AmADin_gospo wrote:a šta vele učeni ljudi na ovo. imam jaranicu koja cuga ko smuk, šmrče, jebe se kako stigne i s kime, imala je boga pitaj kolio abortusa, a klanja 5 vakata. jel ona dobra muslimanka ili nije ?
Jako je teško da neko ko klanja čini sve nabrojano, jer je namaz taj koji odvraća od loših dijela.
Ali pod pretpostavkom i da jeste tako, ta žena je velika griješnica, ali je muslimanka. Dok ostavljanje namaza je po dijelu uleme nevjerstvo, a pod drugom dijelu najveci grijeh. Kako bilo, koncenzus uleme je da je ne obavljanje namaza veci grijeh od svih velikih grijeha, pa i tih koje ta cura radi.
Dakle, ta cura koja to radi, a klanja 5 vakata, bolja je od onoga koji to ne radi a ne klanja. Razumiješ.
Allah je Milostiv, ali prema robovima svojim, pa će joj insAllah oprostiti, ili će odslužiti svoju kaznu u džehennemu, a strašna li je to kazna, pa će poslije toga biti od stanovnika dženneta. A ja molim Allaha da joj taj namaz bude sebeb da se pokaje.
Rekao je Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem: "Radite od djela koliko možete, a znajte da je vaše najbolje djelo namaz." Neće ti koristiti namaz, ni post, ni hadž, ni bilo koje dobro djelo, ako ti namaz ne bude dobar. Prvo za što će čovjek biti pitan na Sudnjem danu jeste namaz, ako on bude valjao, Allah će mu pogledati i ostala djela, a ako ne bude valjao... "Mi ćemo pristupiti djelima njihovim koja su učinili i u prah i pepeo ih pretvoriti." (El-Furkan, 23)