Kakva veza, ba?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#376 Re: Kakva veza, ba?

Post by plain vanilla »

PeppermintSA wrote: to je meni isto kao kad neka osoba kaze ''Zene u Saudijskoj Arabiji zele da nose burke i nikabe - pitaj ih!''. Ne sumnjam ja da bi i rekla da zele da nose navedeno, i cak znam da i one same vjeruju da zele da ih nose. Ovdje je kljucna rijec ''indoktrinacija''. Neka cure koja ne zeli da ''sa svakim legne'', sto u prijevodu znaci da joj je potrebno mnoooogo vise od 'puke' seksualnoe privlacnosti, da bi uopste razmotrila tu mogucnost nije sama dosla do tog zakljucka, i nije sama, analizirajuci zivot, postojanje, moral itd. shvatila da tako zeli zivjeti.

Ako ja mrzim crnce, zato sto su mi roditelji, hodza, komsije, prijatelji... cijeli zivot pricali kako crnci ne valjaju, kako su zli, kako su opasni...to ne znaci da je ta mrznja moj stav, vec znaci da sam ja indoktriniran!

Kada dodjemo u situaciju da se kod nas ne gleda na curu koja nema probleme sa One night stand-ovima, ili koja mjenja partnere kada joj se cefne, sa nekim prezirom, onda cu ja biti prvi koji ce stati na stranu tih cura koje ipak ne zele da se seksaju s ''bilo kim'', jer tek tada to postaje nijhova odluka i nijhov stav, odnosno, tek tad se ta nijhova odluka mora postivati. Do tad ce to jedino biti njezin slijed drustvenih normi i razlog da se ona zali.
Opet si promasio "ceo fudbal"
Ti mislis da je svaka djevojka natjerana da se pokrije jer to u tvojoj glavi nije normalno, ne mozes da razumije da to neko ZELI.
Ne osjecam ja prezir prema ljudima koji rade ono sta zele dok ne ugrozavaju svojim ponasanjem druge ljudi, ali uzdizanje svojih stavova na stetu tudjih i ne prihvatanje tudjeg izbora je licemjerstvo bez granica.
PeppermintSA

#377 Re: Kakva veza, ba?

Post by PeppermintSA »

pustopoljina wrote:liberalnost u seksu bi mozda prouzrocila gubitak privatnog vlasnistva :P kako bi se to svidjelo svekolikom puku?
pa bili su oni hipiji slobodni gdje su- sta rade...

@JT (i mi se nekad sokirano moramo suociti sa bolnom cinjenicom da nas neko nece), smrc, placite sa mnom jesenje kise... :skoljka: :)
povratak Marksizma na siroka vrata! :razz: :razz: :razz:
PeppermintSA

#378 Re: Kakva veza, ba?

Post by PeppermintSA »

plain vanilla wrote:
PeppermintSA wrote: to je meni isto kao kad neka osoba kaze ''Zene u Saudijskoj Arabiji zele da nose burke i nikabe - pitaj ih!''. Ne sumnjam ja da bi i rekla da zele da nose navedeno, i cak znam da i one same vjeruju da zele da ih nose. Ovdje je kljucna rijec ''indoktrinacija''. Neka cure koja ne zeli da ''sa svakim legne'', sto u prijevodu znaci da joj je potrebno mnoooogo vise od 'puke' seksualnoe privlacnosti, da bi uopste razmotrila tu mogucnost nije sama dosla do tog zakljucka, i nije sama, analizirajuci zivot, postojanje, moral itd. shvatila da tako zeli zivjeti.

Ako ja mrzim crnce, zato sto su mi roditelji, hodza, komsije, prijatelji... cijeli zivot pricali kako crnci ne valjaju, kako su zli, kako su opasni...to ne znaci da je ta mrznja moj stav, vec znaci da sam ja indoktriniran!

