KBSA TRAŽI OSNIVANJE VIJEĆA ZA DIJASPORU

suncokret13

Post by suncokret13 »

Maraschino wrote:
suncokret13 wrote:ja,

ovo je izgleda skontano u vremenu kada je hare bio u americi,s vojim ''jaranom''( dodikom).

Najinteresantnije je sto sam hare,pod u ''DIJASPORU'' ubraja samo JEDNU naciju ????????

a ostale dvije ( a ima ih )i ne spominje ??? kao da nisu drzavljani Bosne i Hercegovine ??

e sad' da li je to njegov licni stav ili stav njegove stranke ili zajednicki stav susjedne mu stranke ( ciji je nakada bio vrlo aktivan clan,dok nije DEFINITIVNO po ''n-ti'' put napustio polikitu ).

odraz stvarne MULTI................Bosne i Hercegovine ?????

yebiga,
sto se stalno ''buba u prsa'' i stalno potencira MULTI........?

Bosna i Hercegovina je zemlja,kako jednih,tako i drugih ,tako i trecih.
ni jedna nacija nema pravo uzimati MONOPOL nad Bosnom i Hercegovinom !
100 % si u pravu ali

u dijaspori samo Bosnjaci kazu da su iz BiH i jedan mali broj Srba i Hrvata (na zalost ) ali to je 100 % tako. Reci ti meni gdje u dijaspori ima udruzenje,klub,... gdje se svi okupljaju pod istom zastavom.

Ako grijesim,oprostite mom neznanju.
koliko je meni poznato,
nigdje.

Maraschino wrote:u dijaspori samo Bosnjaci kazu da su iz BiH i jedan mali broj Srba i Hrvata (na zalost ) ali to je 100 % tako. Reci ti meni gdje u dijaspori ima udruzenje,klub,... gdje se svi okupljaju pod istom zastavom.
.

e tu je i pitanje,zasto ?
da li su drugi i treci ODBACENI od sluzbenog Sarajeva STVARNO ?
jer mora se priznati da se drugi i treci teze,sporije odlucuju na povratak u Bosnu i Hercegovinu ?
Maraschino

Post by Maraschino »

Drugi i treci ne zele :wink:
suncokret13

Post by suncokret13 »

hmmmmmmmmm,

mozda si i u pravu........

a ako je tako,zasto onda ?

zasto se tako odricati svoje domovine ?

mozda je kriva VRHUSKA prvih ?

mozda PRVI u PRVIH nije dobro radio ?

mada je Bosna i Hercegovina ZAJEDNICKA domovina i prvih i drugih i trecih !
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

suncokret13 wrote:sta znaci :

NJ. E. ????

NJ. E. - njegovoj eminenciji.

a jest' i ta titula ( NJ. E. ) devalvirala...........
Ma za KBSA svi su eminentni. Cak sam I prije neki dan procitao da su I sekretaricu ambasadora BiH pri UN-u nazvali Njena Eminencija. :D

Nego KBSA se ukakio po vise osnova. Prije svega neosnovano je tvrditi da u Sjevernoj Americi zivi 350 000 Bosnjaka prije svega jer nepostoji dokaz za to niti je KBSA se potrudio da ih sve popise pa da se moze sa tim sepuriti. Prema statistikama State department-a u USA je nakon rata stiglo oko 150000 izbjelica u USA I to ne samo Bosnjaka. Posto je bilo emigracije I nakon rata a shodno I natalitetu taj broj je sad mozda oko 200000. Vidjelo nije 350000 :-)

Druga stvar koja je ukakila KBSA je to sto govore da predstavljaju tu istu dijasporu. Niko, nikad, nije dao mandat KBSA za takvo sto osim sacice hornih politickih poguzija koji su na platnom spisku SDA. Ponajmanje su demokratski izabrani I kad god mi pomenu da me kao oni predstavljaju meni dodje zlo. :x

I sta sad ako se osnuje ministarstvo za dijasporu. Je li bi to eminencije iz KBSA trebali da popune te fotelje. Vjerovatno sa onih 2000 glasova koliko ima registrovanih u USA. Nebi KBSA da se potrudi da kampanjski registruje glasace jer bi mnogi mozda glasali I protiv njih. Narocito je tesko registrovati glasace kad ih jos nisi ni popisao a jos teze kad bubas koliko ih zapravo ima. :-)

