Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili protiv

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo

Da
56
46%
Ne
50
41%
Ne znam
15
12%

Total votes: 121

_Reds_

#51 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by _Reds_ »

Mnogi ovdje zaboravljaju, da oko 30 posto opcine KIseljak cine Bosnjaci.

Bosnjaci zive u Lepenici, u Brnjacima, Gromiljaku. Imate tamo bosnjacke firme koje rade i po Sarajevu, tipa Orman, Grakop i sl.

U biti ne bih imao nista protiv njihovog prikljucenja u ovu regiju, jer oni tu i pripadaju realno.

E sad sto se tice rata i pljacke, tacno je sve sto su mnogi naveli, ali dokle cemo se pozivati na rat.

Nisu samo ratniprofiteri u Sarajevo, okrenite se malo oko sebe, tu su i okolo.
bach

#52 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by bach »

Veli sveznajuća Vikipedija

Nacionalni sastav stanovništva - općina Kiseljak, popis 1991. [uredi]

ukupno: 24.164
Hrvati - 12.550 (51,93%)
Muslimani - 9.778 (40,46%)
Srbi - 740 (3,06%)
Jugoslaveni - 600 (2,48%)
ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 496 (2,07%)
Nacionalni sastav stanovništva - Grad Kiseljak, popis 1991. [uredi]

ukupno: 3.412
Hrvati - 2.063 (60,46%)
Muslimani - 703 (20,60%)
Srbi - 167 (4,89%)
Jugoslaveni - 292 (8,55%)
ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 187 (5,48%)

Muslimani se danas izjašnjavaju kao Bošnjaci.
mali_balon

#53 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by mali_balon »

L.e.g wrote:Sta lupas covjece, ukucaj Ahmice, ukucaj Stupni Do u kojem su zlocin pocinili tvoji poduzetni ljudi iz kiseljaka, kako je Bosnjacima iz Ahmica koji moraju po papire u Vitez, kako je Bosnjacima iz Gromiljaka, Rotilja i ostalih Kiseljackih sela koji moraju po papire u Kieljak, cuj njima se stomak okrece, zamisli kako bi im se tek stomak koretao da moraju doci u Teheran. ti tvoji poduzetnicu su placali cetnicima da se granitara Visoko, ti tvoji poduzetnici su rentali cetnicke tenkove da napadnu Brestovsko, o cemu ti lupas. Cuj prijateljica se zakacila sa lokanim bajom, covjek nije htio da da potpise dokumete da tvoj poduzetnuku firgi daje kucu i imanje na poklon, sreca njegova pa patriola UNa naisla inace .... Cuj prijateljica se zakacila sa lokanim bajom.
A sto se oplakuju HVO bojovnici na dan masakra nad Bosnjacima u Ahmicima o tom da ne govorimo, jucer sam pisao o humanitarnoj pomoci, o oruzju koje je ostajalo u kiseljaku i kresevu.
Ne valjaj vise gluposti rat sam proveo tamo znam dobro o cemu govorim, znam dobro kako su tvoji poduzetnici postali poduzetni i posten radni narod.
A ako hoces mogu ti prcati kako je banda/poduzentici HVO heroja upala u zavod Drin u Fojnici i poceli ubijati djecu a i Bakovicima dusevne bolesnike.
Jeste zivjeti se mora ali... jel to treba guzice nekom dat, pa nije ni cudo da smo balije i poturice.

