Kakve OTROVE jedemo ???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jara

#101 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by Jara »

chuchumbamayumbe wrote:Ma evo, bubam, sirevi...Livada, ABC, Feta, Paladin, Šmarski rok, Karavan, Dimsi...nemojte govoriti da su i oni od "glinamola"?!
:thumbup: Za livadu, šmarski rok i dimsi znam da nisu. Ali ima trgovina da nemaju ni jedan nabrojani!
muz66

#102 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by muz66 »

ljubav_aha wrote:
muz66 wrote:lijepa moja sušnica pored kuće, pa kad onaj dim ujutro zamiriše...u majici kratkih rukava na -10 ides po pecenicu :D
meso iz susnice,cisti otrov :|
meso iz susnice otrov? I ovo da cujem :-)
ljubav_aha

#103 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by ljubav_aha »

muz66 wrote:
ljubav_aha wrote:
muz66 wrote:lijepa moja sušnica pored kuće, pa kad onaj dim ujutro zamiriše...u majici kratkih rukava na -10 ides po pecenicu :D
meso iz susnice,cisti otrov :|
meso iz susnice otrov? I ovo da cujem :-)
da,suseno meso,koje se inace,previse konzumira na balkanu

Health Concerns of Smoked Meat and Fish
Smoking is not as safe as fully cooking meat. Smoked meats and fish are generally slightly less safe for this reason than their fully cooked counterparts, as some of the bacteria in the meat or fish could still live on and be introduced into your body. However, smoking is generally considered at this point in time to be relatively safe, and it’s rare for anyone to become sick from these products. In fact, smoked meats and fish are checked very carefully for food quality and contamination.
Another health concern regarding smoked meat and fish both is carcinogens. These chemicals have been linked to cancer development and may be found in the smoking environment that is used to produce the meat. It’s possible that eating these smoked items will contribute to your ingestion of carcinogens.
Smoked meats and fish are generally not an unhealthy option in terms of the health risks associated with them. In the case of meat, it’s best to limit your intake of smoked and cured meats due to the high fat content. Fish is oftentimes much healthier but should still be eaten in moderation.
muz66

#104 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by muz66 »

da sam jeo zitarice umjesto suhog mesa, ne bih zaboravio da postoji nesto sto se zove zdravstvena knjizica. :D
frngla

#105 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by frngla »

ja ne vjerujem koliko su ljudi poceli "naprdjivati"... :-)
žulijan asanž

#106 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by žulijan asanž »

prije svega sušenje i dimljenje su dvije dijametralno suprotne tehnike. ti pričaš o dimljenom mesu. ali postoji tehnika sušenja mesa bez dima.
Jara

#107 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by Jara »

žulijan asanž wrote:
Jara wrote:Sirevi iz BiH - livanjski, vlašički i dr. su još i pravi. Međutim, dosta uvoznih nije - u nekima sirevima zaista nema sira ili ima vrlo malo, što je i napisano na omotu, obično toliko sitnim slovima da ti treba lupa da pročitaš! Ako kupac ne pročita sastav proizvoda, sam je kriv!
to što pričaš jednostavno nije istina. s obzirom da jako volim i konzumiram puno vrsta raznih sireva, ponešto o tome i znam. čak sam i sirio kući....

postoji tzv zamjena za sir (tvrdi, žuti sir) na biljnoj bazi, dakle baza je biljna a ne životinjska masnoća i to jasno piše na omotu velikim slovima.

ali da mi kažeš da u ementaleru, camembertu, brieu, mozarelli, gorgonzoli itd nema mlijeka, e tu malo pretjeruješ.... također, domaće proizvodnje sira imaju zastarjelu tehnologiju, pa tako i domaći sirevi moraju sadržavati mlijeko. ne znam koliko poznaješ tehnologiju proizvodnje sira i sličnih mliječnih proizvoda?

da bi se proizveo sir od nečega što nije mlijeko moraš imati skupu tehnologiju. takvi sirevi postoje i proizvode se za vegane i za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu itd....

