Postujem... Sto ne znaci da nisam u pravu...zateznistub wrote:Nije tačnonosara wrote:Mozda je ovo deal "radnike za rvi, sehidske porodice i borce"... Ne bi me cudilo od bakira... Ipak su ovi drugi njegovo biracko tijelo...
lično sam ovo prvo a imam i drugo
I nikad ni moja malenkost ni niko moj nije dao glas ni stranki ni baketu
KLIX - prodane duše
- nosara
#76 Re: KLIX - prodane duše
- zateznistub
#77 Re: KLIX - prodane duše
Jedna stvar je jako žalosna
a to je ta sto je sada sda na vlasti i gura Zakon radi svoje dobiti i zarade a kontra je SDP
Ista stvar bi bila i da je situVacija obrnuta glede SDA i SDP-a
Ono što je jako žalosno je to da NIKO nije i neće stati iza radnika, onih običnih koji su i sa prošlim i sa ovim novim obespravljeni pa bili oni buđetski, privatni, državni i bilo koji drugi sektor
a to je ta sto je sada sda na vlasti i gura Zakon radi svoje dobiti i zarade a kontra je SDP
Ista stvar bi bila i da je situVacija obrnuta glede SDA i SDP-a
Ono što je jako žalosno je to da NIKO nije i neće stati iza radnika, onih običnih koji su i sa prošlim i sa ovim novim obespravljeni pa bili oni buđetski, privatni, državni i bilo koji drugi sektor
- Teniser
#78 Re: KLIX - prodane duše
Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
Idiotluk.
- fosna2014
#79 Re: KLIX - prodane duše
Ma haj kakve veze radnik ima. Bitno je da se nahrani privatnik, a radnik, pa, sto mu caca nije predao firmu.Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
Dobro si primjetio. I tu treba da politika zapne u vidu neke stranke.
- zateznistub
#80 Re: KLIX - prodane duše
Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
- Opetja033
#81 Re: KLIX - prodane duše
TIpican primjer primitivnog kabadahije na budzetu.Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
Idemo sada jos malo: kme, kme, kme
- Mister Yes
#82 Re: KLIX - prodane duše
Ma jok. Mi samo više vjerujemo Americi i EU kada kažu da je zakon dobar nego što vjerujemo korumpiranom sindikatu, Fahri i Nerki trenerki kada kažu da je loš. That's allTeniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni
- badalpur
#83 Re: KLIX - prodane duše
Sve po principu nek' komšiji crkne krava, nema veze što ja nemam jesti. Svaka čast za komentarmirza_15 wrote:Gazde iz realnog sektora, privatnici, aplaudiraju ovom zakonu. Ovi zaposleni u realnom sektoru misle bice im bolje kada ovima na budzetu i u JP bude gore. Ustvari ne kontaju da ovi pljescu jer ce dobiti vise preko njihovih ledja (ovih koji rade u realnom sektoru). Ne aplaudiraju oni, i ne bore se za ovaj zakon zato sto su humanisti i sto zele bolje svojim uposlenicima. A od ovih na budzetu mogu da nahebu samo oni koji nemaju ledja. Bice puno lakse otpustiti onog koji nije niciji da bi se doveo neciji mali. Puste zelje i snovi da ce ovima biti gore. Posebno nije jasno zasto neko ko je rob misli da ce mu biti puno bolje kada i onaj koji nije rob to postane (tako barem misle)? Logika je sljedeca: Nisam na budzetu, mrzim one koji jesu zbog prava koje imaju, ali bih i ja bio ono sto trenutno pljujem samo da mogu. Ja sam u govnima i da hoce i komsija biti majku li mu njegovu uhljebljenu, sto ja nisam na njegovom mjestu. Hebem ja vas kada ne razmisljate o borbi za svoja prava nego o tome kako ce komsiji crknuti krava. Hljeba i igara.
