Kranjčevićeva ulica, u nizu gdje je People's.Altsa wrote:ma hoce li neko reci tacnu lokaciju restorana ?
Kineski restoran u Sarajevu?
-
drekalica28
#51 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
- karanana
#52 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
preko puta konzuma u kranjcevicevoj.Altsa wrote:ma hoce li neko reci tacnu lokaciju restorana ?
3 kuce od doma pisaca prema vojnoj bolnici.
-
kOmpir
#53 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ukucaj na Google Maps ove koordinate:Altsa wrote:ma hoce li neko reci tacnu lokaciju restorana ?
43.85866,18.404503
Tu je ja mislim otprilike
-
Eborg
#54 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Nemoguće ga je fulati. 
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#55 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Volim kinesku hranu i cesto je jedem. Lagana je, i godi mi.
Ne treba smetnuti s uma da je mnostvo kineskih kuhinja, zavisno od provincije, ... tj. cesto se desava da je isti naziv nekog jela, ali ukus bude drugaciji, zbog toga sto se jelo priprema po malo drugacijem receptu.
Kineski restorani u Holandiji su relativno pristupacni sa cijenama, ... npr:

Jako je popularna i posjeta "WOK restoranima", a za one koji se nisu susretali sa tim, ...fazon je u slijedecem, ....
To je restoran u kojem jedete bez ogranicenja, ... nitko se ne obazire na to da ste mnogo puta ustali i uzeli jelo ponovo. Izaberete vrstu mesa koju zelite, donesete do WOK kuhara, ...

.... i on vam to za par minuta zgotovi i vrati vam na tanjiru. Tada, po principu svedskog stola, birate priloge koje zelite, ... razne vrste sosova, razno povrce, riza, na razne nacine pripremljen krompir, tjesteninu, ili nesto trece.
Mozete uzeti razne vrste slanih knedlica, lumpije i slicno.
Veliki je izbor i ribe i morskih plodova. Kada zavrsite sa slanim jelom, na izboru su vam razne vrste voca, kolaci, sladoled. Bezalkoholna pica konzumirate bez ogranicenja, ... alkoholna se placaju.
Cijena vecere je fiksna, ... 25 Eura.
Ne treba smetnuti s uma da je mnostvo kineskih kuhinja, zavisno od provincije, ... tj. cesto se desava da je isti naziv nekog jela, ali ukus bude drugaciji, zbog toga sto se jelo priprema po malo drugacijem receptu.
Kineski restorani u Holandiji su relativno pristupacni sa cijenama, ... npr:
Jako je popularna i posjeta "WOK restoranima", a za one koji se nisu susretali sa tim, ...fazon je u slijedecem, ....
To je restoran u kojem jedete bez ogranicenja, ... nitko se ne obazire na to da ste mnogo puta ustali i uzeli jelo ponovo. Izaberete vrstu mesa koju zelite, donesete do WOK kuhara, ...