Sto bi moj buraz rekao ako nisi nista pametno do sada uradio onda poklopi se I suti.
suncokret13

Post by suncokret13 »

pa tako nesto ima je aminovao,

haris silajdzic,kada je u Maju,2007 godine bio kod njih........cak se javio u Centralnom Dnevniku ( Hayat) iz njihovog kluba u Seatlu...

da li im je dao ''mandat'' ili ne......

a onim ga ne moze im ga dati.........
Dado dijasporitus

Nemoze ni Haris njima nista aminovati kad ni on nema mandat za takvo sto. KBSA je po zakonima u USA obicni NVO, ako su uopste I registrovani kao NVO u sta pocinjem sumnjati jer se pretjerano bave lobiranjem a sto NVO-ima nije sasvim dozvoljeno po americkim zakonima.

Ono sto KBSA nije uradio (ili odbija da uradi) a trebao je, je da popise BiH stanovnistvo u USA kako bi se mogli koristiti cinjenicno zasnovanim argumentima sa kojim bi imali barem nesto politicke moci u USA. Da nepricam sto nisu maknuli prstom da pomognu dijaspori u registraciji za izbore a sto je relativno jednostavna stvar iz njihove pozicije. Zbog nedostatka tog kredibiliteta Americki politicari ih vec 4-5 godina glatko ignorisu pa sad kad vide da nema hajra medju USA politicarima poceli su se uvlaciti u dupe nasim.

U svojih 4-5 godina postojanja osim sto su se napiskarali raznih deklaracija I izvjestaja uspjeli su cak zijaniti I tuzbu od generala McKenzija za klevetu. Postali su politicki amputanti bez ikakvih kvantitativnih rezultata, odradjenih programa ili naucnih radova na koje se covjek moze nadovezati da kaze da su bili korisni ili koji bi se mogli koristiti za dobrobit dijaspore.

Dakle opet, sustina je da ako nemas sta kvantitativno pokazati, kapak.

Uhh, sad mi je lakse. :D
suncokret13

Post by suncokret13 »

:thumbup:
seln

Post by seln »

suncokret13 wrote:
a onim ga ne moze im ga dati.........
Ma nek im ga da malo, ionako su svi zaljubljeni u njega.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Dado dijasporitus wrote:Nemoze ni Haris njima nista aminovati kad ni on nema mandat za takvo sto. KBSA je po zakonima u USA obicni NVO, ako su uopste I registrovani kao NVO u sta pocinjem sumnjati jer se pretjerano bave lobiranjem a sto NVO-ima nije sasvim dozvoljeno po americkim zakonima.

Ono sto KBSA nije uradio (ili odbija da uradi) a trebao je, je da popise BiH stanovnistvo u USA kako bi se mogli koristiti cinjenicno zasnovanim argumentima sa kojim bi imali barem nesto politicke moci u USA. Da nepricam sto nisu maknuli prstom da pomognu dijaspori u registraciji za izbore a sto je relativno jednostavna stvar iz njihove pozicije. Zbog nedostatka tog kredibiliteta Americki politicari ih vec 4-5 godina glatko ignorisu pa sad kad vide da nema hajra medju USA politicarima poceli su se uvlaciti u dupe nasim.

U svojih 4-5 godina postojanja osim sto su se napiskarali raznih deklaracija I izvjestaja uspjeli su cak zijaniti I tuzbu od generala McKenzija za klevetu. Postali su politicki amputanti bez ikakvih kvantitativnih rezultata, odradjenih programa ili naucnih radova na koje se covjek moze nadovezati da kaze da su bili korisni ili koji bi se mogli koristiti za dobrobit dijaspore.

Dakle opet, sustina je da ako nemas sta kvantitativno pokazati, kapak.

Uhh, sad mi je lakse. :D
de, ba, ne "siri dezinformacije"! :-D
prijavljeno oko 4,500 na zadnjim izborima, glasalo oko 2,900 !! valjalo je to napravit!! :-D Nj.E. :)

,
Fratris

Post by Fratris »

Maraschino wrote:
100 % si u pravu ali

u dijaspori samo Bosnjaci kazu da su iz BiH i jedan mali broj Srba i Hrvata (na zalost ) ali to je 100 % tako. Reci ti meni gdje u dijaspori ima udruzenje,klub,... gdje se svi okupljaju pod istom zastavom.