- jasko_ba
#84 Re: KLIX - prodane duše
Jos prije 3 godine sam radio neka 3-4 mjeseca kod "gazde" za 150 maraka mjesecno. Jucer mi jaran na kafi prica da isti svrsavaju ko nikad na sam pomen novog zakona
Svaka cast svim idiotima sto zele komsiji da mu bude lose. A skontah zadnjih dana itekako da je tih idiota i previse.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#85 Re: KLIX - prodane duše
jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
- Teniser
#86 Re: KLIX - prodane duše
Bravo,ovim iz realnog sektora i može odgovarati ali neće ovaj zakon ni proći ma koliko god ovaj usrani klix i svi drugi bakirovi sljedbenici htjeli da komšiji crkne krava.badalpur wrote:Sve po principu nek' komšiji crkne krava, nema veze što ja nemam jesti. Svaka čast za komentarmirza_15 wrote:Gazde iz realnog sektora, privatnici, aplaudiraju ovom zakonu. Ovi zaposleni u realnom sektoru misle bice im bolje kada ovima na budzetu i u JP bude gore. Ustvari ne kontaju da ovi pljescu jer ce dobiti vise preko njihovih ledja (ovih koji rade u realnom sektoru). Ne aplaudiraju oni, i ne bore se za ovaj zakon zato sto su humanisti i sto zele bolje svojim uposlenicima. A od ovih na budzetu mogu da nahebu samo oni koji nemaju ledja. Bice puno lakse otpustiti onog koji nije niciji da bi se doveo neciji mali. Puste zelje i snovi da ce ovima biti gore. Posebno nije jasno zasto neko ko je rob misli da ce mu biti puno bolje kada i onaj koji nije rob to postane (tako barem misle)? Logika je sljedeca: Nisam na budzetu, mrzim one koji jesu zbog prava koje imaju, ali bih i ja bio ono sto trenutno pljujem samo da mogu. Ja sam u govnima i da hoce i komsija biti majku li mu njegovu uhljebljenu, sto ja nisam na njegovom mjestu. Hebem ja vas kada ne razmisljate o borbi za svoja prava nego o tome kako ce komsiji crknuti krava. Hljeba i igara.
- strong69
#87 Re: KLIX - prodane duše
Ma covjek sve rek´o. Argumentovano dokazao da je novi zakon los.Teniser wrote:Pa vi kretenčine koji podržavate sakrivenu agendu i ovaj usrani zakon fakat ili vam babo ima robovlasničku firmu ili ste onako po prirodi kreteni,pitam ja vas dali je SDA vlada na čelu s onim kretenom Novalićem ponudila kroz ovaj zakon sigurnost radnika u bilo koje slučaju,kako misle naplatiti sva dugovanja za pio mio,kako misle napraviti aparat koji će zaustaviti da tajkuni drže radnike kao robove,na koji način vi mislite doći do penzija,kako mislite da će običan čovjek dočekati 40god radnog staža.
Idiotluk.