.... i on vam to za par minuta zgotovi i vrati vam na tanjiru. Tada, po principu svedskog stola, birate priloge koje zelite, ... razne vrste sosova, razno povrce, riza, na razne nacine pripremljen krompir, tjesteninu, ili nesto trece.
Mozete uzeti razne vrste slanih knedlica, lumpije i slicno.
Veliki je izbor i ribe i morskih plodova. Kada zavrsite sa slanim jelom, na izboru su vam razne vrste voca, kolaci, sladoled. Bezalkoholna pica konzumirate bez ogranicenja, ... alkoholna se placaju.
Cijena vecere je fiksna, ... 25 Eura.
-
Eborg
#56 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Najjači self-service azijski restoran u kojem sam bio je u Austriji. Za 8 EUR sam mogao neograničeno da ustajem i uzimam supe, sushije, povrće i ribu koja se može dati kuharu u wok i mnogo, mnogo toga. Fakat mi nije jasno kako im se isplati.
Da mi je takav jedan naći bilo gdje opet pa da oćejfim, džaba naručivati u ovakvim restoranima kada ne znaš šta je šta.
U Sarajevu za 9 KM dobiješ 4-5 zalogaja maki rollsa a tamo sam za 18 KM mogao da pojedem 50 ako sam htio, kvalitet apsolutno isti.
Da mi je takav jedan naći bilo gdje opet pa da oćejfim, džaba naručivati u ovakvim restoranima kada ne znaš šta je šta.
U Sarajevu za 9 KM dobiješ 4-5 zalogaja maki rollsa a tamo sam za 18 KM mogao da pojedem 50 ako sam htio, kvalitet apsolutno isti.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#57 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ma nije tacno da ne znas sta je sta. U svakom kineskom restoranu, pored kineskog naziva za jelo, stoji i naziv na lokalnom jeziku. Sjecam se prvog kineskog restorana u Sarajevu, bio je na obali, preko puta jevrejske opcine, ... sve je lijepo pisalo i na nasem jeziku.Eborg wrote: .... džaba naručivati u ovakvim restoranima kada ne znaš šta je šta.![]()
-
Eborg
#58 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ma ne mislim u tom smislu, više mislim da većina nas nikada nije probala ta jela pa ne zna izabrati. U takvim situacijama volim kada takvi restorani stave i fotografiju. 
-
kOmpir
#59 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Zna li neko pakuju li hranu za ponijeti u pomenutom restoranu?
- Zox
#60 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Da. A posto su porcije obilne, uglavnom se na kraju zavrsi s doggy bag.
-
Eborg
#61 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ako je vjerovati slikama sa Tanjir.ba, porcije su presmijesne, ne znam koliko imaju veze sa stvarnim porcijama.
-
drekalica28
#62 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Porcije su skroz solidne. Pun tanjir mesa i povrća.Eborg wrote:Ako je vjerovati slikama sa Tanjir.ba, porcije su presmijesne, ne znam koliko imaju veze sa stvarnim porcijama.
Ko god ide, nek ne zaboravi naručiti i rižu jer kruh ne služe.
-
Eborg
#63 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ne znam vala šta da ti kažem, 18 KM za ovo malo zobanja je previše.