Eno vam sapunica stanic i feroelektro.
Kako ce banda hvo-a upasti u Drin ili Bakovice kad su i Drin i Bakovici do napada armije bih bili pod kontrolom hvo-a ( a usput naselje Alaupovka gdje se nalazi zavod Drin je 95% naseljeno hrvatima, a Bakovici imaju jednu muslimansku obitelj)
Hajd pricaj mi malo o tome kako su ubijali djecu i dusevne bolesnike???[/quote]

Nisu upali kao da zauzmu teritoriju nego ..., ne mislim se sad sa tobom tu nesta naduravati i prepucavati, nije ni tema ni vakat, ustvari u pravu si nemam ja pojma.
esad_plavi

#54 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by esad_plavi »

Jebale vas vise armije i vijeca odbrane, Tibra pola Kaknja zaposlio na izgradnji zgrada, zida ciglama iz Visokog i postavlja prozore Drina Saplasta, ne pita ko je koga napao i ko je kome popalio selo. Ostavimo to historicarima i sociolozima i kome vec, daj bolan da pricamo o tome sta cemo jest, obuc, voziti, gdje cemo i hocemo li na ljetovanje. Od te price hljeba nema... tj. nema za nas obicne gradjane. Od toga se samo mogu politicari, popovi i hodze uhljebiti, zato molim vas, batalite se suplje price :roll:
mali_balon

#55 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by mali_balon »

Nije u tome problem. Naravno da treba ici dalje ali ne slijepo. Problem nastaje kada postavljac teme kaze da je Hrvatima mrsko ici u Travnik po papire jer je eto neka bradata spodoba postavljala eksploziv da ubije Hrvate.
I kao eto njima bi manje mrsko bilo doci u Sarajevo po papire.

Naravno da se treba maniti price o ratu i ne smije se zaboraviti ko sta gdje i kako.
Max Bunker

#56 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Max Bunker »

Po meni je sasvim prirodno i ekonomicno da Kiseljak i Kresevo pripadnu Sarajevu ali zbog slozenih nacionalnih odnosa, mislim da bi ti bilo pogubno po Hrvate. Mislim i da je Vasingtonskim sporazumom ( ili Dejtonskim sporazumom ) odluceno da se granice S.B. Kantona i Ze-Do Kantona ne mogu prekrajati i mijenjati, upravo zbog koliko-toliko nacionalne ravnopravnosti i jednakosti.
Za ovoga sto prica da je HVO placao cetnicima da granatiraju Visoko, sta je AR BiH radila u Mostaru ? I oni i mi smo u jednom trenutku bili primorani na te poteze, s' tim sto je HVO u oba slucaja ( i Mostara i Srednje Bosne ) spasio Vasingtonski sporazum.
Kao sto neko rece, okrenimo se mi ekonomiji i rjesavanju socijalnih pitanja. Dobro se sjecati onoga sto je bilo u proslosti, kao opomene za buducnost ali na mrznji ne mozemo graditi tu istu buducnost. Ne moramo se mi voljeti, ali nama valja zivjeti skupa. Eno, FIS Vitez ima zaposlen pun tucet Bosnjaka, isto kao sto i u Omranu ima zaposlenih Hrvata. Taj isti Omran u " hrvatskom Kiseljaku " dobio posao izgradnje ulaza u Kiseljak iz pravca Visokog.
VjecitiStudent

#57 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by VjecitiStudent »

esad_plavi wrote:Jebale vas vise armije i vijeca odbrane, Tibra pola Kaknja zaposlio na izgradnji zgrada, zida ciglama iz Visokog i postavlja prozore Drina Saplasta, ne pita ko je koga napao i ko je kome popalio selo. Ostavimo to historicarima i sociolozima i kome vec, daj bolan da pricamo o tome sta cemo jest, obuc, voziti, gdje cemo i hocemo li na ljetovanje. Od te price hljeba nema... tj. nema za nas obicne gradjane. Od toga se samo mogu politicari, popovi i hodze uhljebiti, zato molim vas, batalite se suplje price :roll:
+1
Banksy

#58 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Banksy »

bach wrote:
mogu reći da se radi o krajeva gdje živi dobro obrazovano, pošteno i poduzetno stanovništvo. Kroz Kiseljak prolazim jednom do dva puta sedmično i ono što je vidljivo jeste da ljudi koji tamo žive vole da imaju i vole da rade i stvaraju nešto od svojih deset prsta.