-
mirza_15
#88 Re: KLIX - prodane duše
Ma ne kontaju oni to. Ne vide od sljepila uzrokovanog ludom zeljom da ovi drugi nahebu. Pa evo samo ovo oko bolovanja. Sve firme do 30 uposlenih ne moraju imati sindikat. Do sadaje bilo 15 uposlenih. Kod ovih vecih ce se poslije 6 mjeseci bolovanja sindikat pitati mogu li ga otpustiti. Pogodi sta ce biti kod ovih manjih. Da se razmijemo, i do sada su privatnici tako iskoristavali radnike, samo sada ce to moci legalno. Sto bi rekao jedan nas bivsi prwmijer: "po zakonu" dotle ce majkicke po istom zakonu uzimati otpremninu za 1 dan penzije.pici wrote:jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
-
jefferson
#89 Re: KLIX - prodane duše
A sta je sindikat uradio za ove radnike koji imaju preko 15 radnika?mirza_15 wrote:Ma ne kontaju oni to. Ne vide od sljepila uzrokovanog ludom zeljom da ovi drugi nahebu. Pa evo samo ovo oko bolovanja. Sve firme do 30 uposlenih ne moraju imati sindikat. Do sadaje bilo 15 uposlenih. Kod ovih vecih ce se poslije 6 mjeseci bolovanja sindikat pitati mogu li ga otpustiti. Pogodi sta ce biti kod ovih manjih. Da se razmijemo, i do sada su privatnici tako iskoristavali radnike, samo sada ce to moci legalno. Sto bi rekao jedan nas bivsi prwmijer: "po zakonu" dotle ce majkicke po istom zakonu uzimati otpremninu za 1 dan penzije.pici wrote:jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
- badalpur
#90 Re: KLIX - prodane duše
Zakon će proći, to je gotova stvar. Vladajućoj strukturi treba novac, a bez reformi nema šuškica. Meni su samo nejasni uposlenici iz realnog sektora koji jedva čekaju da zakon s'jebe ove iz javnog, a uopće ne shvataju da će oni trpiti najviše posljedice. Meni je samo jedna stvar dovoljna da znam da ovaj zakon ne valja - podržavaju ga moji poslodavci, velemajstori u zlostavljanjuTeniser wrote:Bravo,ovim iz realnog sektora i može odgovarati ali neće ovaj zakon ni proći ma koliko god ovaj usrani klix i svi drugi bakirovi sljedbenici htjeli da komšiji crkne krava.badalpur wrote:Sve po principu nek' komšiji crkne krava, nema veze što ja nemam jesti. Svaka čast za komentarmirza_15 wrote:Gazde iz realnog sektora, privatnici, aplaudiraju ovom zakonu. Ovi zaposleni u realnom sektoru misle bice im bolje kada ovima na budzetu i u JP bude gore. Ustvari ne kontaju da ovi pljescu jer ce dobiti vise preko njihovih ledja (ovih koji rade u realnom sektoru). Ne aplaudiraju oni, i ne bore se za ovaj zakon zato sto su humanisti i sto zele bolje svojim uposlenicima. A od ovih na budzetu mogu da nahebu samo oni koji nemaju ledja. Bice puno lakse otpustiti onog koji nije niciji da bi se doveo neciji mali. Puste zelje i snovi da ce ovima biti gore. Posebno nije jasno zasto neko ko je rob misli da ce mu biti puno bolje kada i onaj koji nije rob to postane (tako barem misle)? Logika je sljedeca: Nisam na budzetu, mrzim one koji jesu zbog prava koje imaju, ali bih i ja bio ono sto trenutno pljujem samo da mogu. Ja sam u govnima i da hoce i komsija biti majku li mu njegovu uhljebljenu, sto ja nisam na njegovom mjestu. Hebem ja vas kada ne razmisljate o borbi za svoja prava nego o tome kako ce komsiji crknuti krava. Hljeba i igara.
- Cherry-Cherry
#91 Re: KLIX - prodane duše
Nije njima bitno da im bude bolje, već im je bitno da drugome bude gore. Ko biva: kad se ja nisam izborio za sebe, nek crkne onaj ko se izborio.pici wrote:jadnali je majka sad ovima kod privatnika koji misle da umanjivanjem prava uhljebljenima, njima će biti bolje... sad kad gazda na 60 dana pošalje ekipu na molerisanje kuće na moru i okopavanja rastinja po kamenjarima za uzgoj vinove loze... biće kme, kme ,kme...
- Opetja033
#92 Re: KLIX - prodane duše
Kakav ocaj, kakva panika, kakvo zabijanje glave u pijesakTeniser wrote:ali neće ovaj zakon ni proći
Zakon ce proci, vecina postoji. Kmecace te i nakon cetvrtka, na vasu veliku zalost - bez ikakvog efekta.
