Nema šta da ti kapa suza pišaj i poštene i nepoštene. Fazon je da ovdje kantonalna vlada jebbe radnike nebitno jesu li ti radnici pošteni ili neneki wrote: ↑13/03/2022 14:16Evo kanu mi suza za "poštenim" "radnicima" grasa...tataćusak wrote: ↑13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi![]()
KJKP "JPS" d.o.o. - all about
- tataćusak
#26 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
- tataćusak
#27 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
- tataćusak
#28 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Pa evo npr da sam se ja zaposlio u gras prije 5 godina i radim npr na tenderima. Znači li to da sam ja gmaz i da mi ne treba isplatiti što mi imaju dužni.addem wrote: ↑13/03/2022 11:12Ako ko zna kako se sprovode krađe u preduzecu to su radnici. Radnici su primani na posao preko raznoraznih štela i kao dio koruptivnog sistema nisu se borili protiv njega. Znaci vidis neko krade tvoje preduzece a ti gledas i nista ne preduzimas, tesko ti nazvati inspekciju da pregleda jel sve zakonito. Jedan broj anonimno okrenes. Nakon 20 i kusur godina takve poslovne politike preduzece propada. Ne isplati se dugovi vrijede vise od samog preduzeca. Obicni sljakeri ce nastaviti da rade u novm preduzecu oni koji zele raditi nece imati problema. Vozaca tramvaja i trolejbusa ce trebati uvijek. Ovi šuteći gmazovi su ugroženi, ugrožen im je posao porodice al to ih ne čini žrtvama jer su sami dio propalog sistema koji su gledali kako se urušava. Kada država izgubi rat, ekonomski osiromaši svi su na gubitku ali i svi imaju odgovornost jer su birali one koji su ih doveli do propasti.tataćusak wrote: ↑13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi![]()
Podržavam novu firmu koja će zarađivati ali ljudima se MORA isplatiti njihovo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
nostalgic
#30 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Sve otkaze podijeliti, zaplijeniti svu imovinu i tako otplaćivati dugove Grasa.
- tataćusak
#31 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Radnici dolaze na posao i za svoj rad treba da budu plaćeni a sve ostalo ne mogu oni biti krivi. Evo i ti si učesnik svega što se dešava u državi da li to znači da te treba žiiik
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- tataćusak
#33 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Nije Bgm šuplja radio sam nekad i sličnoj firmi i znam o čemu se radi. Vjeruj mi jadno je to kad radiš u državnoj (kantonalnoj) firmi i ne uplate ti PIO.
Hajde nek privatnik ne uplaćuje pio , nema šanse.
Radnici ne smiju dozvoliti da ih vlada prevari, ako mognu išta uraditi naravno.
Da se razumijemo treba reorganizovati gras ali ne na način da se zaJebe ljude koji u istom rade
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Pricao je ministartataćusak wrote: ↑13/03/2022 17:12I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd._BataZiv_0809 wrote: ↑13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
Sad tuzbe iz 2016 placaju
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Ali gras je rupa bez dna...na 20 vozila 20 rukovodilaca
Tako je rekao...
Radnika fali ali administracija je velika
- tataćusak
#35 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Ma nema veze da li je neko fizikaner, pravnik ili ekonomista svakome treba isplatiti ono šta je radio.Black swan wrote: ↑13/03/2022 18:12Pricao je ministartataćusak wrote: ↑13/03/2022 17:12
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd.
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Tako je rekao...
Što se tiče tužbi pa upravo to i jesu pare koje ljudima ostaju dužni pa ljudi moraju na sud.
Samo pošteno
- Snake Eyes
#36 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Građani su daleko najpreči.
