I kakve to veze ima? To što ti plaćaš internet bi trebalo da znači da ujedno plaćaš i sav dostupan sadržaj na internetu?TESLA_EDISON wrote: ↑23/07/2020 22:38Zar ima Youtube negdje besplatan? Haj mi reci molim te, do sada svaki mjesec plaćam internet paket. Ako ima besplatno da se koristi internet i samim tim YT, haj mi molim te reci kako to da uvedem sebi kući?Raptor44 wrote: ↑16/07/2020 15:31Gle, ne možemo ja i ti koristiti youtube bez reklama besplatno, kada youtube tu opciju naplaćuje.high_volume wrote: ↑16/07/2020 13:01
Ako adblocker nije zakonom zabranjen, onda nije ni zabranjen. Ako se slobodno prodaje njegova aplikacija, onda dodatno nije zabranjen.
Ako ja ne želim da primam određene poruke, niko mi ne može onemogućavati moje pravo. Niko mi ne može nametati svoje interese, naročito komercijalne. Niti me briga zakon u USA....
Znači, mi kršimo uslove korištenja youtube platforme kao besplatnog proizvoda, i na stranu sad što to još nije zabranjeno zakonom, a realno u Bosni neće još dugo biti, ima tu i moralna strana priče, jer kad bi svi koristili adblock, Youtube ne bi postojao ili ne bi bio besplatan.
I to je ono što je ovdje bitno, nemam ja ništa protiv korištenja adblocka niti preuzimanja ilegalnog sadržaja na internetu, ja prvi to radim, ali ne volim kad se ljudi ponose time i nazivaju idiotima ljude koji taj isti sadržaj plaćaju.
Baš kao što je @Bobi rekao, ovdje narod voli sam osjećaj da je nekoga zajebao, i to me najviše smeta u svemu ovome.
Kad kupiš kartu u Cinestaru, ne dobiješ ni projektor, niti zvučnike..