Kebab u Sarajevu
Moderator: anex
-
zlajapravaraja
#176 Re: Kebab u Sarajevu
Hajde, razumijem i nekako da te zanima Döner u Njemačkoj, gdje i nemaš nekog drugog jestivog Fast Food-a osim McD i BK (a i to je naravno smeće), ali to jesti u Sarajevu mi je stvarno besmisleno.
Doner Kebap je kreacija njemačkih Turaka, a takvo nešto donedavno nije postojalo ni u samoj Turskoj.
Doner Kebap je kreacija njemačkih Turaka, a takvo nešto donedavno nije postojalo ni u samoj Turskoj.
- CPT
#177 Re: Kebab u Sarajevu
Mercator.... stvarno je za 10, kroz foliju se vidi kakvo meso jedes tj. kupujes i da nije idustrijski otpad kao sto je u vecini fastfoodovaRugafet wrote:aaaaaa nisam znal da ima i ovakvo pakovanje u prodaji ne...Ima li u marketima zna li tko? Bingo mozda
-
zlajapravaraja
#178 Re: Kebab u Sarajevu
U ovom prvom postu lažeš i pričaš gluposti, u ovom drugom si ispo ono baš glup.djkurt wrote:Ja ne znam jesil ti ikako u istanbulu bio kako treba da možeš nešto tako tvrditi, čuj doner nastao u Berlinu, oo mama draga.refffko wrote:E ja ne znam gdje ti pojede dobar doner u Turskoj. Bar ako pricamo o doner sendvicima. Znaci, nigdje gore donere nisam jeo nego u Istanbulu. Mesa premalo, prilozi onako.djkurt wrote:Nema dobrog donera u Bosni i Hercegovini, ko je probao turske zna šta govorim, tačka.
Za vašu informaciju pravi recept za doner se plaća pozamašnom svoticom, zato i nema pravog donera u BiH.
Ovo kod nas su se iitacije, liče na doner ali nisu prvi doneri.
Još kad ga vidim da umjesto nožem sječe onom nekakvom mašinicom, odma bi narudžbu promijenio i uzeo naše ćevape.
Ako pricamo o doneru kao sendvicu, nigdje kao u Njemackoj. U sustini, u Berlinu je i nastao doner kebab.
Ne govorim ovdje o adana, urfa ili iskender kebabu. Generalno, turcima je svo meso sto se vrti kebab.
- beni-bu-man
#180 Re: Kebab u Sarajevu
zlajapravaraja wrote:Hajde, razumijem i nekako da te zanima Döner u Njemačkoj, gdje i nemaš nekog drugog jestivog Fast Food-a osim McD i BK (a i to je naravno smeće), ali to jesti u Sarajevu mi je stvarno besmisleno.
Döner macht schöner
- Atego
#181 Re: Kebab u Sarajevu
Bio jucer poslom u rajvosa,na ilidzi tacnije.svratim u radnju ortakoy,cini mi se.odlican ,samo meso umotano u tanku jufku .njam 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#182 Re: Kebab u Sarajevu
uuu brale danas srednji sa svime u ADK kod sebilja
onda fino po mali burek u pekaru markale
ljepota
onda fino po mali burek u pekaru markale
ljepota
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#183 Re: Kebab u Sarajevu
Imaš li bar 120 kila 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#184 Re: Kebab u Sarajevu
oko 100
to je ništa
znao sam uzeti buhtlu i perece dok dođem do nuneta na 15 s 4 jogurta i ekstra luka a onda odem na srednji doner u ADK
jedino mi je žao što ne mogu stići na banjalučke jer su mi zlotvori skratili pauzu s nekoliko sati na samo 45 minuta
to je ništa
znao sam uzeti buhtlu i perece dok dođem do nuneta na 15 s 4 jogurta i ekstra luka a onda odem na srednji doner u ADK
jedino mi je žao što ne mogu stići na banjalučke jer su mi zlotvori skratili pauzu s nekoliko sati na samo 45 minuta
-
Zizi505
#185 Re: Kebab u Sarajevu
Kod Pirpe, u tortilji, sa bijelim sosom, zelenom salatom, lukom i malo cilija.
