Ko je bio ovdje u ratu?
-
Husko Kotrljanjić
211 OSLOBODILACKA
Mada nije toliko vazno gdje je neko bio,vaznije je koliko je ko doprinio i dao ovoj BiH.Mogao je neko iz dijaspore vise doprinijet odbrani BiH nego onaj ko je ovdje proveo cijeli rat i izasao iz istog kao ratni profiter.
Nisu podjednak doprinos dali cak ni oni koji su puske nosili,uvijek je bilo onih koji su dali vise,o cemu pricam znaju oni iz jurisnih, izvidjackih i interventnih jedinica.
Mada nije toliko vazno gdje je neko bio,vaznije je koliko je ko doprinio i dao ovoj BiH.Mogao je neko iz dijaspore vise doprinijet odbrani BiH nego onaj ko je ovdje proveo cijeli rat i izasao iz istog kao ratni profiter.
Nisu podjednak doprinos dali cak ni oni koji su puske nosili,uvijek je bilo onih koji su dali vise,o cemu pricam znaju oni iz jurisnih, izvidjackih i interventnih jedinica.
-
BISCANIN2
Cijelo vrijeme, iz skolske klupe u rat DOBROVOLJNO ,511 slavna , 501 slavna .70 % RVI ,nikad se sekunde nisam pokajao , Cak mi je svaki momemant proveden u ratu dragocjen ,nebi ga mjenjao niza sta .
MOŽDA ZVUCIM LUDO ALI JE TAKO , I ZNAM KAMARU ONIH KOJI ISTO MISLE .
Nama su to dobra stara vremena .
Sve ostalo je dezertestvo .
Nama su to dobra stara vremena .
Jebiga horns jednostavno nisi smio otici , osim na lijecenje .Ma ok, ali ti si pobjegao". Mada zna da sam pobjegao pred kraj, kao i da su mi ledja obolila od rovova i zivci i sve...
Sve ostalo je dezertestvo .
-
Šole
Ja rezervne zemlje nemam, tu sam gdje jesam, bar sam imao šansu da izaberem kako ču umrijeti.......kanister s vodom nije bio moj izbor. Nije bitan patriotizam, ne krivim nikog što se ispalio jer to je njegov izbor, ja sam izabrao i opet bi isto............nisam militarista, nemam snage ni da mrzim ali NIKAD moj život u tuđim rukama, Aerodromsko naselje je promijenilo moj život, ko zna možda sam tada i ja "umro"......
-
Baba_Droga
Sva ova rasprava me malo podsjeca na onu scenu iz filma "Nicija zemlja"........"KO JE POCEO RAT"
A nemojte zamjeriti ovim sto su bili vani...."Sve su to oni gledali i prozivljavali preko TV-a "
A nemojte zamjeriti ovim sto su bili vani...."Sve su to oni gledali i prozivljavali preko TV-a "
- manijak1
#65 Re: Ko je bio ovdje u ratu?
Đe si ti bio ?mr__bosnjak wrote:Hajde vrsimo popis. Kosto rece onaj neko na drugoj temi vrijeme je...
Brazzo nisi izdajnik ........ja sam ostao da nam se ko ne uvali u stan
-
vratnik
Ne znam cemo smijeh? Ismijavas strah ljudi kojima su svaki dan mogli javiti (ili ne javiti, to je mozda jos gore) da im je neko najblizi poginuo?Baba_Droga wrote:Sva ova rasprava me malo podsjeca na onu scenu iz filma "Nicija zemlja"........"KO JE POCEO RAT"![]()
Ako da, onda si bolestan.
Ali vjerovatno ti to nisi tako mislio. Kao sto rekoh, jedino pitanje koje stoji u ovom kontekstu je imate li griznju savjesti ili ne. A sad, neko ko se po dijaspori zajebavao ( u stliu nije to moj rat) i sad se tebi pred nosom vozika u autu koje kosta onoliko koliko ti u zivotu neces zaraditi je kreten, bez daljnjeg, ali kako nazvati nekoga ko je bio u ratu, a nije, do tad bio fukara a sad gazda? Nadam se da ga isto tako mozemo nazvati kretenom. Ali, tema je dusu dala za svadje i ujedanja.
PS: ovo je samo neko moje zapazanje: oni koji su u ratu stvarno najebali, nikad ne pocinju "herojske" teme i ne govore kako se bili heroji. To su obicno moje kolege dijasporasi, ili kratkopantolasi koji su od 92-95 bili premladi "da pomognu" svoj narod (ili ih je bilo strah?) a sad bi da pocnu novi rat. Pa slusajte snagatori, svi koji se ovdje prepoznaju, ne interesuje me: siguran sam da imamo dovoljno kretena u sva tri naroda koji bi se opet poceli klati, moj prijedlog: izmjenjajte fino privatne poruke, dogovorite mjesto i oruzje i krenite. Ali molim vas izaberite nesto ala Romanija, ili neku drugu vukojebinu gdje nece normalan narod stradati, a javite se i meni da vas kamerom snimam, bolje da ja lovu zaradjujem na idiotima nego CNN.
