Karijera ili ljubav???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Aurora Borealis

#51 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 23:43, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#52 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Ma.Le.Na »

puuuuuuuuuuuuh teeemeeee

ovi koji kategoricki govore ljubav...ocito nikada nisu bili u pravoj neimastini..

kako kazu ne zivi se od ljubavi
na zalost :(

nervozu...svaku svadju koju sam imala...uzrokovala je ugl. besparica
tesko je zivjeti u ljubavi i spokojno kad ti je pitanje hoces li sutra imati krov nad glavom...hoce li voda teci iz slavine...hoces li imati sta da rucas..

ako imas fin posao...nije san snova i nije extra zarada ali ti moze biti...onda bi ja izabrala ljubav - privatni zivot..

ali ako je u to ukljuceno..kao sto neki nabrojase...prezivljavanje vise ljudi....e ja ne bi mogla bit ni zaljubljena ni u oblacima a gledat kako mi se starci pate i nemaju ni za lijekova..
statix

#53 Re: Karijera ili ljubav???

Post by statix »

Ma.Le.Na wrote:puuuuuuuuuuuuh teeemeeee

ovi koji kategoricki govore ljubav...ocito nikada nisu bili u pravoj neimastini..

kako kazu ne zivi se od ljubavi
na zalost :(

nervozu...svaku svadju koju sam imala...uzrokovala je ugl. besparica
tesko je zivjeti u ljubavi i spokojno kad ti je pitanje hoces li sutra imati krov nad glavom...hoce li voda teci iz slavine...hoces li imati sta da rucas..

ako imas fin posao...nije san snova i nije extra zarada ali ti moze biti...onda bi ja izabrala ljubav - privatni zivot..

ali ako je u to ukljuceno..kao sto neki nabrojase...prezivljavanje vise ljudi....e ja ne bi mogla bit ni zaljubljena ni u oblacima a gledat kako mi se starci pate i nemaju ni za lijekova..
Pa ne nude mu posao da se prehrani, rijec je o prihvatanju posla koji nudi luksuzan zivot za obitelj, ali malo slobodnog vremena za njega. Pretpostavka je valjda, da vec ima solidan posao. Vi se svi kacite, sta ako je za hljeba. Pa svaki muskarac ce u tom slucaju uhvatiti se posla da prehrani obitelj...
RosaSpinosa

#54 Re: Karijera ili ljubav???

Post by RosaSpinosa »

.
Last edited by RosaSpinosa on 05/11/2012 19:37, edited 1 time in total.
statix

#55 Re: Karijera ili ljubav???

Post by statix »

RosaSpinosa wrote:Očito je da neki nisu shvatili poentu. Imati posao ne znači imati i karijeru. Ako radiš standardno od 8-16, izvršavaš postavljene zadatke, dobijaš tu neku plati/platicu, ne eksponiraš se, ne daješ konstruktivan doprinos instituciji u kojoj radiš - to NIJE KARIJERA. To je samo rad/posao i ništa više.

Posao i ljubav ne isključuju jedno drugo! Pitanje je samo šta je nekome od to dvoje važnije u životu :-? :-?
Onda je pitanje posao i ljubav ili karijera :D Prvo u svakom slucaju...
Aurora Borealis

#56 Re: Karijera ili ljubav???

.
Michun

#57 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Michun »

statix wrote:
ladyblue18 wrote:Aurora ba...tako jarcevi ne razmisljaju. :P ;-)
Glavu gore. ;-)
Uuu pa sve jarcevi, da se prikljucim :) ..29.12.1982 :D
Aurora, sad kad si okusila bol, spremna si za pravu ljubav, slijedeci tesko da cete moci preveslati...sad si, sto bi saneri rekli, iskusna treeba... :evil: :D
Ne znam otkud zenama ideja da muskarac treba prihvatiti da radi od 8-20, ako je velika plata. Samo u slucaju da imam 5 djece i kredit od 50000 km. :zzzz: Nemam ja 100 zivota da se zajebavam na poslu po cijeli dan, :D
Jos jedan jarac ovdje :D statix, u tebe je neki Heben podznak, jarcevi (doduse znam za zene) poznati kao karijera people :D Ali ono kao vrijednice prave.
E sad odakle ideja za muske...mislim da sam ja pokrenula lavinu tog musko zenskog pitanja ovdje. Pa evo da to stavimo ovako...koliko ti znas zena koje su direktori ili uspjesne poslovno i imaju porodicu? Malo. Muskih na drugu stranu je vecina. Ne mislim ja da muski moraju birati karijeru ali u muskom svijetu u kojem smo i dan danas, zna se da je musko jos uvijek glava porodice. Pa i u toj americi je vise home staying mom's jer odgajaju djecu.
E sad, skidam kapu nekome kao tebi kome je dovljno malo manje ali da ima svoj mir i porodicu i sta vec zeli.
Klodovik

