Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Love_animal

#1 Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by Love_animal »

Nedavno sam kupila kanarinca kod uzgajivaca...On mi je rekao da je kanarinac star oko 8 mjeseci...Problem je sto kanarinac ne pjeva...Odnosno, on navece, pred spavanje pocne da malo cvrkuce, ali to nije prava pjesma i uznemiri se...Mislim da je to zbog toga sto je pospan, ali mi jedino nije jasno sto ne moze da pjeva pravu pjesmu, vec su to sve neka isprekidana cvrkutana...dajem mu hranu za kanarince, mrkvu i vocne krekere...Nije mi jasno zbog cega mu se to desava i da li mi vi mozete pomoci...Hvala vam unaprijed :)
Last edited by Love_animal on 31/10/2009 09:39, edited 3 times in total.
Mee

#2 Re: KANARINAC-POMOC

Post by Mee »

I sama si dala odgovor: NEDAVNO si ga kupila = moze prochi i par mjeseci dok se ne "raspjeva punim kapacitetom" Strpi se.... Pjevace on "ko slavuj"

:-)
luciferino

#3 Re: KANARINAC-POMOC

Post by luciferino »

Vjerovatno se mitari. Moj kanarinac nije pjevao kada bi mijenjao perje. Mi smo se zezali da se jadan stidi jer mu je repic kratak i da zato ne pjeva.
Pokusaj da mu pustis snimak kanarinca kako pjeva, mozda se tada raspameti. ;-)
Takodjer se pale na pretis lonac i usisivac.
matan

#4 Re: KANARINAC-POMOC

Post by matan »

da ti samo znas kroz sta je sve taj jadan kanarinac prosao ... nebih te cudilo sto nepjava polako dok trauma prodje sver je to jos novop za njega polakoooo naviknuce se on brzo daj mu malo slobode.. nece mu skoditi heheh samo zatvori sve prozore i vrata .... :bih: :bih: :bih:
SenSen

#5 Re: KANARINAC-POMOC

Post by SenSen »

Kada sam vidjela temu pod nazivom "KANARINAC-POMOC" ja brzo kliknula :shock: Mislila sam Bog zna kakav problem, kad' ono kanarinac ima previse mali repertoar :D

Strpi se, valjda ce propjevati kada se opusti. Ovako mu iscekivanjem samo povecavas tremu :D
jaca78

#6 Re: KANARINAC-POMOC

Post by jaca78 »

SenSen wrote:Kada sam vidjela temu pod nazivom "KANARINAC-POMOC" ja brzo kliknula :shock: Mislila sam Bog zna kakav problem, kad' ono kanarinac ima previse mali repertoar
:lol: :lol: :lol:
Love_animal

#7 Re: KANARINAC-POMOC

Post by Love_animal »

Hvala puno svima na odgovorima... Super ste!!! :)
Love_animal

#8 Re: KANARINAC-POMOC

Post by Love_animal »

SenSen wrote:Kada sam vidjela temu pod nazivom "KANARINAC-POMOC" ja brzo kliknula :shock:

Hvala ti na odgovoru i btw promijenila sam naziv teme :)
stochar

#9 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by stochar »

jesi pogledala uputstvo za upotrebu? mozda mu treba instalirat' drivere...

sad bez zeze, garant mu treba neko vrijeme da se prilagodi. ako skakuce i leti, ne stavlja glavu pod krilo ili nije pokunjen, onda mu nije nista, propjevace. pustaj mu reggae i dub tri puta dnevno, i ne daj mu da slusa grand paradu... (mor'o sam opet preci na zezu.... :) )
Friesian

#10 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by Friesian »

imas na netu razne pjesme kanarinaca ali najbolje bi bilo da nadjes neku koja odgovara njegovoj vrsti.. btw. koji je kanarinac?
najvjerovatnije ce biti sto su vec i naveli - nova sredina... i ne bi ti preporucio da ga pustas iz kaveza jer se sam nece sigurno vratiti a jos mu je veca trauma da ga ti hvatas rukama... nabavis neki veci kavez i to je to..
Friesian

#11 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by Friesian »

grand nikako! to ce ga zatupiti... hahha..
mozda bi bolji naslov teme bio: Vlasnica zeli da joj kanarinac postane slavuj :)

i btw. pored ostalih pitanja na koje ces mi odgovoriti imam jos jedno: Jesi li sigurna da je kanarinac a ne kanarinka?
(hahhahaha... sto sam sad sumnju ubacio)
Love_animal