PS: da neko ne misli da ne znam ko je kriv za agresiju, to sam vec dovoljno puta izjavio.
U zdravlje
-
Baba_Droga
Ah sto mi se "Vratnik" nagovori
Ako se neko nasao u onomo sto sam napisala...neka mi oprosti!
Nazalost imala sam kontakta sa ljudima koji su to "Sve prozivljavali preko Tv-a" ....da je srece bilo da i ja na taj nacin prozivljavam. Nemam veliku namjeru da ulazim u dublje rasprave svega sto je VRATNIK napisao.....opet kazem sorry ako se neko uvrijedio......osmjeh je bio tu vise iz navike....
Znate onu staru narodnu "Smij se i kad bi plakao"
U zdravlje
Nazalost imala sam kontakta sa ljudima koji su to "Sve prozivljavali preko Tv-a" ....da je srece bilo da i ja na taj nacin prozivljavam. Nemam veliku namjeru da ulazim u dublje rasprave svega sto je VRATNIK napisao.....opet kazem sorry ako se neko uvrijedio......osmjeh je bio tu vise iz navike....
U zdravlje
-
Reina
BISCANIN2 wrote:Cijelo vrijeme, iz skolske klupe u rat DOBROVOLJNO ,511 slavna , 501 slavna .70 % RVI ,nikad se sekunde nisam pokajao , Cak mi je svaki momemant proveden u ratu dragocjen ,nebi ga mjenjao niza sta .
Last edited by Reina on 10/02/2006 15:05, edited 1 time in total.
-
vratnik
Nadam se da te nisam necim uvrijedio. A ti sto su se nasli u onom sto si napisala (ako su se nasli onako kako ih ti opisa) ne traba da se izvinjavas.Baba_Droga wrote:Ah sto mi se "Vratnik" nagovori![]()
U zdravlje
Ja sam samo reagovao kao neko ko je strahovao, a ti si nasla da se smijes tome bez nekog jasnog diferenciranja. Sorry.
smile on.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sta koga briga gdje je ko bio...
svako je svoje prezivljavao onako kako je znao...
meni samo smeta kad meni neko, ko je mozda cak i prije rata otisao vani, pocne filozofirati STA JE I KAKO BILO U SARAJEVU U RATU jer pobogu TI NISI IMALA PRAVE INFORMACIJE bla bla...
isto tako mi smeta, a to se cesto desi, sto neko ko nije metka ni vidio pocne mene radi imena prozivat i pominjat mi familiju abecedno...e takvima kazem da mi je drazi ceto sa Zlatista nego on, jer sam sa ovim prvim makar znala na cemu sam...
ma sve ti je to picvajz...
ne diraj me, ne diram te, a takni me, oko cu ti pincetom izvaditi...kratko i jasno
a vidim da se i dalje krvite, 3 dana nisu prosla....

superica...
svako je svoje prezivljavao onako kako je znao...
meni samo smeta kad meni neko, ko je mozda cak i prije rata otisao vani, pocne filozofirati STA JE I KAKO BILO U SARAJEVU U RATU jer pobogu TI NISI IMALA PRAVE INFORMACIJE bla bla...
isto tako mi smeta, a to se cesto desi, sto neko ko nije metka ni vidio pocne mene radi imena prozivat i pominjat mi familiju abecedno...e takvima kazem da mi je drazi ceto sa Zlatista nego on, jer sam sa ovim prvim makar znala na cemu sam...
ma sve ti je to picvajz...
ne diraj me, ne diram te, a takni me, oko cu ti pincetom izvaditi...kratko i jasno
a vidim da se i dalje krvite, 3 dana nisu prosla....
superica...
-
Baba_Droga
ahh zaboravih jos reci (posto vidim neke nejasnoce
) da moj SMILE nije bilo ismijavanje tudjeg straha, vec vise ono sto Mircerka kaze da joj smeta filozofiranje o ratu i svemu sto je bilo, od strane ljudi koji ne nisu bili u BiH u ratu, i ne znaju kakav je to osjecaj!
A sve su to oni gledali preko Tv-a.......
.....djaba moram se nasmijati na to.....sorry pa shvatite to kako ko zeli!!!
A sve su to oni gledali preko Tv-a.......
- black
...bio i ostao..nije mi zao prolivene krvi..rvi..samo mi je zao sto ne ispalih se kad je rat prestao..citav rat sam bio u najvecim g***a ali cini mi se da sam sad u vecim...rane na tijelu su zarasle ali one na dushi nece nikad...

ma eto ... mi smo uzivali