KNJIGA "DRŽAVNA TAJNA" BY SEMIR HALILOVIĆ

libertyBiH

#51 Re: KNJIGA "DRŽAVNA TAJNA" BY SEMIR HALILOVIĆ

Post by libertyBiH »

Bosna_E wrote:
zmijoljubac wrote:U toj knjizi piše sljedeća rečenica: Izetbegović bi da nije umro, sigurno završio u pritvorskoj jedinici u Hagu

Ja smatram isto. Alija je izdao Narod, Bosnu, i prodao Srebrenicu. Alija je takodzer BABO i osnivac republici Srpskoj

"Nebi sjala tako jako" rece Dino Merlin i zaista je tako, sa moje tocke gledista. 8)
Bosna_E

#52 Re: KNJIGA "DRŽAVNA TAJNA" BY SEMIR HALILOVIĆ

Post by Bosna_E »

libertyBiH wrote:"Nebi sjala tako jako" rece Dino Merlin i zaista je tako, sa moje tocke gledista. 8)
A sa moje tacke gledista to izgleda jednostavnije... skini te 8) i vidjet ces da opet sija.
libertyBiH

Post by libertyBiH »

Da li je bilo Alijinih grešaka?..pa niko nije savršen. Mislim da mu je najveća greška bila što je sjeo za pregovarački sto sa Miloševićem i Tuđmanom al izgleda da drukcije nije moglo.
Reci da nije bilo Alije nebi bilo ni BiH je suludo...covjek cija djela i priznanja govore sve je bio u najtežim trenucima na čelu svoga naroda .Takođe porediti Tuđmana, Miloševića i Aliju je idiotski...Slazem se u mnogo nacela Bosanskog kongresa osim one idiotske optuzbe protiv Alije... 8)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

libertyBiH wrote:
Bosna_E wrote:
zmijoljubac wrote:U toj knjizi piše sljedeća rečenica: Izetbegović bi da nije umro, sigurno završio u pritvorskoj jedinici u Hagu

Ja smatram isto. Alija je izdao Narod, Bosnu, i prodao Srebrenicu. Alija je takodzer BABO i osnivac republici Srpskoj

"Nebi sjala tako jako" rece Dino Merlin i zaista je tako, sa moje tocke gledista. 8)

Mislis na Republiku Srpsku? :roll: :oops:

libertyBiH wrote:Da li je bilo Alijinih grešaka?..pa niko nije savršen. Mislim da mu je najveća greška bila što je sjeo za pregovarački sto sa Miloševićem i Tuđmanom al izgleda da drukcije nije moglo.
Reci da nije bilo Alije nebi bilo ni BiH je suludo...covjek cija djela i priznanja govore sve je bio u najtežim trenucima na čelu svoga naroda .Takođe porediti Tuđmana, Miloševića i Aliju je idiotski...Slazem se u mnogo nacela Bosanskog kongresa osim one idiotske optuzbe protiv Alije... 8)

Na celo Predsjednistva BiH se SAM postavio! Znas ti i kako, jel` da? :oops:
Borio se za vlast, dobio ju je i samo je radio posao na mjestu za koji je dobio mandat!

Za razliku od njega, obicni su ljudi uvuceni u rat, krv, progone, logore, a to sve od strane onih s kojima je Izetbegovic shurovao prvo da bi uzeo vlast a onda kad ju je uzeo da bi nastavio da "radi u interesu svog naroda i BiH u cjelini"! Jer, kako on jednom rece (parafraziram): "Puno cemo se lakse dogovoriti sa direktnim predstavnicima Srba i Hrvata u BiH nego sa komunistima ili reformistima."
Kad se tome pridoda izjava jednog od njegovih najblizih saradnika poput ljepotana Bicakcica, da su fasizam i kumunizam jedno te isto, sve ti se samo govori!

Prije Izetbegovica, Bicakcica i ostalih "demokrata" iz trojne koalicije imao si Repubiliku Bosnu i Hercegovinu, mirnu i stabilnu, a njihovim dolaskom imas...
Ma, i to znas sta imas... :roll:

Dakle, slazem se da politicari mogu da prave greske. Ali da izdaju drzavu i shuruju od prvog dana pa sve do danas sa onima koji su tu istu drzavu (i narode u njoj) doveli do beznadja je sve samo ne greska.