Moje je mišljenje da bi finansijski i privredno posrnuli Kanton Sarajevo dosta dobio u u ekonomskom smislu, mnogo više nego kada bi se Sarajevu priključilo siromašno, ruralno, većinski bošnjačko Olovo.
Tačno.

Pravo pitanje je šta bi oni dobili.
uglavnomja

#59 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:
esad_plavi wrote:Jebale vas vise armije i vijeca odbrane, Tibra pola Kaknja zaposlio na izgradnji zgrada, zida ciglama iz Visokog i postavlja prozore Drina Saplasta, ne pita ko je koga napao i ko je kome popalio selo. Ostavimo to historicarima i sociolozima i kome vec, daj bolan da pricamo o tome sta cemo jest, obuc, voziti, gdje cemo i hocemo li na ljetovanje. Od te price hljeba nema... tj. nema za nas obicne gradjane. Od toga se samo mogu politicari, popovi i hodze uhljebiti, zato molim vas, batalite se suplje price :roll:
+1
:thumbup:
duminjo

#60 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by duminjo »

ins wrote:
bach wrote: Moje je mišljenje da bi finansijski i privredno posrnuli Kanton Sarajevo dosta dobio u u ekonomskom smislu,
Nakon ovog bisera, bilo kakva ozbiljna rasprava je nemoguca... :run:
:thumbup: :run:
Max Bunker

#61 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Max Bunker »

Banksy wrote:
bach wrote:
mogu reći da se radi o krajeva gdje živi dobro obrazovano, pošteno i poduzetno stanovništvo. Kroz Kiseljak prolazim jednom do dva puta sedmično i ono što je vidljivo jeste da ljudi koji tamo žive vole da imaju i vole da rade i stvaraju nešto od svojih deset prsta.

Moje je mišljenje da bi finansijski i privredno posrnuli Kanton Sarajevo dosta dobio u u ekonomskom smislu, mnogo više nego kada bi se Sarajevu priključilo siromašno, ruralno, većinski bošnjačko Olovo.
Tačno.

Pravo pitanje je šta bi oni dobili.
Mislim da bi se malo popravila ekonomska situacija u Kantonu Sarajevo ali ne tako znacajno. Hrvati bi za pocetak dobili malo znacajniju politicku ulogu u glavnom gradu, ali pitanje je do kada bi imali tu ulogu na duge staze.
Banksy

#62 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Banksy »

Max Bunker wrote:
Banksy wrote: Pravo pitanje je šta bi oni dobili.
Mislim da bi se malo popravila ekonomska situacija u Kantonu Sarajevo ali ne tako znacajno.
Hrvati bi za pocetak dobili malo znacajniju politicku ulogu u glavnom gradu, ali pitanje je do kada bi imali tu ulogu na duge staze.
Nisam sigurna da im je stalo ...
Nema od ove priče ništa, ali hajde, pretresali smo i veće gluposti.

Bilo bi najljepše kad bi u SA kanton ušli i Kreševo i Kiseljak i Pale i Ist. Sarajevo, jer bi onda bar donekle ličilo na predratno, a i bilo neki mogući, budući nukleus ...
Ali kako to nikom nije u interesu, ta izmiješanost i zajednički novčanik, ostaje da maštamo ...

sličica ... Nedavno sam poslom išla u Kiseljak i Kreševo, tražila određenu robu, pa po glasu i preporuci otišla kod ''našeg'', kod Bošnjaka, odgovor je bio: nema, naručiće, biće nekad iza praznika, ali prvo avansno bar 50%, otišla sam 500 m dalje, kod Hrvata, i odmah našla traženu robu, istu ali jeftiniju, zatrpana sitnim poklonima za eventualni nastavak saradnje ...
E to je naša realnost ... Koja je puno važnija od političkih pretresanja ko je koga, kada i zašto.
uglavnomja

