Knjiga koju ne bih ni u wc ponio/la
Moderator: Chloe
-
forza milan
jao ljudi jeste smijesni
pa sta se kacite vise za ovu halu
zna se sta je covjek mislio kad je postavljo temu (kome nije jasno ne zna svoj maternji jezik) iako moramo bit iskreni pa priznat da je bilo i jednostavnijih i boljşh nacina
medjutim, vi ste potukli sve rekorde kaceci se za halu hebala vas ona
sad gledam ovamo ovu temu omiljena knjiga i na jako puno mjesta pronadjoh jednu koju ja '2ne bih ni u halu ponio''
majstor i margarita
ako treba jednom rijecju - smece
zna se sta je covjek mislio kad je postavljo temu (kome nije jasno ne zna svoj maternji jezik) iako moramo bit iskreni pa priznat da je bilo i jednostavnijih i boljşh nacina
sad gledam ovamo ovu temu omiljena knjiga i na jako puno mjesta pronadjoh jednu koju ja '2ne bih ni u halu ponio''
majstor i margarita
-
Hierarchia
A zasto? Pocasti nas kojim argumentom...forza milan wrote:jao ljudi jeste smijesni
majstor i margarita
-
King Kikapu
ne zna primitivizam, sta je nadrealizamforza milan wrote:jao ljudi jeste smijesni
majstor i margarita
- Orhanowski
Tobe jarabi.forza milan wrote: majstor i margarita
-
forza milan
zanimljivi komentari
znaci logika je sljedeca:
ako ti se ne svidja sto i meni nisi normalan
zanimljivo u najmanju ruku
a zasto bi nam se svima trebale svidjati iste stvari
mozda se ta knjiga meni ne svidja upravo zbog nadrealizma na kojem je zasnovana prica
ne volim na tom zasnovane price
i sta sad
a oni pak koji nepodudaranje necijeg ukusa sa njihovim vlastitim nazivaju primitivizmom izgleda da jako dobro znaju sta je to, da ga zive u najoriginalnijem obliku
ali ja sam tolerantan i postujem sve, pa cak i tudji primitivizam
mozda se ta knjiga meni ne svidja upravo zbog nadrealizma na kojem je zasnovana prica
i sta sad
a oni pak koji nepodudaranje necijeg ukusa sa njihovim vlastitim nazivaju primitivizmom izgleda da jako dobro znaju sta je to, da ga zive u najoriginalnijem obliku
- Murat Sabanovic
dok govno za govnetom nizem citanjem se uzdizem
- ahmed&nedzad
Joj puk'o sam. Upljuv'o sam ekran, koliko sam se nasmijao.InfraRedRidinghood wrote:Jes' ti malo nenormalan, a?forza milan wrote:jao ljudi jeste smijesni
majstor i margarita
- Anka
Pročitala sam dosta knjiga, ali je još više onih koje sam ostavila nakon 10 ili 100 strana pa ne mogu da navedem nijedan primer toaletne knjige.... Ne želim da se smaram. Kada mi knjiga nije zanimljiva, kada mi se ne dopada, ja je ostavim. I bogami, takvih ima dosta.... To ne mora da znači da je knjiga loša, mogu ljudi da je hvale, može ceo svet da je hvali, jednostavno, meni nije "legla".
Postoji jedna dosadna knjiga koju sam ipak pročitala do kraja, jer sam sve vreme mislila kako je to sigurno dobra knjiga a da je problem u meni...ajde čitaj,čitaj, nađi skriveni smisao...Nisam ga našla ali žestoko sam se izmrcvarila dok sam došla do poslednje strane. U pitanju je knjiga "Mladić" od Dostojevskog.
Generalno,imam problem sa ruskim piscima jer teško pamtim ona imena...moram da ih zapisujem. Te knjige obično pročitam u jednom dahu, ne zato što su mi toliko zanimljive, već ako ih ostavim na par dana, posle moram da se vratim po 50 strana unazad jer mi se sve pomeša i nemam pojma ko je ko....
Postoji jedna dosadna knjiga koju sam ipak pročitala do kraja, jer sam sve vreme mislila kako je to sigurno dobra knjiga a da je problem u meni...ajde čitaj,čitaj, nađi skriveni smisao...Nisam ga našla ali žestoko sam se izmrcvarila dok sam došla do poslednje strane. U pitanju je knjiga "Mladić" od Dostojevskog.