Ove sto sijeku meso masinicom zaobilazim, nigdje mi se nije svidio ukus mesa.
Ove sto sijeku meso masinicom zaobilazim, nigdje mi se nije svidio ukus mesa.
-
Akalia
#186 Re: Kebab u Sarajevu
ADK - licno mi se ne svidja jer im meso ima neki cudan zacin
Fresh - opcija sa kecapom i majonezom ili sa pavlakom. Malo hljebast jer im je pogaca prilicno debela
Panera (obicni doner) - ista situacija kao i za Fresh, pogaca ocajna
Panera (durum doner) - meso umotano u tortilju, meni dosta bolji od ovog sa pogacom, solidan
Baltazar - razocarenje
Neki Turcin u Tibri na Stupu - prezacinjeno meso
U2 Hrasno - dobar, moze proci
Pasa doner - prezacinjeno meso
Kod Kurte - najbolji doner do sad, ne stede ni na mesu ni na salati. Malo nezgodno jer uvijek ispadaju prilozi i onaj bijeli sos kapa. Meso preukusno.
Na kraju sve zavisi ko voli te njihove turske zacine a ko ne voli.
Fresh - opcija sa kecapom i majonezom ili sa pavlakom. Malo hljebast jer im je pogaca prilicno debela
Panera (durum doner) - meso umotano u tortilju, meni dosta bolji od ovog sa pogacom, solidan
Baltazar - razocarenje
Kod Kurte - najbolji doner do sad, ne stede ni na mesu ni na salati. Malo nezgodno jer uvijek ispadaju prilozi i onaj bijeli sos kapa. Meso preukusno.
- mayab
#187 Re: Kebab u Sarajevu
Gdje ti je taj "kod Kurte" ??Akalia wrote:ADK - licno mi se ne svidja jer im meso ima neki cudan zacin
Baltazar - razocarenje
Meni je u La Linei sasvim dobar, a kad smo već kod njih, izgleda sprema se za hladniji period----- prije par mjeseci tu je bilo par povećih cetvrtastih suncobrana, a sada vidim postavljena dobra tenda sa solidnom konstrukcijom i profiliranim stubovima, pa kad zahladi (pretpostavljam) idu bočne stranice od onog debelog najlona, i kakvo zagrijavanje , sve po zakonu ha ha ha
-
Akalia
#188 Re: Kebab u Sarajevu
Cevabdzinica Kurto, odmah pored sebilja.mayab wrote:Gdje ti je taj "kod Kurte" ??Akalia wrote:ADK - licno mi se ne svidja jer im meso ima neki cudan zacin
Baltazar - razocarenje
Meni je u La Linei sasvim dobar, a kad smo već kod njih, izgleda sprema se za hladniji period----- prije par mjeseci tu je bilo par povećih cetvrtastih suncobrana, a sada vidim postavljena dobra tenda sa solidnom konstrukcijom i profiliranim stubovima, pa kad zahladi (pretpostavljam) idu bočne stranice od onog debelog najlona, i kakvo zagrijavanje , sve po zakonu ha ha ha
- Dosadno mii
#189 Re: Kebab u Sarajevu
Tacnoyurebure wrote:Najbolji doner pravi Menso u shoppingu na Grbavici. Ko je probao zna o cemu pricam.
