Knjizare u Sarajevu?
- uvjek dobar gost
#26 Re: Knjizare u Sarajevu?
Mislim disutovati da se u vjerskoj literaturi velika pažnja posvećuje učenju i nauci.. možda sa aspekta teologije ili vjerskog učenja, ovo govorim iz svog nekog ugla i sa svog stanovišta. Da sada ne ulazim dublje jer nije tema pa da ne kvarimo koncept postavljača teme. Možemo preko pm-a prodiskutovati il otvoriti negdje posebnu temu. No moram navesti samo mali primjer, u stvari dva, prvi je medicina, odnosno anatomija koju je crkva sputavala skoro 500. godina, a poslije toga i astronomija.. koja je prošla čak i gore skupa sa ljudima koji su se istom bavili ... na neki samo sebi poznat način inkvizicija je recimo stajala dugo vremena nasuprot nauke i učenje.. nudila je jedino dogme i usko gledanje na masu stvari..
Naravno moglo bi se diskutovati o današnjem stanju... ali ponavljam možda da diskutujemo negdje drugo...
Naravno moglo bi se diskutovati o današnjem stanju... ali ponavljam možda da diskutujemo negdje drugo...
- ko pita ne skita
#27 Re: Knjizare u Sarajevu?
Kao recimo buybook...poznat i kao knjizarska ubleha...kod sejatrije i sahinpasica se moze stosta i pronaci, ali bogami je i dalje poskupo, medjutim zarovite li se po antikavrnicama, naci cete svega...alica.k wrote:nama ocito treba jedna BAS dobra knjizara(mozda neko procita pa otvori)
eeee lijepa vremena, u biblioteku ko covjek, pa biraj, sad ... bila biblioteka sad apoteka, bila biblioteka sad ambasada, ali sta ces, revolucija je takva
- uvjek dobar gost
#28 Re: Knjizare u Sarajevu?
Evo jedno konkretno pitanje knjiga o srednjovjekovnoj Bosni..? Ima li igdje, ja pitao u Šahinpašiću.. pogledali me kao da sam tražio glavušu.. u dva somuna...
- Compact
#29 Re: Knjizare u Sarajevu?
Imao sam isto iskustvo. Rekoh, autor Toni Buzan! A oni gledaju kroz mene. Sejatrija kod Metopolisa, i Svjetlost preko puta Narodne banke. Razlog??? Zapošljavaju se radnici preko raznih veza, kojima baš knjige nisu sastavni dio života. Nije to samo u izdavaštvu, ima takvih slučajeva svugdje. Što se tiče našeg razgovora o vjeri, učenju, inkviziciji itd, nema druge alternative nego otvoriti posebnu temu pa da u narednih mjesec dana razmijenimo mišljenja, iskustva, i sl..uvjek dobar gost wrote:Evo jedno konkretno pitanje knjiga o srednjovjekovnoj Bosni..? Ima li igdje, ja pitao u Šahinpašiću.. pogledali me kao da sam tražio glavušu.. u dva somuna...
- uvjek dobar gost
#30 Re: Knjizare u Sarajevu?
Compact wrote:Imao sam isto iskustvo. Rekoh, autor Toni Buzan! A oni gledaju kroz mene. Sejatrija kod Metopolisa, i Svjetlost preko puta Narodne banke. Razlog??? Zapošljavaju se radnici preko raznih veza, kojima baš knjige nisu sastavni dio života. Nije to samo u izdavaštvu, ima takvih slučajeva svugdje. Što se tiče našeg razgovora o vjeri, učenju, inkviziciji itd, nema druge alternative nego otvoriti posebnu temu pa da u narednih mjesec dana razmijenimo mišljenja, iskustva, i sl..uvjek dobar gost wrote:Evo jedno konkretno pitanje knjiga o srednjovjekovnoj Bosni..? Ima li igdje, ja pitao u Šahinpašiću.. pogledali me kao da sam tražio glavušu.. u dva somuna...
.. Mene su pitali još zar ima takva knjiga.. ja ostao paf.. pa rekoh onda imate li bilo kakvih knjiga o srednjovjekovnoj Bosni.. odgovor je naravno bio negativan...
A što se tiče diskusije može tema a može i pm...
- chuchumbamayumbe
#31 Re: Knjizare u Sarajevu?
Ima poprilicno dobra knjizara u TOM-u u I.Sarajevu, ako vas interesuje neki naslov ja mislim da mogu da ga nabave u kratkom roku.