#12 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by Love_animal »

stochar wrote:jesi pogledala uputstvo za upotrebu? mozda mu treba instalirat' drivere...

sad bez zeze, garant mu treba neko vrijeme da se prilagodi. ako skakuce i leti, ne stavlja glavu pod krilo ili nije pokunjen, onda mu nije nista, propjevace. pustaj mu reggae i dub tri puta dnevno, i ne daj mu da slusa grand paradu... (mor'o sam opet preci na zezu.... :) )
Instalirala sam mu drivere i grand paradu i turbo folk mu ne dajem da slusa..i on se buni...zacepi odmah usi :P
Hvala ti na odgovoru :)
kemtrejls

#13 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by kemtrejls »

Ako si ljubimca kupila samo zbog pjesme,onda ti preporučujem da kupiš DVD sa ptičijim pjevom.
Na taj način ćeš imati veoma širok spektar ptičjeg pjevai moći ćeš slušati onda kad tebi odgovara.

Ako si ljubimca kupila iz razloga što voliš ptice,onda ti preporučujem da pjevanje staviš u drugi plan i da zadobivaš povjerenje ptice.
Posveti joj pažnje i za početak pjevaj ti njoj,obezbijedi joj sigurno okruženje i mjesto gdje će se osjećati ugodno.
Rezultat će doći nakon što tvoja ptčica prihvati novi dom i nove stanare,daj joj vremena i dobit ćeš ono što želiš zauzvrat.
Onoliko ljubavi koliko mi njima polonimo,oni nama uzvrate sa puno većom mjerom!

Sretno!
Love_animal

#14 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by Love_animal »

Friesian wrote:grand nikako! to ce ga zatupiti... hahha..
mozda bi bolji naslov teme bio: Vlasnica zeli da joj kanarinac postane slavuj :)

i btw. pored ostalih pitanja na koje ces mi odgovoriti imam jos jedno: Jesi li sigurna da je kanarinac a ne kanarinka?
(hahhahaha... sto sam sad sumnju ubacio)
Uzgajivac mi je rekao da je kanarinac i da je on u to siguran...pa kad je on siguran, onda sam i ja...

Vlasnica je zadovoljna svojima kanarincom, samo sam bila zabrinuta da nije neki veci problem...
Love_animal

#15 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by Love_animal »

kemtrejls wrote:Ako si ljubimca kupila samo zbog pjesme,onda ti preporučujem da kupiš DVD sa ptičijim pjevom.
Na taj način ćeš imati veoma širok spektar ptičjeg pjevai moći ćeš slušati onda kad tebi odgovara.

Ako si ljubimca kupila iz razloga što voliš ptice,onda ti preporučujem da pjevanje staviš u drugi plan i da zadobivaš povjerenje ptice.
Posveti joj pažnje i za početak pjevaj ti njoj,obezbijedi joj sigurno okruženje i mjesto gdje će se osjećati ugodno.
Rezultat će doći nakon što tvoja ptčica prihvati novi dom i nove stanare,daj joj vremena i dobit ćeš ono što želiš zauzvrat.
Onoliko ljubavi koliko mi njima polonimo,oni nama uzvrate sa puno većom mjerom!

Sretno!
Nisam ga kupila samo zbog pjesme i meni je drag iako ne pjeva, vec sam se samo bila zabrinula zbog cega ne pjeva...predpostavljala sam da je to zbog nove sredine i da mu treba vremena da se navikne, ali nisam bila sigurna...btw bojim se da ako mene cuje kako pjevam nece nikad zapjevati...:)
Hvala ti na odgovoru :)
Love_animal

#16 Re: Kanarinac u zelji da postane slavuj :)

Post by Love_animal »

Friesian wrote:imas na netu razne pjesme kanarinaca ali najbolje bi bilo da nadjes neku koja odgovara njegovoj vrsti.. btw. koji je kanarinac?
najvjerovatnije ce biti sto su vec i naveli - nova sredina... i ne bi ti preporucio da ga pustas iz kaveza jer se sam nece sigurno vratiti a jos mu je veca trauma da ga ti hvatas rukama... nabavis neki veci kavez i to je to..
Pustala sam mu pjesme i malo je i on pjevao uz njih, ali se jos vise uznemiri...Vrsta kanarinca je Lipokromski žuti...Hvala ti na odg..:)
kemtrejls

#17 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by kemtrejls »

Ja imam dvije papige tigrice.
Znam koliko je truda potrebno da dobijes njihovo povjerenje,ali je malo nepažnje dovoljno da se to povjerenje sruši.
U početku su tihi i skromno,poslije kad zagospodare,onda smo mi ugroženi... :lol:
Ne brini se,bitno je da tvoja ptica nema zdravstvenih problema,ostalo je lako.