većina seljaka od kojih se otkupljuje mlijeko proizvodi mlijeko sa jako puno m.m. to mlijeko se prerađuje i od njega se dobijaju razni proizvodi ekstrakcijom mliječne masti....duga priča... uglavnom u siru ima mlijeka.....nemojte se zavaravati....

ako već tvrdiš nešto onda daj dokaz - uslikaj tu deklaraciju ili nam daj proizvođača i proizvod za kojeg tvrdiš
Brzaš malo, prijatelju! Pažljivije pročitaj moje postove - nigdje ne spominjem sireve koje nabrajaš. I to što pišeš o tehnologiji - napisah i ja! Životinjske masnoće i ne spominjem. Nemam deklaraciju jer više ne kupujem te proizvode.
ljubav_aha

#108 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by ljubav_aha »

muz66 wrote:da sam jeo zitarice umjesto suhog mesa, ne bih zaboravio da postoji nesto sto se zove zdravstvena knjizica. :D
:lol: :D
chege

#109 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by chege »

Bajric mesaru svi hvale nesto .. a i sudzuku njihovu..
ljubav_aha

#110 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by ljubav_aha »

žulijan asanž wrote:prije svega sušenje i dimljenje su dvije dijametralno suprotne tehnike. ti pričaš o dimljenom mesu. ali postoji tehnika sušenja mesa bez dima.
air dried,sun dried,dehydreted :D ali u BiH svi proizvode dimljeno meso u susnicama :!: :?: :skoljka:
Dried meat is a feature of many cuisines around the world. Examples include:
Bakkwa or rougan a Chinese salty-sweet dried meat product made in the form of flat thin sheets
Biltong, a kind of cured meat that originated in South Africa
Bindenfleisch, air-dried meat of Switzerland
Bògoǫ, dried and smoked meat, often caribou, among the Dene people of northern Canada.
Bresaola, air-dried salted beef originally from the Valtellina valley in northern Italy
Carne-de-sol, sun dried salt beef from Brazil
Carne seca air dried meat from Mexico
Cecina lightly smoked dried and salted meat from North-west Spania (Asturias, León, Cantabria) and south america (Cuba, Mexico)
Charqui made from Llama, horse or beef meat common in South America
Chipped beef, partially dried beef sold in small, thin, flexible leaves compressed together in jars or flat in plastic packets
Hunter Beef is native to Pakistan. The beef is marinated in spices and Potassium Nitrate and then baked. It is usually used in sandwiches and salads
Jerky meat that has been trimmed of fat, cut into strips, then marinated in a seasoned spice rub or liquid, and dried, dehydrated or smoked with low heat
Kuivaliha, air-dried salted meat (often Reindeer meat) of North-Finland
Khlii and gueddid beef or camel long time cooked in fat. From Morocco
Lahndi, air-dried salted meat (often lamb meat) of North-Afghanistan, a feature of Afghan cuisine developed by Afghans
Pastırma, air dried salted and often spiced meat of Turkey
Pemmican a concentrated mixture of fat and protein and in some cases dried fruits were added. Invented by the native peoples of North America
Suho meso a smoked beef eaten in Bosnian
Jara

#111 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by Jara »

Za asanža:
Jara wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ima nekih "sireva" koji su biljnog porijekla.
Ali tvrditi da u sirevima koje mi sa ovih krajeva najčešće konzumiramo (da ih ne nabrajam sada) je besmisleno.
Naravno, taman će seljak sa Vlašića praviti sir od biljnog ulja! Nema ni potrebnu tehnologiju, došlo bi ga puno skuplje - jednostavnije da pravi pravi pravcati sir!
alica.k

#112 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by alica.k »

A freshman at Eagle Rock Junior High won first prize at the Greater Idaho Falls Science Fair, April 26. He was attempting to show how conditioned we have become to the alarmists practicing junk science and spreading fear of everything in our environment. In his project he urged people to sign a petition demanding strict control or total elimination of the chemical "dihydrogen monoxide." And for plenty of good reasons, since:

it can cause excessive sweating and vomiting;
it is a major component in acid rain;
it can cause severe burns in its gaseous state;
accidental inhalation can kill you;
it contributes to erosion;
it decreases effectiveness of automobile brakes;
it has been found in tumors of terminal cancer patients.