Takodjer, ima i jedna kod Autobuske pijace u I. Sarajevu.
Nisam od "citalacke" publike, ali samo sugestija, pa ko ima vremena neka trkne tamo, mozda nadje nesto interesantno.
Takodjer, ima i jedna kod Autobuske pijace u I. Sarajevu.
Nisam od "citalacke" publike, ali samo sugestija, pa ko ima vremena neka trkne tamo, mozda nadje nesto interesantno.
- alica.k
#32 Re: Knjizare u Sarajevu?
e meni ej san jedna fina knjizara/biblioteka gdje fino mso sjest s kafom i prelistat nest da vidis sta je i kako je i da li je vrijedno kupovanja. mislim da je buybook/karabit imao tu neku kombinaciju al eto ni jednog ni drugog vise...ko pita ne skita wrote:Kao recimo buybook...poznat i kao knjizarska ubleha...kod sejatrije i sahinpasica se moze stosta i pronaci, ali bogami je i dalje poskupo, medjutim zarovite li se po antikavrnicama, naci cete svega...alica.k wrote:nama ocito treba jedna BAS dobra knjizara(mozda neko procita pa otvori)
eeee lijepa vremena, u biblioteku ko covjek, pa biraj, sad ... bila biblioteka sad apoteka, bila biblioteka sad ambasada, ali sta ces, revolucija je takva
i jako mi smeta sto kod nas nac neku knjigu na engleskom, a da je nesto normalno i netehnicko...prava premija. lijepi amazon.
-
goggo
#33 Re: Knjizare u Sarajevu?
Dajte ljudi sta ste uhvatili buybooka i Sahinpasica pa kao da su oni izmislili knjige, ima knjizara/antikvarnica i pored njih i to sa jako dobrim izborom knjiga samo treba dici guzicu i malo potraziti. Evo npr. ima super antikvarnica u Skenderiji zove se Mabela e tu ima i Zola, Thomas Mann i Rushdi itd. i ne gledaju vas cudno, sta vise mozete sjesti i prelistati ako vas sto zanima. A za one lijene sam nasao i stranicu http://www.mabela.ba/ 
- Bosanac_21
#34 Re: Knjizare u Sarajevu?
Ima brate, samo sto je nasem narodu tudje sve draze, a nase je blato
Ovako za one sto traze srednjovjekovnu Bosnu - odite na stranicu http://www.interliber.com - to je nasa stranica, imate svakakvih knjiga od Kulina-bana, preko Bogumila, Crkve Bosanske, .....................
Da ne govorim o stranim knjigama, jer nema kakvih nema - ljenguze mogu preko stranice naruciti, sto bi obijali Sarajevo trazeci knjizaru kad je najlakse reci "da ih u Sarajevu nema".
+
jos jedna super stranica - VELIKI izbor stranih i domacih knjiga: http://www.knjiga.ba
Ovako za one sto traze srednjovjekovnu Bosnu - odite na stranicu http://www.interliber.com - to je nasa stranica, imate svakakvih knjiga od Kulina-bana, preko Bogumila, Crkve Bosanske, .....................
Da ne govorim o stranim knjigama, jer nema kakvih nema - ljenguze mogu preko stranice naruciti, sto bi obijali Sarajevo trazeci knjizaru kad je najlakse reci "da ih u Sarajevu nema".
+
jos jedna super stranica - VELIKI izbor stranih i domacih knjiga: http://www.knjiga.ba
- mirzazmaj
#35 Re: Knjizare u Sarajevu?
otvara se nova knjizara u Sarajevu, cini mi se 11. juna, u titovoj, ondje gdje je bila "svjetlost", pa je sad renovirali, napucali pravo, rece mi jaran da ce biti najbolja i najveca u drzavi
- mirzazmaj
#37 Re: Knjizare u Sarajevu?
ja koliko znam ondje su bile dvije radnje jedna do druge, bila knjizara i neka informaticka oprema, a ne znam da ima veca u dragoj nam BiH
mozda ona Sahinpasic al nisam siguran
mozda ona Sahinpasic al nisam siguran
-
*mima*
#38 Re: Knjizare u Sarajevu?
Samo knjizara renovirana,a ona mala informaticka ostala. Ali je lijepo sredjenja knjizara.
- mirzazmaj
#39 Re: Knjizare u Sarajevu?
ja Bogami mima kolko sam vidio da su je spojili sa onom informatickom i od dvije radnje napravili jednu knjizaru al eto mozda grijesimmima wrote:Samo knjizara renovirana,a ona mala informaticka ostala. Ali je lijepo sredjenja knjizara.
