Kladjenje na MLB baseball

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Tomahawk11, Charuga

Post Reply
Cappsports
Posts: 3
Joined: 29/04/2011 18:29

#1 Kladjenje na MLB baseball

Post by Cappsports »

MLB: CHICAGO CUBS @ ARIZONA
PICK:ARIZONA @2.02

http://WWW.CAPPSPORTS.COM
Danas igraju Arizona i Cubsi druguutakmicu serije. Cubsi ulaze u tu utakmicu nakon 4 uzastopna poraza kod kuče i nakon jučerašnjeg poraza 11-2. Cubsi imaju record 10-14 i ove godine neče vidjeti playoffa. U najjačoj su grupi sa Cardinalsima, Redsima i ojačanim Brewersima i verovatno če na kraju biti nekde na sredini tabele NL Central. Nakon odlaska Luo Pinnele Cubsi nisu ekipa, koja bi me impresionirala. Nemaju pravog leadoff hittera a Soriano je odigrao na poslednjim utakmicama na sedmici a Byrd je slugger i ja mislim, da je to velika greška njihovog managera. Jer, da bi bio liup malo drukčije postavljen ja mislim, da bi imali više potenciala u napadu. Jer ako samo pogledamo njihov avg na trečom su mjestu u ligi ali baš zbog pogrešnog postavljenog lineupa u prosjeku imaju 4 runa/utakmicu i njihov napad je zbog toga tek na 19.mestu u MLB. Arizona odlična u napadu na 6.mestu u dostignutim runovima i u poslednjim utakmicama igraju odlično. U tih 4 poslednje utamice pobedili su jedne od najboljih pitchera na svijetu. Cliff Lee, Oswalt, Dempster a izgubili su protiv Hamelsa, mada su i na toj utakmici zabili 4 runa. Juče 11 runova. Arizona igra trenutačno jedan od najboljih baseballa. A uz to, paše im njohov domači teren, koji je poznat po tome, da je dobar ha hittere. Arizona je agresivnija u stolen bases (ukradenim bazama) i tu su u samom vrhu lige. Četvrti su u home runima (1.2 home runa po utakmici), a Cubsi jedni od lošijih u ligi. Najbolje udaraju RHP, šta i Zambrano jeste. Na domačim utakmicama imaju jedan od najboljih prosjeka dostignutih runova (6.2 runa/utakmicu). Cubsi sa druge strane loši baš protiv RHP sa samo 3.5 runova/utakmici. I u svim pogledima Arizona je bolja u napadu.

Pitching i obrana: Arizona pravi manje pogrešaka u obrani. 0.6 greške na utamicu u prosjeku. Sa druge strane Cubsi opet lošiji i prave više grešaka u defanzivi i tako su njihovi pitcheri na još večem pritisku. 0.8 errora / utakmicu.

Danas če bacati Gallaraga i Zambrano. Zambrana svi znamo, kad je u top formi onda je jedan od najboljih pitchera u NL, ali kad nije u formi onda može biti svašta. Jako je psihički nestabilan pitcher, više puta isključivan, više puta se skoro potukao sa sucima. Pre nekoliko sezona potukao se usred utakmce sa svojim suigračem catcherom, koji je onda zapustio Cubse...i stvarno vrlo je riskantno igrati na Zambrana pogotovo u tom dijelu sezone, gde se još traži. Kada dodamo još, da Cubsi igraju loše, nema kemije u ekipi, samo mogu misliti, šta mu se dešava u glavi. Nije ni čudno, da ima ERA 5.28 (ERA znači koliko dopušta runova kao pitcher drugoj ekipi - veči ERA lošije pitcher. Recimo ovako - dobri pitcheri imaju ERA ispod 3.00 ili 3.50). Ali da bude stvar još zanimljivija u gostima igra očajno. Kod kuče je odigrao dobru utakmicu ali na obje poslednje utakmice vani dopustio je mnogo runova. Protiv Dodgersa 6 runova u 5 inninga a protiv Houstona 5 runova u 5.7 inninga. I danas ide u goste ekipi, koje je trenutačno jedna od najagresivnijih u napadu. Zambrano nema dobar record protiv Arizone. ZAMBRANO is 2-2 when starting against ARIZONA with an ERA of 4.14 and a WHIP of 1.432. Posebno mi bode u oči taj whip, koji je dosta veliki za takvog pitchera. Whip znači wlaks aplus hits per innings pitched. Dakle koliko neki pitcher pušta napadače suprotne ekipe na bazu.

Sa druge strane imamo Gallaragu, koji nije nešto posebno i ima dosta sličan ERA Zambranu, ali če imati uz sebe bolji napad. Šta to znači? Za pitchera je jako važno, da ima run support, jer sa tim manje je opterečen. Imamo recimo primjera kod Seattle, gde imaju jednog od najboljih pitchra na svijetu Hernandeza, ali jednostavno ne dobiva run supporta i uvek je pod pritiskom. U danšnji utakmici, ja mislim, da če Arizona krenuti agresivno na Zambrana i tako če Gallaraga imati dobar support. Gallaraga ima i pozitivan record protiv Cubsa: GALARRAGA is 2-0 when starting against CHICAGO CUBS with an ERA of 5.54 and a WHIP of 1.077.His team's record is 2-0 (+2.5 units) in these starts. U ove dvije utakmice protiv Cubsa pobedio je, iako loš ERA, pogledajmo samo whip, koji je odličan. Kod bullpena nema advatagea ni na jednoj strani. Cubsov bullpen je lošiji u gostima 1 ERA. Kod kuče 3.44 a u gostim 4.42. Uz to, da danas idu na agresivnu ekipu.

