Kandidati za člana predjsedništva (all about)

ILVIIR

#726 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by ILVIIR »

Hafis wrote:
ILVIIR wrote: ubjedjen sam, da je bio raguz na covicevoj poziciji, pristao bi na onu varijantu sa 1 fiksnim kantonom ili na varijantu sa 5 kantona gdje bosnjak ima vecinu a hrvat iz drugih 5 kantona.
to se vidilo u onim izjavama za medije koje je davao poslje onih 10-satnih sastanaka, kako mu je bilo glupo i tesko argumentovati.

iskreno, ja samo iz tog razloga navijam za raguza, jer sam siguran da ce S-F biti rijesen u vrlo kratkom vremenu!
U slučaju da Raguž stvarno prođe u predsjedništvo, što svakako podrazumijeva i stanovitu ''pomoć'' određenog broja glasova, a obzirom da njegova glasačka baza nema taj potencijal, postavlja se pitanje bi li on ikako bio i pozivan na te pregovore u svezi S-F.
Svakako da ne bi.
Pitaš li se zašto nitko nije Komšića zvao na te pregovore? Mislim, stvarana je nekakva slika u dirigiranim medijima da je bio pozivan, da je mogao otići, ''ali eto nije mu se nešto dalo'', ....a pravi odgovor leži u činjenici da je on dio problema, a ne dio rješenja, i bilo bi doista tugaljivo i žalosno da se pojavio tamo.
Znači, ista bi sudbina tu zadesila i Raguža. S tim, naglašavam, ako rezultati te ''moguće'' pobjede budu stvarno ''neobični'', to jest bude apsurdan odnos broja njegovih glasova i broja glasova njegove stranke. A pogotovo njihova regionalna zastupljenost.
je li se to ti zezas ili ozbiljno pitas? :D :D :D :D

pa raguz je vec bio na pregovorima i to dok nije bio u predsjednistvu, a da sad ne bude. bio je tamo kao predsjednik partije hdz 1990, sto ce vjerovatno i ostati poslje izbora.

nadam se da je ovo tvoj lapsus i da nisi dobro prokonto sta pises.

raguza stranka definitivno dobija opet 2. mjesto u hrvatskom narodu, ili mislis da ce neki hsp, nsrzb, spp ili kako se vec zovu dobiti svise glasova :D :D :D :D
Mister Yes

#727 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Bio sam na konvenciji HDZ 90. Vidio sam dovoljno.
Nema tu 60 000 hrvatskih glasova.
Na žalost, žalosna je sudbina pluralizma u malobrojnih naroda: ili si s nama ili si protiv.
Raguž nije trebao ovo raditi prije promjene S-F.
Od tolikih silnih priče tipa ''harmonizacija - funkcionalni balans'' sve se u suštini svelo na borbu za fotelju člana predsjedništva.
Da je apstinirao od kandidature, ili barem predložio svog kandidata, donekle mu se moglo vjerovati, a ovako....?
Stranka je osuđena na propast. Kad vidim ekipu kandidata iz HNŽ(K), sve mi je jasno. ipak o nekim ovdašnjim stvarima malo više znam od vas većine.
Pa Lijanović je dobio 45.000 prošli put. Kakvo čudo treba da se desi pa da Raguž ne dobije bar 40.000? Jedino da počne pozdravljati sa es-selam alejkum prilikom svakog tv obraćanja. :roll:

A opet kažem dovoljno mu je i 30.000. Pa svima je jasno da je Komšić prije 4 godine dobio 86.000 glasova više nego SDP. Jasno je da se ne radi samo o lijevo orijentiranim biračima već dobrim dijelom i o onima koji hoće da šuknu HDZ-u. Barem 86.000 je takvih bilo. 86.000+30.000 legitimnih=sasvim dovoljno.
StupskaBitanga

#728 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by StupskaBitanga »

Hafis wrote:Bio sam na konvenciji HDZ 90. Vidio sam dovoljno.
Nema tu 60 000 hrvatskih glasova.
Na žalost, žalosna je sudbina pluralizma u malobrojnih naroda: ili si s nama ili si protiv.
Raguž nije trebao ovo raditi prije promjene S-F.
Od tolikih silnih priče tipa ''harmonizacija - funkcionalni balans'' sve se u suštini svelo na borbu za fotelju člana predsjedništva.
Da je apstinirao od kandidature, ili barem predložio svog kandidata, donekle mu se moglo vjerovati, a ovako....?
Stranka je osuđena na propast. Kad vidim ekipu kandidata iz HNŽ(K), sve mi je jasno. ipak o nekim ovdašnjim stvarima malo više znam od vas većine.
Sta boli cinjenica da ce iskljucivi predstavnik hrvatskog puka inace jugosloven a hrvat u slobodno vrijeme-Dragan Covic opet ostati bez fotelje?
Hafis

