KINA supersila

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

cyprus

#51 Re: KINA supersila

Post by cyprus »

simpozijum delirijum wrote: e vala ako USA nazivas "dobricom" i pozitivnim elementom na planeti ?
podivljala imperija koja je na koljenima , Rusija i Kina pokusavaju da na njezan nacin da ih smire , a ako nece ? ima nuklearke da lete !
pogledaj vijesti ?
upucali su zenu demokrata u Arizoni ( 6 mrtvih ) ovo je drzava na rubu gradjanskoga rata i najveca opasnost za mir na planeti
Vala ga momački pretjera :D
simpozijum delirijum

#52 Re: KINA supersila

Post by simpozijum delirijum »

cyprus wrote:
simpozijum delirijum wrote: e vala ako USA nazivas "dobricom" i pozitivnim elementom na planeti ?
podivljala imperija koja je na koljenima , Rusija i Kina pokusavaju da na njezan nacin da ih smire , a ako nece ? ima nuklearke da lete !
pogledaj vijesti ?
upucali su zenu demokrata u Arizoni ( 6 mrtvih ) ovo je drzava na rubu gradjanskoga rata i najveca opasnost za mir na planeti
Vala ga momački pretjera :D
priznajem :-)
ali hebiga kada zivis u USA i svako malo ti pune glavu o prijetnjama sa svih strana ?
"roknuo' ga ispred nocnoga kluba zato sto mu nije dao cigaretu , ludjak na slobodi koji puca iz snajpera , pucnjava u skoli ." i tako dalje i itd ..
i plus zabibere o teroristima sa svih strana koji zele napasti "nevinu " USA ?
USA vijesti lokalne su kao da im je rat , ! nedo Bog , sve nesto belaj i prijetnje
postao i ja paranoican
kada me neko na ulici pita za cigaretu ?
ja kazem ; 'vazda ! samo me nemoj upucati "!
u pravu si !
malo opustenije , samo mediji dizu rejting i maznjavaju lovu na senzacijama mada ima elemenata paranoje u USA drustvu , , sve nesto kao; " svi su nam neprijatelji prije negoli prijatelji"
moraju se malo opustiti po tome pitanju fakat
DadoHacked

#53 Re: KINA supersila

Post by DadoHacked »

Znam samo da kinezi imaju vojni odred "ratni zarobljenici" :D Znaci popucaju se s nekim, odma se dva miliona kineza predaje i kazu izvolite pa hranite :D
USA je ubjedljivo najjaca i niko je nikad nece preteci.
Studentinjo

#54 Re: KINA supersila

Post by Studentinjo »

Amerika i takozvana super sila, se slobodno može reći, prošlo vrijeme. Kina, Indija, Pakistan...
Post Reply