He asked 50 people if they supported a ban of the chemical. Forty-three said yes, six were undecided, and only one knew that the chemical was water.

The title of his prize winning project was, "How Gullible Are We?"

The conclusion is obvious.
malo se skulirat. u svemu treba imat mjeru. danas izgleda sve ima uzvicnik nalijepljeno na sebe.
ljubav_aha

#113 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by ljubav_aha »

alica.k wrote:
A freshman at Eagle Rock Junior High won first prize at the Greater Idaho Falls Science Fair, April 26. He was attempting to show how conditioned we have become to the alarmists practicing junk science and spreading fear of everything in our environment. In his project he urged people to sign a petition demanding strict control or total elimination of the chemical "dihydrogen monoxide." And for plenty of good reasons, since:

it can cause excessive sweating and vomiting;
it is a major component in acid rain;
it can cause severe burns in its gaseous state;
accidental inhalation can kill you;
it contributes to erosion;
it decreases effectiveness of automobile brakes;
it has been found in tumors of terminal cancer patients.

He asked 50 people if they supported a ban of the chemical. Forty-three said yes, six were undecided, and only one knew that the chemical was water.

The title of his prize winning project was, "How Gullible Are We?"

The conclusion is obvious.
malo se skulirat. u svemu treba imat mjeru. danas izgleda sve ima uzvicnik nalijepljeno na sebe.
garant niko u grupi nije bio hemicar ili inzinjer :D :lol:
Dihydrogen monoxide is just another name for water. Di- meaning two, and mono- meaning one, translate "dihydrogen monoxide" to the chemical representation, H2O. Other names for water include hydrogen hydroxide, hydrogen oxide, hydroxic acid, hydroxylic acid, and oxidane.

Dihydrogen monoxide has been the subject of many pranks and hoaxes, with claims that it contributes to the greenhouse effect, causes erosion, corrodes metals (i.e. it causes some metals such as iron to rust), is the major component in acid rain (which it is, considering its still rain), lethal if inhaled (partly true if its in liquid form, but the same could be said for oxygen or nitrogen) and as much as a thimble full could be lethal (perhaps if they injected it directly into your brain, or it was a very large thimble.)

These claims present "dihydrogen monoxide" as a dangerous chemical used in nuclear facilities, military installations, industrial plants, and in the manufacture of styrofoam, among other true things. Water is indeed used in many ways, and can pose a health hazard when consumed in exceptionally large amounts, but such "dihydrogen monoxide claims" distort these facts for the purpose of the prank or hoax.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#114 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by Toto »

Jara wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Mislim da je ovo pretjerivanje i da je slabo šta istina, osim da u Japanu masiraju krave, to je istina 100%.
:D
Glede Japana - u tekstu nema da uz masažu kravama daju i pivo!
a jel oni masiraju krave ili bikonje :D :D
VjecitiStudent

#115 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by VjecitiStudent »

Pridruzujem se pocetnom opisu semicevih proizvoda i dodajem: SVE domace preradjivace mesa zaobilazite u sirokom luku.
Jara

#116 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by Jara »

Toto wrote:
Jara wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Mislim da je ovo pretjerivanje i da je slabo šta istina, osim da u Japanu masiraju krave, to je istina 100%.
a jel oni masiraju krave ili bikonje :D :D
Mene naš'o...možda čuču zna ;-) :)
zakonpera

#117 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by zakonpera »

Pusti ti tu suplju "kupujmo domace"..kupujmo fus. Ako ne valja necu ga kupit. U trgovini nema domace ili strano. To je obostrani interes. Kakva je korist meni ako kupim domace a samo je prodavac i proizvodjac u koristi. Znaci na tom artiklu zaradi u lancu 10 ljudi na mojim parama a ja nezadovoljan. U trgovini treba gledat kvalitet a od koga je manje je vazno. Nasi ljudi potpuno pogresno to tumace i kupuju domace, tako nekvalitetno. Samim tim podsticu proizvodjaca da ne racuna na kvalitet nego na tu mantru "kupujmo domace". Zbog nasih fuseraja i te glupe mantre cijela privreda je u gubitku. U EU takve proizvode nece izvesti taman EU psima namjenjenu. Zbog toga je ovoliki deficit. Nas je covjek naucio da zakida, sitno da vara. Umjesto da se osloni na kvalitet i racunajuci na bazu lojalnih korisnika on te zajebe jednom i ti neces otici dva puta.

