Klime
Moderator: anex
- otherside
#26 Re: Klime
ja kupila ventilator 
- Fair Life
#27 Re: Klime
Koristim ovo ispod. Zadovoljan sam.

- FreeSol
#28 Re: Klime
Koliko KM i gdje si uzeo?Fair Life wrote:Koristim ovo ispod. Zadovoljan sam.
- cordial
#29 Re: Klime
Ljudi, pomazite, ne da se vise durati ova vrucina, trebamo ugraditi klimu u stan, zivimo u potkrovlju i to nas sprzi, dijete nam nervozno stalno od vrucine. Molim vas da nam hitno odgovorite - gdje da kupimo, koju, po kojoj cijeni itd... Gdje su najpovoljnije?
- FreeSol
#30 Re: Klime
Isti slucaj i kod mene, gledao sam danas neke klime Beko, nisu skupe, oko 550KM, tu cu najvjerovatnije uzeti. Ovo je vise nepodnosljivo, ne moze se spavati ni po danu ni navecer.cordial wrote:Ljudi, pomazite, ne da se vise durati ova vrucina, trebamo ugraditi klimu u stan, zivimo u potkrovlju i to nas sprzi, dijete nam nervozno stalno od vrucine. Molim vas da nam hitno odgovorite - gdje da kupimo, koju, po kojoj cijeni itd... Gdje su najpovoljnije?
-
SundanceKid
#31 Re: Klime
Prosle godine sam imao iskustva sa Beko klimom, koja je radila dosta dobro, ali ove godine ipak nesto slabije hladi... Sad razmisljam da kupim Vivax, u Imtecu je 489KM (+150KM ugradnja), djeluje mi sasvim ok. Jel ko imo iskustva sa Vivaxom?
- chuchumbamayumbe
#32 Re: Klime
Dopuni je ba i biće sve ok, možda je freon malo pišn'o!SundanceKid wrote:Prosle godine sam imao iskustva sa Beko klimom, koja je radila dosta dobro, ali ove godine ipak nesto slabije hladi... Sad razmisljam da kupim Vivax, u Imtecu je 489KM (+150KM ugradnja), djeluje mi sasvim ok. Jel ko imo iskustva sa Vivaxom?
Naša Beko radi besprijekorno evo već 3 godine, da kucnem u drvo!
-
SundanceKid
#33 Re: Klime
Ma kontam ajde da preguram jos ovu sezonu a da ne placam vec neke dopune i punjenja, s obzirom da je prosle godine vrlo, vrlo malo radila, kupio sam je krajem sezone i bas tad dodjose hladniji dani... Pa sam ocekivo ove godine da ce radit jednako dobro..chuchumbamayumbe wrote:Dopuni je ba i biće sve ok, možda je freon malo pišn'o!SundanceKid wrote:Prosle godine sam imao iskustva sa Beko klimom, koja je radila dosta dobro, ali ove godine ipak nesto slabije hladi... Sad razmisljam da kupim Vivax, u Imtecu je 489KM (+150KM ugradnja), djeluje mi sasvim ok. Jel ko imo iskustva sa Vivaxom?
Nije mi Beko mrzak, al u ovoj poslovnici u Sopingu na Grbavici, cini mi se svega dva modela da sam vidio, a ova Vivax mi djeluje dosta solidna, 3 godine garancije..
-
SARAJKA75
#34 Re: Klime
U stanu su nam ugrađene VIVAX klime (Tibra Pacifik zgrade) i na prvu sam bila sumljicava ali mogu ti reci da su super.SundanceKid wrote:Prosle godine sam imao iskustva sa Beko klimom, koja je radila dosta dobro, ali ove godine ipak nesto slabije hladi... Sad razmisljam da kupim Vivax, u Imtecu je 489KM (+150KM ugradnja), djeluje mi sasvim ok. Jel ko imo iskustva sa Vivaxom?
Hlade ko lude, a bila je OK i na prelezu zima/proljece kad je grijala.
Iz iskustva VIVAX klima je
- chuchumbamayumbe
#35 Re: Klime
Dođe mi neki dan letak, u Gorenju su klime na velikom sniženju, besplatna ugradnja, ovo-ovo, provjeri!SundanceKid wrote:Ma kontam ajde da preguram jos ovu sezonu a da ne placam vec neke dopune i punjenja, s obzirom da je prosle godine vrlo, vrlo malo radila, kupio sam je krajem sezone i bas tad dodjose hladniji dani... Pa sam ocekivo ove godine da ce radit jednako dobro..chuchumbamayumbe wrote:Dopuni je ba i biće sve ok, možda je freon malo pišn'o!SundanceKid wrote:Prosle godine sam imao iskustva sa Beko klimom, koja je radila dosta dobro, ali ove godine ipak nesto slabije hladi... Sad razmisljam da kupim Vivax, u Imtecu je 489KM (+150KM ugradnja), djeluje mi sasvim ok. Jel ko imo iskustva sa Vivaxom?
Nije mi Beko mrzak, al u ovoj poslovnici u Sopingu na Grbavici, cini mi se svega dva modela da sam vidio, a ova Vivax mi djeluje dosta solidna, 3 godine garancije..
-
dibidus
#36 Re: Klime
Kad procitav sve o onim gljivicama itd...dodje mi da se i ja vratim na ventilator.otherside wrote:ja kupila ventilator
Ali volio bih staviti onaj na plafon sto se lagano vrti, to ti je najblize robu koji mase peruskom
E, ali ti ima jedan problem, montaza na plafon nije jednostavna a ja jos nisam vidio nijedan da je estetski prihvatljiv, sve one nekakve kich varijante.
