Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
-
elSaik
#76 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Sarajevo Sarajlijama. 
- KadSeMrtviProbudimo
#77 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Insajder wrote:S obzirom da je ostao još vikend do donošenja odluke koja bi za sobom mogla povući lavinu inicijativa i Visokog i Kiseljaka i Vareša itd.itd.,ja se nadam da do ove sramne odluke neće doći...kao što je neko ranije spomenuo,niko ne pita stanovnike Kantona Sarajevo da li su da im se pripajaju svima kojima to padne na pamet...ako dođe do do pripajanja,jedino što ljudima(onim zainteresovanim) jeste da pišemo peticiju protiv eventualne odluke do koje NE SMIJE I NE BI TREBALO DOĆI!!!
SARAJEVO SARAJLIJAMA!!!
Ma da, treba pitati GRAS-ovce, KRO RAD-ovce, i i ostala parazitska javna preduzeća u Kantonu, jer bi oni ostali bez grantova i silnih milionskih iznosa, kakve sada dobijaju kao pokriće za decenijski gubitak.
- Insajder
#78 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Očigledno si jedna od takvih osoba koja je vidjela asfalt 92 ili možda i kasnije,pa su ti i takvi poput tebe našli za pravo da razne zabiti guraju u Kanton Sarajevo,a ako dođe do reorganizacije ovog prostora,ne bi me čudilo da zatraže da budu i sastavni dio Grada SarajevoMiki123 wrote:Prije rata, kada su u Sarajevu živjele prave Saralije, nije nikome smetalo što su u sastavu Sarajeva bili i Breza, Visoko, Olovo, ali sada, nakon '95 kada su, silom prilika, u grad došle razne "Sarajlije" koje do '92 poštenog asfalta i semafora nisu vidjele, njima odjednom smeta vraćanje na onu teritorijalno-administrativnu podjelu kakva je bila do prije rata.
Oni bi da se njih nešta pita, da pišu peticije itd.. Ma marš u donje šupčevce pa dole nešta glumi
P.S. Prvo prouči adekvatnu literaturu u vezi prijeratne teritorjalne organizacije sarajevske regije,pa onda možeš nešto i napisati.
-
Max Bunker
#79 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
A zasto stanovnike Kantona Sarajevo ne pitati, da li zele Olovo u Kantonu Sarajevo ?
Mislim, kakva je to demokratija i odakle nekome PRAVO, da na zahtjev jedne strane ( Olova ) prekraja granice i sta Kanton Sarajevo dobija ulaskom Olova u isti ?
Olovljani ce opet glasati za iste, SDA ce ojacati u KS, predstavljat ce jos dodatni teret budzetu KS...mislim, jednu pozitivnu stvar ne vidim u pripajanju Olova Kantonu Sarajevo za KS.
Mislim, kakva je to demokratija i odakle nekome PRAVO, da na zahtjev jedne strane ( Olova ) prekraja granice i sta Kanton Sarajevo dobija ulaskom Olova u isti ?
Olovljani ce opet glasati za iste, SDA ce ojacati u KS, predstavljat ce jos dodatni teret budzetu KS...mislim, jednu pozitivnu stvar ne vidim u pripajanju Olova Kantonu Sarajevo za KS.
- Insajder
#80 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Svaka riječ potpisana...ionako jaku nacionalnu struju u KS-u bi ovo malo mjestašce dodatno ojačalo,a oslabilo KS u svakom pogledu,a samim time i sve 4 gradske općine!!!Max Bunker wrote:A zasto stanovnike Kantona Sarajevo ne pitati, da li zele Olovo u Kantonu Sarajevo ?
- kurty
#81 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Insajder wrote:Očigledno si jedna od takvih osoba koja je vidjela asfalt 92 ili možda i kasnije,pa su ti i takvi poput tebe našli za pravo da razne zabiti guraju u Kanton Sarajevo,a ako dođe do reorganizacije ovog prostora,ne bi me čudilo da zatraže da budu i sastavni dio Grada SarajevoMiki123 wrote:Prije rata, kada su u Sarajevu živjele prave Saralije, nije nikome smetalo što su u sastavu Sarajeva bili i Breza, Visoko, Olovo, ali sada, nakon '95 kada su, silom prilika, u grad došle razne "Sarajlije" koje do '92 poštenog asfalta i semafora nisu vidjele, njima odjednom smeta vraćanje na onu teritorijalno-administrativnu podjelu kakva je bila do prije rata.
