Kakve veze ima Deda mraz i jelka sa Isusom?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kotromanic

#26 Re: Kakve veze ima Deda mraz i jelka sa Isusom?

Post by Kotromanic »

Bird wrote:
BosniakFromSanjak wrote: Dali pise u Bibliji da je Isus Bog? Koliko znam ne pise, nego su ga kriscani zbog prevelike ljubavi prema njemu, uzdigli na Bozanstvo.
Prorok Mihej:

#5A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.

Samo je Bog vječan.

Psalam 110:

Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

Izraelci samo Boga nazivaju Gospodinom, a ove je riječi kazao kralj David u knjizi Psalama.

Matej 16; 13-20

(13) Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?" (14) Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka." (15) Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?" (16) Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga." (17) Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. (18 A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. (19) Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." (20) Tada zaprijeti učenicima neka nikomu ne reknu da je on Krist.

A kada je Petar kazao Isusu da je Sin Božji, Isus se nije usprotivio, nego ga još blagoslovio što je to kazao.

Istina je sljedeca:

Nigdje, ni na jednom mjestu u Bibliji, Isus ne kaze: "Ja sam Bog, obozavajte mene."

Sve ostalo je rekla-kazala, zavisno koji apostol je prenosio odnosno prepricavao dogadjaje i zavisno od razlicitih prevoda i verzija Biblije. (danas postoji 76 verzija Biblije)

Dakle, ponavljam da necete nigdje naci rjeci Isusa, da je on Bog.
A Bog bi valjda trebao da kaze da je Bog i da naredi ljudima da ga obozavaju!
2STONED

Post by 2STONED »

cowboy citat :

"Zimzeleno drvece se koristi veoma dugo, i u biti simbolizuje zivot. Jos pagani su donosili zimzeleno drvece u svoje kuce u tokom proslave ponovnog rodjenja boga sunca u kojeg su vjerovali."

Ja nadovezem na oTo, da je jednostavno preuzeti paganski ritual, koji nikakve veze sa kriscanstvom neja, cinjenica. Cak je bogohuljenje....
Da kazem da je u zapadnom svijetu cista komercijala je suvisno, ali pored toga, iskazah.
:zzzz:
vidiovo

#28 Re: Kakve veze ima Deda mraz i jelka sa Isusom?

Post by vidiovo »

Kotromanic wrote:A Bog bi valjda trebao da kaze da je Bog i da naredi ljudima da ga obozavaju!
:D :D :D :D kako koji bog :D :D :D :D
vidiovo

Post by vidiovo »

2STONED wrote:
Ja nadovezem na oTo, da je jednostavno preuzeti paganski ritual, koji nikakve veze sa kriscanstvom neja, cinjenica. Cak je bogohuljenje....
Da kazem da je u zapadnom svijetu cista komercijala je suvisno, ali pored toga, iskazah.

ma nije bogohuljenje okititi bor, nego je bogohuljenje ubiti covjeka, lagati, mrziti ljude :D :D :D :D
i islam je preuzeo samog svog boga alaha od paganske (kako to ti kazes) religije - bivsi bog mjeseca u arapa - zato sad imas mjesec i zvijezdu svuda :D :D
BosnjakOdSanjak

#30 Re: Kakve veze ima Deda mraz i jelka sa Isusom?

Post by BosnjakOdSanjak »

Kotromanic wrote:
Bird wrote:
BosniakFromSanjak wrote: Dali pise u Bibliji da je Isus Bog? Koliko znam ne pise, nego su ga kriscani zbog prevelike ljubavi prema njemu, uzdigli na Bozanstvo.
Prorok Mihej:

#5A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.

Samo je Bog vječan.

Psalam 110:

Riječ Jahvina Gospodinu mojemu: "Sjedi mi zdesna dok ne položim dušmane za podnožje tvojim nogama!

Izraelci samo Boga nazivaju Gospodinom, a ove je riječi kazao kralj David u knjizi Psalama.

Matej 16; 13-20

(13) Kad Isus dođe u krajeve Cezareje Filipove, upita učenike: "Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?" (14) Oni rekoše: "Jedni da je Ivan Krstitelj; drugi da je Ilija; treći opet da je Jeremija ili koji od proroka." (15) Kaže im: "A vi, što vi kažete, tko sam ja?" (16) Šimun Petar prihvati i reče: "Ti si Krist-Pomazanik, Sin Boga živoga." (17) Nato Isus reče njemu: "Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. (18 A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. (19) Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima." (20) Tada zaprijeti učenicima neka nikomu ne reknu da je on Krist.

A kada je Petar kazao Isusu da je Sin Božji, Isus se nije usprotivio, nego ga još blagoslovio što je to kazao.

Istina je sljedeca:

Nigdje, ni na jednom mjestu u Bibliji, Isus ne kaze: "Ja sam Bog, obozavajte mene."

Sve ostalo je rekla-kazala, zavisno koji apostol je prenosio odnosno prepricavao dogadjaje i zavisno od razlicitih prevoda i verzija Biblije. (danas postoji 76 verzija Biblije)

Dakle, ponavljam da necete nigdje naci rjeci Isusa, da je on Bog.
A Bog bi valjda trebao da kaze da je Bog i da naredi ljudima da ga obozavaju!
Aferim
Chischo

Post by Chischo »

jos samo da neko spomene onog francuskog novinara...
dinash

Post by dinash »

djed mraz je finac.

isto ko i nikenen, ahonen, hakinen i raikonen. zato se voza po zraku - pravi adrenalin dzanki.
dinash

Post by dinash »

a vezu izmedju kokakole i djeda mraza pokazuje sljedeci prilog ...

Image
Engram::X

Post by Engram::X »

radno, radno :D
Post Reply