Kaloricna hrana
Moderator: anex
- mirnisan
#26 Re: Kaloricna hrana
slanina,mast,ulje,maslo,puter....
- arbosan
#27 Re: Kaloricna hrana
Prema Atkinsovoj dijeti, ako unosite samo masti, mozda cete i smrsati
.
Ali ako treba kalorija i to da se odrze u organizmu, treba hljeba ili zitarica jesti sa tim. Ja bih preporucio onaj Hamburger kod studentskog doma Bjelave, ono ima i majoneze, hljeba, mesa... Ama prava kaloricna bomba.
Ili ako vec neko nece to, onda nek navali na Piruske sa sirom i te lisnate masne proizvode, i oni su jako jako kaloricni
Ali ako treba kalorija i to da se odrze u organizmu, treba hljeba ili zitarica jesti sa tim. Ja bih preporucio onaj Hamburger kod studentskog doma Bjelave, ono ima i majoneze, hljeba, mesa... Ama prava kaloricna bomba.
Ili ako vec neko nece to, onda nek navali na Piruske sa sirom i te lisnate masne proizvode, i oni su jako jako kaloricni
-
Mariella
#28 Re: Kaloricna hrana
Pa ja od ovih sastojaka kolac pravim, plus slag, i skoro sve sama pojedemOya wrote:preporucuju se na dijetama iz dva razloga: cuvaju krvne sudove i imaju nizak glikemijski index,oliti ne podizu nivo glukoze drasticno poput grickalica.test01 wrote:orasi i bademi su zdrava hrana, zdrave masnoce i treba ih jesti.BJB wrote:orasi +bademi u jednu soljicu za kafu, malo slatkog vrhnja i dzema od sljiva ili sipurika...Ludilo
Ideja za kalorijsku bombu: U blender staviti bananu, mlijeko, mljevenu plazmu, nutellu i dobro izblendati. Instant preliv al preko pantalona hahah.
- bez_ideje
#29 Re: Kaloricna hrana
Ja sebi ovako pravim dorucak :u blender bananu,mlijeko,med,susam,zitarice,orasi......pa dodam cimet,grozdjice ili suhe smokveOya wrote:preporucuju se na dijetama iz dva razloga: cuvaju krvne sudove i imaju nizak glikemijski index,oliti ne podizu nivo glukoze drasticno poput grickalica.test01 wrote:orasi i bademi su zdrava hrana, zdrave masnoce i treba ih jesti.BJB wrote:orasi +bademi u jednu soljicu za kafu, malo slatkog vrhnja i dzema od sljiva ili sipurika...Ludilo
Ideja za kalorijsku bombu: U blender staviti bananu, mlijeko, mljevenu plazmu, nutellu i dobro izblendati. Instant preliv al preko pantalona hahah.
- Oya
#30 Re: Kaloricna hrana
Mozda "satares" kalorije usput. Ta kombinacija je prava kalorijska bomba.bez_ideje wrote: Ja sebi ovako pravim dorucak :u blender bananu,mlijeko,med,susam,zitarice,orasi......pa dodam cimet,grozdjice ili suhe smokve![]()
![]()
godinama.....i ne prelazim 52 kg
-
Vernes_AMG
#31 Re: Kaloricna hrana
orasi i bademi su zdrava hrana, zdrave masnoce i treba ih jesti.[/quote]
preporucuju se na dijetama iz dva razloga: cuvaju krvne sudove i imaju nizak glikemijski index,oliti ne podizu nivo glukoze drasticno poput grickalica.
Ideja za kalorijsku bombu: U blender staviti bananu, mlijeko, mljevenu plazmu, nutellu i dobro izblendati. Instant preliv al preko pantalona hahah.[/quote]
Pa ja od ovih sastojaka kolac pravim, plus slag, i skoro sve sama pojedem
[/quote]
auuuuu , pa primjeti li se sta , ako ima mase da pocnem i ja
fali mi jos samo 5kg 
preporucuju se na dijetama iz dva razloga: cuvaju krvne sudove i imaju nizak glikemijski index,oliti ne podizu nivo glukoze drasticno poput grickalica.
Ideja za kalorijsku bombu: U blender staviti bananu, mlijeko, mljevenu plazmu, nutellu i dobro izblendati. Instant preliv al preko pantalona hahah.[/quote]
Pa ja od ovih sastojaka kolac pravim, plus slag, i skoro sve sama pojedem
auuuuu , pa primjeti li se sta , ako ima mase da pocnem i ja
-
Mariella
#32 Re: Kaloricna hrana
I meni fale bar 3-4 kg, al nikako da ih nabacimVernes_AMG wrote: auuuuu , pa primjeti li se sta , ako ima mase da pocnem i jafali mi jos samo 5kg
A za tebe evo savjete sa coolinarke http://www.coolinarika.com/pretrazivanj ... &scope=faq
- 2407
#33 Re: Kaloricna hrana
Od deset nabrojanih namirnica konzumiram samo dvije: cokoladu veoma umjereno i govedinu veoma neumjerenoNajkaloričnija hrana na tržištu
Koliko je kalorija u jednoj žlici majoneze? Više nego u jednoj krafni ili manje? Je li kaloričnije 25 grama čipsa ili hamburger? Provjerite koje su neke od najkaloričnijih namirnica na tržištu.