Predlažem ti da posjetiš stranicu http://www.papigice.net/newforum/ ,pronaći ćeš svašta interesantnog.

Pozdrav!
Friesian

#18 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by Friesian »

ja koliko se sjecam postoje 3 osnovne grupacije kanarinaca: kanarinac stasa, kanarinac boje i kanarinac pjesme... i opet koliko se sjecam da je lipohrom zuti kanarinac boje te se u uzgoju nije vodilo racuna puno o njegovom glasu... prema tome on ce pjevati ali ti to nije klasika pjesma kao sto zamisljas cim cujes rijec kanarinac...pjevaju fino ali ipak nisu ti to neke vele pjevice da se dernjaju kao npr. malinoi...
Love_animal

#19 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by Love_animal »

Friesian wrote:ja koliko se sjecam postoje 3 osnovne grupacije kanarinaca: kanarinac stasa, kanarinac boje i kanarinac pjesme... i opet koliko se sjecam da je lipohrom zuti kanarinac boje te se u uzgoju nije vodilo racuna puno o njegovom glasu... prema tome on ce pjevati ali ti to nije klasika pjesma kao sto zamisljas cim cujes rijec kanarinac...pjevaju fino ali ipak nisu ti to neke vele pjevice da se dernjaju kao npr. malinoi...
Ok...hvala ti :)
Love_animal

#20 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by Love_animal »

kemtrejls wrote:Ja imam dvije papige tigrice.
Znam koliko je truda potrebno da dobijes njihovo povjerenje,ali je malo nepažnje dovoljno da se to povjerenje sruši.
U početku su tihi i skromno,poslije kad zagospodare,onda smo mi ugroženi... :lol:
Ne brini se,bitno je da tvoja ptica nema zdravstvenih problema,ostalo je lako.

Predlažem ti da posjetiš stranicu http://www.papigice.net/newforum/ ,pronaći ćeš svašta interesantnog.

Pozdrav!

Hvala puno :)
SenSen

#21 Re: KANARINAC-POMOC

Post by SenSen »

Love_animal wrote:
SenSen wrote:Kada sam vidjela temu pod nazivom "KANARINAC-POMOC" ja brzo kliknula :shock:

Ne brigaj, ja sam se salila :D

Nego, vidim da si dobila pomoc na dvije teme, i linkove za forume. Drago mi je, nadam se da ce se rijesiti ova situacija sa muziciranjem. Vidjeces, ima da ti pjeva Figarovu Zenidbu uskoro :D
cute poison

#22 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by cute poison »

Kupi mu ogledalo ako vec nemas, jer onda ce misliti da nije sam i kad se raspjeva molit ces ga da usuti :D
Love_animal

#23 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by Love_animal »

cute poison wrote:Kupi mu ogledalo ako vec nemas, jer onda ce misliti da nije sam i kad se raspjeva molit ces ga da usuti :D
:D Hvala ti
Love_animal

#24 Re: KANARINAC-POMOC

Post by Love_animal »

SenSen wrote:
Love_animal wrote:

Ne brigaj, ja sam se salila :D

Nego, vidim da si dobila pomoc na dvije teme, i linkove za forume. Drago mi je, nadam se da ce se rijesiti ova situacija sa muziciranjem. Vidjeces, ima da ti pjeva Figarovu Zenidbu uskoro :D
:lol:
Friesian

#25 Re: Kanarinac kojeg vlasnica voli iako ne pjeva :)

Post by Friesian »

cute poison wrote:Kupi mu ogledalo ako vec nemas, jer onda ce misliti da nije sam i kad se raspjeva molit ces ga da usuti :D
ni ogledalo nije dobra ideja... jedino ako hoces da ga "utjesis"... tad ce misliti da nije sam a s obzirom kad vidi da od te druge polovice nema onog hajra zbog kojeg i pjeva vrlo brzo ce usutiti...
Post Reply