#729 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

ILVIIR wrote:
Hafis wrote:
ILVIIR wrote: ubjedjen sam, da je bio raguz na covicevoj poziciji, pristao bi na onu varijantu sa 1 fiksnim kantonom ili na varijantu sa 5 kantona gdje bosnjak ima vecinu a hrvat iz drugih 5 kantona.
to se vidilo u onim izjavama za medije koje je davao poslje onih 10-satnih sastanaka, kako mu je bilo glupo i tesko argumentovati.

iskreno, ja samo iz tog razloga navijam za raguza, jer sam siguran da ce S-F biti rijesen u vrlo kratkom vremenu!
U slučaju da Raguž stvarno prođe u predsjedništvo, što svakako podrazumijeva i stanovitu ''pomoć'' određenog broja glasova, a obzirom da njegova glasačka baza nema taj potencijal, postavlja se pitanje bi li on ikako bio i pozivan na te pregovore u svezi S-F.
Svakako da ne bi.
Pitaš li se zašto nitko nije Komšića zvao na te pregovore? Mislim, stvarana je nekakva slika u dirigiranim medijima da je bio pozivan, da je mogao otići, ''ali eto nije mu se nešto dalo'', ....a pravi odgovor leži u činjenici da je on dio problema, a ne dio rješenja, i bilo bi doista tugaljivo i žalosno da se pojavio tamo.
Znači, ista bi sudbina tu zadesila i Raguža. S tim, naglašavam, ako rezultati te ''moguće'' pobjede budu stvarno ''neobični'', to jest bude apsurdan odnos broja njegovih glasova i broja glasova njegove stranke. A pogotovo njihova regionalna zastupljenost.
je li se to ti zezas ili ozbiljno pitas? :D :D :D :D

pa raguz je vec bio na pregovorima i to dok nije bio u predsjednistvu, a da sad ne bude. bio je tamo kao predsjednik partije hdz 1990, sto ce vjerovatno i ostati poslje izbora.

raguza stranka definitivno dobija opet 2. mjesto u hrvatskom narodu, ili mislis da ce neki hsp, nsrzb, spp ili kako se vec zovu dobiti svise glasova :D :D :D :D
Znao sam - dizel.
Idemo redom:

Znam da je Raguž bio na pregovorima u svojstvu predsjednika ''druge najjače hrvatske'' stranke.
Znam da će ostati njen predsjednik i nakon izbora.
Ne znam o kakvom lapsusu pričaš.

Ja samo kažem da njegova stranka vjerojatno neće dobiti isti broj glasova kao na prošlim izborima, da možda neće imati neki posebno bitan broj glasova u parlamentu, poglavito u Domu naroda gdje se te odluke moraju verificirati, i da joj nitko ne jamči sudjelovanje na nekim budućim pregovorima o S-F.

Ali nebitno to, hoću da kažem da nije dovoljno biti samo član predsjedništva iz ''reda nekog naroda'' pa da te netko uzme ozbiljno i pozove na pregovore u kojima bi ti zastupao interes tog naroda. Imaš odličan primjer Komšića - nikada i nigdje, osim protokolarno.

I sad ću morati ponoviti: Ako mu se niti jedan član stranke ne uglavi u Dom naroda PS BiH, a s druge strane olako se ustanovi da je na poziciju člana predsjedništva došao na sličan način kao Komšić - ne znam koga on može predstavljati na takvim pregovorima, niti kakv doprinos može dati.