#63 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by uglavnomja »

poslije rata kad se stalno islo u kiseljak na pijacu :-D da se nadje svega, i to puno jeftinije nego u sa, tacno se znalo gdje je granica :sad:

stoji kuca, cigla, elementi, bez fasade, balkoni bez ograde, blatnjavo dvoriste i "trgovac" prodaje plasticne papuce za plazu na dasci na buretu ili zakacane na grane drveta, parkinga nema, 2 km papuce (lupam :-) )

sljedeca kuca fasada, ograde, basta za izlozbu, hortikultura :D , parking, kucica - prodavnica, sva roba na policama, cijena papuca 1,5 km. i plus parking, asfaltiran :-)
Banksy

#64 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Banksy »

Arhitekt Amir Zec je u jednom intervjuu izvrsno, javno i otvoreno, govorio o tome o čemu pišeš ...

Bolno je, ponekad i nezgodno govoriti o takvim stvarima, lako te proglase petom kolonom, ali bojim se da su glasna razmišljanja i razgovori o tome neminovnost.
Treba hitno, najhitnije mijenjati radne navike, poduzetnost, duh i cijeli mentalni sklop, navikavati se na težak, uporan rad i individualnu inicijativu, ali sve će to, bez dobro osmišljenog jasnog plana i programa i široke javne akcije, ići vrlo, vrlo teško.
Da ne idemo dalje u ot ...
Max Bunker

#65 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Max Bunker »

Banksy wrote:
Max Bunker wrote:
Banksy wrote: Pravo pitanje je šta bi oni dobili.
Mislim da bi se malo popravila ekonomska situacija u Kantonu Sarajevo ali ne tako znacajno.
Hrvati bi za pocetak dobili malo znacajniju politicku ulogu u glavnom gradu, ali pitanje je do kada bi imali tu ulogu na duge staze.
Nisam sigurna da im je stalo ...
Nema od ove priče ništa, ali hajde, pretresali smo i veće gluposti.

Bilo bi najljepše kad bi u SA kanton ušli i Kreševo i Kiseljak i Pale i Ist. Sarajevo, jer bi onda bar donekle ličilo na predratno, a i bilo neki mogući, budući nukleus ...
Ali kako to nikom nije u interesu, ta izmiješanost i zajednički novčanik, ostaje da maštamo ...

sličica ... Nedavno sam poslom išla u Kiseljak i Kreševo, tražila određenu robu, pa po glasu i preporuci otišla kod ''našeg'', kod Bošnjaka, odgovor je bio: nema, naručiće, biće nekad iza praznika, ali prvo avansno bar 50%, otišla sam 500 m dalje, kod Hrvata, i odmah našla traženu robu, istu ali jeftiniju, zatrpana sitnim poklonima za eventualni nastavak saradnje ...
E to je naša realnost ... Koja je puno važnija od političkih pretresanja ko je koga, kada i zašto.
Naravno da im nije stalo jer bi se utopili kao politicki faktor među Bosnjacima.
Divno bi sve to bilo ali mislim da bi onda Kanton Sarajevo licio na Mostar i da ne bi mogao funkcionisati.
udrch

#66 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by udrch »

jao priče o Kiseljaku i kreševu kao da su neko ekonomsko čudo, gdje sam ja onda bio, ja sam onda bio u skroz drugim gradovima, a koji se zovu haman pa isto..

volio bih da se priključe..naravno zbog Bošnjaka u tim opštinama, da se počnu osjećati svoji na svome..
za ove švercere koji su presretali konvoje me zaboli neka stvar..
bach

#67 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by bach »

Evo kako je poslovati sa Bošnjacima, a kako sa "švercerima" Hrvatima.