Ima li gdje ovakvih ventilatora da su lijepi (jednostavni, bijeli, malo metalik...) ?
-
motorola01
#37 Re: Klime
Valjaju li ista one pokretne klime sto se trenutno prodaju u konzumu(bile 149,a sad 99KM)???Da li ih je iko koristio i kakvo ima iskustvo sa njima?
- cordial
#38 Re: Klime
Zna li iko gdje da nadjem jeftinu, a dobru klimu u Mostaru?
-
harla_kurla
#39 Re: Klime
http://www.frigo-klima.com/HR_frame.htm ... klima.com/cordial wrote:Zna li iko gdje da nadjem jeftinu, a dobru klimu u Mostaru?
Imaju od jeftinijih Vivax do onih malo skupljih i kvalitetnijih. Izgledaju ozbiljno, cijenama su jeftiniji od nekih u Sarajevu.
- sarajlija_ba
#40 Re: Klime
Ja sam svojoj klimi ljubio onaj daljinski i glanc'o ga svaki dan kad su bile ove vrućine
Kakve gljivice i bakrači ba.
Dok je nisam kupio nisam mogao spavati, jesti k'o insan, vazdan nervozan, budio se ljepljiv od znoja...fuj.
A sad...sve joj glancam daljinski
Kakve gljivice i bakrači ba.
Dok je nisam kupio nisam mogao spavati, jesti k'o insan, vazdan nervozan, budio se ljepljiv od znoja...fuj.
A sad...sve joj glancam daljinski
- cordial
#41 Re: Klime
Hvala ti! Ovdje ne mozes vise izdurati:(.harla_kurla wrote:http://www.frigo-klima.com/HR_frame.htm ... klima.com/cordial wrote:Zna li iko gdje da nadjem jeftinu, a dobru klimu u Mostaru?
Imaju od jeftinijih Vivax do onih malo skupljih i kvalitetnijih. Izgledaju ozbiljno, cijenama su jeftiniji od nekih u Sarajevu.
-
maajaa
#42 Re: Klime
mozes pogledati i ovdje
http://www.frigoterm.ba/index.html
http://www.frigoterm.ba/index.html
-
SundanceKid
#43 Re: Klime
Da malo bumpnem temu 
Koristim Beko klimu, trece ljeto, i ne hladi vise bas najbolje, pa mislim da mi je vrijeme da je napunim, i da to prekontrolisem, jer je do sada nisam nikako servisirao. Imal neko preporuku majstora, koga da zovem da mi to odradi, ili da pitam ovdje gdje sam kupio, Soping Grbavica?
Koristim Beko klimu, trece ljeto, i ne hladi vise bas najbolje, pa mislim da mi je vrijeme da je napunim, i da to prekontrolisem, jer je do sada nisam nikako servisirao. Imal neko preporuku majstora, koga da zovem da mi to odradi, ili da pitam ovdje gdje sam kupio, Soping Grbavica?
-
lajkujMe
#44 Re: Klime
-
ado-šampion
#45 Re: Klime
Ja sam u subotu bio u Beko Shopu na Grbavici, i iznenadio sam se kad mi rekose da je ugradnja klime 200 KM.
Znaci, za Beko klimu koja hladi 36 kvadrata trebao bih platiti 730 KM, ruku na srce puno.
Zna li neko za neke druge opcije, ili za neku akciju gdje je ugradnja besplatna (kao kod Gorenja prosle godine npr.)?
Znaci, za Beko klimu koja hladi 36 kvadrata trebao bih platiti 730 KM, ruku na srce puno.
Zna li neko za neke druge opcije, ili za neku akciju gdje je ugradnja besplatna (kao kod Gorenja prosle godine npr.)?
- CherryLips
#46 Re: Klime
Pa ispod 200 KM neces naci ugradnju,posebno sada kada im je udarni termin.
Mi neki dan uzeli klimu,uh ljepote....
Mi neki dan uzeli klimu,uh ljepote....
-
kido88
#47 Re: Klime
Da ne bi postavljao novu temu...da ja to ovdje 
Imam klimu LG model LS-K1860HL, ogromna klima...eh fazon je sto je prodajem a ne znam koja je velicina
svi zovu pitaju jel' 12,18... pa ako ima pametnih ljudi da mi odg
p.s. dimenzije vanjskog dijela klime - kompresora su 870x655x320 ako moze sta pomoci...
Imam klimu LG model LS-K1860HL, ogromna klima...eh fazon je sto je prodajem a ne znam koja je velicina
p.s. dimenzije vanjskog dijela klime - kompresora su 870x655x320 ako moze sta pomoci...
- Skyfox
#48 Re: Klime
i mene zanima, ako neko ima majstora za preporuku ?SundanceKid wrote:Da malo bumpnem temu
-
BIONA
#49 Re: Klime
Jest da je ovo od prosle godinemotorola01 wrote:Valjaju li ista one pokretne klime sto se trenutno prodaju u konzumu(bile 149,a sad 99KM)???Da li ih je iko koristio i kakvo ima iskustvo sa njima?
- Better Man
#50 Re: Klime
Ne znam kakve su, ali znam da puno zuje, tj. bučne su!BIONA wrote:Jest da je ovo od prosle godinemotorola01 wrote:Valjaju li ista one pokretne klime sto se trenutno prodaju u konzumu(bile 149,a sad 99KM)???Da li ih je iko koristio i kakvo ima iskustvo sa njima?ali i mene zanima kakve su ove prenosne, jel fakat hlade?