Generalno,imam problem sa ruskim piscima jer teško pamtim ona imena...moram da ih zapisujem. Te knjige obično pročitam u jednom dahu, ne zato što su mi toliko zanimljive, već ako ih ostavim na par dana, posle moram da se vratim po 50 strana unazad jer mi se sve pomeša i nemam pojma ko je ko....
-
freak_with_a_laptop
Elfriede Jelinek - dobitinica nobelove nagrade za literaturu!
sranje kroz gusto granje!
sranje kroz gusto granje!
-
forza milan
InfraRedRidinghood wrote:[quote="forza milan"]zanimljivi komentari
i sta sad
Ne sinak, sve si pogresno shvatio, a ni iz logike nisi bas sampion; tvoje je ljudsko pravo da ti se nesto ne svidja, a moje je, pak, da galamim kad mi neko dirne u sakralni objekt
Dakle, nemam nikakvih problema s tim sto ti se ne svidja (iako si stvarno prvi primjerak koji se na takvo sto pozalio ), ali imam masu problema kad to nazivas smecem pored tooooooooooooooooooliiiiiiiiiiiko kandidata koji to istinski zavrijedjuju.[/quote]
pa moguce je da sam ja malo pretjero kad sam reko smece
ustvari, onako kako sam ja reko ispalo je da je to jedan opci sud
i tu mi je greska
sad je ispravljam i kazem da je za mene smece
i ne znam matere mi sta ste se tako pomamili kao da sam vam roditelje spomenuo
kao da sam ja neki knjizevni kriticar pa sad kao jako bitno sta ja mislim
@zox
ne znam na osnovu cega donosis takve sudove
tako donosis sudove kao da si bjelinski recimo
taj luksuz sebi ne moze dozvolit ni najveci svjetski knjizevni kriticar
mozes samo reci ovako kako sam ja reko : za mene
ko si ti da dajes jedan opci sud koji bi - vidi se to iz posta - morao a priori bit valjan
mozda te nisam prepozno, reci ko si
da nisi onaj malac s kosom iz dana, muharem bazdulj
-
rashomon
Forza Milan, kada govoriš o knjževnosti jako je lijepo argumentovati svoj stav, tako da ni to "meni se ne sviđa" ne prolazi baš sjajno ukoliko nisi u stanju razjasniti ZAŠTO ti se ne sviđa!
Nije tu baš toliko riječ o ukusima već o mogućnostima interpretacije, ili pak informisanja na osnovu različitih kritika koje ti objašnjavaju "šta je šta u djelu" i "zbog čega"...
Nije tu baš toliko riječ o ukusima već o mogućnostima interpretacije, ili pak informisanja na osnovu različitih kritika koje ti objašnjavaju "šta je šta u djelu" i "zbog čega"...
-
Hierarchia
Prije svega, "Majstor i Margarita" nije nadrealisticki roman, a ti se preskocio par razreda u srednjoj, koliko se meni cini. Drugo, kriterij za kvalitet knjige vec odavno nije "svidjamise, nesvidjamise" - tvrdnja - to su cak i djeca u osnovnoj skoli prevazisla. Makar kazu "roman je dobar jer... pa daju koji argument". Trece, ignorises nas kad ti postavljamo pitanje, ali si se zato bespostedno obrusio na zoxa i infra red. vidimo da nisi knjizevni kriticar, ali makaer mozes razgovarati koristeci se nekim argumentima i objasnjenjima.pa moguce je da sam ja malo pretjero kad sam reko smece
i tu mi je greska
@zox
ko si ti da dajes jedan opci sud koji bi - vidi se to iz posta - morao a priori bit valjan
cetvrto, sta imas protiv bazdulja?