Na nagovor vlastite stare mamice forumaš Bach u zadnjoj sedmici prošle godine kreće u potragu za ormarima. Na vlastitu nesreću potraga završava u jednom bošnjačkom "švercerskom salonu namještaja". Kvalitet onako, ali cijena povoljna. Ali... Hladan i prljav salon, radnici neljubazni i nemaju pojama šta prodaju,, samo govore "pitaj aldina, on ti tamo stoji"...Dodatno i to ne baš jeftino naplaćuju dostavu i montažu, te više cijena iz kataloga nije tako mala. tio bih dezen koji mi se sviđa. Ne može!!!. Htio bih para sitnih izmejan oko polica. NE MOŽE!!!! Ipak, mati kao mati, srce joj zaigralo za baš za tim ormarom ( a meni iskreno svi isti) i savjetuje mi da ipak kupimo tu. Keširam, Teta koja uzim pare govori takvim tonom a kao da mi ona daje pare , a ne ja njoj. Neljubazna, drska, govori povišenim tonom... Sve u stilu "Baš ste došli kod nas da kupujete,eto vas smo čekali ".

Željeli smo kupiti dava ista ili približno slična ormara, ali gospoda iz sarajevskog salona su rekli da nema više takvih, a kada će biti ne zna se ... Niti ih to zanima...

Potraga za drugim ormarom je završila u Kiseljaku. Da napomenem: Nismo vidjeli ni maturice ni Apostole ni Jokere, ni Božu Rajića, bi Darija Kordića, ni Juru i Bobana. Niko nas nije nazvao smrdljivim balijam niti nam je neko pjevašio ustaške pjesme. Zatekli smo veoma ljubazne uposlenike salona, izabrali smo dezen i određene modifikacije oko polica, a dostava i montaža su bili uračunati u cijenu.

"Hrvatski" ormar je stigao za neka tri dana, stigli su i njihovi momci koju su namještaj sastavili. Sve bez greške, kako je i plaćeno.

"Bošnjački ormar" je stigao danas, 25 dana nakon što je plaćen. Da nismo zvali i svakodnevno spominjali mame lopovske vlasnicima salona, svoj plaćeni ormar bi možda dobili nekad krajem maja, a možda i kasnije. Možda nikad. "Jeste platili ste, pa niste vi jedini koji ste kupili ormar kod nas" govorio je odvratni ženski glas sa druge strane slušalice.

Mati joj je psovala i proklinjala dan kada je ušla u taj salon i ažila jer nismo sve kupili kod Hrvata.

Danas, nakon 25 dana od plaćanaj, vlasnici bošnjačkog salona su nam se smilovali i poslali nam ono što smu skupo platili kod njih. Naravno, njihovi radnici su usput oštetili iverice, postavili pogrešne baglame, zaboravili ručke...

Ne jedite kod Džoa...

Miki123

#68 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Miki123 »

joj, ovo se sve svodi na ono bolje hrvatsko govno, nego bošnjačka pita.. :run:
mali_balon

#69 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by mali_balon »

Miki123 wrote:joj, ovo se sve svodi na ono bolje hrvatsko govno, nego bošnjačka pita.. :run:
Tako nekako :thumbup:
Nase smrdi njihovo mirise.
uglavnomja

#70 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by uglavnomja »

Miki123 wrote:joj, ovo se sve svodi na ono bolje hrvatsko govno, nego bošnjačka pita.. :run:
procita li ti tekst :?

dobro se vidi sta je vnogo, a sta tapi :roll:
The 51st State

#71 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by The 51st State »

uglavnomja wrote:
procita li ti tekst :?

dobro se vidi sta je vnogo, a sta tapi :roll:
inace vjerujes svemu sto procitas? nisi cuo za spinovanje?
udrch

#72 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by udrch »

bach wrote:Evo kako je poslovati sa Bošnjacima, a kako sa "švercerima" Hrvatima.