-
*mima*
#40 Re: Knjizare u Sarajevu?
Ja isto prolazim i vidim da je ostala ona mala zasebno a da se renovira ona velika. Ona velika i jeste bila stara....male su sve kao renovirale prije. Jebiga sad....odoh u jutro da opet provjerim. 
- alica.k
#41 Re: Knjizare u Sarajevu?
ma dje ste vi to vidjeli...ja samo vidjela da se edc renovira, nista drugo...
- mirzazmaj
#42 Re: Knjizare u Sarajevu?
100%, u titovoj ondje gdje bila ona velika "svjetlost" i opet je "svjetlost", stavili su natpis, ja vec konto kad su onu staru poceli razvaljivat da ce bit neka banka il neka kafana kad ono opet knjizara 
-
shambho
#43 Re: Knjizare u Sarajevu?
Licno sam odustala od knjizara..Ulazila svako malo, imala neke pare u dzepu.. Kad vidim cijenu samo izadem.. Doduse znala sam u Buybook-u izdvojiti za neka rijetka izdanja nasih pisaca i naravno nije mi bilo puno dati 10-15 KM ..ali za moj studentski dzep knjizare su zaista meni licno postale nepristupacne, antikvarnice skupe pa cak i ulicni prodavaci znaju biti..
.. U meduvremenu se kao sto neko rece krpila od sajma do sajma.. Isla i u BG na sajam ..nakupujem nekih izdanja oci da ti ispadnu sve po 100-200 dinara.. Zarovim se fino..
Al' i dalje se nekako osjecala uskraceno..
I od prosle godine uclanim se u Gradsku biblioteku.. Ma milina.. Uplatim 10 KM za pola godine..mogu uzimati iz svih odjeljenja.. A ponajbolje je ono u Mis Irbinoj u koje, koliko god citao i nakon pola godine kad udes imas osjecas da nisi ni na pola.. Dobro nije bas tako al' ..
..That's the best I can get ..
Uglavnom..
U knjizare ne ulazim do prve plate.. A nisam sigurna da cu i tada naci ono sto pozelim..
..
I od prosle godine uclanim se u Gradsku biblioteku.. Ma milina.. Uplatim 10 KM za pola godine..mogu uzimati iz svih odjeljenja.. A ponajbolje je ono u Mis Irbinoj u koje, koliko god citao i nakon pola godine kad udes imas osjecas da nisi ni na pola.. Dobro nije bas tako al' ..
Uglavnom..
..
- mirzazmaj
#44 Re: Knjizare u Sarajevu?
evo vala sad imamo knjizaru u Sarajevu, nemoze bolja, jest da su je slovenci otvorili, ko fol stara svjetlost, ko fol "stipina knjizara" al eto nek ima pa bilo kakva
-
Custos
#45 Re: Knjizare u Sarajevu?
Kako misliš slovenci?! Zar nije samo stara svjetlost renovirana?!mirzazmaj wrote:evo vala sad imamo knjizaru u Sarajevu, nemoze bolja, jest da su je slovenci otvorili, ko fol stara svjetlost, ko fol "stipina knjizara" al eto nek ima pa bilo kakva
- mirzazmaj
#46 Re: Knjizare u Sarajevu?
kupila mladinska knjiga svjetlost, i sada se pederi slovenci koriste imenom svjetlosti i imenom stipe vilica, znaju da slovence niko nemoze organski
- harač
#47 Re: Knjizare u Sarajevu?
provaljuješ se nepotrebno: rušdi nikad nije dobio nobelovu nagradu niti se zna da je bio kandidat (te informacije su tajne do 50 godina nakon godine u kojoj je mogao biti kandidat), a "Učiteljicu klavira" možeš kupit i na bosanskom i na njemačkom u buybookuODVRATAN_i_GADAN wrote:Realno takvo nesto ne postoji u Sa koliko god drugi tvrdili suprotno... Pokusaj pronaci bilo sta od dva nobelovca (Elfrida Jelinek i Salman Rusdi) na nasem jeziku i sve ce ti se samo kazati, a i ono sto nadjes blago receno je preskupo tj. skuplje puno nego u Austriji, Njemackoj, Svajcarskoj, Americi... Ovo kucam iz iskustva!2407 wrote:Mozete li mi preporuciti knjizare(sa dobrim izborom) u Sarajevu?
Hvala unaprijed
P.S. Izbor vjerske literature je ZASTRASUJUCI tj. imas sve!