Kada dodjemo u situaciju da se kod nas ne gleda na curu koja nema probleme sa One night stand-ovima, ili koja mjenja partnere kada joj se cefne, sa nekim prezirom, onda cu ja biti prvi koji ce stati na stranu tih cura koje ipak ne zele da se seksaju s ''bilo kim'', jer tek tada to postaje nijhova odluka i nijhov stav, odnosno, tek tad se ta nijhova odluka mora postivati. Do tad ce to jedino biti njezin slijed drustvenih normi i razlog da se ona zali.
Opet si promasio "ceo fudbal"
Ti mislis da je svaka djevojka natjerana da se pokrije jer to u tvojoj glavi nije normalno, ne mozes da razumije da to neko ZELI.
Ne osjecam ja prezir prema ljudima koji rade ono sta zele dok ne ugrozavaju svojim ponasanjem druge ljudi, ali uzdizanje svojih stavova na stetu tudjih i ne prihvatanje tudjeg izbora je licemjerstvo bez granica.
eticnost je iznad morala

postoji univerzalno dobro, i univerzalno lose

slijediti univerzalno dobro, na stetu lokalnog dobra je nesto sto bih radio ucinio!
Cholina_Lokica

#379 Re: Kakva veza, ba?

Post by Cholina_Lokica »

E sto od Hebacine napraviste filozofiju citavu :-)
plain vanilla

#380 Re: Kakva veza, ba?

Post by plain vanilla »

PeppermintSA wrote: eticnost je iznad morala

slijediti univerzalno dobro, na stetu lokalnog dobra je nesto sto bih radio ucinio!
a dobro je ono sto ti ocijenis dobrim, a ostali nemaju pojma, jelde

pa tebi je bar lako, otidji u te svoje 104 drzave, tamo je raj na zemlji, svaka daje bez da dva puta razmisli
PeppermintSA

#381 Re: Kakva veza, ba?

Post by PeppermintSA »

plain vanilla wrote:

a dobro je ono sto ti ocijenis dobrim, a ostali nemaju pojma, jelde

pa tebi je bar lako, otidji u te svoje 104 drzave, tamo je raj na zemlji, svaka daje bez da dva puta razmisli
nisam ja ocjenio vec je ocjenio Frojd, From, Malowski, Marks, Nice... i niz drugih - i da, oni bolje znaju od efendije Cerica!
Last edited by PeppermintSA on 24/05/2011 21:00, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#382 Re: Kakva veza, ba?

Post by Cholina_Lokica »

Dobro sve, al kako ces ovo reci :mrgreen:
pustopoljina

#383 Re: Kakva veza, ba?

Post by pustopoljina »

a sta ceric ima s tim?

na uska vrata, uska :x
Last edited by pustopoljina on 24/05/2011 21:03, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#384 Re: Kakva veza, ba?

Post by ladyblue18 »

:lol: :lol: :lol: hocemol to i ovdje o vjeronauci i Cericu? :lol:
E necemo :evil:
plain vanilla

#385 Re: Kakva veza, ba?

Post by plain vanilla »

PeppermintSA wrote:
nisam ja ocjenio vec je ocjenio Frojd, From, Malowski, Marks, Nice... i niz drugih - i da, oni bolje znaju od efendije Cerica!
a ti malo misli svojom glavom, a pusti se ostalih, pa kad sam zakljucis nesto, zakljuci za sebe
i ne nameci drugima svoje standarde

i ne potezi Cerica ovdje, ziv bio
ljubav_aha

#386 Re: Kakva veza, ba?

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote:liberalnost u seksu bi mozda prouzrocila gubitak privatnog vlasnistva :P kako bi se to svidjelo svekolikom puku?
pa bili su oni hipiji slobodni gdje su- sta rade...
pa hipiji su bili konstatno drogirani,stoga spageti seks je bio uobicjena pojava :lol:
pustopoljina

#387 Re: Kakva veza, ba?

Post by pustopoljina »

bio :)
a gdje su- sta rade, spomenuo je @JT
PeppermintSA

#388 Re: Kakva veza, ba?