Cekaj malo, zasto odmah neki klubovi, udruzenja i slicne stvari? Zasto se ja moram prijaviti negdje da bi bio Bosanac u dijaspori? Mozda meni nije stalo do toga da sjedim po zadimljenim klubovima i pricama s isfrustriranim dijasporcima o tom kako je sve bilo dobro za Tite, raspravljam tko je prodao koje gradove za vrijeme rata, i cekam kad ce slijedeci koncert Halida u Chicagu?

U stvari, zasto bi ja bio dio organizacije/kluba kojem su na celu tipovi kao ovaj Ramic?
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Maraschino wrote:Drugi i treci ne zele :wink:
Neki zele.
vesela

Post by vesela »

koji?
Fair Life

Post by Fair Life »

vesela wrote:koji?
Prvi!
Maraschino

Post by Maraschino »

Fratris wrote:
Maraschino wrote:
100 % si u pravu ali

Cekaj malo, zasto odmah neki klubovi, udruzenja i slicne stvari? Zasto se ja moram prijaviti negdje da bi bio Bosanac u dijaspori? Mozda meni nije stalo do toga da sjedim po zadimljenim klubovima i pricama s isfrustriranim dijasporcima o tom kako je sve bilo dobro za Tite, raspravljam tko je prodao koje gradove za vrijeme rata, i cekam kad ce slijedeci koncert Halida u Chicagu?

U stvari, zasto bi ja bio dio organizacije/kluba kojem su na celu tipovi kao ovaj Ramic?
Ja licno niti se gdje upisujem niti obilazim koje kakve klubove (zato sto su jednonacionalni) i apsolutno me ne interesuju. Ja ne ocekujem nista niti od drzave niti od klubova u dijaspori.
Odem kod Hrvata iz Bihaca a ono sami folklor iz RH , odem kod zeme Srbina iz Zenice , malo manji folklor ali ga ima. Slag dodje kada odem kod zemljaka iz Sandzaka, on je veci Bosnjo od najveceg.Sto mi to treba ?

Zivim svoj zivot i tacka.
tempora

Post by tempora »

Evo i u Holandiji ima nekakva platforma dijasporaca, koji se kao bave pitanjima BiH gradjana u ovoj zemlji.Koliko me pamcenje sluzi te mi iskustvo pokazuje, ne vidjoh nigdje nikakav anganzman od strane istih, pa cak ni za najbanalnije stvari kao sto su kojekakve demonstracije, skupovi i sl.Ja ne znam sta uopste ti ljudi predstavljaju i koga.
Ali znam, radeci za kojekakve nase organizacije ovdje, da se uglavnom radi o licnoj i samo licnoj koristi. Pocev od bosanske skole pa do kojecega.
Na kraju krajeva, jedan od clanova odbora ove platforme jedan od je od jacih fakultetskih kriminalaca koji je ostetio Holandiju i mnoge pojedince iz BiH i sa cijim sam marifetlucima itekako dobro upoznata.A na moje pitanje, drugom clanu ove platforme, kako je moguce da jedna ovakva osoba sjedi u odboru a istovremeno potkrada drzavu Holandiju uslijedio je odgovor: " Pa super, treba im oteti sto se vise moze!"
E mene takvi nece predstavljati.I ako se oglasim, bit ce to samo kao kafe kuharica u evropskom parlamentu. :oops:
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

seldzuk

Post by seldzuk »

Je li ovo naša lobistička organizacija?
Dado dijasporitus

seldzuk wrote:
Cudi me da znas toliko o KBSA a neznas o ovima. Jedan od osnivaca ove lobi grupe, Tarik Bilalbegovic, je bio clan KBSA ali je pobjegao glavom bez obzira kad je vidio s kim ima posla. Ovo nije klasicni NVO ali je definitivno neophodan tim u Washingtonu mada se I oni gadjaju neprovjerenim informacijama o broju dijasporaca u Americi. Ima tu i par politickih guzonja ali se o njima malo cuje (barem ne toliko kolika je dreka o KBSA). Mislim da su ovi isti izlobirali rezoluciju o Srebrenici prije par godina pa nisu sasvim za baciti.

