Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

viva_castro

#26 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by viva_castro »

Hapsiti će ih policijske strukture države BiH na zahtjev:
1. Suda Bosne i Hercegovine
2. Međunarodnog tribunala u Hagu

Tačka.
paraf

#27 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by paraf »

viva_castro wrote:Hapsiti će ih policijske strukture države BiH na zahtjev:
1. Suda Bosne i Hercegovine
2. Međunarodnog tribunala u Hagu

Tačka.
..tako bi tribalo s naglaskom na prvu točku.. :thumbup:
Amazingness

#28 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Amazingness »

Čovjek otvorio temu o Bošnjacima, a sada piše "idiot je onaj koji misli da zločin ima nacionalni predznak" :lol:

Hajde dobro što si tu kontradiktoran, odnosno na nivou djeteta koji je prvi put prdnuo pa mu ništa nije jasno, nego i dalje izjednačavaš agresora i onoga koji se branio.

Fali ti mnogo čitanja i znanja da bi bio dovoljno kompetentan da pišeš neke stvari na tom polju. Nije dovoljno slušanja retorike susjeda kako nisu za ništa krivi i kao je franjo heroj a ne zločinac.

Ljudi htjeli podijeliti BiH kao da je prostitutkinja a oni jebači, to ne ide, drugovi i drugarice.

SUD je donio odluku, sud je proglasio krivim one osobe koji su počinili agresiju, napad, genocid, ubijali i silovali nedužne žene itd. Vrhunac je da Stari most nije srušen od strane NLO nego hvo. Živi i dalje u svojoj utopiji da oba susjeda nisu zajednički radili, a još bolnije je da je franjo umro prije nego što je otišao u Hag, te da se udružio sa zločincima koji su izvršili agresiju i na Hrvatsku. Mudar potez, nema šta. Taj period je najcrnija tačka u povijesti Hrvatske gdje su ispali, ma ne ispali, nego su postali licemjeri.
kingofsnake

#29 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by kingofsnake »

paraf wrote:kako smo osjetljivi king..idiot je onaj koji misli da zločin ima nacionalni predznak..kao da srebrenica amnestira sve bošnjačke zločine...ne pada mi na pamet ignorirat bilo čije zločine ali sad je tema bošnjački... :(
Pa eto hapsite brate ako ima koga. Ima Hrvata tužilaca pa nek se aktiviraju. Ili su i oni prešli na muslimansku stranu? Ima Haški sud pa nek hapsi. Ili su i oni promuslimanski sud? Ni meni ne pada na pamet ignorirat bilo čije zločine i podržavam hapšenje i procesuiranje svakog Bošnjaka koji je bilo šta loše uradio Hrvatu u ratu.
Al postavljati pitanje "Ko će hapsiti Bošnjačke zločince" je nebulozno. Hapsit će ih isti oni koji su pohapsili masu hrvatskih. Ili ti imaš neku novu ideju o tome ko bi ih mogao hapsiti?
paraf

#30 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by paraf »

već sam odgovorio..bih sudstvo bi to tribalo... :bih:
kingofsnake

#31 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by kingofsnake »

paraf wrote:već sam odgovorio..bih sudstvo bi to tribalo... :bih:
Pa zašto onda pitaš ko će? :-)
So What!

#32 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by So What! »

Za Trusinu, koliko znam po Americi ljude hvatali i isporučivali ih ovamo, žene jeste dobila 5 i po godina, ali zbog toga št oje ispričala sve šta se dešavala, a svi odgovorni za to će naravno biti osuđeni:

Osuđen je Hazim Delić na 20 godina za iživljavanje u Čelebićima, a ako to naše tužilaštvo i sudstvo ne valja, neka ih ganja hrvatsko. Vi samo prozivate i nabrajate gradove, a imena i pojedinačne slučajeve nigdje ne navodite. Navedite za šta tačno je neko odgovoran, zašto je odgovoran i gdje se to desilo?

Zločini nad Bošnjacima su se dešavali u većini gradova BiH. BBC je napravio fenomenalnu mini seriju Warriors o Srednjoj Bosni. Otac mi je bio zarobljen u logoru u Vitezu i vidio je šta se dešavalo tamo.