#58 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Klodovik »

Meni je nejasno šta se tu ima toliko birati. Dobro organiziran čovjek ima vremena i za rad i za bračnog druga i za najbliže i za prijatelje. Kao da stupanjem u vezu ili brak prestaju sve mogućnosti za posao, rad ili učenje. Niti mogu godinama raditi 24 sata (ili eto od 8 do 20) dnevno, niti mogu toliko vremena provoditi sam sa sobom, ili samo sa bračnom družicom ili samo sa najbližima. Daj mi svega - u normalnim količinama.

A za ovo "bijeda na vrata"... pa to ti ne valja ni kada si sam, ni kada imaš porodicu. Svakako ti je boriti se da ne dođeš u tu situaciju. Potpunu sigurnost nikad nemaš.

I dobro je neko gore rekao... nine-to-five job nije karijera, to je samo posao, food on the table.
statix

#59 Re: Karijera ili ljubav???

Post by statix »

Michun wrote:
statix wrote:
ladyblue18 wrote:Aurora ba...tako jarcevi ne razmisljaju. :P ;-)
Glavu gore. ;-)
Uuu pa sve jarcevi, da se prikljucim :) ..29.12.1982 :D
Aurora, sad kad si okusila bol, spremna si za pravu ljubav, slijedeci tesko da cete moci preveslati...sad si, sto bi saneri rekli, iskusna treeba... :evil: :D
Ne znam otkud zenama ideja da muskarac treba prihvatiti da radi od 8-20, ako je velika plata. Samo u slucaju da imam 5 djece i kredit od 50000 km. :zzzz: Nemam ja 100 zivota da se zajebavam na poslu po cijeli dan, :D
Jos jedan jarac ovdje :D statix, u tebe je neki Heben podznak, jarcevi (doduse znam za zene) poznati kao karijera people :D Ali ono kao vrijednice prave.
E sad odakle ideja za muske...mislim da sam ja pokrenula lavinu tog musko zenskog pitanja ovdje. Pa evo da to stavimo ovako...koliko ti znas zena koje su direktori ili uspjesne poslovno i imaju porodicu? Malo. Muskih na drugu stranu je vecina. Ne mislim ja da muski moraju birati karijeru ali u muskom svijetu u kojem smo i dan danas, zna se da je musko jos uvijek glava porodice. Pa i u toj americi je vise home staying mom's jer odgajaju djecu.
E sad, skidam kapu nekome kao tebi kome je dovljno malo manje ali da ima svoj mir i porodicu i sta vec zeli.
Ma vrijedan sam ja, od kafane, kopanja do kancelarije, nema sta nisam radio...ali brate, ono slobodno vrijeme mi ne diraj, pa zato i radim...Ali ipak na kraju, ne bih da se hvalim, ali skromnost je vrlina velikih ljudi... :oops: :D
Omerovim_Koracima

#60 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Omerovim_Koracima »

Rogati vladaju forumom :D
tekma

#61 Re: Karijera ili ljubav???

Post by tekma »

Ma nedirajte vi meni "Jarce"...ima njih vise...jarci su perfekcionisti, trezveno razmisljaju.
Jarci znaju vrlo dobro uskladiti jedno sa drugim, dok ove mnoge male curice vide svijet vrlo ruzicasto...
ljubav, ljubav..da, ali od ljubavi se moze samo tri dana prezivjeti, posle toga je dzenaza.

@Rascupana i @zelenasica su fenomeni za sebe, kamo srece da ima vise takvih, znaju i uskladjuju jedno sa drugim.
Aurora Borealis

#62 Re: Karijera ili ljubav???