Mislim da trenutno rade na uspostavljanju kluba prijatelja BiH (Bosnian Caucus) u Americkom kongresu a koji bi trebali svi Bosanci u USA da malo podrze sa pismima kongremenima. Imaju dobre detaljne instrukcije kako to uraditi ovdje

http://www.baacbh.org/site/en/?action=b ... structions

Ovakve klubove imaju I Srbi I Hrvati u Kongresu I direktno uticu na glasanje o razlicitim rezolucijama kongresa a koje dalje uticu na politiku USA prema BiH.
seiko22

Post by seiko22 »

Dado dijasporitus wrote:
seldzuk wrote:
Cudi me da znas toliko o KBSA a neznas o ovima. Jedan od osnivaca ove lobi grupe, Tarik Bilalbegovic, je bio clan KBSA ali je pobjegao glavom bez obzira kad je vidio s kim ima posla. Ovo nije klasicni NVO ali je definitivno neophodan tim u Washingtonu mada se I oni gadjaju neprovjerenim informacijama o broju dijasporaca u Americi. Ima tu i par politickih guzonja ali se o njima malo cuje (barem ne toliko kolika je dreka o KBSA). Mislim da su ovi isti izlobirali rezoluciju o Srebrenici prije par godina pa nisu sasvim za baciti.
Mislim da trenutno rade na uspostavljanju kluba prijatelja BiH (Bosnian Caucus) u Americkom kongresu a koji bi trebali svi Bosanci u USA da malo podrze sa pismima kongremenima. Imaju dobre detaljne instrukcije kako to uraditi ovdje

http://www.baacbh.org/site/en/?action=b ... structions

Ovakve klubove imaju I Srbi I Hrvati u Kongresu I direktno uticu na glasanje o razlicitim rezolucijama kongresa a koje dalje uticu na politiku USA prema BiH.
"Mislim da lupas bez argumenata,..." tj, pricas "rekla -kazala", upravo je suprotno, evo ti citat, a za original se potrudi pa nadji sam,
House Resolution 199 passed in the United States House of Representatives BOSANSKI 2007-06-28 05:23 GMT

The Congress of North American Bosniaks (http://www.bosniak.org) is very pleased to announce that on June 27, 2005, the United States House of Representatives passed a resolution (H. Res. 199 sponsored by Congressman Christopher Smith and Congressman Benjamin Cardin) commemorating the 10 year anniversary of the Srebrenica genocide. The resolution was passed with overwhelming majority of 370 - YES votes, 1 - NO vote, and 62 - ABSENT .

p.s. il to ti "tjesis" chete, jerbo su se bili sasrali "vopra" u "nezavisnim" - "Nezavisnim"! :D :D
,
Dado dijasporitus

Rezoluciju je izlobirao Tarik Bilalbegovic I par prisnih mu kolega u Washingtonu koji su u to vrijeme bili sa KBSA a potom pobjegli glavom bez obzira kad su vidjeli skim imaju posla. Sam upravni odbor KBSA (da si ih inace upoznao znao bi) ne bi znao naci dupe od glave kad se radi o ovakvim stvarim ali da obavjeste da su kao oni to odradili, tu priliku svakako nece propustiti.

Ovo se sve dogadja u mom komsiluku pa vjeruj da znam o cemu pricam I sta se dogadja. :D
seiko22

Post by seiko22 »

Dado dijasporitus wrote:Rezoluciju je izlobirao Tarik Bilalbegovic I par prisnih mu kolega u Washingtonu koji su u to vrijeme bili sa KBSA a potom pobjegli glavom bez obzira kad su vidjeli skim imaju posla. Sam upravni odbor KBSA (da si ih inace upoznao znao bi) ne bi znao naci dupe od glave kad se radi o ovakvim stvarim ali da obavjeste da su kao oni to odradili, tu priliku svakako nece propustiti.

