Kako zene mogu toliko dugo ......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
JThomas

#51 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by JThomas »

iz svog limitiranog iskustva u svom mladom životu :D nisam uopšte ubijeđen da žene imaju slabiji seksualni nagon od muškaraca, nipošto :D

fazon je u tome što je i dalje, u svakom društvu na ovom svijetu (u "naprednijim" manje a u "primitivnijim" više) muškarac koji otvoreno izražava nagon i spava s puno žena - jebač, džek, baja, faca, pastuh...a žena koja otvoreno izražava seksualni nagon i spava s puno muškaraca - je drolja, kurva, fuksa, radodajka i tako dalje, ima naš narod divnih tih izraza :D i u tom grmu leži zec...i zato naravno da žene u našem društvu NE pričaju okolo kako i koliko masturbiraju...što ne znači da to ne rade.

i to što prosječnoj ženi treba više da bi spavala s nekim novim nego prosječnom muškarcu...ne znači da manje želi seks.
Rambo-Amadeus

#52 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Rambo-Amadeus »

iscrpno anais, nema sta :-D

dakle, ako striktno posmatramo pitanje postavljaca teme, ja bih odgovorio sa "fizioloske osobine" uzrokuju drugaciji nacin ispoljavanja potreba kod zena. Zapravo, opce je poznato da zene rade nekako po sistemu "dugmeta", dakle moze moze biti "hladna" neodređeno dugo vremena, ali na odgovarajući poticaj (u sirem smislu podrazumijeva mozda ispunjenje veceg broja uslova nego kod muskaraca) moze razviti strastvenost vecu nego kod muskaraca (ovo cak i iz licnog iskustva :oops: ). Dakle, razlika je samo u tome sto kod muskaraca ta potreba nekako konstantno "tinja" u slabijem ili jacem intezitetu, jer muskarci i nemaju bas neku alternativu ispoljavanju sexualne potrebe, osim striktnog "fizickog praznjenja" :oops:
kenanz

#53 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by kenanz »

zavisi kakva te zena zapadne...ima onih koje mogu svaki dan vise puta... :-D :-D :-D

sve zavisi od toga kakve si srece :-D
zemo_online

#54 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by zemo_online »

ANAIS_,kako mozes da napises da je intenzitet sexualne zelje isti kod muskarca i zene. POTPUNO NETACNO.
primjer: vidis zgodnog frajera prvi put na ulici. jesi li odmah za sex sa njim? naravno da nisi,vec cekas da ti on nesto kaze,da pocne da prica i brblja i da ti procjenis njega kao osobu. PA TEK ONDA SEX.
A kod nas muskaraca dobra zenska ne mora da kaze ni A ,ni B ,ni C, ni D, odmah smo za sex.
-@Rambo ,svaka cast,pogodio si u sridu
SVE ZENSKE TREBA DA PROCITAJU RAMBOV KOMENTAR,A I PONEKI MUSKI.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#55 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anjusha »

test01 wrote:ANAIS_,kako mozes da napises da je intenzitet sexualne zelje isti kod muskarca i zene. POTPUNO NETACNO.
primjer: vidis zgodnog frajera prvi put na ulici. jesi li odmah za sex sa njim? naravno da nisi,vec cekas da ti on nesto kaze,da pocne da prica i brblja i da ti procjenis njega kao osobu. PA TEK ONDA SEX.
A kod nas muskaraca dobra zenska ne mora da kaze ni A ,ni B ,ni C, ni D, odmah smo za sex.
mislim da ti apsolutno nemas pojma o cemu pricas.. mozda u iducem zivotu budes zensko, pa saznas. al' eto, pricaj dalje, makar nije dosadno s ovakvom temom :D
anais_nin