Ovim putem da apelujem. Jednom sam kupio purecu sunku "Bajra"..i nikad vise. NIKAD VISE !
Toliku kolicinu loja i smrada iz te sunke u zivotu nisam osjetio a ljubitelj sam istog proizvoda i probao sam na stotine proizvodjaca. S druge strane "Brojler" je jako regularna. Iako ni jedna nasa piletina ne moze sa cekinom..brojler je ipak regularan.
Jos da pohvalim i gradacacki jogurt, livanjski sir, cincar i milkosov kefir. Pazite na kefir..uzimajte sa kraja police i sto dalje da mu je rok. Nisam zadovoljan sa milkosovim jogurtom i pavlakom..ispod prosjeka. Toliko gubimo od takvih fusera a mogli bi imati toliko zasticenih brendova ( sireva, prsuta, kobasica, sudzuka, cevapa, mlijeka, jogurta, cokolada, sokova, vina)..da nas covjek samo malo ne fuseri i uvaljuje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#118 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by PipiDugaDevetka »

chuchumbamayumbe wrote:
Jara wrote:
Divno je biti krava u Japanu...bolje nego čovjek u BiH.
:)
Opštepoznato je da u hotelima nije po bon-tonu servirati Japancu za doručak mlijeko!
Ne vjerujem da u Japanu postoje farme krava za dobijanje mlijeka, za dobijanje mesa možda postoje,...
ljubav_aha

#119 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by ljubav_aha »

PipiDugaDevetka wrote: Opštepoznato je da u hotelima nije po bon-tonu servirati Japancu za doručak mlijeko!
Ne vjerujem da u Japanu postoje farme krava za dobijanje mlijeka, za dobijanje mesa možda postoje,...
Given that according to some definition of lactose intolerant, perhaps as much as 90% or more of the Japanese population are lactose intolerant, and seven years ago over 14,000 Japanese drank staphylococcus-infected milk, one might expect to find relatively few milk-drinkers in Japan. However, this recent survey from DIMSDRIVE Research into milk (and one previously on fermented milk products) suggests that the answer to Do the Japanese drink milk? is Yes indeed!
na,zalost,u oblasti Fukaschima je mlijeko radioaktivno :|
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#120 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

VjecitiStudent wrote:Pridruzujem se pocetnom opisu semicevih proizvoda i dodajem: SVE domace preradjivace mesa zaobilazite u sirokom luku.
Ali turisti, čim dođu u Sarajevo traže sarajevske ćevape.

http://www.poljoprivreda.ba/index.php?o ... 6&Itemid=1

Ako su domaće bh. krave tretirane rBGH-om kao što jesu brazilske, argentinske i ine,... nemoj konzumirati ni domaće mlijeko. Ja kupujem lanđanskoHo Aptamil-3 dječije mlijeko/hranu u prahu.

Iskreno se nadam da je to dječije mlijeko od krava koje nisu tretirane. Živim u nadi iako od Srebrenice 95, ne vjerujem sjevernoevropejcima koji su od Indijanaca kupili Menhetn za neke džiže i ogledalca.
mayab

#121 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by mayab »

Bio sam "prisiljen" kupiti cevape i pljeskavice kod Semića u mesari kod OHR-a, u februaru, kad je bio onaj snijeg, i bogme, nece mene ta mesara vise nikad vidjeti!
phil manzanera

#122 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by phil manzanera »

Copy-and-paste sa teme "Domace vs Kupovno Mlijeko":

Evo opet tema o hrani, tuga je kako nas narod pada na politicke fore, a ne na realnost nesipravnih ziveznih namirnica iz jednostavnog razloga sto proizvodjaci ugradjuju u svoje proizvode najjeftiniju sirovinu (nekvalitetnu) da bi ostvarili ekstra profit, a sve to zbog toga sto nema STVARNE I REDOVNE kontrole (a da ne govorim o OBIMNIM kontrolama), a pa samim time ni odgovornosti.