-
sale07
#190 Re: Kebab u Sarajevu
Ja kod kurte uvijek isao na doner i zadnji put dobio prijesno meso, zgadilo mi se i nikad vise nisam otisao :SAkalia wrote:ADK - licno mi se ne svidja jer im meso ima neki cudan zacin
Baltazar - razocarenje
I mozel neko napisati gdje ima doner/kebab ne znam ja razliku gdje mi dodje samo meso. Nema mi nista gore natrpa mi neke salate ni ne osjetim meso :S
- madesa
#191 Re: Kebab u Sarajevu
ja nisam nigdje nasaoCPT wrote:Mercator.... stvarno je za 10, kroz foliju se vidi kakvo meso jedes tj. kupujes i da nije idustrijski otpad kao sto je u vecini fastfoodovaRugafet wrote:aaaaaa nisam znal da ima i ovakvo pakovanje u prodaji ne...Ima li u marketima zna li tko? Bingo mozda
- tovarish
#192 Re: Kebab u Sarajevu
Sjeca li se iko Big Mama donera na carsiji, prekoputa buregdzinice Bosna? Radili kratko tamo negdje oko 2009. E oni su imali super doner.
Od ovih ostalih,meni je bitno da je doner napravljen od komada mesa,a ne one neke mljevene mase u kojoj ima najmanje mesa.
I plus je ako prave svoje pogacice u krusnim pecima.
Od ovih ostalih,meni je bitno da je doner napravljen od komada mesa,a ne one neke mljevene mase u kojoj ima najmanje mesa.
I plus je ako prave svoje pogacice u krusnim pecima.
- duga puska
#193 Re: Kebab u Sarajevu
Big Mama na Ilidži bila odlična. Trenutno La Linea dobro solidna.Baltazar grohno, Fresh cudno kako ljudi rade a da kecap i majinezu mecu,Kurto zadnji put katastrofa,inace solidan, Adk obično jeo kad cula objektivno tanko funkcionišu
,Pasha tanak,onaj u Branilaca grada dobar,Pirpa davno zadnji put jeo bio dobro solidan, Ali Baba promjenjiv...ma kad sve saberem, taj iz Big Mame svojevremeno najjači bio.
- problemnatravunu
#194 Re: Kebab u Sarajevu
Neki dan probao u "KOCKA" na Grbavici, , ulica Grbavička, preko puta DM-a, vrlo dobar ! 
- cico x
#195 Re: Kebab u Sarajevu
nekad mutvak bio zakon,odem prije 4-5 dana maxuz tamo na doner i sutradan cijeli dan me stomak bolio
-
TouringBiker
- Grijem se na: Struju
#196 Re: Kebab u Sarajevu
Šteta što se Alibaba na Kovačićima zatvorio, kod njih je bo dobar. Probao neki dan u Osmali pide donner kod Sebilja, crni očaj
- Plavo-bijeli
#197 Re: Kebab u Sarajevu
pff kakav sam doner u Istanbulu pojeo u nekom random fast foodu.. u tortilji, sa fantastičnim pomfritom i orginal colom u staklenoj flaši...sve.. 4km!
Jebem ti naše lopove.
Jebem ti naše lopove.
- insomnia78
#198 Re: Kebab u Sarajevu
Pa i cevape ces ko da su od zlata platiti u Njemackoj
- mayab
#199 Re: Kebab u Sarajevu
Turskoj je pala lira stravično, nama sa čvrstom valutom je sve jako povoljno, mislim da je u tome zvrčka, a da im valja doner, valja!Plavo-bijeli wrote:pff kakav sam doner u Istanbulu pojeo u nekom random fast foodu.. u tortilji, sa fantastičnim pomfritom i orginal colom u staklenoj flaši...sve.. 4km!
Jebem ti naše lopove.
A tek balik ekmek !(sendvić sa ribom)
- tovarish
#200 Re: Kebab u Sarajevu
Šteta što ih nema više.duga puska wrote:Big Mama na Ilidži bila odlična. Trenutno La Linea dobro solidna.Baltazar grohno, Fresh cudno kako ljudi rade a da kecap i majinezu mecu,Kurto zadnji put katastrofa,inace solidan, Adk obično jeo kad cula objektivno tanko funkcionišu,Pasha tanak,onaj u Branilaca grada dobar,Pirpa davno zadnji put jeo bio dobro solidan, Ali Baba promjenjiv...ma kad sve saberem, taj iz Big Mame svojevremeno najjači bio.