#56 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

test01 wrote:ANAIS_,kako mozes da napises da je intenzitet sexualne zelje isti kod muskarca i zene. POTPUNO NETACNO.
kakve veze ima nacin stimulacije sa intenzitetom? :? poredish jabuke i paradajz :-)
prodje djevojka ulicom = 2 razlicita heteroseksualna muskarca ce imati razlicitu reakciju na nju :) ne pale se svi muskarci na svaku zensku ko svijetla na semaforu :) tebi neka cura moze biti zgodna, nekom drugom "nezgodna" :) i cak i ako ti je privlacna to ne znaci da ces je zaskociti tu nasred ulice...barem se nadam da ne znaci :shock: :D

vidim da je tebi ovo jako tesko za prihvatiti...ali da, i zene se mogu uzbuditi seksualno bez ikakve stimulacije osim one vizuelne...nemamo svi iste kriterije privlacnosti, ali mali milion puta mi se desilo (i ne samo meni) da me seksualno privukao neki tip s kojim nisam ni rijeci progovorila :) meni su recimo muske ruke izuzetno privlacan dio muske anatomije :D sto recimo uveliko pojednostavljuje stvari za mene jer je to dio tijela koji je skoro uvijek na vidjelu...
to sto ja BIRAM da se ne upustim u seksualne odnose sa svakim muskarcem koji mi je fizicki privlacan ne znaci da kod mene (ili bilo koje druge zene) ne postoji fizicka reakcija u datom momentu :)

cini mi se da ti ne shvatas glavnu i osnovnu razliku u nasim stanovistima...kada ce neka zena izabrati da stupi u seksualni odnos sa nekim muskarcem je nesto sto nema puno veze sa biologijom - na te razlike izmedju muskaraca i zena utice puno faktora...od odgoja, okoline, drustva, kulture, prijasnjih iskustava, necijeg karaktera/licnosti itd itd...to ko vise/cesce ima seks i sa koliko razlicitih partnera je potpuno irelevantno za ovu diskusiju :)

ono sto ti i ja i mnoge druge forumasice pokusavamo objasniti je sljedece:

1) i zene vole seks
2) samo zato sto kod zena ne postoji lako primjetan fizicki pokazatelj uzbudjenosti ne znaci da ta uzbudjenost nije prisutna istim intenzitetom i/ili lakocom kao i kod muskaraca
3) seks je jednako potreban i bitan za sveukupno zdravlje zena jednako kao i muskaraca... ta neka urodjena lakoca podnosenja nedostatka seksa za koju si ti ubjedjen da postoji (samo) kod zene nema ama bas nikakve veze sa polnim razlikama...drugim rijecima - i zenama seks nedostaje kad ga nemaju :)

postoje individualne razlike medju ljudima - neki imaju izrazeniji libido, neki manje, nekima treba ovo ili ono da bi se uzbudili (zamisli nekim muskarcima je puno uzbudljiviji pogled na zensko stopalo, nego na dekolte), neki mogu 3 put dnevno, nekima je pak 3 put mjesecno sasvim dovoljno...te individualne razlike nemaju bas puno veze s tim ko je musko, ko je zensko :) :) :)

imas predrasude...i to vrlo pogresne :) na zalost bez obzira na to koliko mislimo da smo informisani i da znamo o sopstvenoj i inace o seksualnosti jos uvijek zivimo u drustvu u kojem mnogo zena ostaje "nezadovoljeno" u okvirima seksualne veze s drugom osobom :) ko je i koliko kriv za to nezadovoljstvo je diskutabilno...ali rezultat toga je veliki broj "glavobolja" medju zenskim rodom, kao i ta sasvim pogresna percepcija da je zenama seks manje drag ili manje potreban samo zato sto ga (mozda) manje iniciraju ili zato sto se ne ponasaju isto kao muskarci nakon perioda apstinencije...da malo intimnije i otvorenije porazgovaras sa mnogim od tih kojima je "mrsko" i koje "glava cesto boli" skontao bi da je vrlo rijetko u pitanju problem libida (tj mnoge od tih zena jos uvijek vrlo redovno prakticiraju sistem "sama svoj majstor"), a mnogo cesce puno slozeniji problem: a)neodgovarajucih okolnosti potrebnih za dobar seks ili b)nedovoljno uzivanje u seksu s partnerom....

