Opet si promasio "ceo fudbal"PeppermintSA wrote: to je meni isto kao kad neka osoba kaze ''Zene u Saudijskoj Arabiji zele da nose burke i nikabe - pitaj ih!''. Ne sumnjam ja da bi i rekla da zele da nose navedeno, i cak znam da i one same vjeruju da zele da ih nose. Ovdje je kljucna rijec ''indoktrinacija''. Neka cure koja ne zeli da ''sa svakim legne'', sto u prijevodu znaci da joj je potrebno mnoooogo vise od 'puke' seksualnoe privlacnosti, da bi uopste razmotrila tu mogucnost nije sama dosla do tog zakljucka, i nije sama, analizirajuci zivot, postojanje, moral itd. shvatila da tako zeli zivjeti.
Ako ja mrzim crnce, zato sto su mi roditelji, hodza, komsije, prijatelji... cijeli zivot pricali kako crnci ne valjaju, kako su zli, kako su opasni...to ne znaci da je ta mrznja moj stav, vec znaci da sam ja indoktriniran!
Kada dodjemo u situaciju da se kod nas ne gleda na curu koja nema probleme sa One night stand-ovima, ili koja mjenja partnere kada joj se cefne, sa nekim prezirom, onda cu ja biti prvi koji ce stati na stranu tih cura koje ipak ne zele da se seksaju s ''bilo kim'', jer tek tada to postaje nijhova odluka i nijhov stav, odnosno, tek tad se ta nijhova odluka mora postivati. Do tad ce to jedino biti njezin slijed drustvenih normi i razlog da se ona zali.
Ti mislis da je svaka djevojka natjerana da se pokrije jer to u tvojoj glavi nije normalno, ne mozes da razumije da to neko ZELI.
Ne osjecam ja prezir prema ljudima koji rade ono sta zele dok ne ugrozavaju svojim ponasanjem druge ljudi, ali uzdizanje svojih stavova na stetu tudjih i ne prihvatanje tudjeg izbora je licemjerstvo bez granica.