Ovo se sve dogadja u mom komsiluku pa vjeruj da znam o cemu pricam I sta se dogadja. :D
Pa posalji ovaj tvoj post Emiru Ramicu i Senadu Agicu, i onda im navedi da ti je Tarik ispric'o " da ne umiju naci "dupe od glave"!!
p.s. samo da ti kazem, i taj tvoj Tarik , u vrijeme kad je bio u Chg, nije bio nista bolji od onih sa kojima je "gulio" lovu od Srebrenicana i ostalih Bosanskih izbjeglica! Vjerujem da ti je pricao o "njegovom uspjehu" , "proslave" - kako je imenovao- deset-godisnjice masakra u Srebrenici!! Obiljezava deset godisnjicu genocida, poziva raju na demonstraciju, i izigrava neku, nazovi "dramu" ( da se raja "valja po cesti" i otima jedni druge, (gomba se) da bi prikazali kako su chete odvajali Srebrenicane, ) a u svemu tome, umjesto propisno napravljenog banera, ako nista drugo, iznad govornice, on ima baner "FARMERS MARKET", pa obicna raja misli da je na predstavi "seljacka buna"! ! O drugim njegovim "vrlim idejama" da ti i ne govorim! Upitaj ga, kad je pravio tu "svoju demonstraciju", koliko je imao predstavnika grada Chicaga kao gostiju ili govornika?? Evo ti odgovora - nijednog!! Cak sta vise, uposlenici u City Hall, su se smijali i gledali tu cudnu "gambazu" pred njihovim vratima!!
Upitaj ga, kad je protestvovao, kad su chete isposlovali da se Chicago proglasi za "syster city" sa Beogradom, koji je u to vrijeme bio pod sankcijama a i pod bosanskom tuzbom!!
Zato moj jarane, samo iz ove sve price, hocu da ti kazem :"Ista su to g..na!!" Cilj mog posta nije bio da promoviram jedne ili druge! Cilj je odrzati temu u tekucim razgovorima, ne dati da se "ohladi" i zaboravi!! Ko god napise nesto i kaze u korist Srebrenice, u korist Republike Bosne i Hercegovine, a protiv faschisticke tvorevine rEPUBLIKE sRPSKE, je za nas dobro dosao! Tako i ovi "tvoji" i "nasi" vrli "lobisti"!!

,
seiko22

Post by seiko22 »

Dado dijasporitus wrote:Rezoluciju je izlobirao Tarik Bilalbegovic I par prisnih mu kolega u Washingtonu koji su u to vrijeme bili sa KBSA a potom pobjegli glavom bez obzira kad su vidjeli skim imaju posla. Sam upravni odbor KBSA (da si ih inace upoznao znao bi) ne bi znao naci dupe od glave kad se radi o ovakvim stvarim ali da obavjeste da su kao oni to odradili, tu priliku svakako nece propustiti.

a evo ti i ovo sa "druge teme" da ne moras "hodati"!!
Citat:
PREVOD NA BOSANSKI

2. MAJKE SREBRENICE KONGRESU SJEDINJENIH AMERICKIH DRZAVA

Congresmen Christopher Smith Senator Gordon Smith
U.S. House of Representatives U.S. Senate
Fax No. (202) 225-7768 Fax No. (202) 228-3997
Tel. No. (202) 225-3765 Tel. No. (202) 224-3753

Postovana gospodo, kongresmen Christopher Smith i senator Gordon Smith,

Udruzenje gradjana “Majke Srebrenice i Podrinja” se zahvaljuje za pokretanje Rezolucije Senata br. 134, i Rezolucije Predstavnickog doma Kongresa Sjedinjenih Americkih drzava br. 199 kojom se obiljezava 10 godina od masakra u Srebrenici. Zahvaljujemo se za kontinuiranu podrsku americkog naroda nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, kao i za podrsku pravima svih ljudi koji zive u Bosni i Hercegovini nezavisno od njihove etnicke pripadnosti i religije.

Osim za Srebrenicu ove rezolucije ce imati i uticaj na postovanje zakona i sloboda u cijelom svijetu. Zato je vazno da Rezolucije jasno osude Srbiju i Crnu Goru kao agresore i organizatore, inicijatore i izvrsitelje ratnih zlocina i genocida protiv naroda Bosne i Hercegovine. Zato mi trazimo da Rezolucije ukljuce izricite zakljucke o odgovornosti Srbije i Crne Gore za agresiju i ratne zlocine i pocinjena djela genocida protiv naroda Bosne i Hercegovine.