i da, anaiska se opet raspisala...meni ni u dzep, ni iz dzepa da li cu tebe ili bilo koga ubjediti u ispravnost ovog sto pisem (a sto ti pokusase reci i mnoge druge forumasice)...mislim da je u svakom slucaju logicnije da ipak malo bolje od tebe znam sta je i kako je biti zena, s obzirom da to i jesam :) primarni razlog za ovoliku moju tvrdoglavost je jednostavan - nadam se da u svom neznanju i zabludi neces usput nepotrebno zakinuti zene s kojima se susretnes u zivotu (ovo se odnosi i na tebe i na ostale muskarce koji zive s ovakvim ubjedjenjima)... :)
anais_nin

#57 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

anjusha wrote:
mislim da ti apsolutno nemas pojma o cemu pricas.. mozda u iducem zivotu budes zensko, pa saznas. al' eto, pricaj dalje, makar nije dosadno s ovakvom temom :D

ma to ti je ko ona starinska "ne znas ti majko kako je dijete rodit" :lol: :lol: :lol: :evil: :D
tako ni mi pojma ne znamo ni o sebi ni o svojoj seksualnosti :-)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#58 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anjusha »

anais_nin wrote: kakve veze ima nacin stimulacije sa intenzitetom? :? poredish jabuke i paradajz :-)
prodje djevojka ulicom = 2 razlicita heteroseksualna muskarca ce imati razlicitu reakciju na nju :) ne pale se svi muskarci na svaku zensku ko svijetla na semaforu :) tebi neka cura moze biti zgodna, nekom drugom "nezgodna" :) i cak i ako ti je privlacna to ne znaci da ces je zaskociti tu nasred ulice...barem se nadam da ne znaci :shock: :D

vidim da je tebi ovo jako tesko za prihvatiti...ali da, i zene se mogu uzbuditi seksualno bez ikakve stimulacije osim one vizuelne...nemamo svi iste kriterije privlacnosti, ali mali milion puta mi se desilo (i ne samo meni) da me seksualno privukao neki tip s kojim nisam ni rijeci progovorila :) meni su recimo muske ruke izuzetno privlacan dio muske anatomije :D sto recimo uveliko pojednostavljuje stvari za mene jer je to dio tijela koji je skoro uvijek na vidjelu...
to sto ja BIRAM da se ne upustim u seksualne odnose sa svakim muskarcem koji mi je fizicki privlacan ne znaci da kod mene (ili bilo koje druge zene) ne postoji fizicka reakcija u datom momentu :)

cini mi se da ti ne shvatas glavnu i osnovnu razliku u nasim stanovistima...kada ce neka zena izabrati da stupi u seksualni odnos sa nekim muskarcem je nesto sto nema puno veze sa biologijom - na te razlike izmedju muskaraca i zena utice puno faktora...od odgoja, okoline, drustva, kulture, prijasnjih iskustava, necijeg karaktera/licnosti itd itd...to ko vise/cesce ima seks i sa koliko razlicitih partnera je potpuno irelevantno za ovu diskusiju :)

ono sto ti i ja i mnoge druge forumasice pokusavamo objasniti je sljedece:

1) i zene vole seks
2) samo zato sto kod zena ne postoji lako primjetan fizicki pokazatelj uzbudjenosti ne znaci da ta uzbudjenost nije prisutna istim intenzitetom i/ili lakocom kao i kod muskaraca
3) seks je jednako potreban i bitan za sveukupno zdravlje zena jednako kao i muskaraca... ta neka urodjena lakoca podnosenja nedostatka seksa za koju si ti ubjedjen da postoji (samo) kod zene nema ama bas nikakve veze sa polnim razlikama...drugim rijecima - i zenama seks nedostaje kad ga nemaju :)

postoje individualne razlike medju ljudima - neki imaju izrazeniji libido, neki manje, nekima treba ovo ili ono da bi se uzbudili (zamisli nekim muskarcima je puno uzbudljiviji pogled na zensko stopalo, nego na dekolte), neki mogu 3 put dnevno, nekima je pak 3 put mjesecno sasvim dovoljno...te individualne razlike nemaju bas puno veze s tim ko je musko, ko je zensko :) :) :)