Post by PeppermintSA »

plain vanilla wrote:
PeppermintSA wrote:
a ti malo misli svojom glavom, a pusti se ostalih, pa kad sam zakljucis nesto, zakljuci za sebe
i ne nameci drugima svoje standarde

i ne potezi Cerica ovdje, ziv bio
svako svakom namece standarde - to je nit drustvenih zajednica.
ljubav_aha

#389 Re: Kakva veza, ba?

Post by ljubav_aha »

pustopoljina wrote:bio :)
a gdje su- sta rade, spomenuo je @JT
oh,OK

licno sma upoznala par osobana vaznim poslovnim zivotnim funkcijama

jedna od njih je rodila dijete u engleskoj,kako bi nastavila karijeru u SAD

jako puno je djece predavno na usvajanje porodicama van SAD ,o tome se malo prica

ovo je nravano slucaj sa hipcima iz bogatih porodica

za siromaHe se zna,ko im je kriv :|
plain vanilla

#390 Re: Kakva veza, ba?

Post by plain vanilla »

PeppermintSA wrote:
na forumu nema zajednice, prica svako u svoje ime
ti pokusavas dokazati kako je onaj ko ne misli kao ti ogranicen tradicionalnim odgojem
a ti si svjetski cojk, koji prihvata samo ljude poput sebe, a ostali su malo zatucani
PeppermintSA

#391 Re: Kakva veza, ba?

Post by PeppermintSA »

plain vanilla wrote:
PeppermintSA wrote:
ti pokusavas dokazati kako je onaj ko ne misli kao ti ogranicen tradicionalnim odgojem
a ti si svjetski cojk, koji prihvata samo ljude poput sebe, a ostali su malo zatucani
''onaj koji ne misli kao ja O OVOME''

sa ostalim bih se slozio ;-)
plain vanilla

#392 Re: Kakva veza, ba?

Post by plain vanilla »

PeppermintSA wrote:
plain vanilla wrote:
PeppermintSA wrote:
''onaj koji ne misli kao ja O OVOME''

sa ostalim bih se slozio ;-)
pa lijepo, pokazao si nam sta sve ukljucuje tvoj napredan i liberalan stav
hvala
PeppermintSA

#393 Re: Kakva veza, ba?

Post by PeppermintSA »

plain vanilla wrote: pa lijepo, pokazao si nam sta sve ukljucuje tvoj napredan i liberalan stav
hvala
i Ataturk je bio napredan i liberalan, pa je dekretom zabranio mnogo stosta. Danas se vidi koliko je bio napredan.

al no, da ne zalazimo u politiku.

we agree to disagree

pozz tebi
awaken

#394 Re: Kakva veza, ba?

Post by awaken »

Peppermint možda ne bi bilo loše da staneš ovdje jer kako si krenuo, sam ćeš sebe negirati a rekao si dosta pametnih stvari. Uglavnom, nikako mi nije jasno kako si promašio poentu. A to je ova SREDINA....mi nismo zatucani koliko smo mali i ovdje ne možeš raditi stvari za koje se neće saznati i koje sa sobom ne "vuku" posljedice tipa crne liste na kojoj završi djevojka koja je mislila da se može biti radodajka pa ozbiljna.....jer što bi neko bio njen "jedini" kojeg ona aman voli (kako da ne) kad je lakše biti 58. s kojim je spavala i otići dalje.
Druga stvar, vjera određuje dosta toga i ljudi koji se pridržavaju vjere na taj način odgajaju svoju djecu, tako da bilo kakva rasprava na tu temu je uvreda ljudima koji su napravili taj izbor da slijede vjeru.
Po tebi su žene koje moraju nešto osjećati da bi spavale s muškarcem, (pogrešno) naučene da tako treba a ja ti kažem da ima žena čiji je mentalni sklop baš takav, zovu se normalne i takvu želim oženiti :wink:
Bilo bi tu stvarno puno toga da se kaže ali nema potrebe jer ti ne želiš da podijeliš sa nama svoje mišljenje već ne možeš podnijeti da je drugačije od tvog pa se pokušavaš nametnuti.
Ukratko, mi znamo za normalne žene i radodajke.....a još bolje znamo šta možemo s jednima i drugima :wink:

@Bluski, ubode me i ostavi bol u srcu mom :lol: :lol: :lol: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
new_jazzWa

#395 Re: Kakva veza, ba?