Oni bi da se njih nešta pita, da pišu peticije itd.. Ma marš u donje šupčevce pa dole nešta glumi![]()
![]()
Mrš na selo,odakle ste i došli!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
P.S. Prvo prouči adekvatnu literaturu u vezi prijeratne teritorjalne organizacije sarajevske regije,pa onda možeš nešto i napisati.
Hajd ti reci kakva je bila teritorijalna organizacija sarajevske regije prije rata???
- Haris.ba
#82 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
http://www.serda.ba/
Ovo je budućnost. Nemaju veze enitetske i kantonalne granice. One će ostati. Ali ako žele veći napredak saradnja ovih općina je neophodna.
Ovo je budućnost. Nemaju veze enitetske i kantonalne granice. One će ostati. Ali ako žele veći napredak saradnja ovih općina je neophodna.
- cyprus
#83 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Pa eto, Trnovo i Ilijaš su u KS pa su daleko od nekog pristojnog standarda
. Nije to toliko do kantona kome pripadaš koliko do vlasti koju biraš 
Olovo pripajanjem KS neće dobit puno, osim što će im administrativni centar biti bliže, a KS će od priključenja Olova imat samo štetu. Dakle, ja sam kategorično PROTIV. Naravno, sve do smanjenja broja kantona u FBiH, to je već nešto drugo.
Olovo pripajanjem KS neće dobit puno, osim što će im administrativni centar biti bliže, a KS će od priključenja Olova imat samo štetu. Dakle, ja sam kategorično PROTIV. Naravno, sve do smanjenja broja kantona u FBiH, to je već nešto drugo.
- zecko_kupuz
#84 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Jedno je uljudno nekome reći da je (u ovom slučaju) pripajanje nerealna ili neprihvatljiva opcija, a sasvim drugo raju "mršakati" i vrijeđati ih, nazivajući ih seljacima.
Hajde, znam da je danas Sarajevo puno papaka (tj. "redneck" populacije, što bi Ameri rekli) od kojih su mnogi "šljegli" sa svih strana, ali mi uopšte nije jasan ovaj novi, arogantni vid lokalpatriotizma. Kao da je Sarajevo satkano od svile i bisera, pa ga, Bože moj, ne damo drugima.
Uglavnom, nemojte se začuditi i početi govoriti "a zašto nas Sarajlije niko ne voli" za nekih desetak godina, ako nastavimo ovako naravno.
p.s. Ovaj komentar se odnosi na pojedine zlonamjernike.
Hajde, znam da je danas Sarajevo puno papaka (tj. "redneck" populacije, što bi Ameri rekli) od kojih su mnogi "šljegli" sa svih strana, ali mi uopšte nije jasan ovaj novi, arogantni vid lokalpatriotizma. Kao da je Sarajevo satkano od svile i bisera, pa ga, Bože moj, ne damo drugima.
Uglavnom, nemojte se začuditi i početi govoriti "a zašto nas Sarajlije niko ne voli" za nekih desetak godina, ako nastavimo ovako naravno.
p.s. Ovaj komentar se odnosi na pojedine zlonamjernike.
- kurty
#85 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Ma najveci problem jeste administrativni centar... Olovu pogotovo...
Kad bi samo zdravstvo pripojili, bili bi svi zadovoljni...
I realno, mislim da je za stanovnike KS, veca steta sto sad trenitno ima mnogo ljudi, koji zivi i rade u u drugim kantonima, a prijavljeni su da zive u Sarajevu kod nekih prijatelja
Kad bi samo zdravstvo pripojili, bili bi svi zadovoljni...
I realno, mislim da je za stanovnike KS, veca steta sto sad trenitno ima mnogo ljudi, koji zivi i rade u u drugim kantonima, a prijavljeni su da zive u Sarajevu kod nekih prijatelja
- Miki123
#86 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
kurty wrote:Insajder wrote:Očigledno si jedna od takvih osoba koja je vidjela asfalt 92 ili možda i kasnije,pa su ti i takvi poput tebe našli za pravo da razne zabiti guraju u Kanton Sarajevo,a ako dođe do reorganizacije ovog prostora,ne bi me čudilo da zatraže da budu i sastavni dio Grada SarajevoMiki123 wrote:Prije rata, kada su u Sarajevu živjele prave Saralije, nije nikome smetalo što su u sastavu Sarajeva bili i Breza, Visoko, Olovo, ali sada, nakon '95 kada su, silom prilika, u grad došle razne "Sarajlije" koje do '92 poštenog asfalta i semafora nisu vidjele, njima odjednom smeta vraćanje na onu teritorijalno-administrativnu podjelu kakva je bila do prije rata.