Bio je i taj HOS koji je imao neki program za ujedinjenu BiH sa Hrvatima kao narodom koji će je izgraditi, ali nije vam valjao pa ste ga ubili. Vodstvo vaše paradržave je dobil ozajedno 111 godina zatvora, a debili su uništili most koji je tu stojao 500 godina i ko zna koliko ratova je preživio.
Saurman

#33 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Saurman »

Cijeli rat su šurovali s Srbima. Oni njima naftu, Srbi im zauzvrat oružje. Najslikovitiji primjeri saradnje srpskohrvatske su Vareš, Kiseljak, Žepce i Travnik. Cijelu srednju Bosnu, sjevernu(Jablanica, Konjic, dijelovi Prozora), srednju (Mostar) i južnu Hercegovinu (naselje Stolac i bošnjačka sela Čapljine) su svrstali u tzv. "herceg-Bosnu" iako na tim područjima većinski obitavaju Bošnjaci.

Pljačkali su humanitarne i vojne kolone s namirnicama i vojnom opremom što je bila namjenjena bošnjačkom narodu i ABiH.

Od rata naovamo žive najbolje u BiH zbog filijala hrvatskih firmi, u ratu opljačkane robe i neplacanja poreza. Ministar financija je od nastanka FBiH uvijek bio Hrvat. Imali su i dan danas imaju tapiju na mjesto predsjednika FBiH. Imaju jednak broj predstavnika, iako ih najmanje ima.

I onda mi ovdje uleti neki kockoglav pun ugrožbe i kuka mi o tzv. majorizaciji i nepostojecem "hrvatskom pitanju". To treba prvom prilikom neutralizirati nogom u vugla.
archi_a

#34 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by archi_a »

Hapse ih isti oni koji hapse sve zlocince.
Sad, sto je medju Bosnjacima tih zlocina bio mizeran broj ( pa se zbog toga stice dojam da se Bosnjacki zlocinci ne procesuiraju jer objektivno nema ih toliki broj da bi se spominjalo svaki dan u medijima), zato sto ti zlocini nisu bili organizivani i nisu izasli iz nacionalisticke kuhinje kao kod srba i hrvata, pa vam to smeta, to vam je drugi par opanaka. Zivili
Last edited by archi_a on 14/02/2014 18:20, edited 1 time in total.
glas_jace

#35 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by glas_jace »

Saurman wrote:Cijeli rat su šurovali s Srbima. Oni njima naftu, Srbi im zauzvrat oružje. Najslikovitiji primjeri saradnje srpskohrvatske su Vareš, Kiseljak, Žepce i Travnik. Cijelu srednju Bosnu, sjevernu(Jablanica, Konjic, dijelovi Prozora), srednju (Mostar) i južnu Hercegovinu (naselje Stolac i bošnjačka sela Čapljine) su svrstali u tzv. "herceg-Bosnu" iako na tim područjima većinski obitavaju Bošnjaci.

Pljačkali su humanitarne i vojne kolone s namirnicama i vojnom opremom što je bila namjenjena bošnjačkom narodu i ABiH.

Od rata naovamo žive najbolje u BiH zbog filijala hrvatskih firmi, u ratu opljačkane robe i neplacanja poreza. Ministar financija je od nastanka FBiH uvijek bio Hrvat. Imali su i dan danas imaju tapiju na mjesto predsjednika FBiH. Imaju jednak broj predstavnika, iako ih najmanje ima.

I onda mi ovdje uleti neki kockoglav pun ugrožbe i kuka mi o tzv. majorizaciji i nepostojecem "hrvatskom pitanju". To treba prvom prilikom neutralizirati nogom u vugla.

hahahahah strasan kompleks ti imas od hrvata aaaa???
Saurman

#36 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Saurman »

glas_jace wrote:
Saurman wrote:Cijeli rat su šurovali s Srbima. Oni njima naftu, Srbi im zauzvrat oružje. Najslikovitiji primjeri saradnje srpskohrvatske su Vareš, Kiseljak, Žepce i Travnik. Cijelu srednju Bosnu, sjevernu(Jablanica, Konjic, dijelovi Prozora), srednju (Mostar) i južnu Hercegovinu (naselje Stolac i bošnjačka sela Čapljine) su svrstali u tzv. "herceg-Bosnu" iako na tim područjima većinski obitavaju Bošnjaci.