S obzirom na to koliko ovo sve traje, daleko mi vise lici na namjeru!
nesha

Post by nesha »

Alija je sjeo za pregovaracki sto za Tudjmanom i Milosevicem,i haj sto je sa njima nego je sjeo sa Karadzicem i Bobanom,i tim potezom je sebe spustio na nivo "zaracene" strane.

dakle sebe je stavio u potpuno istu ravan sa pobunjenicima karadzicem i bobanom.
to je takva greska,za koju ne da nije znao nego je on to dobro znao i tako je tim zlotvorima dao legitimitet u daljem tolku pregovora a rezultat svega je sudjenja u haagu pripadnicima sva tri naroda,i to najviseg vrha te danasnja ja je zovem tzv. republika srpska.

u drzavnoj tajni se vidi da se alija i njegova bezbjednjacka raja obrusavala na nase komandante,borce i ostale a amnestitrala saradnike cetnika i kriminalce,te korupcionase.

mislim tuga je zemlja u kojoj su oni vladali.
jad i cemer.
najavi bakir hadziomerovic drugio dio semorve knjige,drzavna tajna 2?!
ja sam negdje cini mi se to procitao---
potop

Post by potop »

libertyBiH wrote:Da li je bilo Alijinih grešaka?..pa niko nije savršen. Mislim da mu je najveća greška bila što je sjeo za pregovarački sto sa Miloševićem i Tuđmanom al izgleda da drukcije nije moglo.
Da niko nije savrsen to je tacno,ali je tacno da svako ima i tih gresaka pa tako i Alija.
To da li je Alijna greska sto je sjeo za pregovaracki sto sa Franjom i Slobom, prije bih postavio pitanje da li je greska sto je Sloba sjeo sa njima, jer ako se vratimo malo unazad pa pogledamo desavanja izmedju 1969 i 1972 tada se zna ko je imao za cilj ovdasnji rat i ko je od strane Tita bio robijas,a u to vrijeme dok su njih dvojica robijala za Slobu se nije ni znalo jer nije postojao .
Da li je Franjo ili Sloba izgovorio onu carobnu recenicu " Za suverenu Bosnu uvijek cu zrtvovati mir, ali za MIR nikada necu zrtvovati Bosnu (naravno da se to misli na predjednicku fotelju).
I sada jedno kljucno pitanje za sve one koji zele i vole mir, koji istinski vjeruju u Bga ili Alaha, i koji cjene covjeka i njegov zivot i znaju da nista nije vrijedno ljudskih zrtava.
Sad kad se malo vise zna o losim stranama Alije i kompletno njegovo lose ucesce u ratnim zbivanjima, da li ce oni koji su mislili da je on bezgrijesan pokrenuti inicijativu da se sve ulice i trgovi sa njegovim imenom vrate na stara imena ili da dobiju imena obicnih nevinih ljudi sa sve tri strane koji su izginuli?
masii

Post by masii »

knjiga je odlična..
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

da se ja pitam,ja bi zabranio više spominjanje svih izdajica Bosne cjelovite pa i alije i hariza i dodika poičetnika i svih drugih što nam kapu ovakvu skrojiše ,da kako god tijesna je ,sloboda hvala bogu živi u našim srcima i u našem ponosu,makar od onog što je od toga ostalo,jer ni pijavica nije ravna ovim danas
spijun_KA

Post by spijun_KA »

:-)
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

aida81 wrote:tipican SDA komentar
ne spominji sda
sad ce doći onaj što su uvijek upali kad se spomenu ovi otmičari :D
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

libertyBiH wrote:Da li je bilo Alijinih grešaka?...Mislim da mu je najveća greška...
...kadrovska politika
rahmetli Aliji zamjeram čengiće, bičakčiće i ostale lopove i prevarante koje je u svoje vrijeme okupio oko sebe
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Faruk wrote:
libertyBiH wrote:Da li je bilo Alijinih grešaka?...Mislim da mu je najveća greška...
...kadrovska politika
rahmetli Aliji zamjeram čengiće, bičakčiće i ostale lopove i prevarante koje je u svoje vrijeme okupio oko sebe
Ma nije to!
Greska mu je sto se dao u nesto o cemu pojma nije imao!
A ako je imao, onda nije njegova greska vec onih koji ga nisu prepoznali! :oops:
aida81