-
drekalica28
#64 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
eee jarane...to ti je biftek.
još sa zelenom paprikom
ne sjećam se da su cijene bile tako...paprene.
ne sjećam se da su cijene bile tako...paprene.
- BHF_Manijak
#65 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Pa za te pare mozes kupit sam bifteka(ne znam koliko je kila, ali mozda nekih 25-30 ili?
) i sam nesto kod kuce napravit, veca parcija, usteda love itd... 
-
Eborg
#66 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
A ne znam stvarno, toliko sam plaćao jela u mnogo renomiranijim restoranima u većim i luksuznijim porcijama. Doduše, ja ne jedem meso pa nemam orijentaciju ali iskreno moj stav prema kineskoj hrani je uvijek bio više da je pogodnija za fast-food nego neki restoranski tip koji oni ovdje furaju.
- BHF_Manijak
#67 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Tesko da koja restoranska porcija u svijetu moze zadovoljit Bosnjine apetite, kako znam na zapadu to obicno bude onako malo nesto u tanjiru, a mi navikli onako - domacinske porcije. 
-
Eborg
#68 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Upravo, pogotovo fast-food.
Kad smo se vraćali sa one nesretne tekme iz Pariza stali smo u nekom Burger Kingu. Naručuje raja one nekakve mealove, gluposti, preserava se sa nekakvim sokovima i pomfritima za 9 EUR i opet ostaju gladni.
Mi smo fino stavili sve para što je ostalo na stol i naručili 24 hamburgera k'o gospoda.
Kad smo se vraćali sa one nesretne tekme iz Pariza stali smo u nekom Burger Kingu. Naručuje raja one nekakve mealove, gluposti, preserava se sa nekakvim sokovima i pomfritima za 9 EUR i opet ostaju gladni.
Mi smo fino stavili sve para što je ostalo na stol i naručili 24 hamburgera k'o gospoda.
- Haris.ba
#69 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Pa jeo sam u kineskim fastfudovima. Npr. riža sa onim njihovim sosovima, i pileći komadići sa još nekakvim povrćem su bili 4 marke u Budimpešti. Tanjir pun - tako da smo svi jedva pojeli. A svi su uzeli različito. Neko uzeo ne mesnate kuglice koje su fantastične i povrće i špagete - staro kinesko jelo. I čitavo vrijeme kontali šta se može kupiti za 4 marke u Sarajevu, a da se količinski, a i ukusno može pojesti.BHF_Manijak wrote:Tesko da koja restoranska porcija u svijetu moze zadovoljit Bosnjine apetite, kako znam na zapadu to obicno bude onako malo nesto u tanjiru, a mi navikli onako - domacinske porcije.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#70 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Pa kakve su cijene?
Preporuka sta naruciti..ukus, optimalna proporcija datog novca i ukusa/kvaliteta ?
Hvala na podjeljenim iskustvima
Preporuka sta naruciti..ukus, optimalna proporcija datog novca i ukusa/kvaliteta ?
Hvala na podjeljenim iskustvima
- BHF_Manijak
#71 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Ma onako generalno govorim, ne samo u restoranima nego i inace kad vidis pripreme hrane na zapadu u domacinstvu, vidis da je to kolicinski mnogo manje nego kod nas, ili mi sebar tako cinim. Zamisljam samo scenu kad onaj ogormni pretis lonac pun bosanskog lonca iznosis pred recimo svabsku, britansku, francusku ili neku drugu porodicu.Haris.ba wrote:Pa jeo sam u kineskim fastfudovima. Npr. riža sa onim njihovim sosovima, i pileći komadići sa još nekakvim povrćem su bili 4 marke u Budimpešti. Tanjir pun - tako da smo svi jedva pojeli. A svi su uzeli različito. Neko uzeo ne mesnate kuglice koje su fantastične i povrće i špagete - staro kinesko jelo. I čitavo vrijeme kontali šta se može kupiti za 4 marke u Sarajevu, a da se količinski, a i ukusno može pojesti.BHF_Manijak wrote:Tesko da koja restoranska porcija u svijetu moze zadovoljit Bosnjine apetite, kako znam na zapadu to obicno bude onako malo nesto u tanjiru, a mi navikli onako - domacinske porcije.
Sto se tice ove kineske hrane, ima li gdje u Sa da se nadje?
- muha_sa
#72 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
jest kad sebi pripremaju, al kad ti dodju u goste pojedu božju kišu i žalosno gledaju u tepsiju u kojoj nema ni mrve piteBHF_Manijak wrote:
Ma onako generalno govorim, ne samo u restoranima nego i inace kad vidis pripreme hrane na zapadu u domacinstvu, vidis da je to kolicinski mnogo manje nego kod nas, ili mi sebar tako cinim. Zamisljam samo scenu kad onaj ogormni pretis lonac pun bosanskog lonca iznosis pred recimo svabsku, britansku, francusku ili neku drugu porodicu.![]()
![]()
Sto se tice ove kineske hrane, ima li gdje u Sa da se nadje?
bio je birvaktile dobar kineski
- Ridjobrki
- HAVANA
#74 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
muha_sa wrote:jest kad sebi pripremaju, al kad ti dodju u goste pojedu božju kišu i žalosno gledaju u tepsiju u kojoj nema ni mrve piteBHF_Manijak wrote:
Ma onako generalno govorim, ne samo u restoranima nego i inace kad vidis pripreme hrane na zapadu u domacinstvu, vidis da je to kolicinski mnogo manje nego kod nas, ili mi sebar tako cinim. Zamisljam samo scenu kad onaj ogormni pretis lonac pun bosanskog lonca iznosis pred recimo svabsku, britansku, francusku ili neku drugu porodicu.![]()
![]()
Sto se tice ove kineske hrane, ima li gdje u Sa da se nadje?![]()
bio je birvaktile dobar kineskina obali-iza opštine Stari grad
Šta ti je ovo,pita,čuj pita...a i vi svasta jedete...a vidi i meso...a sto volko mesa...i onda pocnu jest...
- HAVANA
#75 Re: Kineski restoran u Sarajevu?
Inace od kineza nasi goreng i bami goreng,ostalo daleko im kuca od moje
Radio 2 godine u kineskom restoranu...u proslom vijeku,nikad cisce sudje nisu imali

Radio 2 godine u kineskom restoranu...u proslom vijeku,nikad cisce sudje nisu imali