je li se to ti zezas ili ozbiljno pitas?Hafis wrote:U slučaju da Raguž stvarno prođe u predsjedništvo, što svakako podrazumijeva i stanovitu ''pomoć'' određenog broja glasova, a obzirom da njegova glasačka baza nema taj potencijal, postavlja se pitanje bi li on ikako bio i pozivan na te pregovore u svezi S-F.ILVIIR wrote: ubjedjen sam, da je bio raguz na covicevoj poziciji, pristao bi na onu varijantu sa 1 fiksnim kantonom ili na varijantu sa 5 kantona gdje bosnjak ima vecinu a hrvat iz drugih 5 kantona.
to se vidilo u onim izjavama za medije koje je davao poslje onih 10-satnih sastanaka, kako mu je bilo glupo i tesko argumentovati.
iskreno, ja samo iz tog razloga navijam za raguza, jer sam siguran da ce S-F biti rijesen u vrlo kratkom vremenu!
Svakako da ne bi.
Pitaš li se zašto nitko nije Komšića zvao na te pregovore? Mislim, stvarana je nekakva slika u dirigiranim medijima da je bio pozivan, da je mogao otići, ''ali eto nije mu se nešto dalo'', ....a pravi odgovor leži u činjenici da je on dio problema, a ne dio rješenja, i bilo bi doista tugaljivo i žalosno da se pojavio tamo.
Znači, ista bi sudbina tu zadesila i Raguža. S tim, naglašavam, ako rezultati te ''moguće'' pobjede budu stvarno ''neobični'', to jest bude apsurdan odnos broja njegovih glasova i broja glasova njegove stranke. A pogotovo njihova regionalna zastupljenost.
pa raguz je vec bio na pregovorima i to dok nije bio u predsjednistvu, a da sad ne bude. bio je tamo kao predsjednik partije hdz 1990, sto ce vjerovatno i ostati poslje izbora.
nadam se da je ovo tvoj lapsus i da nisi dobro prokonto sta pises.
raguza stranka definitivno dobija opet 2. mjesto u hrvatskom narodu, ili mislis da ce neki hsp, nsrzb, spp ili kako se vec zovu dobiti svise glasova