Ucesce Srbije i Crne Gore kao agresora i izvrsilaca ratnih zlocina i genocida protiv naroda Bosne i Hercegovine je veoma dobro dokumentovano na Internacionalnom sudu pravde u Hagu na dosadasnjim rocistima povodom Tuzbe Republike Bosne i Hrcegovine protiv Srbije I Crne Gore, kao i na sudjenjima na Internacionalnom tribula za ratne zlocince na podrucju bivse Jugoslavije u Hagu. Nedavno, pocetkom juna 2005. TV stanice Srbije i Crne gore, kao i cijeloga svijeta prikazale su video snimak na kojem regularne vojne jedinice Srbije i Crne Gore ubijaju gradjane Republike Bosne i Hercegovine u Srebrenici. Taj video snimak je jedan od dokaza na sudjenju bivsem predsjdniku Jugoslavije (danasnje Srbije i Crne Gore) Slobodanu Milosevicu. Nedavno, 16. juna 2005. Savjet ministara Srbije i Crne Gore je izdao saopstenje u kojem krivi rezim Slobodana Miosevica za masakre u Srebrenici. Ovom izjavom je Savjet ministara Srbije i Crne Gore priznao odgovornost njihove drzave za ratne zlocine pocinjene u Bosni i Hercegovini. Bez obzira na promjene rezima, odgovornost za pocinjene zlocine ostaje na drzavi, isto kao sto je Njemacka bila odgovorna za zlocine pocinjene pod rukovodstvom Nacistickog rezima za vrijeme Drugog svetskog rata te je zato Savezna Republika Njemacka morala placati reparacije zrtvama agresije i zrtvama holokausta.

Prije agresije na suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu, Srbija i Crna Gora (ostatak bivse Jugoslavije) , je pocinila agresiju takodjer protiv republike Slovenije 1990. godine i protiv Republike Hrvatske 1991. godine. Ratovi u ove tri republike nisu bili incirani od strane etnickih Srba u njima, a ni ne postoje “Slovenacki Srbi”, a ipak se vodio rat izmedu “Srba” i “Slovenaca”. Dakle, bez agresije iz Srbije i Crne Gore ne bi ni bilo rata u Bosni i Hercegovini. Savjet sigurnosti Ujedinjenih nacija je u svojim rezolucijama br. 752 i 757 iz 1992. godine jasno proglasio Srbiju i Crnu goru agresorima u Bosni i Hercegovini. Ovim rezolucijama su uvedene i ekonomske sankcije protiv Srbije i Crne Gore, kao kazna za agresiju.

Trebamo takodjer znati da je “Republika Srpska” kreirana na teritoriji Republike Bosne i Hercegovine kao rezultat agresije, etnickog ciscenja i genocida koji je inciran, izvrsavan i podrzavan od strane Srbije i Crne Gore suprotno povelji Ujedinjenih nacija I Genevskim konvencijama, internacionalnim zakonima koji zabranjuju promjene granica i Ustava suverenih drzava kao rezultata agresije. Zbog tih razloga Sjedinjene Americke drzave ne bi trebale podrzavati odrednice Daytonskog sporazuma koji uspostavlja teritorijalnu podjelu Bosne i Hercegovine i stvaranje “Republike srpske”. Sjedinjene Americke drzave i slobodni svijet su zato rasformirali Treci Reich i drzave koje su nacisti stvorili u okupiranoj Evropi. Zato trazimo da rezolucija ukljuci i zahtjev za rasfomiranjem “Republike srpske” i povratak legitimnog ustava Republike Bosne i Hercegovine koji je bio na snazi prije agresije.

Zaista je neprihvatljivo da je Srebrenica sada u granicama “Republike srpske” koja je rezultat upravo genocida pocinjenog u Srebrenici. Vazno je da konstatujemo da je jos uvijek na snazi rezolucija Savjeta sigurnosti UN broj 819 od 16 aprila 1993. godine kojom se uspostavljaju UN sigurnosne zone Srebrenica i Zepa i da ta rezolucija nikada nije bila promjenjena u Savjetu sigurnosti UN. Zato trazimo da vasim rezolucijama Sjedinjene americke drzave podrze zrtve iz Srebrenice zahtijevajuci da Srebrenica bude vracena pod upravu Ujedinjenih nacija dok se “Republika srpska” ne rasformira i dok se ponovo ne uspostavi legitimni ustav Republike Bosne i Hercegovine.

Zineta Mujic Ibran Mustafic
Predsjednik Predsjednik izvrsnog odbora
Majke Srebrenice i Podrinja Majke Srebrenice i Podrinja
(033) 432-970 (061) 170-803

Sarajevo, Bosna i Hercegovina
20, juni 2005. godine
o "svevisnji Tarik" :kravata: :kravata:

,
Dado dijasporitus

seiko22 wrote:

Pa posalji ovaj tvoj post Emiru Ramicu i Senadu Agicu, i onda im navedi da ti je Tarik ispric'o " da ne umiju naci "dupe od glave"!!
p.s. samo da ti kazem, i taj tvoj Tarik , u vrijeme kad je bio u Chg, nije bio nista bolji od onih sa kojima je "gulio" lovu od Srebrenicana i ostalih Bosanskih izbjeglica! Vjerujem da ti je pricao o "njegovom uspjehu" , "proslave" - kako je imenovao- deset-godisnjice masakra u Srebrenici!! Obiljezava deset godisnjicu genocida, poziva raju na demonstraciju, i izigrava neku, nazovi "dramu" ( da se raja "valja po cesti" i otima jedni druge, (gomba se) da bi prikazali kako su chete odvajali Srebrenicane, ) a u svemu tome, umjesto propisno napravljenog banera, ako nista drugo, iznad govornice, on ima baner "FARMERS MARKET", pa obicna raja misli da je na predstavi "seljacka buna"! ! O drugim njegovim "vrlim idejama" da ti i ne govorim! Upitaj ga, kad je pravio tu "svoju demonstraciju", koliko je imao predstavnika grada Chicaga kao gostiju ili govornika?? Evo ti odgovora - nijednog!! Cak sta vise, uposlenici u City Hall, su se smijali i gledali tu cudnu "gambazu" pred njihovim vratima!!
Upitaj ga, kad je protestvovao, kad su chete isposlovali da se Chicago proglasi za "syster city" sa Beogradom, koji je u to vrijeme bio pod sankcijama a i pod bosanskom tuzbom!!
Zato moj jarane, samo iz ove sve price, hocu da ti kazem :"Ista su to g..na!!" Cilj mog posta nije bio da promoviram jedne ili druge! Cilj je odrzati temu u tekucim razgovorima, ne dati da se "ohladi" i zaboravi!! Ko god napise nesto i kaze u korist Srebrenice, u korist Republike Bosne i Hercegovine, a protiv faschisticke tvorevine rEPUBLIKE sRPSKE, je za nas dobro dosao! Tako i ovi "tvoji" i "nasi" vrli "lobisti"!!

,
Pa ovo je javni forum I clanovi KBSA mogu slobodno da ga citaju. Malo kritike im sigurno nece naskoditi. :D

Sa Tarikom nisam pricao niti mi je on sta licno govorio ali sam vidio sta je uradio u Washingtonu. Nije mi do promovisanja nikoga a ponajmanje politickih poguzija u Washingtonu ali prepoznajem dobro odredjen posao kad ga vidim. Nisam upoznat o dogadjajima u Chicagu ali me scenario drame koju si opisao podsjeca na ideju koju je imao doticni urednik odredjenog web portala (da sad ne sirimo stvari I previse). Nemoze biti da su razliciti ljudi imali iste ideje I u New Yorku I u Chicagu, zamisli slucajnosti :wink: . Da je izgledalo kao I sto zvuci kao totalna nebuloza sasvim mogu povjerovati. :-?
seiko22

Post by seiko22 »

Dado dijasporitus wrote:
seiko22 wrote:

,
Pa ovo je javni forum I clanovi KBSA mogu slobodno da ga citaju. Malo kritike im sigurno nece naskoditi. :D

Sa Tarikom nisam pricao niti mi je on sta licno govorio ali sam vidio sta je uradio u Washingtonu. Nije mi do promovisanja nikoga a ponajmanje politickih poguzija u Washingtonu ali prepoznajem dobro odredjen posao kad ga vidim. Nisam upoznat o dogadjajima u Chicagu ali me scenario drame koju si opisao podsjeca na ideju koju je imao doticni urednik odredjenog web portala (da sad ne sirimo stvari I previse). Nemoze biti da su razliciti ljudi imali iste ideje I u New Yorku I u Chicagu, zamisli slucajnosti :wink: . Da je izgledalo kao I sto zvuci kao totalna nebuloza sasvim mogu povjerovati. :-?
:lol: :lol: :lol: :lol: , jeste da izgleda malo "uvjerljivije" kad se u logo stavi znak Washington DC !! Ali , sistem je isti, a to je "licna korist na racun golgote Bosanskog naroda"!! Slabi su to ljudi , moj jarane!! A , sta to podrazumijevas pod "dobro odradjen pos'o"??

,

,
Dado dijasporitus

Osnivanje BiH kluba (Bosnian Caucus) u americkom kongresu.
Post Reply