.
Mis mekinjas

#63 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Mis mekinjas »

U mene mi podznak, pravi hajduk... :lol: :lol: :lol: :lol:
Njanjo

#64 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Njanjo »

tekma wrote:Ma nedirajte vi meni "Jarce"...ima njih vise...jarci su perfekcionisti, trezveno razmisljaju.
Jarci znaju vrlo dobro uskladiti jedno sa drugim
, dok ove mnoge male curice vide svijet vrlo ruzicasto...
ljubav, ljubav..da, ali od ljubavi se moze samo tri dana prezivjeti, posle toga je dzenaza.

@Rascupana i @zelenasica su fenomeni za sebe, kamo srece da ima vise takvih, znaju i uskladjuju jedno sa drugim.

zapravo jarci su muske koze...ali hajd :dance:
tekma

#65 Re: Karijera ili ljubav???

Post by tekma »

Omerovim_Koracima wrote:Rogati vladaju forumom :D
Ljubavna revolucija je proslost, to je bilo davne 1968 god.... to je palo u zaborav.
Danas moramo raditi i privredjivati da bih mogli voljeti.

Zamislite....upoznate divnu djevojku i ona vas pita...sta posjedujete/imate, a vi ko iz topa..
pa imam veliko srce i znam da volim...pa ona bih vas u tri PM otjerala.
Mis mekinjas

#66 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Mis mekinjas »

Njanjo wrote:
tekma wrote:Ma nedirajte vi meni "Jarce"...ima njih vise...jarci su perfekcionisti, trezveno razmisljaju.
Jarci znaju vrlo dobro uskladiti jedno sa drugim
, dok ove mnoge male curice vide svijet vrlo ruzicasto...

Nisuuuuu, to mi žene..... KOZEEEEEEE, a po filmu i knjizi, "Muškarci koji su buljili u koze"........ :lol: :lol: :lol: :lol:
tekma

#67 Re: Karijera ili ljubav???

Post by tekma »

Njanjo wrote:

Malo je biti koza, da bi na svim poljima bio uspjesan moras biti "divokoza".
Mis mekinjas

#68 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Mis mekinjas »

tekma wrote:
Njanjo wrote:

hehheehh, "per aspera ad astra"....
:kiss: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Michun

#69 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Michun »

Ma jeste, tesko je uskladiti sve...slazem se. Ali imas brate mozak pa planiras. :D
Helem, ne znam da bi mogla doci u situaciju da pri samoj odluci za XY posao kazem: necu, jer mi muz/momak ne da.
Nadam se da bi popricali sta to znaci za vezu, odnos, porodicu i sl
A ako bi bila vec u tome necemu jel'te u toj AMAN karijeri i pojavio se neko i reko' e nes' ti meni vise na taj posao ici, nadji neki od 8 do 16:00 i pravo kuci...taj bi bio eliminiran po kratkom postupku :lol:
tekma

#70 Re: Karijera ili ljubav???

Post by tekma »

Raščupana wrote:
tekma wrote:
Njanjo wrote:

Za takvu zvijezdu bosonog bi trnje pregazio.... :thumbup: :thumbup:
Omerovim_Koracima

#71 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Omerovim_Koracima »

tekma wrote:
Omerovim_Koracima wrote:Rogati vladaju forumom :D
Ljubavna revolucija je proslost, to je bilo davne 1968 god.... to je palo u zaborav.
Danas moramo raditi i privredjivati da bih mogli voljeti.

Zamislite....upoznate divnu djevojku i ona vas pita...sta posjedujete/imate, a vi ko iz topa..
pa imam veliko srce i znam da volim...pa ona bih vas u tri PM otjerala.
Buducnost Rugande je u tvojim rukama :idea:
Njanjo

#72 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Njanjo »

Raščupana wrote:
tekma wrote:
Njanjo wrote:

Za takvu zvijezdu bosonog bi trnje pregazio.... :thumbup: :thumbup:[/quote]

vala ja nikad nisam trnjem, nesto nevolim da se ogrebem :) onda mi kasnije zvjezda nije vise zvjezda :D
Mis mekinjas

#73 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Mis mekinjas »

vala ja nikad nisam trnjem, nesto nevolim da se ogrebem :) onda mi kasnije zvjezda nije vise zvjezda :D
Nisi ti naletio na ZVIJEZDU..... :sad:
Njanjo

#74 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Njanjo »

gruba istina :( :(
Mis mekinjas

#75 Re: Karijera ili ljubav???

Post by Mis mekinjas »

Njanjo wrote:gruba istina :( :(
Biće, glavu gore, kad dođe zvijezda, biće i sunca, i tako to krene jedno za drugim....
Post Reply