Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#126 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

Tahta wrote:
hljebarnik wrote:
Tahta wrote:ma nema niko ništa sad smo sa famoznim kružnim tokom na dobrinji i pametniji i ljepši i imamo više para i djeca nama bolje napreduju, školarci bolje uče, produžio nam se životni vijek
ajmo sad svi veličati vođu koji nam je to omogućio
FALA TI MILI VOĐO !!!!!
mi smo odmah zaboravili da smo zbog nepotrebnog projekta bili blokirani mjesecima
prvo nije mogao ići nikakv saobraćaj poslije trola boga pitaj koliko
Sad trola ide ali zauzme skoro obje trake :D sad će maheri sarajevski koji imaju kakvo oštećenje na autu da se poturaju na kružnom da ih trola repom opali i da fino unovče svoj trud
Image

Tvojom logikom ne trebamo nista praviti ako necemo biti pametniji, ljepsi, ako necemo imati vise para itd.. ?
zar je moguće da ne svatamo kad se nešto izgradi nepotrebno i nepotrebno i nepotrebno....
Moj stav i mnogih dobrinjaca je da je Dobrinja urbano naselje i napravljeno planski i svaki i ćumez koji se napravi je suvišan i nepotreban
uzmi bilo koju tačku u novom gradu i da se nešto napravi od saobraćajnica je potrebnije nego ono "preskupo nepotrebno govno"
potrudit ću se da nađem slike Dobrinje iz 83 i uporedite sa danas i sve će vam se samo kazati

off
joj majko moja sad se sjetih i sky staze na mojmilu
i to je projekat nad projektima
Koji je tvoj problem?
Ti bi poredio sliku dobrinje iz '83 i danas kada je broj vozila desetorosruko veci? Opet ponavljam, kruzni tok JESTE potreban i koristan ogotovo za ljude koji idu iz pravca gimnazije prema gradu.
hljebarnik

#127 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

Tahta wrote: zar je moguće da ne svatamo kad se nešto izgradi nepotrebno i nepotrebno i nepotrebno....
Moj stav i mnogih dobrinjaca je da je Dobrinja urbano naselje i napravljeno planski i svaki i ćumez koji se napravi je suvišan i nepotreban
uzmi bilo koju tačku u novom gradu i da se nešto napravi od saobraćajnica je potrebnije nego ono "preskupo nepotrebno govno"
potrudit ću se da nađem slike Dobrinje iz 83 i uporedite sa danas i sve će vam se samo kazati

off
Rijesene guzve ujutro, napokon ne izlazim sa Dobrinje po 20 minuta sto ce reci da je ovaj kruzni ODLICAN za mene. Dobrinjci od kojih si trazio misljenje ocigledno ne idu nigdje ujutro.
Tahta

#128 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

inače nema gužve ujutro u 7-8 ni na semaforu prije gimnazije ? ili ostalim načičkanim po cijelon naselju i gradu
Nema gužve zato što nema semafora :D kakv kružni tok i đavo
gdje god ne radi semafor u cijelom gradu tu nema gužve logično (sem glavne đade)
postavlja se pitanje koliko koštaju ko raspisuje tendere ko su izvođaći i ko tu profitira ?????
kažu svaki semafor je nekoliko stotina hiljada maraka ?

ali to opet nije tema možda malo
zateznistub

#129 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

Tahta wrote:inače nema gužve ujutro u 7-8 ni na semaforu prije gimnazije ? ili ostalim načičkanim po cijelon naselju i gradu
gdje god ne radi semafor u cijelom gradu tu nema gužve logično (sem glavne đade)
postavlja se pitanje koliko koštaju ko raspisuje tendere ko su izvođaći i ko tu profitira ?????

Ma ja, sve sam lopovluk i kriminal. :-)
Tahta

#130 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

zateznistub wrote:
Tahta wrote:inače nema gužve ujutro u 7-8 ni na semaforu prije gimnazije ? ili ostalim načičkanim po cijelon naselju i gradu

Ma ja, sve sam lopovluk i kriminal. :-)
ma jok sve pošteno naravno :run:
i sve rade u našem interesu
hljebarnik

#131 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

Kruzni tok jeste u nasem interesu dok si ti tu samo da popljujes sve. I cuj nema guzve jer nema semafora, je l' to ti predlazes da samo sklonimo semafore i ostavimo vozacima da se dogovore ko ce kad proci ?
Qler

#132 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Qler »

Seljacima smeta sve urbano...
Tahta

#133 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

ja urbanizma u PM nemoj nasmijavati :lol: :lol:
eto vama vaš urbanizam i reketaško-mafijaška kolicija nek vam prave tokove i semafore :x :x
vi nama vratite dobrinju autohtonu kako je zamišljena i napravljena :thumbup: :thumbup:
Jara