Oni bi da se njih nešta pita, da pišu peticije itd.. Ma marš u donje šupčevce pa dole nešta glumi![]()
![]()
Mrš na selo,odakle ste i došli!!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
Hajd ti reci kakva je bila teritorijalna organizacija sarajevske regije prije rata???
Jest, hajde, genije pojasni!
Pa zar ovo nije paradoks samo takav. Iz Olova da bi izvadio neko uvjerenje koje se vadi u Kantonu moraš potegnut u 100 KM udaljenu Zenicu. Opet ponavljam, kako se ova pitanja nisu postavljala prije rata kada su sve ove općine administrativno pripadale Sarajevu?
I nije mi jasna ova fiksacija Sarajevom.. eto, svi se guraju da budu Sarajlije samo da bi se mogli tako hvalit pred rajom u kafani i da im na ličnoj piše MUP KS, a ne zbog toga što je to životna potreba, nešto što će većini stanovnika tih općina olakšati život.
Hajde molim te objasni što eto Ilijaš pripada kantonu sa, a ne pripada Breza? Ili što pola sela na putu visoko - ilijaš pripada SA kantonu, a pola ZE-DO?
Ma ustvari, nemoj ništa objašnjavat. Preopteretit ćeš taj mozgić, samo napiši ovo ko i na svim postovima na ovoj temi: vi seljaci, mi građani, vi htjeti biti sarajlije, mi ne dati to.
lik je isti golum iz gospodara prstenova: My precious Sarajevo!
- Erzsebet
#87 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Bihać u Kantonu Sarajevo!
Kažu da su potpuno nezadovoljni statusom u USK, tako da im je već odobreno da se priključe KS-u. Hamdija Lipovača i Alija Behmen dogovorili sve, a primorali su na to i Besima Mehmedića, koji je popustio pod ucjenama, tako da će Gras morati saobraćati sada do Bihaća.
Kažu da su potpuno nezadovoljni statusom u USK, tako da im je već odobreno da se priključe KS-u. Hamdija Lipovača i Alija Behmen dogovorili sve, a primorali su na to i Besima Mehmedića, koji je popustio pod ucjenama, tako da će Gras morati saobraćati sada do Bihaća.
- Insajder
#88 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Sa zadovoljstvom
Last edited by Insajder on 11/05/2010 22:36, edited 1 time in total.
- Azamo
#89 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Dile wrote:ovo kako je krenulo jos malo pa ce komplet federacija biti kanton sarajevo![]()
To i jest najbolje,nek bude Kanton Sarajevo i republika mrska
PS. A kad već govorite o pripajanju Olova KS,zašto ne tražite da se pripojite Tuzlanskom kantonu,jer razlika u kilometraži je mala?
- Miki123
#90 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Insajder wrote:Sa zadovoljstvom cu ti pojasniti:
Grad Sarajevo prije 1992.god. činilo je deset općina: Centar, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Novi Grad, Novo Sarajevo, Pale, Stari Grad, Trnovo i Vogošća.
Naravno nakon agresije,Pale su otišle dobro poznatim putem,a i malo prije početka agresije,dok su nekim nakaradnim reformama i Dejtonskim mirovnim sporazumom općine koje su prije rata bile sastavni dio Grada,sada ostale samo dio Kantona Sarajevo,gdje imamo apsurd o kojem bi se dalo raspravljati na nekoj posebnoj temi,ali mislim da nema potrebe za to.
Iz priloženog se vidi da osim ovih općina koje su prije rata činile Grad,a sada čine Kanton(računajući i 4 gradske općine) nigdje ne postoji "uljez".
