja prica za ovu temu nije bitna ali iz ove predhodne se moze primjetiti da niko iz Bosne nije napao Knez Mihajlovu a bogami ni Trg Bana Jelacica ali retrospektivno gledajuci i na osnovu svih dosadasnjih dokaza, Seseljevog svjedocenja o Velikoj Srbiji, Milosevicevog govora na Gazimestanu Srbija i CG je zapocela sve ratove i sve ratove izgubila i bila najocitiji primjer agresora na medjunarodno priznate drzave a zatim naravno i Hrvatska u slucaju BiH na celu sa bivsim predsjednikom KK Partizan. Tu su fakti, dokazi. To je ono sto sam ja vidio svojim ocima i u Sarajevu i u Hercegovini i nikakve ankete to ne mogu promjeniti.
Potpisujem ovo gore.
kekec

Post by kekec »

Uglavnom je onako kako hrasno 38 napisa. U rat na ovim prostorima mnogo je prstiju bilo upetljano, na ovaj ili onaj nacin, manje ili vise.
Sto se mene tice, ne mogu sa sigurnoscu reci: On/oni su krivi za rat".
Prava istina ce se saznati kad-tad. Mozda mi to necemo ni dozivjeti.
Ali sto se mene tice, ja znam da sam se nasao na teritoriji koju se htjele i Velika sa istoka i Velika sa zapada. Izmedju dvije ostrice ja sam (kao i cijela BiH) izvukao deblji kraj.
I poslije svega, kada bacim pogled unazad 15 godina i kada vidim gdje sam, nebitno mi je ko ga je poceo. Ko i kako ce otkloniti posljedice i sta uciniti da se stvori svijest da je rat nesto najgore sto nam se moze desiti, bez obzira kako se zovemo, kojoj grupi pripadamo i kojem se bogu molimo.
rei

Post by rei »

BigBoss wrote:Rat su poceli prekodrinski Srbi na celu sa Milosevicem. :kravata:

ne procita nista od ovih tekstova dugackih dovoljna je ova jedna recenica.

:x :skoljka: :D :shock: :roll: :cry: :zoka: :-x

sta mogu kad se sjetim ovakvi smajlici su jedino pogodni :zzzz: :zzzz:
mislim za tu stoku fasisticku :-? :( :D
manijak1

#115 Re: ko je poceo rat?

Post by manijak1 »

gavrilo wrote:vidim da se svaka tema na kraju svodi na pitanje: ko je poceo rat?

pa da vas cujem...

molicu bez ustrucavanja ali i bez uvreda
Poštovani Gavro ne valja ti anketa :D :D SANU je inicirao pravce a JNA i radikali i ostale vanvojne :D i banditske jedinice realizirale početak agresije na novopriznate države , Hrvatsku i BiH .........Slovenija je dobro prošla a Srbi u Sloveniji većinom ostali u Sloveniji i kako vrijeme pokazuje :D ne žale se što nisu svi u jednoj državi :oops: .
A šta bi još htio čuti ? Kako je rat trajao ?Kako je rat prljav ?Kako rat preživjeti ?Kako ostati čitav ?
I ima jedna stvar koja je u jednoj mjeri ali samo do onog limita kada se došlo na tačku mirno razdruživanje ili silom ostvariti da Srbi ne budu "ugroženi" u bivšim republikama bivše SFRJ a zna se ko je mogao izabrati rat ili mir .
Zapadu svakako nije odgovarala SFRJ od 1945 ali i ta SFRJ od 1945 je nastala pregovorima na kraju rata jer Tito je i pregovarao .......dakle Gavro duga je to priča i oni koji su počeli neka se suoče sa istinom ili neka ga opet počnu ako misle da šta mogu ispraviti .............
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Odgovor je vrrrlo kratak.
Rat su pocele, ................. SELJACINE, .... :oops:
pitt

Post by pitt »

pape wrote:Odgovor je vrrrlo kratak.
opet on o seljacima....... :D:D:D
kekec

Post by kekec »

SELJACINE SELJACINE I SELJACINE :D :)
gavrilo

Post by gavrilo »

kekec wrote:
SELJACINE SELJACINE I SELJACINE :D :)
... i SELJACINE
Settler

Post by Settler »

Može li mi neko objasniti na koji način su to Hrvati i Bošnjaci započeli rat? Neka mi navede ciljeve i njihovu kalkulaciju kako da ih ostvare (pošto vidim da se neki igraju bojama). :D
pitt

Post by pitt »

Settler wrote:Može li mi neko objasniti na koji način su to Hrvati i Bošnjaci započeli rat? Neka mi navede ciljeve i njihovu kalkulaciju kako da ih ostvare (pošto vidim da se neki igraju bojama). :D

pa sto su se branili :roll: :D :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
Settler wrote:Može li mi neko objasniti na koji način su to Hrvati i Bošnjaci započeli rat? Neka mi navede ciljeve i njihovu kalkulaciju kako da ih ostvare (pošto vidim da se neki igraju bojama). :D

pa sto su se branili :roll: :D :D
dobro si skontao -- da se nisu branili, ne bi ni bilo rata!!!
oni su krivi!!! :( :roll: :( :roll:
Settler

Post by Settler »

Ne, ozbiljno. Očekujem argumentiranu diskusiju i razmjenu argumenata od onih koji ovo tvrde. :)
pitt

Post by pitt »

Settler wrote:Ne, ozbiljno. Očekujem argumentiranu diskusiju i razmjenu argumenata od onih koji ovo tvrde. :)
Eh bas ce ti neko ko to moze tvrditi biti u stanju dati neki argument za to :D:D:D
Settler

Post by Settler »

Koliko se sjećam pročitao sam negdje u ovoj diskusiji da je JNA Ravno sravnilla sa zemljom zato što je tamo bila HV, pa bih malo da popričam o tome. :-)
Post Reply