#134 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Jara »

Tahta wrote:ja urbanizma u PM nemoj nasmijavati :lol: :lol:
eto vama vaš urbanizam i reketaško-mafijaška kolicija nek vam prave tokove i semafore :x :x
vi nama vratite dobrinju autohtonu kako je zamišljena i napravljena :thumbup: :thumbup:
Kome se obraćaš, ko kome šta da vrati? :-)
Vraćanje dobrinje autohtone kako je zamišljena i napravljena je nemoguće bez ukidanja entiteta.
Staza za skijanje i san(j)kanje na Mojmilu, i arboretum - baš kreativno! :thumbup: Odmah poslije rata se moglo vidjeti kako se djeca i pokoji odrasli na skijama i sankama ( i u pravoj pravcatoj kadi :lol: ) spuštaju niz Mojmilo! :) Sjećaš li se? Nejse - ljubitelja neće nedostajati!
Ideja je fantastična! 8-)

Samo za Tahtu, nemoj da bi ko drugi pročitao: ;-)
Sky znači nebo. Skijanje je ski.
ins

#135 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by ins »

Tahta nas zapravo samo zeli nasmijati, on ne misli ozbiljno.

:sax:
zateznistub

#136 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

ins wrote:Tahta nas zapravo samo zeli nasmijati, on ne misli ozbiljno.

:sax:
Mene je uspjeo raspalkati.
zateznistub

#137 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

Ah, tu smo znaci.
Tahta

#138 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

zateznistub wrote:
Ah, tu smo znaci.
Narvno da smo tu gdje bi bili
i nema veze ni sa sadašnjom vlasti niti bilo kojom prije niti buduće
NI JEDNA VLAST NE VALJA JER SVAKA MOŽE BITI BOLJA

ja sam vječita opozicija i vječiti buntovnik protiv vlasti bilo ko bio za mene ne valja
Ako nešto ne valja ja ću reći da ne valja i dati svoje argumente

Vrijednost projekta je 640.000 maraka, a njegovu realizaciju finansirali su Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Novi Grad.
cijena je kolilo sam skontao dosadašnja bez završnih radova
nepotreban projekat
hljebarnik

#139 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

Nepotreban TEBI jer ocigledno ne mrdas nigdje ujutro. :-)
sevrez

#140 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by sevrez »

putujem ja svako jutro s dobrinje prema gradu i nisam oduševljena ovim kako neko reče "tužnim" tokom, al prvenstveno s aspekta vozača i njihovog neznanja koje graniči s nekulturom.

Lično, a vjerujem i većini, bi više pomoglo da su Dobrinju V otvorili prema Nedžarićima i smanjili tako protok automobila.

Gledam onu gužvu kroz Dobrinju V, pješak ne može i ne smije kako treba proći..šta će tek biti kad snijeg padne.. haoousss..

i svaki mi put padne na pamet rečenica iz nekog članka: Dobrinjci su strpljivi .. i kontam za sebe il su strpljivi il su.. da ne kažem šta.
Don Zivconi

#141 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Don Zivconi »

sevrez wrote:putujem ja svako jutro s dobrinje prema gradu i nisam oduševljena ovim kako neko reče "tužnim" tokom, al prvenstveno s aspekta vozača i njihovog neznanja koje graniči s nekulturom.

Lično, a vjerujem i većini, bi više pomoglo da su Dobrinju V otvorili prema Nedžarićima i smanjili tako protok automobila.

Gledam onu gužvu kroz Dobrinju V, pješak ne može i ne smije kako treba proći..šta će tek biti kad snijeg padne.. haoousss..

i svaki mi put padne na pamet rečenica iz nekog članka: Dobrinjci su strpljivi .. i kontam za sebe il su strpljivi il su.. da ne kažem šta.
Ja nisam bio u prilici da se sretnem sa nekim automobilom da bih vidio tu nekulturu i neznanje na ovom kruznom toku jer tako dobro funkcionise da je to ludnica nema gužve što mi je najbitnija stvar... a "pješaci" i kad je bio semafor na ovoj raskrsnici jako rijetko da su na propisanom mjestu prelazili ulicu nego iskljucivo ispred ulaza u garažu.

P.S ovo "pješaci" su vozaci koji parkiraju u garaži na Dobrinji pet
zateznistub

#142 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by zateznistub »

Don Zivconi wrote:
sevrez wrote:putujem ja svako jutro s dobrinje prema gradu i nisam oduševljena ovim kako neko reče "tužnim" tokom, al prvenstveno s aspekta vozača i njihovog neznanja koje graniči s nekulturom.