Nemam. Samo mi je vise pun obrezani ovih diverzanata s habe foruma. Neka prosipaju tamo vec prozvakanu pricu.
Vanzemaljac1981

#37 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Vanzemaljac1981 »

Ma kakvi bosnjacki zlocinci, mi smo miran narod. Srbi su genocidan narod, a hrvati su fasisti. Ja ne znam majke mi ni za jednog bosnjaka koji je tokom devedesetih ista lose uradio nekom nevinom srbinu. Ma ni za vrijeme drugog svjetskog rata nismo bolan dirnuli ni jednog srbina. Ali istina: gomila ih cesto izvrsi kolektivno samoubistvo pa onda nas krive za to. Ne znam sto to rade, nane mi.
Vanzemaljac1981

#38 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Vanzemaljac1981 wrote:Ma kakvi bosnjacki zlocinci, mi smo miran narod. Srbi su genocidan narod, a hrvati su fasisti. Ja ne znam majke mi ni za jednog bosnjaka koji je tokom devedesetih ista lose uradio nekom nevinom srbinu. Ma ni za vrijeme drugog svjetskog rata nismo bolan dirnuli ni jednog srbina. Ali istina: gomila ih cesto izvrsi kolektivno samoubistvo pa onda nas krive za to. Ne znam sto to rade, nane mi.
Dosta ironije: ja sam 1995 u odredjenom djelu bosne sreo vise bosnjackih ubica koji su se hvalili silovanjem i ubijanjem nego sto ih je osudjeno od tad.

Sta to govori?

Da sam ja izdajica?
Da izmisljam stvari?

Sjecam se jednog lika koji mi je pricao kako je komsija (srbin) kojeg je zaklao dobio proljev pred klanje. Smijao se kad mi je to pricao. Znam da je istina, jer ga je NASA vojska sklonila u moj logor (gdje sam ja bio izbjeglica), cisto da ga zaustave. Koliko se sjecam otisao je u Austriju, i niko se nije potrudio da ga prijavi nekom sudu. Samo su ga sklonili par mjeseci u logor da ne sramoti nasu casnu vojsku.

Dajte ljudi, da budemo ljudi,
Danguba

#39 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Danguba »

Vanzemaljac1981 wrote:Ma kakvi bosnjacki zlocinci, mi smo miran narod. Srbi su genocidan narod, a hrvati su fasisti. Ja ne znam majke mi ni za jednog bosnjaka koji je tokom devedesetih ista lose uradio nekom nevinom srbinu. Ma ni za vrijeme drugog svjetskog rata nismo bolan dirnuli ni jednog srbina. Ali istina: gomila ih cesto izvrsi kolektivno samoubistvo pa onda nas krive za to. Ne znam sto to rade, nane mi.

Vidis da je steta sto ne pratis sudjenje krvoloku Dabicu.

Mnogo si propustio. :wink:
neregistrovani

#40 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by neregistrovani »

Danguba wrote:

što bi pratio kad tip zna svu historiju Balkana iz guslarskih pjesama
Vanzemaljac1981

#41 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Danguba wrote:

Salu na stranu, kad bi gledao Karadzica imao bi osjecaj da je on "pobjedio". Jer ljudi kao on ne zasluzuju da ih iko gleda, osim oni koji mu sude. Radije gledam tu vasu finu omladinu sto trazi promjenu.
seln

#42 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by seln »

Vanzemaljac1981 wrote:
Danguba wrote:

Salu na stranu, kad bi gledao Karadzica imao bi osjecaj da je on "pobjedio". Jer ljudi kao on ne zasluzuju da ih iko gleda, osim oni koji mu sude. Radije gledam tu vasu finu omladinu sto trazi promjenu.
idi, ba, salonac, zapjevaj nesto u desetercu...Cmiljanic Ilija, Janko Sibinjanin, folovi-golovi....
seln

#43 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by seln »

Moze biti da se varam, ali postoji duga lista osudjenih "bosnjackih" ratnih zlocinaca. Sad, sto bi neko volio da lista sadrzi dva miliona imena, njegov problem. Vecina ih je uhapsena bez puno buke, na kucnom pragu, a ne u inostranstvu, pod laznim imenom ili poslij 15 godina skrivanja.
Objasnjenje za navodnike: nisam napisao "bosnjacki" da bih davio floskulom kako zlocinci nema ju naciju. Imaju je i te kako, samo sto su bosnjacki zlocinci upravo to, samo zlocinci, a ne dio velikodrzavnog i genocidnog projekta.
Kom j krivo, nek se krivi i dalje.
I strahovito mi ide na qrac kad neki pocetnik iz Kalinovnika pokusava smijesnom ikavicom da izigrava Hrvata.
glas_jace

