Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

stari grad Visegrad

#51 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by stari grad Visegrad »

-LIBERO- wrote:Ma lako cemo mi za vehabije, kamo srece da su nam oni najveci problem.
Kriminal, korupcija i nepotizam, to je ono sto urusava, a moguce jei sto ce totalno urusiti, ovu zemlju.

Ali dobro, uvijek se mogu baciti dimne bombe i praviti dimne zavjese...pa sa najproblematicnijih stvari preci na vehabije, ukidanje i odcjepljenje. U prevodu, sisanje motke za narod. ;-)
:thumbup:
Sta su dasnje vehabije nego vjernici, kao neka sekta. U svijetu sekti ima na hilajde.
Ali vehabije su vazne RS-u da skrene pricu od stvarnih probleme i loseg zivota u BiH kojem su doprinjeli nesposobni politicari tog entiteta. Procitano!

Sto se tice prvih Vehabije koji su dosli iz drugih zemalja, i dalje trvdim da su trebali doci 2 dana rata. Tada Srbi ne bi ubijali civile i protjerivali bosnjake sa vjekovnih ognjista. Vec bi ratovali protiv tih vojnika, a to znaci imali bi daleko vise zrtava. Razmislio bi i Beograd i Zagreb o ratovanju na tlu BiH, da je SDA odmah dovela strane vojnike.
Kada su se Srbi prepali vehabijske vojske i kada je Armija BiH napredovala, onda su Srbi htjeli zavrsiti rat. Znaci da su strani vojnici dovedeni drugi dan rata, ne bi ni bilo rata. Ko ratuje protiv sile? Sto Srbija nije ratovala protiv Nato?
Sto se tice danasnjih Vehabije, oni imaju pravo da zive kako hoce, kao i svi ostali, ali ne da ugrazavaju drzavu, to vazi i za osytele, pocev od Dodika
Najveci teroristi u Evropi su Srbi, sto su svima pokazali 91-95.
Last edited by stari grad Visegrad on 07/03/2013 00:41, edited 1 time in total.
slucajni prolaznik

#52 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by slucajni prolaznik »

Futavats wrote:
slucajni prolaznik wrote:
Futavats wrote:.. Zato cemo stalno raspravljati o Fahri...

Nikad nije utvrdjen osnov na koji je Radoncic stekao BiH drzavljanstvo. I ko mu ga je omogucio :-)
Hajmo malo o Fahrinom drzavljanstvu :-) I sad bi ja trebao rec ma treba Fahri drzavljanstvo, a ti velis ne treba i tako.... Ti Sandzaklija, ja pa sta... Samo Kibra Pacifik jaseeeee
Tema su i Bakir (Kirba, ne Kibra :D ) i Fahro, podjednako, i ja pisem o vecem smecu i njegovom nelegalnom prisustvu u institucijama vlasti u BiH. A inace, pos.rem se na obojicu, ako te bas zanima, i ne znam koji mi je odvratniji :oops:

Nisam Sandzaklija.
Canton

#53 Re: Kibra Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Canton »

%tacno* wrote:Jes jes :-) ja znam u vrecama od humanitarne ih svercovao. Bilo ih je i u konzervama graha... :lol:

Fahro, djbre jedno pokri se da te narod ne gleda i ne slusa tvoju sramotu.
U ovome ne branim Bakira koliko mi ide na zivce ovo izdajnicko kopile koje je doslo sa kesom u ruci, ko zadnja fukara i sada pljuje po istim onima koji su mu omogucili da stekne to sto ima. Isto ce to uraditi (a vec i radi) i sa drzavom zahvaljujuci narodu koji je glasao za njega. Nije narod glasao za Fahru koji ce sjediti u B.Luci i pljuvati po BiH i Bosnjacima vec je glasao za promjene.
Kako je to Fahro večeras pljuvao po BiH i Bošnjacima?
%tacno*

#54 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by %tacno* »

Futavats wrote:
%tacno* wrote: zar je bitno ko ce pobijediti, bitno je da ce taj isti kepec izgubiti :D
Ma ja ba, nakakav Sandzakljija sad i kepec. Eto ti argumenatcije u temi o Kibrinom dovodjenju vehabija u BiH :-)
ja ti teme... :-)
on ima veze sa vehabijama isto kao i ja...vidio ih na tv :D
i sta sada, da vazimo kako onaj picvajz od cojka prica nesto drugo...ubleha samo da se njega ne pita ''odakle ti sve to i ko ti je isto omogucio''
Futavats

#55 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Futavats »

sargon wrote:Opet nastavljaš sa trolanjem :roll:
ako me osjecaj ne vara Bakir nista nije kriv, jelde?
sargon

#56 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by sargon »

Futavats wrote:
sargon wrote:Opet nastavljaš sa trolanjem :roll:
ako me osjecaj ne vara Bakir nista nije kriv, jelde?
Za šta kriv, navedi konkretno o čemu hoćeš da pišeš i objasni!!
stari grad Visegrad