Kako to da pobogu prije rata Olovu nije smetalo što nije sastavni dio Sarajeva??? Očigledno misle da pripajanjem KS-u (u kojem usput Bosnom,Željeznicom,Miljackom i dr.rijekama i potocima teče med i mlijeko) dobivaju veliki broj povlastica,odjednom će jesti zlatnim kašikama,kao što je to pretpostavka većine koja je Sarajevo vidjela samo na slikama ili po pričama svojih iskompleksiranih sugrađana koji su imali priliku ili imaju da dođu do capital city-ja.
@za mikija: Ostavi se ti poređenja drugih sa svojim likovima iz filmova,crtaca i sl.,vec malo pogledaj realnu sliku,onako kako bi trebalo da bude!!! Pusti se ti Sarajeva,zivi svoj zivot tamo vec gdje zivis,bit i tebi i nama ljepse,jer zbog takvih kao sto si ti ovaj grad boluje od neizlijecive vrste karcinoma,spomenutog u nekim mojim ranijim postovima.
Koji kralj. Ja niti jednom nisam spomenuo da bi Olovo ušlo u sastav Grada Sarajeva, dakle zajedno sa sadašnje 4 Općine činilo Grad Sarajevo i učestvovalo u izborima za Gradsku skupštinu.
Olovo, Visoko, Breza i ostale ovdje nabrojane općine su prije rata administrativno pripadale Sarajevu. To znači da je stvarno i mjesno nadležan Sud za te općine bio sarajevski (okružni čini mi se), a ne zenički kao što je sada. Na registracijama je pisalo SA (osim na visočkim na kojima je bilo VI), kada te stomak zaboli, liječio si se u bolnici Koševo, a ne u Zenici, pozivni tel. broj za sva ova mjesta je bio čini mi se 071, dakle sarajevski pozivni.
Sadašnje granice kantona su RATNE granice. Dakle, one su rezultat ratnih okolnosti kada nije postojalo jedinstvo teritorije pod kontrolom legalne vlasti u Sarajevu. Svako ko sagleda ove stvari realno i ostrašćeno (znači ti automatski ispadaš) vidi sve nelogičnosti današnje administrativne podjele kantona sa, pa i cijele FBiH. Kada to kažem, mislim na to što granica kantona dijeli jedno selo na dva dijela, onako baš odoka, da ko god pogleda kartu vidi da sve ovo općine gravitiraju sarajevu itd.
Za kraj ponavljam,
prije rata kada se cijenilo znanje, kada su o takvim stvarima brinuli ljudi od nauke, kada su u Sarajevu, a i cijeloj BiH živjeli bolji, pametniji i kulturniji ljudi (ne ko Insajder), činjenica da je Sarajevo bilo ADMINISTRATIVNI CENTAR za ove Općine nije predstavljao problem nikome!
Nakon rata kada su u grad došle razne "Sarajlije since '92" to je odjednom problem. Problem je ona administrativna podjela koja je važila do početka rata, pa i za vrijeme rata.
Eto, haj sad nazovi me seljakom i neizlječivim karcinomom i reci da se vratim u svoje malo selo bez semafora,
-
neki
#91 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Nisi upravu..Miki123 wrote:Insajder wrote:Sa zadovoljstvom cu ti pojasniti:
Grad Sarajevo prije 1992.god. činilo je deset općina: Centar, Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Novi Grad, Novo Sarajevo, Pale, Stari Grad, Trnovo i Vogošća.
Naravno nakon agresije,Pale su otišle dobro poznatim putem,a i malo prije početka agresije,dok su nekim nakaradnim reformama i Dejtonskim mirovnim sporazumom općine koje su prije rata bile sastavni dio Grada,sada ostale samo dio Kantona Sarajevo,gdje imamo apsurd o kojem bi se dalo raspravljati na nekoj posebnoj temi,ali mislim da nema potrebe za to.
Iz priloženog se vidi da osim ovih općina koje su prije rata činile Grad,a sada čine Kanton(računajući i 4 gradske općine) nigdje ne postoji "uljez".
Kako to da pobogu prije rata Olovu nije smetalo što nije sastavni dio Sarajeva??? Očigledno misle da pripajanjem KS-u (u kojem usput Bosnom,Željeznicom,Miljackom i dr.rijekama i potocima teče med i mlijeko) dobivaju veliki broj povlastica,odjednom će jesti zlatnim kašikama,kao što je to pretpostavka većine koja je Sarajevo vidjela samo na slikama ili po pričama svojih iskompleksiranih sugrađana koji su imali priliku ili imaju da dođu do capital city-ja.