-
BugsBunny
M&M nije bas smece, ali je bezveze. Knjiga je podosadna, barem nakon prvih strana. Jeste on to majstorski odradio, ali kad se nesto ne da citiati, onda se ne da citati, osim nazor. E sad, to sto je cool kazati da ti se svidja M&M, to je druga stvar. Ne do Bog da neko kaze da ne valja

-
forza milan
znaci posto je to nadrealisticki roman - sto ja nigdje nisam porekao, nego naprotiv - izvodis zakljucak da sam ja preskocio par razreda u srednjojHierarchia wrote:Prije svega, "Majstor i Margarita" nije nadrealisticki roman, a ti se preskocio par razreda u srednjoj, koliko se meni cini. Drugo, kriterij za kvalitet knjige vec odavno nije "svidjamise, nesvidjamise" - tvrdnja - to su cak i djeca u osnovnoj skoli prevazisla. Makar kazu "roman je dobar jer... pa daju koji argument". Trece, ignorises nas kad ti postavljamo pitanje, ali si se zato bespostedno obrusio na zoxa i infra red. vidimo da nisi knjizevni kriticar, ali makaer mozes razgovarati koristeci se nekim argumentima i objasnjenjima.pa moguce je da sam ja malo pretjero kad sam reko smece
i tu mi je greska
@zox
cetvrto, sta imas protiv bazdulja?
taj metod zakljucivanja bi trebao obrazloziti i u obliku naucnog rada objaviti u nekom filozofskom casopisu jer steta je po filozofiju i logiku kao nauku da nesto takvo propadne
daj prosvijetli nas (o mustafa, reci nam nesto o izvodjenju zakljucaka)
trazis od mene dokaze a ti nisi ponudio nista sto lici na dokaz u korist tvrdnje da je to nesto super
ti meni daj pola dokaza, bice dovoljno
ti kazes da kriterij nije svidjanje i ne svidjanje ali ne kazes sta je
pa de me opet prosvijetli
(o mustafa, reci nam - prije no sto odes - nesto i o kriterijima)
protiv bazdulja nemam ama bas nista
momak je bas simpa
i hocu da znam, ako se radi o njemu vise cu postovat cijenjeni sud
eto mustafa, cujemo se opetn nakon sto mene i ostale forumase prosvijetlis
dzubranov mustafa ljude nije ostavio bez odgovora, nadam se da neces ni ti
srdacan pozdrav
-
forza milan
mala ispravka
previdio sam tvoju prvu recenicu i ispricavam se
reci nam nesto i o knjizevnim vrstama
prosvijetli nas i o tome
hvala unaprijed
prosvijetli nas i o tome
hvala unaprijed
-
Hierarchia
Prosvjetljuj se sam na netu, cemu on sluzi nego popunjavanju rupa u nasem krhkom znanju?forza milan wrote:mala ispravka
prosvijetli nas i o tome
hvala unaprijed
-
forza milan
savjet je na mjestu u potpunostiHierarchia wrote:Prosvjetljuj se sam na netu, cemu on sluzi nego popunjavanju rupa u nasem krhkom znanju?forza milan wrote:mala ispravka
prosvijetli nas i o tome
hvala unaprijed
i meni ne bi palo na pamet da trazim prosvjetljenje od tebe da ti ne nastupas tako prosvjetiteljski
zato ja rekoh hajd da iskoristim
ali ako ti preporucas internet ja prihvatam objerucke
hvala jos jednom
-
delightful
svaka knjiga ciji glavni lik nije zecic je smece.... 
- harač
neko spomenu Vječnik i stvarno čitam knjige bez prestanka, ali ovo je jednostavno pisano takvim jednim, gotovo trivijalnim, stilom koji umara da sam morao odustati još u Egiptu
, a ne znam da sam ikada odustao čitajući neku knjigu... dokaz "navikanosti" knjige.... možda pokušam nekad u ljeto ponovo, mislim da znam gdje sam stao, inače ne bih mogao baš sve iz početka
-
BugsBunny
Cuj neko spomenuharač wrote:neko spomenu Vječnik i stvarno čitam knjige bez prestanka, ali ovo je jednostavno pisano takvim jednim, gotovo trivijalnim, stilom koji umara da sam morao odustati još u Egiptu, a ne znam da sam ikada odustao čitajući neku knjigu... dokaz "navikanosti" knjige.... možda pokušam nekad u ljeto ponovo, mislim da znam gdje sam stao, inače ne bih mogao baš sve iz početka
-
Hierarchia
Neces nista propustiti, iskoristi ljeto za nesto smislenije...harač wrote:neko spomenu Vječnik i stvarno čitam knjige bez prestanka, ali ovo je jednostavno pisano takvim jednim, gotovo trivijalnim, stilom koji umara da sam morao odustati još u Egiptu, a ne znam da sam ikada odustao čitajući neku knjigu... dokaz "navikanosti" knjige.... možda pokušam nekad u ljeto ponovo, mislim da znam gdje sam stao, inače ne bih mogao baš sve iz početka