Ja nisam bio u prilici da se sretnem sa nekim automobilom da bih vidio tu nekulturu i neznanje na ovom kruznom toku jer tako dobro funkcionise da je to ludnica nema gužve što mi je najbitnija stvar... a "pješaci" i kad je bio semafor na ovoj raskrsnici jako rijetko da su na propisanom mjestu prelazili ulicu nego iskljucivo ispred ulaza u garažu.

Upravo tako! :thumbup:
muha_sa

#143 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by muha_sa »

kružni tok je idealno rješenje samo što kod nas dosta raje ne zna koristit isti :-) mene juce idiot pretece u kružnom i drito skrenu desno gdje sam i sam skreno :lol: kružni na Ilidži.
sevrez

#144 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by sevrez »

Don Zivconi wrote:

ja se iskreno nadam da nećeš ih ni sresti :) i ja bih da ne budem peh..

a pješaci koje sam ja spominjala su oni koji hodaju kroz Dobrinju V i žive na Dobrinji V, nemaju automobil već se voze trolom ili busem.. Doći pješke od pošte do trol.stanice zna biti "izazovno", da ne kažem problematično :) zato sam spomenula "otvaranje" Dobrinje V prema Nedžarićima ;)
memostrasni

#145 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by memostrasni »

Samo da prijavim da sam jutros, kako je proradila trola, dosla ko insan na poso...usla u trolu, jest da je bila guzva, no dobro, ne treba pretjerivati, dosla do grada i konacno se osjecala fino....drago mi je da je trola proradila...
hljebarnik

#146 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by hljebarnik »

sevrez wrote: Doći pješke od pošte do trol.stanice zna biti "izazovno", da ne kažem problematično :) zato sam spomenula "otvaranje" Dobrinje V prema Nedžarićima ;)
Pa nije 100 metara prelaz preko te ceste :-) . Uostalom, malo nize se nalazi semafor, samo je ljudima mrsko prosetati.
vryzas

#147 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by vryzas »

sevrez wrote:
Don Zivconi wrote:

ja se iskreno nadam da nećeš ih ni sresti :) i ja bih da ne budem peh..

a pješaci koje sam ja spominjala su oni koji hodaju kroz Dobrinju V i žive na Dobrinji V, nemaju automobil već se voze trolom ili busem.. Doći pješke od pošte do trol.stanice zna biti "izazovno", da ne kažem problematično :) zato sam spomenula "otvaranje" Dobrinje V prema Nedžarićima ;)

E jbg sad...pa nije survival :lol: :lol: :lol: :lol:
sevrez

#148 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by sevrez »

hljebarnik wrote:
sevrez wrote: Doći pješke od pošte do trol.stanice zna biti "izazovno", da ne kažem problematično :) zato sam spomenula "otvaranje" Dobrinje V prema Nedžarićima ;)
Pa nije 100 metara prelaz preko te ceste :-) . Uostalom, malo nize se nalazi semafor, samo je ljudima mrsko prosetati.
ma nije tooo :) ja vjerujem da su me ispravno shvatili samo oni koji žive na petici :)

problem je što je onolika Dobrinja V spala na jednu izlazno/ulaznu traku koja je ujedno i prostor za pješake. E o tome pričam kad kažem od pošte do trol.stanice.. nemoguća misija.

nije survival :) al de uzmi dijete za ruku pa probaj došetati do glavne džade :D
vryzas

#149 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by vryzas »

sevrez wrote:
hljebarnik wrote:
ma nije tooo :) ja vjerujem da su me ispravno shvatili samo oni koji žive na petici :)

problem je što je onolika Dobrinja V spala na jednu izlazno/ulaznu traku koja je ujedno i prostor za pješake. E o tome pričam kad kažem od pošte do trol.stanice.. nemoguća misija.

nije survival :) al de uzmi dijete za ruku pa probaj došetati do glavne džade :D

Pretjerujes malo ali ajde de...problem jeste jedan ulaz/izlaz u naselje, a veliki problem predstavlja i to sto na kraju ulice S.F. nema trotuara...dio trotuara blize ulazu na D V je sada ogradjen i moze se normalno proci...najveci problem su parkirana auta ali to je sada vec druga prica...
Tahta

#150 Re: Ko je odgovoran za saobracajni kolaps na Dobrinji?

Post by Tahta »

hljebarnik wrote:Nepotreban TEBI jer ocigledno ne mrdas nigdje ujutro. :-)
a ti naravno znaš šta ja radim ujutro ???

objektivno da vam daju 700 000 maraka da nešto izgradite na dobrinj šta bi to bilo ?
kružni tok ?
Post Reply