Vipsilon wrote:Sara03 wrote:Connaisseur Karlin wrote:
kako primjecujem samo jedno, a konstatno kritikujem bosanjake hrvate i srbe
problem je jasan: vecina osoba iz BiH brani svoje radiklane nacionaliste, zato i imate problema 
Govoreći općenito, nema tu kritičkog stava ni mišljenja, ličnog osvrta na pojedina unutaretnička zbivanja, ni kod jednih, ni drugih, ni trećih, već svi slijepo i bespogovorno opravdavaju nacionalističke i druge ispade koji dolaze iz njihovog tora.
Prešalta tebe Karlin na svoj teren relativiziranja i podjednake krivice. De, nemoj da te hvata na te jeftine fore.
Ne znam da li ne shvaćaš o čemu govorim ili jednostavno ne želiš.
Do kada će vam i dalje glavna mantra biti
relativizacija, podjednaka krivica i sl? Ne brini se ti za mene, i za moje poimanje ratnih dešavanja, koja ni više, ni manje nisu ništa drugačija od tvojih, al' je nepobitna činjenica da se osjećate prozvanim u svakom nastojanju da se skrene pažnja na hipokriziju unutar svake od tri etničke/religijske grupacije, u kojima postoji apsolutna većina koja je slijepa i gluha na svoje ispade, za razliku od onih koji dolaze sa suprotne dvije strane. To se zove fakt, a to što ti u toj kritici nastojiš vidjeti nešto sasvim drugo, je nažalost tvoj problem i samo još jasnije ocrtava postojeću situaciju.
"Mi smo divni, bajni, krasni, najbolji, najcivilizovaniji, nosioci svih mogućih vrijednosti... A oni su, oni su..?"