I na koncu, ovo je sve priča u kondicionalu, i do izbora mogu se još kojekakve stvari izdešavati.
Last edited by Hafis on 16/07/2014 15:31, edited 1 time in total.
Itakoto

#730 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Itakoto »

Pa tisu onda i uzivaj do izbora. :D
Hafis

#731 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Pa tisu onda i uzivaj do izbora. :D
Što se mene tiče ja ne bih ni ove sadašnje mijenjao :)
Kakvi izbori, kakvi bakrači, gledaj od šta živiš.
Danguba

#732 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Danguba »

Pa ne treba sada stvarati paniku ako nametnemo koji glasic Raguzu. :D
Ne treba njemu puno nego onoliko da bude potaman. :izet:
ILVIIR

#733 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by ILVIIR »

Hafis wrote:
ILVIIR wrote:
Hafis wrote: je li se to ti zezas ili ozbiljno pitas? :D :D :D :D

Znao sam - dizel.
Idemo redom:

Znam da je Raguž bio na pregovorima u svojstvu predsjednika ''druge najjače hrvatske'' stranke.
Znam da će ostati njen predsjednik i nakon izbora.
Ne znam o kakvom lapsusu pričaš.

Ja samo kažem da njegova stranka vjerojatno neće dobiti isti broj glasova kao na prošlim izborima, da možda neće imati neki posebno bitan broj glasova u parlamentu, poglavito u Domu naroda gdje se te odluke moraju verificirati, i da joj nitko ne jamči sudjelovanje na nekim budućim pregovorima o S-F.

Ali nebitno to, hoću da kažem da nije dovoljno biti samo član predsjedništva iz ''reda nekog naroda'' pa da te netko uzme ozbiljno i pozove na pregovore u kojima bi ti zastupao interes tog naroda. Imaš odličan primjer Komšića - nikada i nigdje, osim protokolarno.

I sad ću morati ponoviti: Ako mu se niti jedan član stranke ne uglavi u Dom naroda PS BiH, a s druge strane olako se ustanovi da je na poziciju člana predsjedništva došao na sličan način kao Komšić - ne znam koga on može predstavljati na takvim pregovorima, niti kakv doprinos može dati.

I na koncu, ovo je sve priča u kondicionalu, i do izbora mogu se još kojekakve stvari izdešavati.
hdz 1990 je imao jednog delegata u domu naroda i 2 poslanika u predstavnickom domu. puno gore od toga ne moze biti, da si pita.
raguz ce biti na tim pregovorima kao i birvaktile, samo sto ce mozda pored toga sjediti i u stolici predsjednistva, sto mu definitivno nece oslabiti pregovaracku poziciju.
jos ako bosnjaci koji ce za njega glasati, budu dovoljno elokventni i glasaju i za njegovu partiju, gdje ce mu biti kraj :)
Hafis

#734 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

Mister Yes wrote:
Pa Lijanović je dobio 45.000 prošli put. Kakvo čudo treba da se desi pa da Raguž ne dobije bar 40.000? Jedino da počne pozdravljati sa es-selam alejkum prilikom svakog tv obraćanja. :roll:

A opet kažem dovoljno mu je i 30.000. Pa svima je jasno da je Komšić prije 4 godine dobio 86.000 glasova više nego SDP. Jasno je da se ne radi samo o lijevo orijentiranim biračima već dobrim dijelom i o onima koji hoće da šuknu HDZ-u. Barem 86.000 je takvih bilo. 86.000+30.000 legitimnih=sasvim dovoljno.
Teško da će dobiti 30 000 legitimnih glasova, nisam siguran ni to, a opet....nešto dvojim i za tih 86 000 patrijotskih glasova. Brojka je to danas.
Nije to isto kao prije 4 godine. Tada je ponuđeni meni u odnosu na današnji, bio više nego tanak. Imao si Harisa, Bakira i Fahru. A ovo danas je prava urnebes salata, praznik za oči. Veliki dio tih lijevih glasova će pokupiti čak i onaj smiješni Bakir H, a da ne govorimo o Suljagiću i DF. Onda tu je i bivša duhovna vertikala društva, a ne treba zanemariti ni umirovljenog generala ABiH.

I kome bi u toj gunguli na um pao Raguž harmonizacija, poglavito što se ipak radi o kadru HDZ-a, pa nek je i 90, razlika je kao SDA-SBiH. Druga stvar je zaokružiti ''našeg Željka'' iz obližnjeg solitera, koji je inače, ruku na srce ideološki veći Bošnjak od 95% pripadnika tog naroda u BiH...ali ovo je drugo...što kažu ''tuđa kost''.
Puno je 86 000. Po nekoj mojoj procjeni možda mu daju 20-25 000 glasova.
Hafis

#735 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Hafis »