#44 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by glas_jace »

Saurman wrote:
glas_jace wrote:

Nemam. Samo mi je vise pun obrezani ovih diverzanata s habe foruma. Neka prosipaju tamo vec prozvakanu pricu.
hahaha imas imas,svaki drugi post ti je protiv hrvata haha :lol:
Martinez_

#45 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Martinez_ »

Amazingness wrote:BiH je daleko od demokratske i pravedne države, tako da se jedino možemo uzdati u kaznu od dragog Boga.

Pomalo mi ide na živce da i dalje ljude sve dijeli na Bošnjake, Srbe i Hrvate. Ljudi, kada ćete shvatiti već jednom da je njihova borba u medijima samo šuplja i da kao takvi kupe jeftine političke poene za izbore?

Kako da uhapse nekog političara a ti isti političari su dali posao u sudu? Svi su isti, nema pravde.

Čisto informativno,jedan političar, nebitno ko da ne bude da pljujem po određenim tipovima proglašen krivim, da bi kasnije na drugostepenom sudu bio oslobođen. Gdje je tu pravda. Imaš platu od 5 - 6 tisuća KM, a imaš kuće, stanove, auta itd u vrijednosti od par miliona KM. Pa ne bi da ti je Bill Gates u familiji.

Što se tiče zločinaca, vidim da i dalje mnogi misle da je BiH napala susjede, komšije, a ne da su oni napali BiH. Srbija je bila agresor što je dokazano na sudu, a također da je uzvršen genocid.

Generali HVO su proglašen krivim na sudu, presuda koja u prevodu znači da je Hrvatska počinila agresiju na BiH. Mesić se prvi javno izvinio BiH, a umjesto pljeska ljudi su ga popljuvali.

Anto Nobilo je sve to lijepo objasnio oko agresije Hrvatske. Od svega je meni najsmiješnije čitati komentare ili izvale političara koji i dalje spominju neki građanski rat. Ne možete izjednačavati agresora i onoga koji se branio. Dakle, neko napadne nekoga u kući s ciljem da ga ubije, ovaj se odbrani i on je kriv? Moliću lijepo, ne serite.
Tvoj, a i problem mnogih drugih je što ne shvataju etnički karakter rata (sasvim druga stvar je ko je bio veći zločinac a Bošnjaci su svakako bili najmanji na toj skali). Što ne shvataju bliskost Hrvata iz Imotskog i onih iz Gruda, Srba iz Zvornka i Malog Zvornika pa na kraju krajeva i Bošnjaka iz Prijepolja i Goražda. Ako želite smanjivanje razlika između naroda u BiH, nema potrebe podizati barijere na Uni, Savi i Drini. Relaksirajmo sve granice, i etničke i državne i svake druge. Ako zatežemo jedne, dižu se i druge. Ako želite jedinstvo u BiH, ne zazirite i od Srbije i Hrvatske
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#46 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by japin_mutapi »

kako če ih hapsit kad ih nema
Aspekt

#47 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Aspekt »

travnik wrote:Gledaj, ovdje imaš pisana pravila foruma i nepisana. U ova druga ulaze, između ostalog, da nad Hrvatima nisu počinjeni zločini, a ako se slučajno, ono baš slučajno to i desilo, onda je to stvar pojedinaca, njih pet-šest, a nikako sustava. Također, trebaš znati da nikakvog protjerivanja nije bilo, već da su Hrvati iz Travnika otišli zato što su se bojali lavina snijega sa Vlašića, iz Zenice zato što im je smetalo zagađenje zraka, iz Jablanice zato što im nije odgovarala klima, iz Bugojna zato što su su se bojali da će Vrbas poplaviti. Zapaljene, opljačkane i srušene kuće su u biti optička varka i to nisi dobro vidio. Ako susretneš termine poput herecg-četnici, kamenjarci, škutori, ustaše i sl., to se misli na Hrvate i ti termini su u duhu tolerancije i pokazivanja bogatstva vokabulara, a nikako uvrede i zbog takvih izraza, sasvimrazumljivo, nitko nije ni dobio ni opomenu, a da ne govorimo o banovini. Dalje, ako slučajno pišeš o ovome, koliko god ti kritički pisao o HDZ-u i zgražavao se nad zločinima koji su počinjeni u ime Hrvata, neminovno ćeš biti nagrađen navedenim terminima plus da si HDZ-ovac, fašista i sl.
cirkus :lol:
Aspekt

#48 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Aspekt »

Martinez_ wrote:
Amazingness wrote:BiH je daleko od demokratske i pravedne države, tako da se jedino možemo uzdati u kaznu od dragog Boga.

Pomalo mi ide na živce da i dalje ljude sve dijeli na Bošnjake, Srbe i Hrvate. Ljudi, kada ćete shvatiti već jednom da je njihova borba u medijima samo šuplja i da kao takvi kupe jeftine političke poene za izbore?

Kako da uhapse nekog političara a ti isti političari su dali posao u sudu? Svi su isti, nema pravde.

Čisto informativno,jedan političar, nebitno ko da ne bude da pljujem po određenim tipovima proglašen krivim, da bi kasnije na drugostepenom sudu bio oslobođen. Gdje je tu pravda. Imaš platu od 5 - 6 tisuća KM, a imaš kuće, stanove, auta itd u vrijednosti od par miliona KM. Pa ne bi da ti je Bill Gates u familiji.

Što se tiče zločinaca, vidim da i dalje mnogi misle da je BiH napala susjede, komšije, a ne da su oni napali BiH. Srbija je bila agresor što je dokazano na sudu, a također da je uzvršen genocid.

Generali HVO su proglašen krivim na sudu, presuda koja u prevodu znači da je Hrvatska počinila agresiju na BiH. Mesić se prvi javno izvinio BiH, a umjesto pljeska ljudi su ga popljuvali.

Anto Nobilo je sve to lijepo objasnio oko agresije Hrvatske. Od svega je meni najsmiješnije čitati komentare ili izvale političara koji i dalje spominju neki građanski rat. Ne možete izjednačavati agresora i onoga koji se branio. Dakle, neko napadne nekoga u kući s ciljem da ga ubije, ovaj se odbrani i on je kriv? Moliću lijepo, ne serite.
Tvoj, a i problem mnogih drugih je što ne shvataju etnički karakter rata (sasvim druga stvar je ko je bio veći zločinac a Bošnjaci su svakako bili najmanji na toj skali). Što ne shvataju bliskost Hrvata iz Imotskog i onih iz Gruda, Srba iz Zvornka i Malog Zvornika pa na kraju krajeva i Bošnjaka iz Prijepolja i Goražda. Ako želite smanjivanje razlika između naroda u BiH, nema potrebe podizati barijere na Uni, Savi i Drini. Relaksirajmo sve granice, i etničke i državne i svake druge. Ako zatežemo jedne, dižu se i druge.
Ako želite jedinstvo u BiH, ne zazirite i od Srbije i Hrvatske
arkanovci donose cvijece serbe i tursuiju u bosnu preko bijeljine , spustite granice , otvorite pendzere i vrata ...sirom , stize seseljeva vojska sa baklavom i limunadom :evil:
Aspekt

#49 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Aspekt »

Vanzemaljac1981 wrote:
Dosta ironije: ja sam 1995 u odredjenom djelu bosne sreo vise bosnjackih ubica koji su se hvalili silovanjem i ubijanjem nego sto ih je osudjeno od tad.

Sta to govori?

Da sam ja izdajica?
Da izmisljam stvari?

Sjecam se jednog lika koji mi je pricao kako je komsija (srbin) kojeg je zaklao dobio proljev pred klanje. Smijao se kad mi je to pricao. Znam da je istina, jer ga je NASA vojska sklonila u moj logor (gdje sam ja bio izbjeglica), cisto da ga zaustave. Koliko se sjecam otisao je u Austriju, i niko se nije potrudio da ga prijavi nekom sudu. Samo su ga sklonili par mjeseci u logor da ne sramoti nasu casnu vojsku.

Dajte ljudi, da budemo ljudi,
daj jos koji vic molim te :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aspekt

#50 Re: Ko ce hapsiti bosnjacke zlocince?

Post by Aspekt »

tribalo tribalo i meni triba peneza , svasta nesto na svitu triba
Locked