KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tataćusak

#26 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

neki wrote: 13/03/2022 14:16
tataćusak wrote: 13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi :run:
Evo kanu mi suza za "poštenim" "radnicima" grasa...
Nema šta da ti kapa suza pišaj i poštene i nepoštene. Fazon je da ovdje kantonalna vlada jebbe radnike nebitno jesu li ti radnici pošteni ili ne
tataćusak

#27 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
tataćusak

#28 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

addem wrote: 13/03/2022 11:12
tataćusak wrote: 13/03/2022 11:05 Radnici su obični radnici a kanton sarajevo je poslodavac. Kako vas nije stid pisati protiv ljudi koji su obični radnici. Šta bilo ko od nas može biti kriv u firmi u kojoj radimo. Obični šljakeri koji dolaze na posao za platu a poslodavac ne ispunjava ugovoreno. Sad poslodavac koji nije znao da upravlja firmom decenijama i koji je krao od tih istih radnika pokušava da se izvuče i da uzme ono što je pozitivno iz grasa a ono što je negativno da ostavi u stečaj zajedno sa radnicima koje je godinama varao i krao.
Ali radnici su krivi :run:
Ako ko zna kako se sprovode krađe u preduzecu to su radnici. Radnici su primani na posao preko raznoraznih štela i kao dio koruptivnog sistema nisu se borili protiv njega. Znaci vidis neko krade tvoje preduzece a ti gledas i nista ne preduzimas, tesko ti nazvati inspekciju da pregleda jel sve zakonito. Jedan broj anonimno okrenes. Nakon 20 i kusur godina takve poslovne politike preduzece propada. Ne isplati se dugovi vrijede vise od samog preduzeca. Obicni sljakeri ce nastaviti da rade u novm preduzecu oni koji zele raditi nece imati problema. Vozaca tramvaja i trolejbusa ce trebati uvijek. Ovi šuteći gmazovi su ugroženi, ugrožen im je posao porodice al to ih ne čini žrtvama jer su sami dio propalog sistema koji su gledali kako se urušava. Kada država izgubi rat, ekonomski osiromaši svi su na gubitku ali i svi imaju odgovornost jer su birali one koji su ih doveli do propasti.
Pa evo npr da sam se ja zaposlio u gras prije 5 godina i radim npr na tenderima. Znači li to da sam ja gmaz i da mi ne treba isplatiti što mi imaju dužni.
Podržavam novu firmu koja će zarađivati ali ljudima se MORA isplatiti njihovo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by _BataZiv_0809 »

tataćusak wrote: 13/03/2022 17:12
Meni je žao što ovoliko ljudi na temi likuje da neko ostane bez zarađenog prava na penziju ili primanja za koja je radio
Radnici su u tome svemu dobrano ucestvovali.
nostalgic

#30 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by nostalgic »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 17:20
Sve otkaze podijeliti, zaplijeniti svu imovinu i tako otplaćivati dugove Grasa.
tataćusak

#31 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 17:20
Radnici dolaze na posao i za svoj rad treba da budu plaćeni a sve ostalo ne mogu oni biti krivi. Evo i ti si učesnik svega što se dešava u državi da li to znači da te treba žiiik
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by _BataZiv_0809 »

tataćusak wrote: 13/03/2022 17:36
Radnici dolaze na posao i za svoj rad treba da budu plaćeni a sve ostalo ne mogu oni biti krivi. Evo i ti si učesnik svega što se dešava u državi da li to znači da te treba žiiik
Suplju bacas.
tataćusak