Ja ne kupujem ni strano, ni domace, odnosno kupujem i strano i domace sukladno svojoj savjesti i informacijama, a za svoj novac koji mi ne pada sa neba, kupujem samo ono za sta smatram da je ispravno.

Vecina mljekara u BiH NEMA mogucnost testiranja mlijeka uzetog od malih proizvodjca na antibiotike, prvenstveno na chloramphenicol, gentamicin, a prije svega na multisulfonamide. Svi ovi antibiotici se daju kravama u svrhu lijecenja, kao i covjeku i to je OK, samo se takvo mlijeko NE SMIJE davati duzi vremenski period u proizvodnju i konzumaciju jer sadrzi REZIDUE (zaostatke antibiotika i drugih ilegalnih supstanci), odnosno, tek kada nestanu rezidue (zostaci) antibiotika, mlijeko se moze davati u proizvodnju i konzumaciju.

Mljekare koriste brze tzv. brze beta-laktamske testove koji nisu pouzdani ni na beta-laktame, a apsolutno ne detektiraju europski (negativni) hit chloramphenicol i ostale za koje je tolerancija 0,00 mg/ml, dakle detektiraju samo beta-laktame, a i to je upitno sa kolikom sigurnosu se dobijaju rezultati.!

No, dobro, toliko o antibioticima, no culi smo kako i Pipi pise, da su se prije jedno par mjeseci OPET u Alpskom mlijeku pojavile zabranjene supstance - sada MIKOTOKSINI, sto je Alpsko mlijeko i priznalo, no mikotoksini dolaze od rijeci "mikos" - gljiva i "toksin" - otrov, no fol je u tome STO NI JEDNA MLJEKARA U BIH NEMA MOGUCNOST TESTIRANJA MLIJEKA NA MIKOTOKSINE. Svi su svjesni opasnosti, ali se ne boje jer nema - sankcija.

Otkud mikotoksini u mlijeku, nije ga covjek "dodao"? Pa iz stocne hrane koja je podlozna stvaranju "gljivica" radi skladistenja i stvaranje vlage, koja izaziva gljivice, naravno, krava je pojela takvu stocnu hranu i prenijela mikotoksine u mlijeko.

Mikotoksini su sekundarno gljivicni metaboliti sa razlicitom strukturom i toksikoloskim osobinama koje indukuju raznolikost toksicnih dejstava kod ljudi i zivotinja kada je hrana zarazena ovim jedinjenjima koja se tako uzimaju. Problemi prouzrokovani mikotoksinima nisu privlacili ozbiljnu paznju prije 1961 kada su u Velikoj Britaniji curke uginule zbog stocne hrane (sjemenki pamuka) koja je bila zatrovana velikim iznosom aflatoksina (tako zvana pureca bolest). Pokazalo se da stotine gljivicnih vrsta proizvode mikotoksine povezane sa bolestima koje se prirodno javljaju kod zivotinja i ljudi sirom svijeta. Pojava mikotoksina u poljoprivrednim artiklima zavisi od takvih faktora kao sto su oblast, sezona i uslovi pod kojima se odredjen usjev uzgaja, bere i skladisti. Usjevi koji se uzgajaju u toplim i vlaznim vremenskim uslovima u tropskim i suptropskim podrucjima su narocito vise skloni zarazi mikotoksinima nego oni u temperaturnim zonama. Medjutim, odredjene toksigenicne gljivice kao sto je vrsta Fusarium mogu se mnoziti pod niskim temperaturama i proizvoditi toksine.

Aflatoksini (aflatoksini B1, B2, G1, G2) su grupa strukturalno srodnih krajnje toksicnih spojeva koje proizvode oblici Aspergillus flavus, A paraciticus i A nomius. Aflatoksini prouzrokuju rak, uglavnom jetre ali takodje i crijeva, pluca i dojke kod ljudi. Ovi oblici vecinom se javljaju u hrani, stocnoj hrani i njihovim sastojcima koji poticu iz tropskih i suptropskih podrucja. Najizrazenija kontaminacija se srece u zitu, rizi, kukuruzu, soji, orahu i kikirikiju.