- johntra
#93 Re: KLIX - prodane duše
Koja većina i gdje?
- O'zone
- Globalni moderator
#94 Re: KLIX - prodane duše
Bezzze kukate a i branite zakon.
Zakon sranje ništa novo u njemu. Ono što se u realnom sektoru radi radnicima već godinama SAD je samo dobilo i svoje zakonsko uporište. Otpustili su privatnici i trudnice i radnike na bolovanju, išlo se gazdama praviti vikendice a gazdaricama prati cilime. Na raspolaganju si gazdi 24 sata i kad god te pozove moraš ići pa da ti je ne znam ja sta. Radi se prekovremeni ne 60 nego 100 sati sedmicno, na bolovanje se ne ide osim ako je pred smrt.
Sve je to zbog toga što se radnici ne znaju boriti za svoja prava. Sindikat koji bi ih trebao " obrazovati" je institucija uhljebljenika koji se brinu za svoju guzicu jbs radnike.
Od ovog zakona čiji je jedini cilj ukidanje odnosno revizija kolektivnih ugovora će da najebu oni koji rade po njima ali ne postoji drugi način jeftinije racionalizacije radnih mjesta u nerealnom sektoru.
Sta će biti na kraju? Ma koga boli k..c bitno je da ne puča i da su naši na vlasti......
Zakon sranje ništa novo u njemu. Ono što se u realnom sektoru radi radnicima već godinama SAD je samo dobilo i svoje zakonsko uporište. Otpustili su privatnici i trudnice i radnike na bolovanju, išlo se gazdama praviti vikendice a gazdaricama prati cilime. Na raspolaganju si gazdi 24 sata i kad god te pozove moraš ići pa da ti je ne znam ja sta. Radi se prekovremeni ne 60 nego 100 sati sedmicno, na bolovanje se ne ide osim ako je pred smrt.
Sve je to zbog toga što se radnici ne znaju boriti za svoja prava. Sindikat koji bi ih trebao " obrazovati" je institucija uhljebljenika koji se brinu za svoju guzicu jbs radnike.
Od ovog zakona čiji je jedini cilj ukidanje odnosno revizija kolektivnih ugovora će da najebu oni koji rade po njima ali ne postoji drugi način jeftinije racionalizacije radnih mjesta u nerealnom sektoru.
Sta će biti na kraju? Ma koga boli k..c bitno je da ne puča i da su naši na vlasti......
- greatful_and_dead
#95 Re: KLIX - prodane duše
Da li je moguće da su ljudi kod nas ovoliko naivni, a da ne kažem glupi, pa se nadaju i vjeruju da će zakon ići na štetu "budžetlija"? Pa čovjek koji se najviše zalaže za zakon je Novalić, član SDA.
Nije ni čudo da vladaju 25godina kada su im protivnici ovakvi kao na ovoj temi.
- badalpur
#96 Re: KLIX - prodane duše
Nešto i ja čisto sumnjam da će SDA udariti po svom biračkom tijelugreatful_and_dead wrote:Da li je moguće da su ljudi kod nas ovoliko naivni, a da ne kažem glupi, pa se nadaju i vjeruju da će zakon ići na štetu "budžetlija"? Pa čovjek koji se najviše zalaže za zakon je Novalić, član SDA.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#97 Re: KLIX - prodane duše
evo još uhljebljenih, parazita, budjetlija itd... ako će ovo ujedinit sve sindikate i radnike onda treba fadilju dići spomenik...Sindikat PPDIVUT: Prijedlog zakona o radu je loš, ali je možda bolje da ga sada usvojimo
Piše: N. N.
Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH (PPDIVUT) jučer je održao sjednicu Glavnog odbora na kojoj se raspravljalo i o novom zakonu o radu.
Mehmed Avdagić, predsjednik Samostalnog sindikata PPDIVUT, kaže za Klix.ba da je konstatovano da je napravljen veliki propust sindikata i da je bolje da u ovoj situaciji zakon prođe ovakav kakav jest.