Kvota je postavljena negde na 50-50. U ovoj situaciji ako uzmemo u obzir sve faktore utakmice, mislim, da bi morala biti Arizona favorit. A mi dobijamo home doga za kvotu @2.02. I jedini pravi pick u toj danoj situaciji je Arizona Diamondbacks. Sretno sa pickom ,ko če ga uzeti i ne zaboravite igrajte sa glavom, disciplinom, jer nijedan pick nije 100%.
User avatar
perfect_guy
Posts: 6510
Joined: 18/04/2008 23:08
Location: Anfield road
Contact:

#2 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by perfect_guy »

pored dvije teme za klađenje ti otvaraš ovo
Cappsports
Posts: 3
Joined: 29/04/2011 18:29

#3 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by Cappsports »

perfect_guy wrote:pored dvije teme za klađenje ti otvaraš ovo
Izvinte gospodine perfect guy. Nisam znao da ne smijem, jer sam pregledao ako ima baseball pa sam zato to otvorio. Ali neka se slobodno izbirše. Koliko kužim moram da pišem u Kladionica Vol 2
Jel tako?
User avatar
perfect_guy
Posts: 6510
Joined: 18/04/2008 23:08
Location: Anfield road
Contact:

#4 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by perfect_guy »

niko nije rekao da ne smiješ, nego je sasvim logično da postavljaš u postojeću temu koja se bavi klađenjem
User avatar
lester burnham
Posts: 1608
Joined: 21/03/2011 00:32
Location: ljutice bogdana 1a

#5 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by lester burnham »

svejjedno
kupicu arizonu uvjerio si me... :)
User avatar
karanana
Posts: 47289
Joined: 26/02/2004 00:00

#6 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by karanana »

nisam igro, ali ja bih na ovu tekmu stavio bas na cubse, upravo zbog visoke ere galarage. a i cubsi moraju izaci iz ove rezultatske krize i niza poraza, a galaraga je pitcher sa kojim to mogu uciniti.
User avatar
lester burnham
Posts: 1608
Joined: 21/03/2011 00:32
Location: ljutice bogdana 1a

#7 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by lester burnham »

... :)
User avatar
karanana
Posts: 47289
Joined: 26/02/2004 00:00

#8 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by karanana »

evo posto sam kontradiktovo pokretacu ove teme na njegov tip, i pogodio sam tada, da danas ja dadnem svoj tip za jednu baseball tekmu:

igrajte na cincinati protiv chicaga, utakmica u petak u 20:00 po nasem vremenu.


Za Cincinnati baca Edison Volquez koji je 2-1 sa 5.67 erom. znam, ovo bas i nije najbolja era. Za Chicago baca Matt Garza koji 1-3 sa 3.96 erom. Garza dobro stikeoutuje i ima vec 51 strikeout, ali cubsi nikako ne mogu da poentiraju kada im je garza bacac. u 6 garzinih nastupa, cubsi su postigli svega 14 poena a od tih 6 nastupa u dvije tekme cubsi nisu dali niti jedan poen. garza nikad nije bacao redsima koji nastavljaju da nabijaju poene, drugi su u citavoj ligi po postignutim poenima, a samo sinoc su ih postigli 10 protiv hustona. Njihov bacac Edison Volquez ima problema u prvom iningu, ali kako tekma tece on je sve bolji i bolji (eventualno bi se u sistemu moglo staviti ona opklada 1 ining da cubsi dobijaju). Protiv chicaga Volquez baca veoma dobro i njegov skor je 2-0 sa 0.96 erom i 19 strikeouta u tri odigrane tekme protiv Cubsa. Volquezov zadnji start je bio protiv marlinsa kojima je dopustio samo jedan poen a marlinsi su ove godine izrazito ofanzivan tim, tako da je ovo bio veoma dobar start za volqueza. Cincinnati igra dobro protiv cubsa. u 2010. su ih od 16 tekmi, 12 puta pobijedili. i iako volquez zna nekad biti divlji i pusta ljude na bazu, cubsi imaju problema u poentiranju. takodjer, kod kuce cubsi su krenuli lose. 6-8 im je skor kao domacinu.
User avatar
karanana
Posts: 47289
Joined: 26/02/2004 00:00

#9 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by karanana »

eto ga. kraj. 5-4.
User avatar
lester burnham
Posts: 1608
Joined: 21/03/2011 00:32
Location: ljutice bogdana 1a

#10 Re: Kladjenje na MLB baseball

Post by lester burnham »

ispratio za @2,10... pohvale ;-)
Post Reply