test01 wrote:ANAIS_,kako mozes da napises da je intenzitet sexualne zelje isti kod muskarca i zene. POTPUNO NETACNO.
primjer: vidis zgodnog frajera prvi put na ulici. jesi li odmah za sex sa njim? naravno da nisi,vec cekas da ti on nesto kaze,da pocne da prica i brblja i da ti procjenis njega kao osobu. PA TEK ONDA SEX.
kakve veze ima nacin stimulacije sa intenzitetom?

poredish jabuke i paradajz
prodje djevojka ulicom = 2 razlicita heteroseksualna muskarca ce imati razlicitu reakciju na nju

ne pale se svi muskarci na svaku zensku ko svijetla na semaforu

tebi neka cura moze biti zgodna, nekom drugom "nezgodna"

i cak i ako ti je privlacna to ne znaci da ces je zaskociti tu nasred ulice...barem se nadam da ne znaci
vidim da je tebi ovo jako tesko za prihvatiti...ali da, i zene se mogu uzbuditi seksualno bez ikakve stimulacije osim one vizuelne...nemamo svi iste kriterije privlacnosti, ali mali milion puta mi se desilo (i ne samo meni) da me seksualno privukao neki tip s kojim nisam ni rijeci progovorila

meni su recimo muske ruke izuzetno privlacan dio muske anatomije

sto recimo uveliko pojednostavljuje stvari za mene jer je to dio tijela koji je skoro uvijek na vidjelu...
to sto ja BIRAM da se ne upustim u seksualne odnose sa svakim muskarcem koji mi je fizicki privlacan ne znaci da kod mene (ili bilo koje druge zene) ne postoji fizicka reakcija u datom momentu
cini mi se da ti ne shvatas glavnu i osnovnu razliku u nasim stanovistima...kada ce neka zena izabrati da stupi u seksualni odnos sa nekim muskarcem je nesto sto nema puno veze sa biologijom - na te razlike izmedju muskaraca i zena utice puno faktora...od odgoja, okoline, drustva, kulture, prijasnjih iskustava, necijeg karaktera/licnosti itd itd...to ko vise/cesce ima seks i sa koliko razlicitih partnera je potpuno irelevantno za ovu diskusiju
ono sto ti i ja i mnoge druge forumasice pokusavamo objasniti je sljedece:
1) i zene vole seks
2) samo zato sto kod zena ne postoji lako primjetan fizicki pokazatelj uzbudjenosti ne znaci da ta uzbudjenost nije prisutna istim intenzitetom i/ili lakocom kao i kod muskaraca
3) seks je jednako potreban i bitan za sveukupno zdravlje zena jednako kao i muskaraca... ta neka urodjena lakoca podnosenja nedostatka seksa za koju si ti ubjedjen da postoji (samo) kod zene nema ama bas nikakve veze sa polnim razlikama...drugim rijecima - i zenama seks nedostaje kad ga nemaju
postoje individualne razlike medju ljudima - neki imaju izrazeniji libido, neki manje, nekima treba ovo ili ono da bi se uzbudili (zamisli nekim muskarcima je puno uzbudljiviji pogled na zensko stopalo, nego na dekolte), neki mogu 3 put dnevno, nekima je pak 3 put mjesecno sasvim dovoljno...te individualne razlike nemaju bas puno veze s tim ko je musko, ko je zensko
imas predrasude...i to vrlo pogresne

na zalost bez obzira na to koliko mislimo da smo informisani i da znamo o sopstvenoj i inace o seksualnosti jos uvijek zivimo u drustvu u kojem mnogo zena ostaje "nezadovoljeno" u okvirima seksualne veze s drugom osobom

ko je i koliko kriv za to nezadovoljstvo je diskutabilno...ali rezultat toga je veliki broj "glavobolja" medju zenskim rodom, kao i ta sasvim pogresna percepcija da je zenama seks manje drag ili manje potreban samo zato sto ga (mozda) manje iniciraju ili zato sto se ne ponasaju isto kao muskarci nakon perioda apstinencije...da malo intimnije i otvorenije porazgovaras sa mnogim od tih kojima je "mrsko" i koje "glava cesto boli" skontao bi da je vrlo rijetko u pitanju problem libida (tj mnoge od tih zena jos uvijek vrlo redovno prakticiraju sistem "sama svoj majstor"), a mnogo cesce puno slozeniji problem: a)neodgovarajucih okolnosti potrebnih za dobar seks ili b)nedovoljno uzivanje u seksu s partnerom....
i da, anaiska se opet raspisala...meni ni u dzep, ni iz dzepa da li cu tebe ili bilo koga ubjediti u ispravnost ovog sto pisem (a sto ti pokusase reci i mnoge druge forumasice)...mislim da je u svakom slucaju logicnije da ipak malo bolje od tebe znam sta je i kako je biti zena, s obzirom da to i jesam

primarni razlog za ovoliku moju tvrdoglavost je jednostavan - nadam se da u svom neznanju i zabludi neces usput nepotrebno zakinuti zene s kojima se susretnes u zivotu (ovo se odnosi i na tebe i na ostale muskarce koji zive s ovakvim ubjedjenjima)...