ILVIIR wrote: hdz 1990 je imao jednog delegata u domu naroda i 2 poslanika u predstavnickom domu. puno gore od toga ne moze biti, da si pita.
raguz ce biti na tim pregovorima kao i birvaktile, samo sto ce mozda pored toga sjediti i u stolici predsjednistva, sto mu definitivno nece oslabiti pregovaracku poziciju.
jos ako bosnjaci koji ce za njega glasati, budu dovoljno elokventni i glasaju i za njegovu partiju, gdje ce mu biti kraj :)
Eh - imao. Znam i ja to.
Ja mislim da će imati manji broj zastupnika na svim razinama vlasti nakon ovih izbora.
Nagledao sam se ja mnogih konvencija 90-ke od njenog nastanka, i ova mi je zadnja po cjelokupnoj atmosferi i brojnim pokazateljima izgledala kao oproštajna. Osulo mu se gotovo cjelokupno članstvo, i ono što je valjalo i što nije.
još ga malo drže Ramljani i to je sve. I hvala bogu donekle i lijeva obala Neretve prema moru. A i tu je li-la, samo ne mogu ovdje javno.
Gojeni H

#736 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Gojeni H »

Nadam se da se Bosnjaci koji govore o davanju glasova Raguzu - zajeb@vaju s Hafisom.
Prvo, Raguz je dio iste HDZ-ovske ekipe, a onaj mu je cvikeras od sefa pokopao stranku.
S obzirom da su ljudi vidjeli da razlike nema, vecina ce se vratiti "originalu" u jos vecem broju - zivi bili pa vidjeli. Hercegovci mozda jesu skrti, ali nisu glupi.

Drugo, govorio sam nakon sto je Komsic izabran da to nije u redu i nije moralno.
Jedni su slavodobitno vristali da su nekome ucerali. Posljedice takve odluke su nadosle a neke tek nadolaze.
Ako se Hrvati hoce odjeb.t' onda to tako treba reci i biti dosljedan.
Ukoliko se hoce stvarati pravna, ali bitnije pravedna drzava onda se grupa ljudi (Hrvati, Cigani, hermafroditi, ...) ne moze i ne smije ponizavati.
Podjeb@vati se mozda i moze, u granicama, ali ponizavanje nekoga pokazivanjem da njegove/njene odluke ne znace nista, jer ce se neko drugi pobrinuti o tome sta im treba, mi lici na metode lesa zvanog primijenjeni komunizam.
damskot

#737 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by damskot »

Da se ja pitam onu golu sutkinju da bude presednik i po mogucnosti da se skine gola na svakoj EU posjeti . Kad mogu italijani Chicholinu sto mi nebi nju .

GOLU SUTKINJU ZA PEDSJEDNIKA !! sva tri naroda !
crvenebrigade

#738 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by crvenebrigade »

Poceo je rat do istrebljenja. :oops:

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... zetbegovic

Izgleda da je Senad Avdic sutnuo Zeljka Komsica i bacio se u zagrljaj SDA i Bakira Izetbegovica kako bi uhljebljenoj suprugi, inace ambasadorici Bosne i Hercegovine u Pragu (imenovao je Zeljko Komsic bez ikakvog iskustva i kriterija) uzaludno obezbjedio jos jedan mandat u diplomatiji, ali se prevario u procjeni, jer Bakir Izetbegovic sigurno gubi izbore. :lol:
jon_jovi

#739 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by jon_jovi »

Lagumdžijin hadžiluk ili Komšićev emirat?
Izašao je novi broj 'Slobodne Bosne'! Glavna tema - odlično ste pogodili!

ŠOKANTNO! Iako se o kandidatima za buduće članove Predsjedništva BiH spekulira već mjesecima, nitko nije očekivao iznenađenja koja su predsjednici Demokratske fronte i SDP-a ŽELJKO KOMŠIĆ i ZLATKO LAGUMDŽIJA priredili samo dan-dva prije isteka roka za predaju izbornih lista: Komšićeva stranka u izbornu utrku ulazi s dva kandidata za Predsjedništvo BiH, političkim anonimusom ANTOM POPOVIĆEM i bivšim SDP-ovcem EMIROM SULJAGIĆEM, dok je Lagumdžijin favorit BAKIR HADŽIOMEROVIĆ, nekadašnja perjanica „nezavisnog novinarstva“. Više u tekstu Suzane Mijatović!