Kod zivotinja, aflatoksini koji se uzimaju kroz hranu mogu biti metabolicki preradjeni Kod zivotinja koje luce mlijeko, a i kod covjeka, aflatoksin B1se pretvara u aflatoksin M1 koji se moze pojaviti u mlijeku.

Ochratoksini su grupa usko povezanih gljivicnih metabolita koje stvaraju razne vrste Aspergillus achraceus kao i Penicillium virdicatum i druge odredjene Penicillium vrste.Ochratoksin A je najtoksicniji od svih ochratoksina i proizvodi se u najvecoj mjeri. Ochratoksin A prouzrokuje nekrozu bubrezno cjevastog epitela bubrega i perportalnih celija jetre sa pratecim enteritisom. Ochratoxin je otkriven u komercijalnom kukuruzu i jecmu, u zitaricama stocne hrane, u susenom bijelom grahu, kikirikiju u prahu, zelenom kafenom grahu i u vinu od grozdja koje potice iz odredjenih podrucja. Takodje je pronadjen u jecmu i ovasu sto je povezano sa svinjskom nefropatijom i u tkivu ovih svinja.

FOL JE U TOME STO JE "ALPSKO" MLIJEKO PRIZNALO POSTOJANJE MIKOTOKISNA U JEDNOJ SERIJI PROIZVODNJE, ZNACI, ALPSKO IMA MIKOTOKSINE, A DRUGA MLIJEKA SU CISTA KAO SUZA!

Sve krave jedu kontaminiranu JEFTINU stocnu hranu upravo zbog toga sto je jeftina i sto nema prave kontrole i sankcija i odgovornosti.
hana_99

#123 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by hana_99 »

Ja vjerujem da je hrana i voda koju konzumiramo zagadjena i do 70% ali jednostavno se cuti o tome .

U trci za sto vecim profitom ljudi su zatrovali prirodu raznoraznim hemijskim sredstvima .

U BiH se moze jos naci koliko toliko zdrave hrane negdje na selu a ovima drugima nevjerujem kad kazu da su im proizvodi organski .

Skoro sam kupila tkz eko med i skupo ga platila jer je trebao biti lijek medjutim nista od toga , cista prevara .

Mislim da je povecanje svih vrsta karcionomskih bolesti u uskoj povezanosti sa zagadjenom hranom koju jedemo
PipiDugaDevetka

#124 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

hana_99 wrote:Ja vjerujem da je hrana i voda koju konzumiramo zagadjena i do 70% ali jednostavno se cuti o tome .

U trci za sto vecim profitom ljudi su zatrovali prirodu raznoraznim hemijskim sredstvima .

U BiH se moze jos naci koliko toliko zdrave hrane negdje na selu a ovima drugima nevjerujem kad kazu da su im proizvodi organski .

Skoro sam kupila tkz eko med i skupo ga platila jer je trebao biti lijek medjutim nista od toga , cista prevara .

Mislim da je povecanje svih vrsta karcionomskih bolesti u uskoj povezanosti sa zagadjenom hranom koju jedemo
Tačno!

Žao mi djece i doktora što ih država ne zna organizovati u vezi sa nekim projektima i istraživanjima.
:(
fortaleza

#125 Re: Kakve OTROVE jedemo ???

Post by fortaleza »

PipiDugaDevetka wrote:
hana_99 wrote:Ja vjerujem da je hrana i voda koju konzumiramo zagadjena i do 70% ali jednostavno se cuti o tome .

Tačno!

Žao mi djece i doktora što ih država ne zna organizovati u vezi sa nekim projektima i istraživanjima.
:(
Ono što je žalosno je to što ljudi uglavnom ne gledaju što kupuju, jedu, i tako unose različite kemikalije i otrove u svoj organizam... Mislim da nije toliki problem u državi jer je ona svakako nesposobna i za neke manje stvari, ne samo za ovo. Kad malo otvorimo oči i vidimo kakva nam se "organska" hrana nudi drugačija će se priča vrtjeti. Ljudi su ovce. :(
Post Reply