Ko je od vas glasao za Karadzica??

????

Nisam glasao za Radovana
13
57%
Glasao sam za Radovana
10
43%

Total votes: 23

gavrilo

Post by gavrilo »

Vodenjak wrote:Biralo se 7 clanova predsjedniststva BiH. Dva Muslimana, dva Srbina, dva Hrvata i jedan "ostali"

Braca se dogovorila da glasaju jedni za druge i tako su i svoj narod napucali da urade!
Da nisu, ne bi dobili nijedan od njih mjesto u predsjednistvu...
Probaj malo matematikom, skontaces zasto! :-) :D
mogu sada zamisliti kako djelujem, ali nemam pojma kako se tada glasalo. znaci svi su imali pravo da biraju predstavnike naroda... sad sam jos vise razocaran
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:
gavrilo wrote:
ne ozbiljno ... kako se glasalo? :?
objasnio ti je vodenjak kako... :x
eto prvi put da nesto naucim na forumu :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Vodenjak wrote:
danas wrote:
Shoba wrote:Sto puta sam sjedio na carsiji i kafenisao sa bosancima koji su mi rekli "...jebote, pa ja sam 90-te glas'o za Karadzica"...
:? :shock: :roll:
pa svi oni koji su glasali za aliju su glasali i za karadzica...
sta se cudis?

PS gavrilo -- covjek se zove nijaz... :-)
Jedna mala (ali u principu nebitna!) ispravka.
Alijini glasaci nisu glasali za Karadzica nego za Plavsicku i Koljevica...

Mozda im bude lakse, ne znam... :D

Dobra vijest

Svetozar Koljevic, Nikolin brat dobio nagradu na Knjizevnim Susretima na Kozari :?

Gavrilo glasalo se za dva predstavnika od tri vecinske nacije u BiH i jedan ostali - Dr Ejup Ganic - Jugosloven. :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
danas wrote:
gavrilo wrote:
ne ozbiljno ... kako se glasalo? :?
objasnio ti je vodenjak kako... :x
eto prvi put da nesto naucim na forumu :D
A sta je to sto si naucio :roll:? da su srbi bili inicijatori i realizatori stvaranja SDS-sa i SDA :shock: te da je to bila igranka za muslimane i protjerivanje Bosanaca i Hercegovaca iz BiH :-? ? .............ili :shock:
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:A sta je to sto si naucio :roll:? da su srbi bili inicijatori i realizatori stvaranja SDS-sa i SDA :shock: te da je to bila igranka za muslimane i protjerivanje Bosanaca i Hercegovaca iz BiH :-? ? .............ili :shock:
ne ... nego da ce se uvjek neko naci na forumu koji ce mene da proziva samo na osnovu moje nacionalne pripadnosti ... eto sta sam naucio :x
danas

Post by danas »

gavrilo wrote:
Novi_Nick wrote:A sta je to sto si naucio :roll:? da su srbi bili inicijatori i realizatori stvaranja SDS-sa i SDA :shock: te da je to bila igranka za muslimane i protjerivanje Bosanaca i Hercegovaca iz BiH :-? ? .............ili :shock:
ne ... nego da ce se uvjek neko naci na forumu koji ce mene da proziva samo na osnovu moje nacionalne pripadnosti ... eto sta sam naucio :x
de, smiri se jadan ne bio... niko te ne proziva... :roll:
pogotovo otkad si bosanac... :)
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:
gavrilo wrote:
de, smiri se jadan ne bio... niko te ne proziva... :roll:
pogotovo otkad si bosanac... :)
njegov post je cista provokacija i nista drugo ...
gavrilo

#33 Re: Ko je od vas glasao za Karadzica??