#57 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by stari grad Visegrad »

Fahro nije pljuvao po Bosnjacima, ali jeste po SDA i Bakiru. Nije ok jer mu je SDA omogucila to sto je.
Zavadi ove dvije stranke pa vladaj, provdno. Izaberite probosanku patriotsku. :D
Last edited by stari grad Visegrad on 07/03/2013 01:10, edited 1 time in total.
Futavats

#58 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Futavats »

%tacno* wrote:
Futavats wrote:
%tacno* wrote: zar je bitno ko ce pobijediti, bitno je da ce taj isti kepec izgubiti :D
Ma ja ba, nakakav Sandzakljija sad i kepec. Eto ti argumenatcije u temi o Kibrinom dovodjenju vehabija u BiH :-)
ja ti teme... :-)
on ima veze sa vehabijama isto kao i ja...vidio ih na tv :D
i sta sada, da vazimo kako onaj picvajz od cojka prica nesto drugo...ubleha samo da se njega ne pita ''odakle ti sve to i ko ti je isto omogucio''
cuj ja ti teme? :lol: ne slazes se s temom ha? Pa nikad ne bi bilo nijedne teme kad biu se svi morali sloziti s temom. izjavi ovakvo nesto i formirana forumska masa grakne da ne valja tema a ministar sigurnosti laze/ Halo ba ministar je ovdje sporedan. Ima li iko ijedan jedini covjek da je ucestvaoa u dovodjenju vehabija ili nema? Reagujete ko djeca kad im se ne svidja sta cuju to jest procitaju :run:
theTruePath

#59 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by theTruePath »

Joj ovih sandzaklija sve neki ekstremi,ili su a la Sefer Halilovic ili a la Fahro Radoncic :D
sargon

#60 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by sargon »

Futavats wrote: cuj ja ti teme? :lol: ne slazes se s temom ha? Pa nikad ne bi bilo nijedne teme kad biu se svi morali sloziti s temom. izjavi ovakvo nesto i formirana forumska masa grakne da ne valja tema a ministar sigurnosti laze/ Halo ba ministar je ovdje sporedan. Ima li iko ijedan jedini covjek da je ucestvaoa u dovodjenju vehabija ili nema? Reagujete ko djeca kad im se ne svidja sta cuju to jest procitaju :run:
Opet ti po svom, objasni svoj stav a ne kopiraj misli intelektualca iz Vučitrna...
Futavats

#61 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Futavats »

Sefer je ranije Aliju otvoreno krivio za vehabije. Bas me zanima je li Sefer laze
sargon

#62 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by sargon »

Futavats wrote:Sefer je ranije Aliju otvoreno krivio za vehabije. Bas me zanima je li Sefer laze
Pa ko je sad "doveo vehabije" Alija ili Kirba? :lol:
Futavats

#63 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Futavats »

sargon wrote:
Futavats wrote:Sefer je ranije Aliju otvoreno krivio za vehabije. Bas me zanima je li Sefer laze
Pa ko je sad "doveo vehabije" Alija ili Kirba? :lol:
Babo delegiro sincini, princu. Kad smo vec kod toga, Fahro je pricao i o ubistvu Seferove porodice veceras
Futavats

#64 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Futavats »

sargon wrote:
Futavats wrote: cuj ja ti teme? :lol: ne slazes se s temom ha? Pa nikad ne bi bilo nijedne teme kad biu se svi morali sloziti s temom. izjavi ovakvo nesto i formirana forumska masa grakne da ne valja tema a ministar sigurnosti laze/ Halo ba ministar je ovdje sporedan. Ima li iko ijedan jedini covjek da je ucestvaoa u dovodjenju vehabija ili nema? Reagujete ko djeca kad im se ne svidja sta cuju to jest procitaju :run:
Opet ti po svom, objasni svoj stav a ne kopiraj misli intelektualca iz Vučitrna...
Citaj malo :dance:
theTruePath

#65 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by theTruePath »

lazu sandzaklije ba :lol:
Futavats

#66 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Futavats »

Genije wrote:šta ih je ba ko imo dovodit
imali smo mi boraca dovoljno
da je bogdo bilo više oružja
Sta su ih onda dovodili????? Sto nisu oruzje ako je bilo izbora. U tome i jeste stvar sto je nekom bilo stalo da se infiltriraju i prave probleme. Vidjeli smo kasnije kako su ti fini momci iz Jordana i Alzira bili fini prema drustvu u kom se nalaze :skoljka:
theTruePath

#67 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by theTruePath »

Futavats wrote:
theTruePath wrote:
lazu sandzaklije ba :lol:
Tvoj doprinos raspravi je znacajan :-)
Pa jesul sandze ili nisu

meni ne moze jedan stranac biti veci patriota od Bosanca 8-) :oops:
sargon

#68 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by sargon »