@za mikija: Ostavi se ti poređenja drugih sa svojim likovima iz filmova,crtaca i sl.,vec malo pogledaj realnu sliku,onako kako bi trebalo da bude!!! Pusti se ti Sarajeva,zivi svoj zivot tamo vec gdje zivis,bit i tebi i nama ljepse,jer zbog takvih kao sto si ti ovaj grad boluje od neizlijecive vrste karcinoma,spomenutog u nekim mojim ranijim postovima.
Koji kralj. Ja niti jednom nisam spomenuo da bi Olovo ušlo u sastav Grada Sarajeva, dakle zajedno sa sadašnje 4 Općine činilo Grad Sarajevo i učestvovalo u izborima za Gradsku skupštinu.
Olovo, Visoko, Breza i ostale ovdje nabrojane općine su prije rata administrativno pripadale Sarajevu. To znači da je stvarno i mjesno nadležan Sud za te općine bio sarajevski (okružni čini mi se), a ne zenički kao što je sada. Na registracijama je pisalo SA (osim na visočkim na kojima je bilo VI), kada te stomak zaboli, liječio si se u bolnici Koševo, a ne u Zenici, pozivni tel. broj za sva ova mjesta je bio čini mi se 071, dakle sarajevski pozivni.
Sadašnje granice kantona su RATNE granice. Dakle, one su rezultat ratnih okolnosti kada nije postojalo jedinstvo teritorije pod kontrolom legalne vlasti u Sarajevu. Svako ko sagleda ove stvari realno i ostrašćeno (znači ti automatski ispadaš) vidi sve nelogičnosti današnje administrativne podjele kantona sa, pa i cijele FBiH. Kada to kažem, mislim na to što granica kantona dijeli jedno selo na dva dijela, onako baš odoka, da ko god pogleda kartu vidi da sve ovo općine gravitiraju sarajevu itd.
Za kraj ponavljam,
prije rata kada se cijenilo znanje, kada su o takvim stvarima brinuli ljudi od nauke, kada su u Sarajevu, a i cijeloj BiH živjeli bolji, pametniji i kulturniji ljudi (ne ko Insajder), činjenica da je Sarajevo bilo ADMINISTRATIVNI CENTAR za ove Općine nije predstavljao problem nikome!
Nakon rata kada su u grad došle razne "Sarajlije since '92" to je odjednom problem. Problem je ona administrativna podjela koja je važila do početka rata, pa i za vrijeme rata.
Eto, haj sad nazovi me seljakom i neizlječivim karcinomom i reci da se vratim u svoje malo selo bez semafora,jer ti, osim vrijeđanja, ništa drugo i ne znaš reci.
Kanton Sarajevo ima ratne granice samo prema istoku tj. prema danasnjoj RS. Prema zapadu, jugu i sjeveru granice kantona su prijeratne granice sireg podrucja grada sarajeva, koje je, pored danasnjih 9 opstina, tada obuhvatalo jos i Pale. Uze podrucje grada su cinili Stari Grad, Centar, N. Sarajevo, N. Grad, Ilidza i Vogosca.
Breza, Olovo, Visoko i ostala mjesta sto si nabrojao nikad administrativno nisu pripadala gradu Sarajevu. Lijecili se jesu u Sarajevu, ali samo radi blizine i opremljenosti bolnica, jer tad si mogao otici i u Ljubljanu pa lijeciti se ili u Skoplje, samo sa ovjerenom knjizicom gdje god si htio..
Prije rata nije postojala administrativna podjela koja je slicna danasnjim kantonima pa su i okruzni sudovi i slicne institucije obuhvatali puno sire oblasti od administrativne jedinice u kojoj su smjesteni. Kantoni imaju stepen autonomije kao nekadasnje republike pa zbog toga sve institucije potpadaju iskljucivo u njihove granice.
- kurty
#92 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Samo za @Insajdera...
Nikom nije cilj da ga zovu SARAJLIJOM...
Samo ljudi zele da se lijece gdje im je blize... Da vade kojekakve papire tamo gdje im je blize...
A rijekama koje si nabrojao, vjeruj da tece med i mlijeko, za razliku od rjeka u ZDK...