Post by aida81 »

nema ovome kraja. knjiga je super i prva a druga je fakat dobra. super je. bilo je dosta kriticara raznih, ali nema veze - frustracije svasta proizvedu. ipak sve to ide dalje, knjige postaju relevantne, teske, ozbiljne, i stasavaju nove generacije ozbiljnih ljudi koji ovoj drzavi misle dobro. to je nasa sansa. kakav alija kakvi bakraci. to je mrtva, dosadna i porazna politika.
karanana

Post by karanana »

aida, aida....obecanja, obecanja.....pa dobro mozda nisi mogla naci.
stranac2

Post by stranac2 »

potop wrote:
Da niko nije savrsen to je tacno,ali je tacno da svako ima i tih gresaka pa tako i Alija.
To da li je Alijna greska sto je sjeo za pregovaracki sto sa Franjom i Slobom, prije bih postavio pitanje da li je greska sto je Sloba sjeo sa njima, jer ako se vratimo malo unazad pa pogledamo desavanja izmedju 1969 i 1972 tada se zna ko je imao za cilj ovdasnji rat i ko je od strane Tita bio robijas,a u to vrijeme dok su njih dvojica robijala za Slobu se nije ni znalo jer nije postojao .
Da li je Franjo ili Sloba izgovorio onu carobnu recenicu " Za suverenu Bosnu uvijek cu zrtvovati mir, ali za MIR nikada necu zrtvovati Bosnu (naravno da se to misli na predjednicku fotelju).
I sada jedno kljucno pitanje za sve one koji zele i vole mir, koji istinski vjeruju u Bga ili Alaha, i koji cjene covjeka i njegov zivot i znaju da nista nije vrijedno ljudskih zrtava.
Sad kad se malo vise zna o losim stranama Alije i kompletno njegovo lose ucesce u ratnim zbivanjima, da li ce oni koji su mislili da je on bezgrijesan pokrenuti inicijativu da se sve ulice i trgovi sa njegovim imenom vrate na stara imena ili da dobiju imena obicnih nevinih ljudi sa sve tri strane koji su izginuli?
Da Alija je imao puno gresaka (pa i strasnih gresaka ) al je izgleda itakav bio najbolje sto je Bosnjacki narod u tom trenutku imao...

Semirova knjiga prava stvar napokon neko sa civilnom kuraznosti (bez obzira koji su motivi i tko mu daje sve te informacije) .

Ocigledno je ovo samo jos jedan signal kakva se borba vodi u Bosnjackom korpusu za prevslast medju svim bivsim i sadasnjim SDAovcima. ISto je kao sto je bilo u ratu dok zemlja pati oni svoje vrijeme trose na medjusobne obracune to je njima izgleda prioritet .. kada posmislim kakvi su tu talovi oko raznih Krivaja , Telekoma , itako dalje i tako dalje kakvi krkani ce za sva vremena u BH uzurpirati sve sto valja i sto ostane poslije stranaca ... a djeca raznih Silajdzica , Bicakcica , Ganicaaa ce da bude nasa burzoazija ....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

stranac2 wrote:
potop wrote:
Da Alija je imao puno gresaka (pa i strasnih gresaka ) al je izgleda itakav bio najbolje sto je Bosnjacki narod u tom trenutku imao...

Semirova knjiga prava stvar napokon neko sa civilnom kuraznosti (bez obzira koji su motivi i tko mu daje sve te informacije) .

Ocigledno je ovo samo jos jedan signal kakva se borba vodi u Bosnjackom korpusu za prevslast medju svim bivsim i sadasnjim SDAovcima. ISto je kao sto je bilo u ratu dok zemlja pati oni svoje vrijeme trose na medjusobne obracune to je njima izgleda prioritet .. kada posmislim kakvi su tu talovi oko raznih Krivaja , Telekoma , itako dalje i tako dalje kakvi krkani ce za sva vremena u BH uzurpirati sve sto valja i sto ostane poslije stranaca ... a djeca raznih Silajdzica , Bicakcica , Ganicaaa ce da bude nasa burzoazija ....
Ti se, jelde, ono gore shalis? :?
De kazi da se salis...
Molim te... :oops:
aida81

Post by aida81 »

sto bi rekao avaz "rajmetli predsjednik" - to ko biva... ;)

ma ako je alija mjerna jedinica pameti, onda hajmoooo lagano odavle :D
Post Reply