Na nagovor vlastite stare mamice forumaš Bach u zadnjoj sedmici prošle godine kreće u potragu za ormarima. Na vlastitu nesreću potraga završava u jednom bošnjačkom "švercerskom salonu namještaja". Kvalitet onako, ali cijena povoljna. Ali... Hladan i prljav salon, radnici neljubazni i nemaju pojama šta prodaju,, samo govore "pitaj aldina, on ti tamo stoji"...Dodatno i to ne baš jeftino naplaćuju dostavu i montažu, te više cijena iz kataloga nije tako mala. tio bih dezen koji mi se sviđa. Ne može!!!. Htio bih para sitnih izmejan oko polica. NE MOŽE!!!! Ipak, mati kao mati, srce joj zaigralo za baš za tim ormarom ( a meni iskreno svi isti) i savjetuje mi da ipak kupimo tu. Keširam, Teta koja uzim pare govori takvim tonom a kao da mi ona daje pare , a ne ja njoj. Neljubazna, drska, govori povišenim tonom... Sve u stilu "Baš ste došli kod nas da kupujete,eto vas smo čekali ".

Željeli smo kupiti dava ista ili približno slična ormara, ali gospoda iz sarajevskog salona su rekli da nema više takvih, a kada će biti ne zna se ... Niti ih to zanima...

Potraga za drugim ormarom je završila u Kiseljaku. Da napomenem: Nismo vidjeli ni maturice ni Apostole ni Jokere, ni Božu Rajića, bi Darija Kordića, ni Juru i Bobana. Niko nas nije nazvao smrdljivim balijam niti nam je neko pjevašio ustaške pjesme. Zatekli smo veoma ljubazne uposlenike salona, izabrali smo dezen i određene modifikacije oko polica, a dostava i montaža su bili uračunati u cijenu.

"Hrvatski" ormar je stigao za neka tri dana, stigli su i njihovi momci koju su namještaj sastavili. Sve bez greške, kako je i plaćeno.

"Bošnjački ormar" je stigao danas, 25 dana nakon što je plaćen. Da nismo zvali i svakodnevno spominjali mame lopovske vlasnicima salona, svoj plaćeni ormar bi možda dobili nekad krajem maja, a možda i kasnije. Možda nikad. "Jeste platili ste, pa niste vi jedini koji ste kupili ormar kod nas" govorio je odvratni ženski glas sa druge strane slušalice.

Mati joj je psovala i proklinjala dan kada je ušla u taj salon i ažila jer nismo sve kupili kod Hrvata.

Danas, nakon 25 dana od plaćanaj, vlasnici bošnjačkog salona su nam se smilovali i poslali nam ono što smu skupo platili kod njih. Naravno, njihovi radnici su usput oštetili iverice, postavili pogrešne baglame, zaboravili ručke...

Ne jedite kod Džoa...
stvarno ne kontam ove likove koji za potrebu argumentacije izmisle primjer za koji se iz aviona vidi da je izmišljotina..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Truba »

intersport u merkatoru

"ustaška" firma u kojoj su svi radnici koje sam vidio imena = bošnjaci (to je druga stavka o mojoj teoriji o trostruko sjebanim sarajevskim "debilima" nekad zvani hrvati)

"meho" na pultu bukvalno češe pupak (majica mu je kratka) i prodaje mi kacigu za bajk

i onda se čude što pričaju viceve o nama bosancima... :roll:
Hemera

#74 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by Hemera »

ispade sada da u ime ormara trebaju se navedena podrucja pripojiti kantonu sarajevo
alanskoda

#75 Re: Kiseljak i Kreševo kao dio Kantona Sarajevo: Za ili prot

Post by alanskoda »

udrch wrote:
bach wrote:Evo kako je poslovati sa Bošnjacima, a kako sa "švercerima" Hrvatima.

Ne jedite kod Džoa...
stvarno ne kontam ove likove koji za potrebu argumentacije izmisle primjer za koji se iz aviona vidi da je izmišljotina..

Ma jasta, sve je izmisljeno. Cim Bosnjacima ne odgovara. :-)
Post Reply