Onaj ko se trudi da predstavi realnu situaciju u bosni ne jede losos nego grahKatarinaKosaca wrote:Što na ekranu. Imamo ovdje i svjež i dimljen losos. Bolja je kombinacija svježeg (život) i dimljenog sa kaprijem i koprom.. neprocjenljivo. Ali, @Zviz je obećao recept za ćevape, pa losos nije tema ove emisije, es tut mir leid...Truetotrue wrote:Evo tebi jedan... al samo onako da ga gledas na ekranu... zdrava je to hrana za tebe... osuo bi se po stomaku ...
Stavite losos na lim za pečenje oblozen papirom za pecenje. Dodajte so i biber. Losos prekrijte kriskama narandze i timijanom. Pecite losos na 160°C 25 do 30 minuta .
U međuvremenu, pripremite krompir. Persun i potocarku usitnite u blenderu.
Podpecite krompir i luk na maslacu. Dodajte vino i mijesajte 2 do 3 minute. Dodajte tjesteninu, so i biber i kuhajte 10 minuta. Na kraju kuhanja dodajte persun i potocarku. Posluzite uz losos.
Lahko je dici guzicu i pobjeci u spaniju, zaganjati nekog starijeg poruznog ali imucnog spanca i onda se sa spanskim pasosem vratiti u bosnu i ostalima palamuditi kako je u bosni sve divno i krasno dok se jede losos za veceru