Hana i Maki...
Jeste li polozili u An nur-u, je li upisano u knjizicu?
Knjigovodstveni biro
Moderator: anex
-
laly
#27 Re: Knjigovodstveni biro
[/quote]
pa u teoriji ti možeš voditi knjige samo ne možeš potpisivati završne obrasce... ti vodiš, platiš nekom birou da ti pregleda i potpiše...što se tiče otvaranja, opet TI možeš otvoriti ali da je biro na tom nekom ko ima certifikat
ti radiš u tom istom birou, poslije 2-3 tri godine ti naučiš zanat od tog nekog starijeg, položiš za certifikatt i svi problemi riješeni 
kada bi imao nekoga ko bi pristao na to sve naravno...
[/quote]
I ja sam razmisljala o tome da pocnem voditi knjige malim preduzecima. Zavrsila sam fax i imam skoro dvije godine iskustva, ali nemam certifikat. Zanima me koliko je zakonski u redu voditi knjige na ovakav nacin i da li bi preduzece kojem bih vodila knjige moglo imati problema zbog toga?
pa u teoriji ti možeš voditi knjige samo ne možeš potpisivati završne obrasce... ti vodiš, platiš nekom birou da ti pregleda i potpiše...što se tiče otvaranja, opet TI možeš otvoriti ali da je biro na tom nekom ko ima certifikat
I ja sam razmisljala o tome da pocnem voditi knjige malim preduzecima. Zavrsila sam fax i imam skoro dvije godine iskustva, ali nemam certifikat. Zanima me koliko je zakonski u redu voditi knjige na ovakav nacin i da li bi preduzece kojem bih vodila knjige moglo imati problema zbog toga?
- _aja_
#28 Re: Knjigovodstveni biro
pa u teoriji ti možeš voditi knjige samo ne možeš potpisivati završne obrasce... ti vodiš, platiš nekom birou da ti pregleda i potpiše...što se tiče otvaranja, opet TI možeš otvoriti ali da je biro na tom nekom ko ima certifikatlaly wrote:
I ja sam razmisljala o tome da pocnem voditi knjige malim preduzecima. Zavrsila sam fax i imam skoro dvije godine iskustva, ali nemam certifikat. Zanima me koliko je zakonski u redu voditi knjige na ovakav nacin i da li bi preduzece kojem bih vodila knjige moglo imati problema zbog toga?[/quote]
Pa ne možeš potpisati završni, ako budu extra htjeli plaćati tu uslugu no problem..
- dinoo1898
#29 Re: Knjigovodstveni biro
I ja sam razmisljala o tome da pocnem voditi knjige malim preduzecima. Zavrsila sam fax i imam skoro dvije godine iskustva, ali nemam certifikat. Zanima me koliko je zakonski u redu voditi knjige na ovakav nacin i da li bi preduzece kojem bih vodila knjige moglo imati problema zbog toga?[/quote]_aja_ wrote:pa u teoriji ti možeš voditi knjige samo ne možeš potpisivati završne obrasce... ti vodiš, platiš nekom birou da ti pregleda i potpiše...što se tiče otvaranja, opet TI možeš otvoriti ali da je biro na tom nekom ko ima certifikatlaly wrote:ti radiš u tom istom birou, poslije 2-3 tri godine ti naučiš zanat od tog nekog starijeg, položiš za certifikatt i svi problemi riješeni
Pa ne možeš potpisati završni, ako budu extra htjeli plaćati tu uslugu no problem..[/quote]
pa zakonski je uredu, samo je vazna racunica... iskreno mislim da se malim preduzecima (sa malim prometom) ne isplati to tako raditi. On mora tebi davati naknadu (100-150 KM recimo) i dodatno platiti potpisivanje zvrsnog sto nece biti ispod 200 maraka onako jaranski
ako vec imas iskustvo onda bi trebalo i da znas da se nigdje ne spominje ime onoga "ko radi knjizenja i sl" vec jedino potpisnika koji je i odgovoran za taj isti zavrsni.
eh sada na stranu sve, ako ti imas priliku da vodis knjige nekome ko je spreman na takvu vrstu saradje onda je sve ok
p.s. sto se ne potrudis i ne naguras dvije godine i ne polozis za CR i budes svoj gazda
p.s.2 racunaj i na to da ti treba nekakav software za vodjenje knjiga, ne mozes to bas raditi u excelu