Avdagić pojašnjava da bi zakon trebao biti usvojen kako bi ujedinio radničku klasu u BiH.
“Ovo je možda prilika da se radnici ujedine jer jedino ujedinjeni mogu da dođu do većih prava. To je možda jedan od razloga zašto zakon treba da se pusti da prođe i da sindikati shvate da ne mogu da rade uz blagoslov određenih političkih partija”, kaže Avdagić za Klix.ba.
Inače Sindikat PPDIVUT nije članica Saveza samostalnih sindikata BiH (SSS BiH), a isti su napustili prije sedam godina zbog razilaženja u pogledima sindikalne borbe.
"SSS BiH je prije nekoliko godina potpisivao određene platforme a sada su im stvari izmakle kontroli. Ove vlasti koje su došle nemaju mnogo manevarskog prostora kako bi mogli napraviti bolji ambijent bez inostranih kredita", kaže Avdagić.
Prema njemu, novi zakon neće riješiti probleme u BiH.
"Ovakav zakon bi bio prihvatljiviji u razvijenim državama gdje imate veću potražnju za radnom snagom. Mi imamo obrnutu situaciju i zato kakav god zakon bio ponuđen neće se postići mnogo”, kaže Avdagić.
On zamjera sindikatima što na vrijeme nisu pokazali veći stepen sindikalne borbe, nisu se počeli ujedinjavati, jačati svoju moć...
“Očito je da se došlo u situaciju da su sindikati podržavali određene političke partije i ovo je plaćanje cijene toga”, smatra on.
Avdagić pojašnjava da je BiH u jednoj vrlo lošoj poziciji i da se nema mnogo izbora te da je teško naći rješenje.
“Bojim se da ne uđemo u jednu anarhiju gdje niko neće moći upravljati situacijom”, kaže Avdagić.
Sindikat PPDIVUT će podržati najavljene proteste te će u četvrtak biti ispred Parlamenta FBiH.
“Podržat ćemo svaku sindikalnu borbu ali smo mišljenja da je bolje pustiti da ovo ovako prođe pa onda krenuti u jednu zajedničku sindikalnu borbu. Sada nema ni dovoljno vremena za neku značajniju borbu i trebalo bi raditi na ujedinjavanju sindikata kako bi se nekad u budućnosti izborili za veća prava", mišljenja je Avdagić.
Sindikat PPDIVUT okuplja skoro isključivo radnike u realnom sektoru a Avdagić kaže da je jedan od problema činjenica da se nije našao konsenzus između sindikata koji zastupaju radnike iz realnog i sindikata koji zastupaju radnike iz javnog sektora.
“Nije moguće da opstane realni sektor ako imamo ovoliku potrošnju u javnom sektoru. Morali smo napraviti jednu analizu i rezultate predstaviti svima onima koji su na budžetu. Mi sada imamo jedan sukob koji je nepotreban. Shvatam da su i tamo radnici čija prava podržavam, ali se ne smije potpuno narušiti realni sektor”, zaključuje Avdagić.
- O'zone
- Globalni moderator
#98 Re: KLIX - prodane duše
Ujedinit će da ti ne kažem šta......
- dobojlija81
#99 Re: KLIX - prodane duše
Ima li kakakv medicinski pojam ili poremecaj kad te neko muči i jebe,a ti navijaš to,to jače jače i još uzivas u tome.
Uze vas ovaj privrednik premijer na priču ko levate.
Ne znam kakva kmeka budzetlija,kad se zakon nece ni očešat od njih plaho.
- O'zone
- Globalni moderator
#100 Re: KLIX - prodane duše
Mazohizam sa mrvicom Stockholmskog sindroma....dobojlija81 wrote:Ima li kakakv medicinski pojam ili poremecaj kad te neko muči i jebe,a ti navijaš to,to jače jače i još uzivas u tome.