imas predrasude...i to vrlo pogresne :) na zalost bez obzira na to koliko mislimo da smo informisani i da znamo o sopstvenoj i inace o seksualnosti jos uvijek zivimo u drustvu u kojem mnogo zena ostaje "nezadovoljeno" u okvirima seksualne veze s drugom osobom :) ko je i koliko kriv za to nezadovoljstvo je diskutabilno...ali rezultat toga je veliki broj "glavobolja" medju zenskim rodom, kao i ta sasvim pogresna percepcija da je zenama seks manje drag ili manje potreban samo zato sto ga (mozda) manje iniciraju ili zato sto se ne ponasaju isto kao muskarci nakon perioda apstinencije...da malo intimnije i otvorenije porazgovaras sa mnogim od tih kojima je "mrsko" i koje "glava cesto boli" skontao bi da je vrlo rijetko u pitanju problem libida (tj mnoge od tih zena jos uvijek vrlo redovno prakticiraju sistem "sama svoj majstor"), a mnogo cesce puno slozeniji problem: a)neodgovarajucih okolnosti potrebnih za dobar seks ili b)nedovoljno uzivanje u seksu s partnerom....

i da, anaiska se opet raspisala...meni ni u dzep, ni iz dzepa da li cu tebe ili bilo koga ubjediti u ispravnost ovog sto pisem (a sto ti pokusase reci i mnoge druge forumasice)...mislim da je u svakom slucaju logicnije da ipak malo bolje od tebe znam sta je i kako je biti zena, s obzirom da to i jesam :) primarni razlog za ovoliku moju tvrdoglavost je jednostavan - nadam se da u svom neznanju i zabludi neces usput nepotrebno zakinuti zene s kojima se susretnes u zivotu (ovo se odnosi i na tebe i na ostale muskarce koji zive s ovakvim ubjedjenjima)... :)
svaka cast anais. apsolutno se slazem i da mi nije toliko mrsko pisati, to je otprilike sto bih mu i ja rekla. ali zato imamo tebe :kiss:
anais_nin

#59 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

anjusha wrote: svaka cast anais. apsolutno se slazem i da mi nije toliko mrsko pisati, to je otprilike sto bih mu i ja rekla. ali zato imamo tebe :kiss:
hvala anjusha :kiss: i ja se nekad zapitam kako mi se da :D :-) :evil:
ocaj

#60 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by ocaj »

anais_nin wrote:
Rambo-Amadeus wrote: klasicni primjer zaje*ancije

U principu Test01 je u pravu, ali ovdje je vecina pohrlila da se ismije prije svega obrcuci teze. Nije niko rekao da su zene frigidne, nego da mogu mnogo duze od muskaraca FIZICKI da podnesu "apstinenciju". Jedan ud razloga je sigurno fizioloske prirode jer se u zenskom organizmu odvija jedan ciklus koji traje nesto manje od mjesec dana i unutar kojeg postoji neki "vrh" kad su zenama potrebe najizrazenije. Kod muskaraca, sve ovisi o brzini obnavljanja spermatozoida, sto je mnogo brzi proces nego razvoj "jajasca" kod zene.

Prema tome, ni meni nije jasno zasto se zene toliko bune, za razliku od nekadasnjih vremena kao da je danas sramota postalo reci da zene imaju mnogo manje potrebe od muskaraca, danas kao da nisi dovoljno "cool" ako ne tvrdis da nemas vibrator ili se ne samozodovoljavas ili ako tvrdis da nisi opsjednuta penisom (kao npr. mima).