Post by gavrilo »

foodo wrote:
Shoba wrote:Sto puta sam sjedio na carsiji i kafenisao sa bosancima koji su mi rekli "...jebote, pa ja sam 90-te glas'o za Karadzica"...
:? :shock: :roll:

sto puta? a jel ti iko bar jednom rekao da je glasao za fikreta abdica, koji je dobio NAJVISE GLASOVA ali je zavrsio kako je zavrsio jer se umjesto pisanja religioznih disertacija vise zanimao za industriju.
au foodo sad si najebo :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
Gavrilo, nista protiv tebe :shock: napao sam tvoj komentar a ne tebe kao osobu, za mene je to ipak velika razlika :oops:
danas

#35 Re: Ko je od vas glasao za Karadzica??

Post by danas »

foodo wrote: sto puta? a jel ti iko bar jednom rekao da je glasao za fikreta abdica, koji je dobio NAJVISE GLASOVA ali je zavrsio kako je zavrsio jer se umjesto pisanja religioznih disertacija vise zanimao za industriju.
tacno tako -- sada se svi prave ludi i satro niko nije glasao ni za fikreta... prave se mahniti pa se i ne sjecaju da je fikret pobijedio, pa se onda sa aljom coro za pozicije i fotelje ko na pijaci nekoj... i da je aljo dosao na vlast samo na godinu dana, i kao "kompromis" na prijedlog -- koga li ono -- nikole koljevica ako me sjecanje ne vara... :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sjecam se, 11 novembra 1990 na zadnjem centralnom skupu SDS-a u mom gradu izisao mali Koljevic i veli:
Ja ne znam kako cete vi u nedjelju glasati, ali ja znam da cu iz reda muslimanskog naroda glasati za F. Abdica i A. Izetbegovica, a iz reda hrvatskog naroda za S. Kljujica i F. Borasa!
Smio bih se kladiti da je te rijeci bukvalno doslovno tako izgovorio!

Vece uoci izbora saznajem da su SDA-ovci podijelili 4000 paketa glasackih listica ofarbanih istim bojama kao i originali, na kojima su bili zaokruzeni oni kandidati za koje je SDA bila odlucila da se glasa!
Pogodi Gavro, ko je bio zaokruzen na listi predstavnika srpskog i hrvatskog naroda! :roll:
Dan nakon izbora iz jednog cistog hrvatskog sela dolazi momak, stanovnik tog sela a inace povjerenik koalicije lijevih stranaka i donosi izvjestaj:
Stanovnistvo tog sela je 100% - podvlacim 100% glasalo za HDZ! I predstavnike SDA i SDS za Predsjednistvo!
Pitamo ga: pa dobro, crni Dario, sta je barem sa tvojim glasom?
A on ce na to... "Jebi ga..." :oops:

Sve u svemu, narod je glasao za svoje dzelate, ali i ovdje na forumu dobrom dijelu njih to nikako da udje u glavu!
Manji su od petobanke kad se to pominje, strah ih je, stid i sram!

I treba da se srame! :x
Ne zbog svojih glasova (ili glasova svojih roditelja jer je jako puno balavaca - samo obicnih malih bukacha ovdje!) vec treba da se stide sto ovih 15 godina zive u mraku, gluhi i slijepi za sve sto se desava!

Jedino sto znaju, znaju uzvikivati parole!
A slusamo svaki dan i kakve! :roll: :zzzz:
Edin H.

Post by Edin H. »

U pravu si Gavrilo.

Ali to ti je forum.
Stay cool 8)
gavrilo

Post by gavrilo »

Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote:
Gavrilo, nista protiv tebe :shock: napao sam tvoj komentar a ne tebe kao osobu, za mene je to ipak velika razlika :oops:
jebi ga... :roll:

sta je pogresno u mom komentaru? nisam znao princip glasanja i to je to ... a ti odma' ozezi, pa da vidis moju reakciju :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

gavrilo wrote:
Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote: ne ... nego da ce se uvjek neko naci na forumu koji ce mene da proziva samo na osnovu moje nacionalne pripadnosti ... eto sta sam naucio :x
jebi ga... :roll:

sta je pogresno u mom komentaru? nisam znao princip glasanja i to je to ... a ti odma' ozezi, pa da vidis moju reakciju :roll:
Gavrooooo!
Novi_nick je malo pretjerao ali mu vjerujem da nije na tebe mislio!
Ne budi na kraj srca! :-) :)
schnappica

Post by schnappica »

A Ante Markovic? Il je to bilo kasnije? :?
Duke_G

Post by Duke_G »

Da, iz reda ostalih je bio Ejup Ganic, Jugosloven. Ispred SDSa je bio neki Ivan Ceresnjes... nekako sam ga upamtio... Cifut li je, Ceh li je... Lepi Gane je izabran.
Edin H.