SKANDALOZNO! Američki tužitelj ANDREW HUGHES optužio je početkom tjedna lidera SBB-a FAHRUDINA RADONČIĆA da je bio član zločinačke organizacije NASERA KELMENDIJA; u optužnici Specijalnog tužiteljstva Kosova, koja je podignuta nakon što je tim istražitelja na čelu s Amerikancem ERIKOM LARSONOM više od godinu dana dokumentirao Kelmendijeve kriminalne poslove, piše da je Radončić bio na tajnom sastanku kada je donesena odluka o likvidaciji RAMIZA DELALIĆA ĆELE!

NAPETO! Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nakon što je spomenut u optužnici koja je na Kosovu podignuta protiv narkobosa Nasera Kelmendija, tvdi da nema nikakve veze sa slučajem Kelmendi, a da je cijela priča dio predizborne kampanje bošnjačke državne mafije. Međutim, činjenice govore drugačije, a prijateljske i poslovne veze Radončić nije gradio samo u u poslovnom i političkom, nego i u kriminalnom miljeu. Tih i takvih veza danas bi se rado odrekao, ali kada ih je gradio vjerovatno ni slutio nije da će mu one predstavljati breme u političkoj karijeri i utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

BOMBASTIČNO! Bosna i Hercegovina je zemlja koja polako, ali sigurno ide ka dezintegraciji, zaključuje Međunarodna krizna grupa u svoj posljednjem izvještaju koji razmatra kakva budućnost nas očekuje. Korupcija, nepotizam, nesposobnost, samo su neki od uzroka za blokadu države. No, najznačajniji je djelovanje lidera šest vladajućih partija, tzv. šestorke, koja kontroliše ključne aspekte života u BiH.

OČAJNO! U proteklih osam godina pod vlašću Dodika, Republika Srspka nije postala “bolji dio BiH” kako je najavljivao i obećavao lider SNSD-a, nego je dovedena na sami rub ekonomske provalije; Slobodna Bosna iznosi relevantne činjenice o ekonomskim dometima Dodikove vlasti od 2006. do danas.

U novom broju 'SB' pročitajte još koga je to glavni i odgovorni urednik Senad Avdić 'opleo' u 'Tjednoj heftarici', šta se kuha u 'Klin čorbi' Fadile NUre Haver, koga je Dino Bajramović 'oblatio' a s kim se susreo 'U četiri oka' i kako je Mario Iličić ubacio u 'Petu brzinu'! Šokantno, skandalozno, eksluzivno - samo u novom broju 'SB'!
crvenebrigade

#741 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by crvenebrigade »

jon_jovi wrote:
Lagumdžijin hadžiluk ili Komšićev emirat?
Izašao je novi broj 'Slobodne Bosne'! Glavna tema - odlično ste pogodili!

ŠOKANTNO! Iako se o kandidatima za buduće članove Predsjedništva BiH spekulira već mjesecima, nitko nije očekivao iznenađenja koja su predsjednici Demokratske fronte i SDP-a ŽELJKO KOMŠIĆ i ZLATKO LAGUMDŽIJA priredili samo dan-dva prije isteka roka za predaju izbornih lista: Komšićeva stranka u izbornu utrku ulazi s dva kandidata za Predsjedništvo BiH, političkim anonimusom ANTOM POPOVIĆEM i bivšim SDP-ovcem EMIROM SULJAGIĆEM, dok je Lagumdžijin favorit BAKIR HADŽIOMEROVIĆ, nekadašnja perjanica „nezavisnog novinarstva“. Više u tekstu Suzane Mijatović!

SKANDALOZNO! Američki tužitelj ANDREW HUGHES optužio je početkom tjedna lidera SBB-a FAHRUDINA RADONČIĆA da je bio član zločinačke organizacije NASERA KELMENDIJA; u optužnici Specijalnog tužiteljstva Kosova, koja je podignuta nakon što je tim istražitelja na čelu s Amerikancem ERIKOM LARSONOM više od godinu dana dokumentirao Kelmendijeve kriminalne poslove, piše da je Radončić bio na tajnom sastanku kada je donesena odluka o likvidaciji RAMIZA DELALIĆA ĆELE!