Ovo me ponekad podsjeti na onu pricu kako ce ti danas svaka zena reci kako je svaka druga laka, i kako za "povaljivanje" imas masu zenskih tamo negdje, dakle sve su takve samo ona nije, ali sto je najgore kad malo bolje pogledas - sve to tvrde. Na kraju zapravo se svede na to da se citava ta fama bazira na reputaciji svega nekoliko "lakših" djevojaka, a 99% ostalih i te kako je teško (osim ako se ne radi o vezi između baš mladih osoba u kojima djevojka zbog nekakve mladalačke "slijepe ljubavi" popusti, ali to je drugi fenomen, govorim o malo zrelijim osobama), pa tako i sa vibratorom - apsolutno se slazem sa test01 da taj famozni vibrator nema ni 2% zena (barem kod nas, postide se i zacrvene kad im bezobrazan vic ispricas a vamo lafo sve imaju kolekcije vibratora...pusti shuplju. Jos jedna napomena u okviru ove zagrade: kad govorim o "postiđavanju" ne mislim na forumsko laprdanje, i ova je tema dokaz kako smo mi svi najhrabriji na forumu i niceg nas nije stid, a kladim se da bilo kojoj od ovih zena sutra pomenes masturbiranje propala bi u zemlju)!
izvini Rambo ali ti pricas kao da postoje samo dvije skupine zena: a) one koje daju svima i b) one koje ne daju nikom ili na jedvite jade mozda jednom tipu :roll: vecina zena koje ja poznajem ne spadaju ni u jednu od ovih kategorija...isto tako kad pogledas stvari iz drugog ugla negdje skripi u matematici...svi ovi silni forumski muzjaci koji pricaju ili tvrde da se toliko seksaju, a onda u drugoj krajnosti zene kojima odgovara ili ne smetaju dugi periodi abstinencije...pa s kim onda spavaju svi ti silni muskarci? :shock: svi se izredali na tih 1% "lakih" zena? :shock:

razlog zbog kojeg je jako puno zena reagovalo kako jeste na ovoj temi je cinjenica da je u nasim generacijama postalo OK, tj prihvatljivo za zene da uopste razgovaraju o seksu...nismo mi otkrili seks niti seksualnu slobodu, kao ni masturbaciju...puno toga se prije samo radilo, al se istovremeno o tome sutilo...frajeri bez problema pricaju o masturbaciji kao o necemu sto se podrazumjeva, zasto zene ne bi imale tu istu mogucnost bez da im se nabija na nos kako zbog tog priznavanja samo zele biti kul? :?

da, fizionomija nam je razlicita, ukazivanje na postojanje seksualne zelje se ispoljava drugacije kod muskaraca i zena, ali samo zato sto se nama nista ne "dize" ne znaci da ne postoji isti intenzitet seksualne zelje i kod zena....

ja ne posjedujem vibrator...ne iz nekog snebivanja ili nelagode, jednostavno sticajem okolnosti nije mi potreban...i da, imala sam perioda kad sam BIRALA apstiniranje...ali ne znaci da sam u tim istim periodima uzivala....za mene kao osobu, kao zenu seks je nesto intimno sto ne mogu podjeliti s bilo kojim muskarcem, ili samo na osnovu fizicke privlacnosti...i nema tu puno veze ni kultura, ni moral, ni neko snebivanje ili strah sta ce drugi reci - za mene se to jednostavno svodi na poznavanje sebe, svog karaktera, svojih potreba, emocija itd itd...s moje tacke gledista za zaista dobar seks je neminovno obostrano povjerenje, mogucnost potpunog prepustanja partneru, totalni gubitak kontrole, a to je nesto sto ja pronalazim samo sa nekim za koga imam intenzivna osjecanja, i za koga znam da osjeca isto prema meni...

da li to znaci da ako nisam u vezi, ako nisam zaljubljena da moj libido zaspe? :? naravno da ne...samo zato sto nema primjetne fizicke reakcije na necije prisustno, dodir, miris ne znaci da ne postoji seksualno uzbudjenje ili zelja...kad me svrbi, ja se pocesem :D tu nema ama bas nista cudno, ni spektakularno, ni skandalozno, ni kul, ni moderno...to je jednostavno tako kako jeste...i za mene, i za mnoge druge zene...

da, naravno da postoje zene koje se snebivaju...i one koje se nimalo ne snebivaju, za koje seks moze biti i za jednokratknu upotrebu...ali postoje i takvi muskarci :) pa to opet ne znaci da su svi ili vecina takvi...isto tako postoje odredjene situacije, zivotni periodi, cak i u monogamnim vezama, brakovima itd itd u kojima je muskarac taj koji gubi zelju ili mogucnost, a zena je ta kojoj je uskracena seksualna aktivnost...samo sto se puno manje o tome prica :)

zaista mi je nepojmljivo da na danasnji vakat kad smo toliko ko biva "seksualno oslobodjeni" jos uvijek postoje muskarci koji zive u ubjedjenju da zenama seks nije jednako bitan kao i muskarcima :) da zene ne osjete seksualnu frustraciju ukoliko im je uskraceno to zadovoljstvo :) dobro jutro momci...vakat se probudit...pomirisat kafu :D