Post by Edin H. »

Za Reformske snage se sjecam da je iz srpskog naroda predstavnik bio Dragan Kalinic :?
Duke_G

Post by Duke_G »

schnappica wrote:A Ante Markovic? Il je to bilo kasnije? :?
Ante Markovic je bio predsjednik vlade SFRJ, odnosno... Saveznog izvrsnog vijeca, kako se to zvalo tada. To se nije biralo na izborima. A tu negdje je bio i on, pocetak devedesetih pa do rata.
gavrilo

Post by gavrilo »

Edin H. wrote:Za Reformske snage se sjecam da je iz srpskog naroda predstavnik bio Dragan Kalinic :?
:lol:

jbt ... ja veceras otkrivam novi svijet :roll:
schnappica

Post by schnappica »

Ja se sjecam samo onih gigantskih plakata. Sa facama iz sve tri partije u koaliciji, sa samo takvim kezom. Trafika je svako jutro osvitala obljepljena. Nisam nikad mogla zvake kupit. :(
gavrilo

Post by gavrilo »

evo googlo sam malo pa sam naletio na ovo
Izbori u BiH oznacuju kraj nada "reformistickih" snaga Ante Markovica, jos uvijek formalnog jugoslavenskog premijera kojega je podupirao Zapad. Reformirani komunisti dobili su 6 %, Markovicevi reformisti 5,6 %, a tri nacionalne stranke: muslimanska, hrvatska i srpska vecinu: muslimanski SDA 37,8 %, srpski SDS 26,5 % a hrvatski HDZ 14,7 %. Time je propala i posljednja iluzija o BiH kao bastionu anacionalnog jugoslavenstva.
da vidimo

sda 37,8 %
sds 26,5 %
hdz 14,7 %
-------------

koalicija 79 % :shock:
schnappica

Post by schnappica »

Teorije konspiracije tvrde da tadasnji izbori nisu bili sasvim cisti, i da su u stvari komunisti i reformisti imali vise glasova, makar u Sarajevu, nego sto je kasnije objavljeno. Nisam sigurna da li je to tacno, i ne volim konspiracije, mada sam to cula i od nekoga ko je tada radio na brojanju glasova u opstini Novo Starajevo. Mada to sada uostalom uopste nije bitno, bilo bi interesantno znati da li ovo ima istine.
gavrilo

Post by gavrilo »

sad mi se sve jos vise gadi... pa koji kurac izginu onolika omladina :roll: kako je stoka za tako kratki period uspjela da stvori toliku mrznju?

ovo bolje da nisam ni procitao :x
zzzzz

Post by zzzzz »

Edin H. wrote:Za Reformske snage se sjecam da je iz srpskog naroda predstavnik bio Dragan Kalinic :?
A predsjednik im je bio veliki reformista Kecmanovic, tadasnji rektor univerziteta (drugi dan rata osvan'o na Palama)

Mada se ni ja svojim izborom ne mogu pohvaliti...jedan od njih je bio Fikret Abdic :cry:
schnappica

Post by schnappica »

gavrilo wrote:sad mi se sve jos vise gadi... pa koji kurac izginu onolika omladina :roll: kako je stoka za tako kratki period uspjela da stvori toliku mrznju?

ovo bolje da nisam ni procitao :x
Jebiga, Gavro, niko nas nije tjerao da hvatamo oruzije, kakvi kod rezultati da su bili..
:(
Post Reply