#33 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 17:40
tataćusak wrote: 13/03/2022 17:36
Suplju bacas.
Nije Bgm šuplja radio sam nekad i sličnoj firmi i znam o čemu se radi. Vjeruj mi jadno je to kad radiš u državnoj (kantonalnoj) firmi i ne uplate ti PIO.
Hajde nek privatnik ne uplaćuje pio , nema šanse.
Radnici ne smiju dozvoliti da ih vlada prevari, ako mognu išta uraditi naravno.
Da se razumijemo treba reorganizovati gras ali ne na način da se zaJebe ljude koji u istom rade
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Truba »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 13:04 Samo bit ce otpora i opstrukcija. Nece ovo mirno proci poznavajuci profil uhljebarija u grasu.
I ne treba mirno da prodje. Mislim da nije problem da vlada napravi profitabilno firmu i otpusti višak radnika itd.
Radnici ne smiju pristati na to dok im vlada ne isplati sve što im je dužna, računajući i pio. Kasnije mogu plakati kad se proglasi stečaj u grasu a ne bude bilo perspektivne imovine.
Pricao je ministar
Sad tuzbe iz 2016 placaju
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Ali gras je rupa bez dna...na 20 vozila 20 rukovodilaca
Tako je rekao...
Radnika fali ali administracija je velika
tataćusak

#35 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

Black swan wrote: 13/03/2022 18:12

Pricao je ministar
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Tako je rekao...
Ma nema veze da li je neko fizikaner, pravnik ili ekonomista svakome treba isplatiti ono šta je radio.
Što se tiče tužbi pa upravo to i jesu pare koje ljudima ostaju dužni pa ljudi moraju na sud.
Samo pošteno :bih:
Snake Eyes

#36 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Snake Eyes »

Građani su daleko najpreči.
nlt

#37 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by nlt »

Imaju ugovore. Dobit će sve što je propisano
Administracija bi trebala početi da se brine, ostali će imati posao... Vozača, mehaničara i toga svakako fali
Maharadza

#38 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Maharadza »

A šta će babo da vozi, adanoooo :oops:
Dimu1927

#39 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Dimu1927 »

tataćusak wrote: 13/03/2022 18:07 Vjeruj mi jadno je to kad radiš u državnoj (kantonalnoj) firmi i ne uplate ti PIO.
to stoji naravno, ali i sami radnici svojim nesavjesnim radom (kradjom) doprinesu tome da firma na kraju posluje negativno pa im onda ne bude uplaceno PIO

uprava je najveci problem, ali citav sistem je truho, od direktora do portira. cast izuzecima i postenim radnicima. one sto hapaju naftu pa prodaju po mahali, njih mi nije zao

isto kao onih iz raspalog zoi84 sto uzimaju pare na "kartama" za ski liftove... bjelasnica puna ko oko, a prodato 150 karata :lol: :lol: :lol: :lol: daj ba... kakav narod takva drzava, vazda bilo
tataćusak

#40 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

Dimu1927 wrote: 13/03/2022 18:45
tataćusak wrote: 13/03/2022 18:07 Vjeruj mi jadno je to kad radiš u državnoj (kantonalnoj) firmi i ne uplate ti PIO.
to stoji naravno, ali i sami radnici svojim nesavjesnim radom (kradjom) doprinesu tome da firma na kraju posluje negativno pa im onda ne bude uplaceno PIO

uprava je najveci problem, ali citav sistem je truho, od direktora do portira. cast izuzecima i postenim radnicima. one sto hapaju naftu pa prodaju po mahali, njih mi nije zao

isto kao onih iz raspalog zoi84 sto uzimaju pare na "kartama" za ski liftove... bjelasnica puna ko oko, a prodato 150 karata :lol: :lol: :lol: :lol: daj ba... kakav narod takva drzava, vazda bilo
Ma nisu ti radnici krivi kriva je vlada kantona sarajevo koja postavlja upravu, nadzorni odbor itd.
Ne može radnik biti kriv nikako ni dekunde. Što ne krademo kof privatnika ma pustite šuplju. Riba smrdi od glave, šta će sitna boranija
Dimu1927

#41 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Dimu1927 »

bravo to je taj mentalni sklop, haj kod privatnika stisni pa ukradi da ne bi dobio degenek, al ako se uhljebis u javno preduzece onda nisi kriv ako krades :thumbup: :lol:
pigale