Anais svaka cast na ovom postu!!! Nemam nista ni dodat ni oduzet. Ljubi te zenski rod! :D :D
Rambo-Amadeus

#61 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Rambo-Amadeus »

anais_nin wrote:
anjusha wrote:

ma to ti je ko ona starinska "ne znas ti majko kako je dijete rodit" :lol: :lol: :lol: :evil: :D
tako ni mi pojma ne znamo ni o sebi ni o svojoj seksualnosti :-)
Opet po sistemu "ismijavanja". Mislim da je test01 opet ispravno upotrijebio jedan primjer/argument zene/djevojke na ulici. Dakle, ako niste primjetile, vasi argumeti se u principu svode "vjeruj meni a ne svojim ocima", iliti ubjeđivanja na cisto "neempirijskoj" bazi, dakle "vjeruj u to samo zato sto ja tako kazem". Po tom sistemu, ti mozes tvrditi da dozivis 16 orgazama danas, svaki put kad vidis muskarca, ili da se svaki dan po 3 sata trljas, i na tome se zavrsava sva argumentacija ili dokazivanje. Naravno da meni ne treba dokazivanje u smislu da mi posaljes sliku sebe kako si svaki dan napaljena i kako to rjesavas vlastorucno, ali morate shvatiti da dokaz tipa "vjeruj meni da smo i gore od muskaraca (ali ovako "na jeziku" lili "na tastaturi") nije bas dovoljan da bi se promijenilo necije misljenje.

Ovo tim prije sto i ja i (uzecu tu slobodu da govorim i u njegovo ime) test01 govorimo opet sa aspekta NASEG ISKUSTVA, ono sto ja znam iz ISKUSTVA komunikacije sa zenama jeste to da one NISU FRIGIDNE, ali da imaju potpuno drugaciji stav prema recimo masturbiranju, i da vecina njih na to gleda sa nekom odbojnoscu (dovoljno je pogledati npr i pokazatelj koliko zena voli porno filmove, dakle samo kao neki sporedni pokazatelj). Ja cak mogu reci da zene imaju tu srecu pa nisu toliko ovisne o fizickom ispoljavanju date potrebe toliko cesto, ali sama cinjenica da zene funkcionisu na principu veceg broja uslova zaista ide vise u prilog tvrdnji test01 nego vasoj da ste "gore od muskaraca".

Opet cu upotrijebiti jednu analogiju - to ti je isto kao da tvrdis da si gladan ko vuk ali istovremeno mozes da odolis hrani neodređeno dugo vremena, cak i ako je imas na raspolaganju jer pobogu - zar neko misli samo zato sto ti je apetit nezasitan da ti sad moras jesti bilo kakvu hranu ili ne znam, prvu koja ti se ponudi da jedes. U pravom, FIZICKOM smislu gladan covjek bas ne postavlja toliko uvjeta (blago receno), po mojo logici u takvoj situaciji TI ZAPRAVO NISI GLADAN, MA KOLIKO TVRDIO DA JESI!

Dr. Rambo :dance: :D
test01 - dobro zapazanje :thumbup:
zemo_online

#62 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by zemo_online »

evo ovako
zamislite da je zenama do sexa kao muskima i da im je kriterij uglavnom vanjski izgled.
na svakom cosku bi bilo sexa i mijenjanja partnera.
SaraLe

#63 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by SaraLe »

test01 wrote:evo ovako
zamislite da je zenama do sexa kao muskima i da im je kriterij uglavnom vanjski izgled.
na svakom cosku bi bilo sexa i mijenjanja partnera.
Da znas, ko sto ne znas... :D :wink:
zemo_online

#64 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by zemo_online »

SaraLe, mogu li ja s tobom?
tek_stigo

#65 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by tek_stigo »