NAPETO! Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, nakon što je spomenut u optužnici koja je na Kosovu podignuta protiv narkobosa Nasera Kelmendija, tvdi da nema nikakve veze sa slučajem Kelmendi, a da je cijela priča dio predizborne kampanje bošnjačke državne mafije. Međutim, činjenice govore drugačije, a prijateljske i poslovne veze Radončić nije gradio samo u u poslovnom i političkom, nego i u kriminalnom miljeu. Tih i takvih veza danas bi se rado odrekao, ali kada ih je gradio vjerovatno ni slutio nije da će mu one predstavljati breme u političkoj karijeri i utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

BOMBASTIČNO! Bosna i Hercegovina je zemlja koja polako, ali sigurno ide ka dezintegraciji, zaključuje Međunarodna krizna grupa u svoj posljednjem izvještaju koji razmatra kakva budućnost nas očekuje. Korupcija, nepotizam, nesposobnost, samo su neki od uzroka za blokadu države. No, najznačajniji je djelovanje lidera šest vladajućih partija, tzv. šestorke, koja kontroliše ključne aspekte života u BiH.

OČAJNO! U proteklih osam godina pod vlašću Dodika, Republika Srspka nije postala “bolji dio BiH” kako je najavljivao i obećavao lider SNSD-a, nego je dovedena na sami rub ekonomske provalije; Slobodna Bosna iznosi relevantne činjenice o ekonomskim dometima Dodikove vlasti od 2006. do danas.

U novom broju 'SB' pročitajte još koga je to glavni i odgovorni urednik Senad Avdić 'opleo' u 'Tjednoj heftarici', šta se kuha u 'Klin čorbi' Fadile NUre Haver, koga je Dino Bajramović 'oblatio' a s kim se susreo 'U četiri oka' i kako je Mario Iličić ubacio u 'Petu brzinu'! Šokantno, skandalozno, eksluzivno - samo u novom broju 'SB'!

Je li gdje Senad Avdic napisao kako mu je Zeljko Komsic uhljebio suprugu Danku bez ikakvih kriterija i iskustva za ambasadoricu u Pragu koja skoro pa i ne ide na posao u Cesku? :D

http://www.youtube.com/watch?v=fYpLoOKH1Ok :-)
Pokajnik

#742 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Pokajnik »

Mister Yes wrote: Prije četiri godije je bilo ovakvo stanje:
Komšić 337.065
Krišto 109.758
Raguž 60.266
Lijanović 45.397

Recimo da će ovi “alternativci” što su bili za Lijanovića sada biti za Budimira. Raguž tada nije bio ni blizu medijski eksponiran kao što je danas i lako je moguće da dobar dio Hrvata nije ni znao za njega. Ali evo recimo da opet dobije samo 60.000 glasova od Hrvata. Da pobijedi HDZ kandidata treba mu još samo 50.000 glasova Bošnjaka. A Komšič imao 337.065.
REALNO bar 100.000 tih Komšićevih glasača će glasati za Raguža. Ostalih 237.065 će se raspodjeliti između Suljagića i Hadžiomerovića.
Dobiće mnogo više od 50 000 glasova !
sportman1

#743 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by sportman1 »

imali sdp hr. clana za predsjednistvo?????????? :D
jon_jovi

#744 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by jon_jovi »

Sve su to manijaci
StupskaBitanga

#745 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by StupskaBitanga »

Jel ovo i Besim Spahic na Fahrinom platnom spisku?
vatrogasac

#746 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by vatrogasac »

StupskaBitanga wrote:Jel ovo i Besim Spahic na Fahrinom platnom spisku?
K'o da je skuplj' informacije o njima ovdje na forumu...

StupskaBitanga

#747 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by StupskaBitanga »

Besime dobar dan
sanjin_1

#748 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:[
Nije to isto kao prije 4 godine. Tada je ponuđeni meni u odnosu na današnji, bio više nego tanak. Imao si Harisa, Bakira i Fahru. .
Pa i danas je isto...umjesto Harisa imas Suljagica dok su preostala dva aktera jos uvjek na sceni... volio bi ti da nije tako, ali hebi ga neke se stvari ne mijenjanju bez velika jada.. :izet:
muzicar_iz_parka

#749 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by muzicar_iz_parka »

I kako studenti da budu pošteni kada profesori prepisuju bez navođenja citata?
Ajatolah_

#750 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)

Post by Ajatolah_ »

Joj, gledam ove rezultate ankete na Klixu za bošnjačkog člana Predsjedništva... :-) Samo ne razumijem koji su motivi nabiti 80.000 glasova nekome, je l' fakat misle da će to zaista pogurati kandidata na izborima? Ono, sad kao ja bih trebao rezonovati - Bakir H. i reis imaju obojica po desetak puta više glasova od Radončića na Klixu, znači glasat ću za nekog od njih dvojice. :mrgreen:
Post Reply