Vodenjak wrote:
Imas nick @joker, ponasas se kao kralj, a u stvari si na nivou dvorske lude...
I ne bi to bio problem da ovi ovamo koji, koliko god to tebi smetalo, JESU pametni, ponovo ne cine istu gresku koju su cinili jos od 1990. pa na ovamo. Pustaju tebe i tebi slicne analiticare i vrsne poznavaoce potreba i zelja naroda da se raspojasavate, da kokodacete, da izvodite zakljucke iz samo vama poznatih cinjenica i - cute! A ne cute zato sto nemaju odgovora vec cute iz razloga sto vide u tvojim i tebi slicnih forumasa postovima toliko iskljucivosti, toliko bolesne narcisoidnosti, toliko umisljenih stavova proisteklih, ne iz tvoje glave vec iz bolesnih umova, ali i umova kriminalaca koji svoju vlast brane najortodoksnijim lazima budeci u obicnim ljudima njihove najnize porive ne dozvoljavajuci na taj nacin istima da promisle i da hladne glave izadju na izbore i glasaju za svoje bolje sutra a ne za ublehe koje im se serviraju u zlatnim kashikama...
Svi oni koji su ovdje napisali da su SDP-ovci, to su i nakon izbora - ne zanosi se time da je drugacije.
Njihov muk nije prouzrokovan time sto je SDP izgubio vec time sto je narod opet, po ko zna koji put u ovo malo godina iza nas ponovo izabrao svoje dzelate... A ti kao njihov glasnogovornik imas puno pravo da trljas ruke jer i ti i oni ste dobili mandat da se i u naredne 4 godine izivljavate i nad onima koje ste prevarili i nad onima koje niste jer ih je ostalo tako malo da vam nista ne mogu...
Sta cu ti ja kada si izabrao takav vatren nick
Ovo boldirano si uputio na pogresnu adresu. Upravo ti tvoji SDP-ovci pokusavaju ovakvim metodama i psihickim silovanjem svojih neistomisljenika bez ikakve argumentacije nametnuti im svoje stavove, pardon stavove svog vozda.
Podvuceno bi bilo ok da si rekao bili i ostali socijaldemokrate, ali Zlatko i ovaj SDP ima sa socijaldemokratijom taman toliko koliko i Dodikov SNSD. Tako da biti SDP-ovac nakon svih ovih stvari koje su mu se desile i sta mu je Lagumdzija uradio je prvi pokazatelj ogranicenosti kakvu recimo i SDA pokusava da uzgoji kod svojih glasaca. Taj muk bi trebao biti posljedica onog sto je SDP-u uradio Zlatko, a ne zato sto "kupci ne zele da kupe los proizvod" (u stilu jednog vaseg kapitalistickog boljsevika).
I na kraju, ja sam 2000-te glasao za SDP na kantonu i federaciji, i nakon nekoliko mjeseci se osjecao prevarenim i iznevjerenim (kao da sam za kakve mafijase, cetnike ili ustase glasao, a ne za jednu socijaldemokratsku gradjansku stranku). A ocekivao sam obecane promjene. Ustvari, promijenila se samo imena kleptomana u vlasti. Nakon toga, SDP moze dobiti moj glas samo u slucaju korjenitih promjena, vracanja nekih starih ljudi i dolaska potpuno novih, ali u svakom slucaju osnovni preduslov je nestanak Lagumdzije.
A ovako razmislja vecina onih prevarenih koji su uskratili SDP-u dalju podrsku. Pa vi koji niste "lazni dusebriznici" za SDP nego "istinski" razmislite o ovome i pokusajte pronaci ovdje objasnjenje, za vas, fenomena laicki ili poslusnicki objasnjenog kao "nepismen narod". A ispada na kraju da ste jedini nepismeni ovdje mozda bas vi koji i dalje tvrdite ili mislite nije Zlatko SDP...