Da se malo upetljam i ja:D
Nisam rodjen kao prirodni zavodnik, pa sam morao istrazivati i citati te sve to testirati na zenama. Imao sam razna misljenja i shvatanja prema zenama, da sad kad se sjetim, smijem se:D..Pocelo se polako mjenjati stvari pa sam i zene shvatao drugacije.
Glavna prekretnica sse desila kad sam naletio na knjigu koju je napisao David Shade.
- The Secrets Of Female Sexuality: Unapologetic Brutally Honest Truth About Sex That Women Secretly Wish You Knew But Can't Tell You -

potrazite na google da download.

I u drugim postovima na temu sexualnosti sam govorio da pravi muskarci TREBAJU zaista procitati sve njegove knjige.

Za kraj...ZENE SU MNOGO SEKSUALNIJE OD MUSKARCA.

pozdrav,
Rambo-Amadeus

#66 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Rambo-Amadeus »

tek_stigo wrote:
jesu...samo za tu njihovu seksualnost treba "mali milion" uslova biti zadovoljeno a za moju jedan :wink: , njesra krz stogu njegra

p.s.
i sta sad, nakon svih tih knjiga, tabas li redovono? :D
zemo_online

#67 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by zemo_online »

ja licno smatram da su bosanske zene jos uvijek zenstvenije od mnogih drugih iako se i to polako ali sigurno mijenja.
tech10

#68 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by tech10 »

Zoya je ubjedljivo rekorderka. :-D
Last edited by tech10 on 15/05/2009 01:11, edited 1 time in total.
SaraLe

#69 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by SaraLe »

test01 wrote:SaraLe, mogu li ja s tobom?
Gdje bolan? :D
The Nightwatchman

#70 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by The Nightwatchman »

SaraLe wrote:
podaj mu bona, vidis da se navadio :D
tek_stigo

#71 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by tek_stigo »

Rambo-Amadeus wrote:
tek_stigo wrote:
jesu...samo za tu njihovu seksualnost treba "mali milion" uslova biti zadovoljeno a za moju jedan :wink: , njesra krz stogu njegra

p.s.
proslo me je vrijeme kad je bilo, daj samo seks, samo da mi je sex...sad je samo da pruzim zaista dobar sex, jer ce ti ona vratiti mnogo vise..
Nije fazon jebat zenu u rupu, fazon je jebat nju u mozak...
Vjerujem da ces vremenom nadoci sta govorim.

A na pitanje, tabam li,...mogao bi se iznenaditi;)
Rambo-Amadeus

#72 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by Rambo-Amadeus »

tek_stigo wrote:
proslo me je vrijeme kad je bilo, daj samo seks, samo da mi je sex...sad je samo da pruzim zaista dobar sex, jer ce ti ona vratiti mnogo vise..
Nije fazon jebat zenu u rupu, fazon je jebat nju u mozak...
Vjerujem da ces vremenom nadoci sta govorim.

A na pitanje, tabam li,...mogao bi se iznenaditi;)
ako si (a nisi) pratio sta sam ranije pisao, skonta'o bi da ja nemam problema sa zenskom seksualnoscu :wink:

ja sam pokusao da odgovorim na konkretno pitanje konkretnim odgovorom, a ne da negiram seksualnost zena...

a za tabanje...dobro je za kardiovaskularni system... :wink:
SaraLe

#73 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by SaraLe »

The Nightwatchman wrote:
SaraLe wrote:
podaj mu bona, vidis da se navadio :D
Nismo u istom timu :D
anais_nin