Dokazano je da 50% žena te čak 84% muškaraca koji jedu velikom brzinom imaju veći rizik od debljanja jer mozak prekasno javlja da je količina unesenih namirnica bila dovoljna. Osim brzog gutanja hrane, neprijatelj vitkosti su i namirnice bogate kalorijama. Donosimo najozloglašenije.
Milkshake
Koliko vježbe da bi sagorjeli 1 cappuccino?
Pola litre čokoladnog milkshakea sadrži čak 760 kalorija. Najviše kalorija, čak 59%, daju ugljikohidrati, odnosno šećer u njemu, 33% masti, 8% proteini.
Čips
Gotovo svaki čips obiluje lošim mastima, rafiniranim bijelim brašnom, sadrži puno soli, rafiniranog šećera, umjetnih aroma i boja te konzervansa čije je ime nemoguće izgovoriti. Prosječno pakiranje od 25 grama sadrži od 100 do 150 kalorija, a 100 grama čak 547 kalorija.
Čokolada
Mliječna ili tamna čokolada bogata je kalorijama. Samo 100 grama sadrži 505 kalorija. Od toga 55% zahvaljujući mastima, 42% ugljikohidratima, a 3% proteinima.
Hamburger
U hamburgeru je gotovo sve prerađevina, i meso, i brašno, i ulje... Jedan veći sadrži čak 426 kalorija. Najviše zbog velike količine masti, čak 48% kalorija dolazi u obliku masti, 29% u obliku ugljikohidrata, a 23% proteina.
Croissant
Čokoladnom croissantu teško je odoljeti. Možda ćete smoći snage imate li na umu da 100 g sadrži 416 kalorija. Dakle jedan prosječni sadrži 237 kalorija.
Krafne
Pojedete li 100 grama krafni unijet ćete barem 361 kaloriju. Od toga će 60% stići zahvaljujući mastima, 33% zahvaljujući rafiniranim ugljikohidratima (bijelom brašnu i šećeru) te 7% proteinima.
Majoneza
Jedna žlica majoneze sadrži 57 kalorija. A 100 grama 390 kalorija. Prije svega zahvaljujući mastima koje donose 76% kalorija, 23% ugljikohidratima i 1% proteinima.
Sir
Jedna kriška švicarskog sira sadrži 106 kalorija. A pojedite li 100 grama dobit ćete 380 kalorija, 64% od masnoća, 5% od ugljikohidrata te 31% od proteina.
Svinjetina
Samo 100 g svinjetine sadrži 271 kaloriju. Najveći dio otpada na masti, oko 58%, 0% na ugljikohidrate i 42% na proteine.
Govedina
Uživanje u pečenoj govedini također zahtijeva umjerenost. Porcija od 100 g sadrži 267 kalorija, neočekivanih 60% od masti, a 40% od proteina.
-
uvijek dobar post
#34 Re: Kaloricna hrana
arslanica wrote:kad ga ti napraviš, samo uslikajspeechless wrote:pohovani putermojne nam to donosit na kućna vrata
![]()
![]()
a ništa lakše...samo je potrebno duboko smrznuti komad putera koji se želi pohati. tako smrzntu uvaljati u poh (brašno, jaja, prezla) i ubaciti u vrelo ulje (friteza) jako, jako kratko, samo da poh porumeni...tako se pravi i pohovani sladoled!
nije da je nešto pretjerano kalorično...
-
teAMICA
#35 Re: Kaloricna hrana
ili još bolje - čokolešnika (dobro pošećerit)kurty wrote:Svaku noc pred spavanje par zdjelica vruceg pudinga
- potpuni stranac
#36 Re: Kaloricna hrana
i još k tomu meda......... i ako ima kakvu mladu u blizini ima da sprži sve kalorije, i onda sve ispočetka, a ja koliko sam skonto on hoće da se nadeblja.Ma.Le.Na wrote:orasasti plodovi su ti poprilicno kaloricni...svi su po 500 - 600 kcal u 100gr..
možda je ipak bolje da se drži pomfrita i majoneze.
-
zijancer
#37 Re: Kaloricna hrana
i placinki ( s nutelllom)