Ne zelim daleko od teme da idem, ali kad bi pogledao kolike su plate za isti posao u dva susjedna doma zdravlja (jedan u KS, jedan u ZDK), pa da uporedis kakav je odnos prema porodiljama, i mnoge jos stvari, vidjeo bi da Zeljeznicom i Miljacom teku med i mlijeko
Nikom nije cilj da ga zovu SARAJLIJOM...
Samo ljudi zele da se lijece gdje im je blize... Da vade kojekakve papire tamo gdje im je blize...
A rijekama koje si nabrojao, vjeruj da tece med i mlijeko, za razliku od rjeka u ZDK...
Ne zelim daleko od teme da idem, ali kad bi pogledao kolike su plate za isti posao u dva susjedna doma zdravlja (jedan u KS, jedan u ZDK), pa da uporedis kakav je odnos prema porodiljama, i mnoge jos stvari, vidjeo bi da Zeljeznicom i Miljacom teku med i mlijeko
- Miki123
#93 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
U pravu si, i to ja i pokušavam sve vrijeme reći. Prije rata su postojale Općine, ali te su Općine gravitirale prema većem mjestu-gradu. Imao si općinu Breza koja je u svemu bila zavisna od sarajeva jer su svi organi koji su nadležni za područje općine Breza bili u Sarajevu, ne u Zenici. To što je prijeratna teritorijalna podjela SRBiH nije poznavala nivo između republičkog i općinskog, kakav sada postoji u vidu kantona, je apsolutno nebitno i da nije bilo rata, vjerovatno bi se isti uspostavio.Lijecili se jesu u Sarajevu, ali samo radi blizine i opremljenosti bolnica, jer tad si mogao otici i u Ljubljanu pa lijeciti se ili u Skoplje, samo sa ovjerenom knjizicom gdje god si htio..
Prije rata nije postojala administrativna podjela koja je slicna danasnjim kantonima pa su i okruzni sudovi i slicne institucije obuhvatali puno sire oblasti od administrativne jedinice u kojoj su smjesteni.
Jer i bez formalnog administrativnog centra kakav je danas Kanton, općine su morale gravitirati prema nekom većem centru u ovom slučaju Sarajevu, a ne Zenici. Kao dokaz tome: nadležnost Suda u Sarajevu obuhvatala je i pobrojane Općine. Recimo, organi republičkih sekretarijata - Ispostava Sarajevo nadležni su i za općinu Olovo itd.
- Insajder
#94 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
.....
Last edited by Insajder on 11/05/2010 22:37, edited 1 time in total.
- Miki123
#95 Re: Kiseljak u Kantonu Sarajevo?!?
Izvini rođeni, nisam te prepozno'Insajder wrote:Gdje sam ja spomenuo da Olovo želi da bude sastavni dio Grada Sarajevo??? Ako ćemo već da se vrijeđamo,kao što si ti krenuo,reći ću ti samo jedno,a ti dalje nastavi na svom nivou...NABAVI ADEKVATNU DIOPTRIJU,pročitaj i protumači šta piše!!!
Ako ćemo ići mak na konac,za tvoju informaciju rođeni sarajlija,sa precima koji su rođeni ovdje dok tvoji još nisu ni vidjeli sela odakle si ti,sa nivoom obrazovanosti upravo u oblasti lokalne samouprave o kojoj ti možeš samo da sanjaš i koju ni tvoji preci neće dostići!!!
Ja sam lijepo napisao da su te općine činile Grad,sa nešto drugačijom političko-administrativnom podjelom i organizacijom nego sada Kanton Sarajevo. Za tvoju informaciju,prije rata, Sarajevo je bilo JEDINI grad u BiH,na papiru jednostavnije rečeno,a nažalost danas svako selo ako ne može da bude grad,pokušava na svaki nacin da bude sto blize Sarajevu.
Tvoj nivo konverzacije je jako nizak, ne zelim se spustati na njega,ali posto ovdje svako moze glumiti intelektualca,i ti imas pravo na to.
Budi pozdravljen!!!
Za kraj: Ljudi u Olovu onako, sami od sebe leže po magistralnom putu, šta li dosadno im, a ustvari oni to rade samo da ih više niko, slučajno, ne zamijeni za stanovnike Olova, ne, ne, oni to rade da postanu Sarajlije.
Ćao!