#74 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

Rambo-Amadeus wrote: i da vecina njih na to gleda sa nekom odbojnoscu (dovoljno je pogledati npr i pokazatelj koliko zena voli porno filmove, dakle samo kao neki sporedni pokazatelj). Ja cak mogu reci da zene imaju tu srecu pa nisu toliko ovisne o fizickom ispoljavanju date potrebe toliko cesto, ali sama cinjenica da zene funkcionisu na principu veceg broja uslova zaista ide vise u prilog tvrdnji test01 nego vasoj da ste "gore od muskaraca".
evo da ne budem opet opsirna - zene drugacije razgovaraju u prisustvu drugih zena nego sto to rade sa muskarcima (isto kao sto muskarci drugacije vode razgovore i diskusije kad su u cisto muskom drustvu)...
nemojmo pocinjati diskusiju o porno industriji :) porno industrija je prvenstveno usmjerena ka muskim FANTAZIJAMA...postoji odredjeni broj zena koje koriste pornografski materijal (a taj dio ti ne moraju potvrditi same zene, mislim da je bilo i vise nego dovoljno izjava od strane muskaraca na ovom podforumu o tome koliko parova zajedno koristi pornografiju za dodatnu stimulaciju)...neravnopravan omjer polova medju korisnicima pornografije za mene nije ama bas nikakav empirijski dokaz o razlicitosti seksualnog nagona medju polovima....

i molila bih te da mi ne imputiras izjave koje ja nisam dala :) ja ama bas ni u jednom postu nisam ni napisala niti implicirala da su zene "gore od muskaraca"...samo jednostavno objasnjavam da je seksualnost, seksualni nagon, uzbudjenje nesto sto je u jednakoj mjeri prisutvoo i relevatno i u zivotu muskaraca i u zivotu zena...vi odbijate vjerovati u postojanje istog kod zena iz prostog razloga sto vase oci tu napaljenost ne vide u svakodnevnom svijetlu :) nije ovo niti borba, niti rat...ko ce vise, duze, bolje :) ali pretpostavke od kojih ti i test01 polazite pri promatranju zenske seksualnosti su sasvim pogresne :) kao sto rekoh te vase pogresne predrasude meni licno ne skode...ali mogli biste propustiti dosta toga i lijepog i interesantnog od strane zenskog roda ukoliko nastavite ziviti u skladu sa tim istim ubjedjenjima :)

moj savjet obojici je da prestanete svijet mjeriti po zenama s kojima ste bili u vezi, ili u seksualnom odnosu...pokusajte se malo vise druziti sa zenama, cisto onako platonski...mozda vam koja i dozvoli pristup toj vrsti razgovora :) pa mozda nesto novo i naucite :) sto nije nikakva sramota...
anais_nin

#75 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......

Post by anais_nin »

Rambo-Amadeus wrote:
tek_stigo wrote:

p.s.
a vidis ja mislim da je primarna razlika u tome sto se zene vrlo rijetko boje priznati da zele nauciti nesto o muskim potrebama i seksualnosti :) pa zato mali milion zenskih casopisa ima naslove tipa "KAKO GA BOLJE ZADOVOLJITI U KREVETU", "Male tajne oralnog seksa" itd itd itd...dok je trud oko nauke oko zadovoljavanja zenskih potreba puno manji i neznatniji...svaka cast muskarcima koji su zainteresirani i koji iz sopstvene zelje i znatizelje pronalaze nacine da otkriju da nauce :) a ima ih podosta na ovoj planeti...muskaraca koji ne uce o seksu sa zenama iz porno filmova i kafanskih prica (joj jarane 3 debela sata sam je dero...itd itd itd) nego prilaze seksu kao necemu u cemu nisu pokupili svu pamet ovog svijeta nego oblasti u kojoj se uvijek ima stosta nauciti...
ti i test slobodno nastavite tvrdoglavo udarati glavom o zid :)

i da, naravno da postoji izrazena doza humora na ovoj temi...mislim da bi se i meni mnogi nasmijali kad bih ja ovde pocela objasnjavati muskom rodu kako je pishkiti stojeci :) ili kako boli kad te neko zvekne u jaja :) znas nije sramota ne znati bas sve na kugli zemaljskoj....moja lista neznanja je podugacka...ali kao sto rekoh zena sam, tim se dicim :) i ne dozvoljavam bilo kome da me ubjedjuje u nesto sto je sastavni dio, i to vrlo bitan dio onog ko sam i sta sam :)

suma sumarum :oops: izvoli vjerovati u to sto vec vjerujes...ali pokusaj i ti dozvoliti zenama slobodu da se ne sloze sa ovakvim stavom i pogledom na njihovu seksualnost...
Post Reply