Da se nešto razjasni, Radončića su na sumsku zvali kako bi sam pljuvao po Bosni, Bošnjacima, Armiji itd... Bakir je tu nebita... Radončić je Srni i Dodiku potreban da kaže kako su vehabije najveći problem BiH i teroristička prijetnja, kako je Armija i njene strukture ubila Seferovu porodicu (pa zašto onda nije mogla ispaliti granatu na Markale itd itd.)... Lažni Šćepo mali je odavno raskrinkan...
nemoguce vruce

#69 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by nemoguce vruce »

Fahro laze kad zine na kasiku... :D
hAZNADAR

#70 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by hAZNADAR »

Manje je bitno ko je doveo vehabije svojevremeno. U to vrijeme se pomoc nije odbijala, a vjerovatno je to i bila cijena saudijske pomoci, buduci da su svi ti mudhahedini dosli preko Hrvatske i teritorija pod kontrolom HVO u vrijeme kada ni nasi placeni konvoji nisu mogli prolaziti. Ljudi se kletu da su vidjeli americke instruktore sa njima, pocev od aerodroma pa do konvoja. Al eto - dosli nekad i to sad nije birno. Jer i da ih niko nije doveo - danas moze svako u BiH da prohvati religiju, ucenje,.. kakvo hoce i da osnije sektu kakvu hoce.

Vise je bitno ko danas vehabije stiti i pokriva. Tu je daleko veca uloga IZ, Cerica negoli Bakira i sl. Pa nije Bakir upirao prst u kriticare vehabijskih aktivnosti i zvao ih islamofobima, nije Bakir pozivao na bratstvo i zajednistvo sa njima svaki put kada su napravili kakav belaj i mediji ih poceli lincovati. Nije Bakir uveo standard da si islamofob i zaboravio na cetnike ako zucnes ista protiv vehabizma - znamo ko je svih ovih godina takav standard stvarao. Upravo IZ i Ceric za svog mandata - pa neka Fahro tu pokusa naci vezu izmedju Bakira i odgovornih.
Banksy

#71 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Banksy »

Važno je ko ih je doveo ... Po nas, još važnije što se nisu primili.
muzicar_iz_parka

#72 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by muzicar_iz_parka »

Malo je smješna ta definicija "doveo Vehabije". Članovi tog građanskog udruženja nisu u većini slučajeva nikakvi stranci nego domaći ljudi koji su iz ovog ili onog razloga počeli da praktikuju život na taj način. Bakir ih nikako nije mogao dovesti ni odakle.
Političarima bi bilo pametnije umjesto korištenja toga problema u međusobna prepucavanja rade na edukaciji građana i stvaranju boljih uslova za život, onda bi i manje bilo onih koji su podložni uticaju te građanske-vjerske organizacije.
Bijedni uslovi života su uvijek plodno tlo za bilo koju vrstu ekstremizma, jer su tu ljudi najlakše zavodljivi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#73 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:Važno je ko ih je doveo ... Po nas, još važnije što se nisu primili.
i važno je ko im je papire sredio a to bi FaHraon mogao da provjeri face to face...da stvarno hoće
Paranoid

#74 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:Važno je ko ih je doveo ... Po nas, još važnije što se nisu primili.
i važno je ko im je papire sredio a to bi FaHraon mogao da provjeri face to face...da stvarno hoće
Nek pita Dzevdaja...on zna sve do jednog, i dje zivi i skim i od koga je dobio papire...

Nego reci mi kad se vehabije sklone (uklone, protjeraju, zatvore), hoće li nam se povećati životni standard, hoće li biti manje ubistava, pljački pumpi, apoteka, prodavnica, zlatara...

Hoće li ...
sporticus

#75 Re: Kirba Izetbegoovic doveo vehabije- nije odgovoran?

Post by sporticus »

Gadi mi se jadoncic , dokopao se vlasti pa pljuje po kome stigne . Samo je on PERTECT , sve ostalo DOWN .

Nijedan covjek koji svojom vanjstinom izgleda kao pripadnik zajednice koju nazivaju "vehabije" neće odgovoriti da pripada istoj jer je to naziv koji su izmislili islamofobi različitih vrsta i kategorija . Stoga je i sam naziv naziv "vehabija" uvreda .

Dokle god ljudi poštuju zakone BIH njima se nema šta prigovoriti , svako ima pravo da svoju vjeru praktikuje kako želi i zbog toga mu ne smije zamjeriti niti mu suditi . To je protivno slobodama koje garantuje Ustav BIH i svake druge sekularne države .

Stvarno mi je žao što je amozitet prema tim ljudima tako jak a niko ih ne pita niti pokušava razumijeti , to je jadno i čemerno , pored svih problema koji nas okružuju .
Locked