-
nlt
#37 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Imaju ugovore. Dobit će sve što je propisano
Administracija bi trebala početi da se brine, ostali će imati posao... Vozača, mehaničara i toga svakako fali
Administracija bi trebala početi da se brine, ostali će imati posao... Vozača, mehaničara i toga svakako fali
- Maharadza
#38 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
A šta će babo da vozi, adanoooo
-
Dimu1927
#39 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
to stoji naravno, ali i sami radnici svojim nesavjesnim radom (kradjom) doprinesu tome da firma na kraju posluje negativno pa im onda ne bude uplaceno PIO
uprava je najveci problem, ali citav sistem je truho, od direktora do portira. cast izuzecima i postenim radnicima. one sto hapaju naftu pa prodaju po mahali, njih mi nije zao
isto kao onih iz raspalog zoi84 sto uzimaju pare na "kartama" za ski liftove... bjelasnica puna ko oko, a prodato 150 karata
- tataćusak
#40 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Ma nisu ti radnici krivi kriva je vlada kantona sarajevo koja postavlja upravu, nadzorni odbor itd.Dimu1927 wrote: ↑13/03/2022 18:45to stoji naravno, ali i sami radnici svojim nesavjesnim radom (kradjom) doprinesu tome da firma na kraju posluje negativno pa im onda ne bude uplaceno PIO
uprava je najveci problem, ali citav sistem je truho, od direktora do portira. cast izuzecima i postenim radnicima. one sto hapaju naftu pa prodaju po mahali, njih mi nije zao
isto kao onih iz raspalog zoi84 sto uzimaju pare na "kartama" za ski liftove... bjelasnica puna ko oko, a prodato 150 karata![]()
![]()
![]()
daj ba... kakav narod takva drzava, vazda bilo
Ne može radnik biti kriv nikako ni dekunde. Što ne krademo kof privatnika ma pustite šuplju. Riba smrdi od glave, šta će sitna boranija
-
Dimu1927
#41 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
bravo to je taj mentalni sklop, haj kod privatnika stisni pa ukradi da ne bi dobio degenek, al ako se uhljebis u javno preduzece onda nisi kriv ako krades

-
pigale
#42 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
to si trebao razmisljati onda kad si na tenderima nabavljao mjenjace za tramvajetataćusak wrote: ↑13/03/2022 17:15Pa evo npr da sam se ja zaposlio u gras prije 5 godina i radim npr na tenderima. Znači li to da sam ja gmaz i da mi ne treba isplatiti što mi imaju dužni.addem wrote: ↑13/03/2022 11:12
Ako ko zna kako se sprovode krađe u preduzecu to su radnici. Radnici su primani na posao preko raznoraznih štela i kao dio koruptivnog sistema nisu se borili protiv njega. Znaci vidis neko krade tvoje preduzece a ti gledas i nista ne preduzimas, tesko ti nazvati inspekciju da pregleda jel sve zakonito. Jedan broj anonimno okrenes. Nakon 20 i kusur godina takve poslovne politike preduzece propada. Ne isplati se dugovi vrijede vise od samog preduzeca. Obicni sljakeri ce nastaviti da rade u novm preduzecu oni koji zele raditi nece imati problema. Vozaca tramvaja i trolejbusa ce trebati uvijek. Ovi šuteći gmazovi su ugroženi, ugrožen im je posao porodice al to ih ne čini žrtvama jer su sami dio propalog sistema koji su gledali kako se urušava. Kada država izgubi rat, ekonomski osiromaši svi su na gubitku ali i svi imaju odgovornost jer su birali one koji su ih doveli do propasti.
Podržavam novu firmu koja će zarađivati ali ljudima se MORA isplatiti njihovo.
- agnostic_front
#43 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
A ono sto nije radio?tataćusak wrote: ↑13/03/2022 18:17Ma nema veze da li je neko fizikaner, pravnik ili ekonomista svakome treba isplatiti ono šta je radio.Black swan wrote: ↑13/03/2022 18:12
Pricao je ministar
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Tako je rekao...
Što se tiče tužbi pa upravo to i jesu pare koje ljudima ostaju dužni pa ljudi moraju na sud.
Samo pošteno![]()
- drndalo
#44 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Kako znam sta Himzanija vozi, a i jos neki posteni radnici GRASa, ne direktori, a sve od neisplacenih plata koje su im duzni, sve mi suze (radosnice) teku niz ledja....
- tataćusak
#45 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Ne mogu da vjerujem koliko zlog razmišljanja na forumu.

-
nlt
#46 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Imaju vala vozni park ko da su direktori svi
Ko kad su naplaćivali mahom po 30 000 KM
Ko kad su naplaćivali mahom po 30 000 KM
-
pigale
#47 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Treba li svaki radnik koji je krao na sud?tataćusak wrote: ↑13/03/2022 18:17Ma nema veze da li je neko fizikaner, pravnik ili ekonomista svakome treba isplatiti ono šta je radio.Black swan wrote: ↑13/03/2022 18:12
Pricao je ministar
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Tako je rekao...
Samo pošteno![]()
-
pigale
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#49 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Dajte ba 400000 ljudi je prece nego 400 neradnika
- Haris033
#50 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about
Wiki
Rasizam je teorija i/ili praksa po kojima se ljudi segregiraju zbog njihovih prirođenih tjelesnih, socijalnih ili sličnih osobenosti (kao što su, npr. boja kože, tjelesna konstitucija, socio-ekonomski status) ili pak po njima pripisanim atributima (npr. stereotipi). Prema njima, određenoj "rasi" "pripada" predodređen društveni položaj (status).
U teoriji, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu "rasa" ili njihovu diskriminaciju, prama sopstvenim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele historije čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.