#42 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by pigale »

tataćusak wrote: 13/03/2022 17:15
addem wrote: 13/03/2022 11:12

Ako ko zna kako se sprovode krađe u preduzecu to su radnici. Radnici su primani na posao preko raznoraznih štela i kao dio koruptivnog sistema nisu se borili protiv njega. Znaci vidis neko krade tvoje preduzece a ti gledas i nista ne preduzimas, tesko ti nazvati inspekciju da pregleda jel sve zakonito. Jedan broj anonimno okrenes. Nakon 20 i kusur godina takve poslovne politike preduzece propada. Ne isplati se dugovi vrijede vise od samog preduzeca. Obicni sljakeri ce nastaviti da rade u novm preduzecu oni koji zele raditi nece imati problema. Vozaca tramvaja i trolejbusa ce trebati uvijek. Ovi šuteći gmazovi su ugroženi, ugrožen im je posao porodice al to ih ne čini žrtvama jer su sami dio propalog sistema koji su gledali kako se urušava. Kada država izgubi rat, ekonomski osiromaši svi su na gubitku ali i svi imaju odgovornost jer su birali one koji su ih doveli do propasti.
Pa evo npr da sam se ja zaposlio u gras prije 5 godina i radim npr na tenderima. Znači li to da sam ja gmaz i da mi ne treba isplatiti što mi imaju dužni.
Podržavam novu firmu koja će zarađivati ali ljudima se MORA isplatiti njihovo.
to si trebao razmisljati onda kad si na tenderima nabavljao mjenjace za tramvaje
agnostic_front

#43 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by agnostic_front »

tataćusak wrote: 13/03/2022 18:17
Pricao je ministar
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Tako je rekao...
Ma nema veze da li je neko fizikaner, pravnik ili ekonomista svakome treba isplatiti ono šta je radio.
Što se tiče tužbi pa upravo to i jesu pare koje ljudima ostaju dužni pa ljudi moraju na sud.
A ono sto nije radio?
drndalo

#44 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by drndalo »

Kako znam sta Himzanija vozi, a i jos neki posteni radnici GRASa, ne direktori, a sve od neisplacenih plata koje su im duzni, sve mi suze (radosnice) teku niz ledja....
tataćusak

#45 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by tataćusak »

Ne mogu da vjerujem koliko zlog razmišljanja na forumu.
:run:
nlt

#46 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by nlt »

Imaju vala vozni park ko da su direktori svi
Ko kad su naplaćivali mahom po 30 000 KM
pigale

#47 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by pigale »

tataćusak wrote: 13/03/2022 18:17
Pricao je ministar
Uvezuju staz
Nikog nece zajebati
Tako je rekao...
Treba li svaki radnik koji je krao na sud?
pigale

#48 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by pigale »

tataćusak wrote: 13/03/2022 19:16 Ne mogu da vjerujem koliko zlog razmišljanja na forumu.
:run:
Ni mi ne mozemo da vjerujemo da branis lopove
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Truba »

Dajte ba 400000 ljudi je prece nego 400 neradnika
Haris033

#50 Re: KJKP "JPS" d.o.o. - all about

Post by Haris033 »

Black swan wrote: 13/03/2022 15:13 ?
rasizam prema ljudima iste rase vjere i nacije?
Svasta
Wiki
Rasizam je teorija i/ili praksa po kojima se ljudi segregiraju zbog njihovih prirođenih tjelesnih, socijalnih ili sličnih osobenosti (kao što su, npr. boja kože, tjelesna konstitucija, socio-ekonomski status) ili pak po njima pripisanim atributima (npr. stereotipi). Prema njima, određenoj "rasi" "pripada" predodređen društveni položaj (status).

U teoriji, radi se o predrasudama ili u gorim slučajevima o ideologijama, koje ne uvažavaju ravnopravnost svih ljudi i njihovih grupa u samoostvarivanju ljudskih prava i sloboda. U praksi, rasizam producira podjelu "rasa" ili njihovu diskriminaciju, prama sopstvenim kriterijima. Rasizam postoji tokom cijele historije čovječanstva, ali isto tako oduvijek postoje i rastuće snage koje se protiv njega bore i sve uspješnije ga suzbijaju.
Post Reply