Post by new_jazzWa »

Hmm...Evo, danima ujutro zavirim na ovu temu i nikako da se odlucim na cijoj sam strani. Svako je u nekim dijelovima u pravu i tesko je biti na strani bilo koga od vas. Ono sto sam htjela reci je da sebe smatram "liberalnom" ,no neke postavke mene kao takve ni nesto ne "leze". Religiozna nisam,ali postujem i vjeru svojih predaka, ali i sve ostale, znaci nije do toga. Imam dovoljno godina (i previse) da mogu sasvim jasno donositi odluke vezane za blo sta, tako i za sex. Zivim sama,daleko od "rodnog kraja",znaci ni tu nemam nekih "kocnica". To su vec dvije glavne koje su eliminirane. Oko sebe imam ljude koji su jednako "liberalni" kao ja,ALI... Ali, pojam sexa i sexualnosti sagledan kroz teoriju i praksu ni se ne slaze. Mogu s kim hocu,kad hocu,kako hocu,ali to jednostavno ne radim.Pepermint rece nesto u smislu da cemo biti "normalni" tek kad mjenjamo partnera svake hefte,ali vala, ja ne mogu... Ponavljam,nisam putiranka, ne trazim ljubav iz snova, nego jednostavno mislim da mi ne treba osjecaj u stomaku koji sam imala poslije ONS-a. Nije to kajanje, nije prezir prema samoj sebi, nije to nista, nego neka praznina. Nije sex ono sto ce mi zivot uciniti savrsenim, ne sex sa bilo kim.
Pokusavam objasniti a zapetljah se jos gore... :D
Nista, nemam kocnice u pogledu sexa,ali ne upraznjavam ga cisto iz dosade...I da, biologija jeste cudo, i pojma nemas koliko se dugo bez sexa moze izdrzati a da ti to apsolutno ne predstavlja nikakav problem :D
madner

#396 Re: Kakva veza, ba?

Post by madner »

Samo da kazem da zene nemaju pravo kritikovat nase kriterije. To su nasi kriteriji, vi imate svoje. Ako mi ne volimo radodajke za ozbiljnje veze to je NASE pravo. Pravo na izbor. :D
Ma.Le.Na

#397 Re: Kakva veza, ba?

Post by Ma.Le.Na »

madner wrote:Samo da kazem da zene nemaju pravo kritikovat nase kriterije. To su nasi kriteriji, vi imate svoje. Ako mi ne volimo radodajke za ozbiljnje veze to je NASE pravo. Pravo na izbor. :D
:lol: :lol: :lol:
ko vam ba dira pravo 8-) :D

tctc :D
Tranquilizer

#398 Re: Kakva veza, ba?

Post by Tranquilizer »

Ma pepermint je na tragu necemu samo ga je malo pretjerao u objašnjavanju (razapeše ga), a stoji to da je sex kod vecine žena tabu, prvo te provjeri iz kakve si "cehre" pa onda možda dobiješ i sex :D
madner

#399 Re: Kakva veza, ba?

Post by madner »

Ma.Le.Na wrote:
madner wrote:Samo da kazem da zene nemaju pravo kritikovat nase kriterije. To su nasi kriteriji, vi imate svoje. Ako mi ne volimo radodajke za ozbiljnje veze to je NASE pravo. Pravo na izbor. :D

Muskarci koji bi da kresu, pa smanjuju kriterije. Umjesto da svako dobije po bar jednu djevicu sada se moramo zajebavat i provjeravat preko MOSa kakva je roba :D
citroen

#400 Re: Kakva veza, ba?

Post by citroen »

madner wrote:
Ma.Le.Na wrote:

Muskarci koji bi da kresu, pa smanjuju kriterije. Umjesto da svako dobije po bar jednu djevicu sada se moramo zajebavat i provjeravat preko MOSa kakva je roba :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply