Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Kejn

#51 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Kejn »

Connaisseur Karlin wrote:
Vipsilon, druzim se sa osobam iz Srebrenicee, a detaljno sam saznala od njih kako su prezivjeli, ja im se divim :) da li to intersira politicare, ja licno sumnjam da ih intersira ljudska patnja :roll:
Ja vjerujem da ti Srebrenicu ne možeš pronaći na mapi, a kamoli da si tamo pričala sa nekim Srebreničanom... Zato ne drpi
Connaisseur Karlin

#52 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Connaisseur Karlin »

Kejn wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Vipsilon, druzim se sa osobam iz Srebrenicee, a detaljno sam saznala od njih kako su prezivjeli, ja im se divim :) da li to intersira politicare, ja licno sumnjam da ih intersira ljudska patnja :roll:
Ja vjerujem da ti Srebrenicu ne možeš pronaći na mapi, a kamoli da si tamo pričala sa nekim Srebreničanom... Zato ne drpi
ne moras vjerovati, ali nemas pravo tvrditi nesto sto ne znas :)
155_mm

#53 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by 155_mm »

mene samo interesuje zasto je bitno za bosanske srbe da BiH ne dobije ovaj zakon? Povreda nacionalnog interesa?
BHCluster

#54 Re: Kazne za negiranje genocida i sireDanje mrznje na internetu

Post by BHCluster »

155_mm wrote:mene samo interesuje zasto je bitno za bosanske srbe da BiH ne dobije ovaj zakon? Povreda nacionalnog interesa?
Da
hAZNADAR

#55 Re: Kazne za negiranje genocida i sireDanje mrznje na internetu

Post by hAZNADAR »

BHCluster wrote:
155_mm wrote:mene samo interesuje zasto je bitno za bosanske srbe da BiH ne dobije ovaj zakon? Povreda nacionalnog interesa?
Da
Povreda neonacisticke ideologije.

Spada li zabrana bosanskog jezika u ovu tematiku?
seln

#56 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by seln »

Jaaano, nemere eti zakon, zaja'ace nas Turci...
deer_hunter

#57 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by deer_hunter »

Zašto za početak ne donijeti samo zakon kojim će se propisati kazne za širenje mržnje na internetu?? To bi bila velika stvar, iako je naravno teško definisati šta je širenje mržnje na internetu. Npr. ako ja napišem da su religije obična ubleha sigurno će neko u tome vidjeti mržnju, iako je to čisto moje mišljenje.Dio o negiranju genocida je suvišan(iako sam milion posto za to da se i taj zakon usvoji), jer je u startu osuđen na propast. Tako da je ovo samo pokušaj predlagača da prikupi jeftine poene na račun Srebrenice.
Maraschino

#58 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Maraschino »

Vlada Srpske odbacila Prijedlog Krivičnog zakona BiH Vlada Srpske odbacila Prijedlog Krivičnog zakona BiH

N.N. 15.06.2017 17:45 Vlada Republike Srpske je danas na telefonskoj sjednici donijela zaključak kojim ocjenjuje kao potpuno neprihvatljivo rješenje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH kojeg je utvrdio Savjet ministara BiH. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, javlja RTRS. Savjet ministara BiH utvrdio je u utorak Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH kojim se definiše pojam javnog podsticanja na nasilje i mržnju. Burne reakcije na ove izmjene stigle su iz Republike Srpske, pogotovo što se tiče dijela kojim je predviđeno kažnjavanje negiranja genocida ili zločina protiv čovječnosti zatvorom od pet do 10 godina. Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, pozvao je danas sve poslanike iz Srpske u parlamentu BiH da glasaju protiv takvih izmjena Krivičnog zakona BiH

Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Vl ... BiH/430770

Akcizama ih Bakire.
Edin H.

#59 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Edin H. »

deer_hunter wrote:Zašto za početak ne donijeti samo zakon kojim će se propisati kazne za širenje mržnje na internetu?? To bi bila velika stvar, iako je naravno teško definisati šta je širenje mržnje na internetu. Npr. ako ja napišem da su religije obična ubleha sigurno će neko u tome vidjeti mržnju, iako je to čisto moje mišljenje.Dio o negiranju genocida je suvišan(iako sam milion posto za to da se i taj zakon usvoji), jer je u startu osuđen na propast. Tako da je ovo samo pokušaj predlagača da prikupi jeftine poene na račun Srebrenice.
Zasto za pocetak ne donijeti zakon kojim ce se propisati rigorozne kazne za vrijedjanje legalno izabranih predstavnika naroda, popularno nazvanim politicarima?
Connaisseur Karlin

#60 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote: Zasto za pocetak ne donijeti zakon kojim ce se propisati rigorozne kazne za vrijedjanje legalno izabranih predstavnika naroda, popularno nazvanim politicarima?
a politicari kosntatno javno prakticiraju govor mrznje :D
deer_hunter

#61 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by deer_hunter »

Edin H. wrote:
deer_hunter wrote:Zašto za početak ne donijeti samo zakon kojim će se propisati kazne za širenje mržnje na internetu?? To bi bila velika stvar, iako je naravno teško definisati šta je širenje mržnje na internetu. Npr. ako ja napišem da su religije obična ubleha sigurno će neko u tome vidjeti mržnju, iako je to čisto moje mišljenje.Dio o negiranju genocida je suvišan(iako sam milion posto za to da se i taj zakon usvoji), jer je u startu osuđen na propast. Tako da je ovo samo pokušaj predlagača da prikupi jeftine poene na račun Srebrenice.
Zasto za pocetak ne donijeti zakon kojim ce se propisati rigorozne kazne za vrijedjanje legalno izabranih predstavnika naroda, popularno nazvanim politicarima?
To je zakon koji bi glat prošao, Bakir, Covic i Mile bi se lako dogovorili. Već zamišljam kako specijalna policija provaljuje u stan nekog Huse iz Zenice, jer je na fejsu napisao da je Dodik lopov i š.u.pčina :lol:
SmokingMan

#62 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by SmokingMan »

Praksa negiranja istine koju sprovodi vlada RS.a se i dalje nastavlja.Festival laži i samobomane.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/opcina- ... /170704038
SmokingMan

#63 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by SmokingMan »

Očekujem da u narednim godinama koje dolaze budu agresviniji u svojoj propagandi.
Novak20

#64 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Novak20 »

Otkazana provokativna promocija.

http://ba.n1info.com/a173065/Vijesti/Vi ... enici.html

Najavljena promocija knjige "Srebrenica – Laž i podvala srpskom narodu" autorice Ljiljane Bulatović koja je trebala biti održana sutra - otkazana je, potvrdio je za N1 Mladen Grujičić, načelnik Općine Srebrenica.
arzuhal

#65 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by arzuhal »

Govno malo četničko glumi političara spremnog na kompromis, uvažavanje, mir i zajedničku budućnost ;-)
Vipsilon

#67 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Vipsilon »

Neka svijet vidi njihovu bolest.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#68 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Chmoljo »

ovo je baš super.

nadam se da će bit i medijski popraćeno od strane uglednih novinskih kuća.

i da će biti izuzetno posjećen skup.
BHCluster

#69 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by BHCluster »

Chmoljo wrote:
ovo je baš super.

nadam se da će bit i medijski popraćeno od strane uglednih novinskih kuća.

i da će biti izuzetno posjećen skup.
Uh sto me prepade mislo sam da sam gotov. Shalu na stranu, ali kad je to ove sto organizuju i odobravaju ovakve stvari sprijecilo?
fakat

#70 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by fakat »

Pokusavam nesto pametno napisati o ovome ali ne ide :cry:
Chmoljo

#71 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Chmoljo »

pa nije nikada. ali budalu ne možeš uvjeriti da je budala i to ne treba ni pokušavati.

lijepo je kad ljudi sami pošalju sliku sebe u svijet.
BHCluster

#72 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by BHCluster »

fakat wrote:
Isti taj "MUP" je učestvovao u genocidu, mnogi koji su aktvni ucesnici tada i sada su u tom "MUP-u"...
GeeTnT

#73 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by GeeTnT »

BHCluster wrote:
fakat wrote:
Isti taj "MUP" je učestvovao u genocidu, mnogi koji su aktvni ucesnici tada i sada su u tom "MUP-u"...
..kao i u matici.

Nego, hoce li AV poslati bar 100 pristalica. Bio bi fer, na kraju krajeva neko mora i platiti troskove.
Fudo387

#74 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:pa nije nikada. ali budalu ne možeš uvjeriti da je budala i to ne treba ni pokušavati.

lijepo je kad ljudi sami pošalju sliku sebe u svijet.
Svijet je danas prezauzet problemima, ovo niko nece ni registrovati. Oni to znaju, zato ovo i rade, zato im i prolazi bez posljedica. Samo, nema tu srece, jadni su to ljudi, vise nisam siguran da li su za samara ili samo za zaljenja.
Ove stvari zdrav, posten, pristojan ne radi, nije ljudski.
Chmoljo

#75 Re: Kazne za negiranje genocida i sirenje mrznje na internetu

Post by Chmoljo »

nekada će svijet uzeti pauzu... kažem, ne vidim ništa loše da padne snijeg i pokrije brijeg :D
Post Reply