Da je sve ovdje jedno veliko njesra i da su svi u pravu, po demokratskim principima! To ti je zakljucak!mima wrote:I koji je zakljucak?
Kako zene mogu toliko dugo ......
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Rambo-Amadeus
#151 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......
- pustopoljina
#152 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......
sex je sve samo ne cisto fizicka stvar! ti trazis dokaze? znaci sad svaka tebi treba doci i masturbirati pred tobom da bi ti rekao-vidi bas? presmijesno.ja nisam nikakvu ISTINU navela po kojoj sam ja u pravu-ali tvrdim da je postavljac teme zelembac.Rambo-Amadeus wrote:aha..a i stina je ono sto ti mislis?pustopoljina wrote:nekima je mnogo vaznije da su u pravu,nego da je ono sto govore/vjeruju istina.
ova tema je glupa do bola,jer postavljac teme ne zeli da zna-on zeli da kaze (iako je naslov teme pitanje). pametan covjek ce se postaviti u kozu zene pa razmisliti kako bi on u datom slucaju...a ovaj...
ovakvi prosto mole da im okrenes ledja.
@anais ocekivao sam da i ti malo procitas koji post a ne samo da odusevljeno hvalis ono sto ti odgovara, ako je to tvoja argumentacija onda ok
Konkretno - i dalje smatram da niste u pravu: jednostavno zato sto jednu cisto fizicku stvar objasnjavate na nekakvom apstraktnom/filozofskom/psiholoskom nivou.
Forum pogodan za svasta nesto, kad smo vec kod toga i ja sam osvojio vrh Mount Everest-a 16 put, hajd nek me neko ubjedi da nisam! I nemojte mi samo odgovora tipa :"Ne moram ja ubjeđivati nikog ni u sta", upravo suprotno, ovo jeste forum i ovdje se sve vrijeme neko ubjeđuje u nesto!
tebe nisam citala,pa necu nista ni tvrditi-ali u njegovim postovima su svi razlozi zasto radije biram starijeg partnera.
NIKAD necu izabrati sex sa budalom,koja moze da me povrijedi-samo zato jer ima siroka ramena i uske kukove-ne zelim bolest,ne zelim trudnocu (a NEMA 100%zastite),ne zelim da me taj nekad pozdravlja ili upire prstom u mene.dok god mi je izbor prst ili blecak koji dobro izgleda-biram prst.
srecom-pa mi je izbor bolji.ali ako ever again budem sama-opet necu, bez obzira na zelju,leci sa svakim...da postavlja na forumu glupa pitanja tipa-nije nevina,a nije mi dala pet mjeseci,sad sam ja ljut...
ja bih sex sa takvima izjednacila sa sexom sa retardiranim ljudima-i strpala u zatvor za to zlodjelo.
- HAVANA
#153 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......
mima wrote:I koji je zakljucak?
Ne mogu.
-
*mima*
#154 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......
HAVANA wrote:mima wrote:I koji je zakljucak?
Ne mogu.
Reci.
- Ateista
#155 Re: Kako zene mogu toliko dugo ......
Slazem se, dobro objasnjeno, a nije nista zakomplikovano.MoHiKaNaC wrote:Niko ne bjezi od onoga sto ga cini sretnim i ispunjenim (molim bez pogresnih konotacija oko ovog ''ispunjenim'')...
Jednom sam cuo ili procitao, vise se i ne sjecam, da u situaciji kada se u jednoj prostoriji nadju zenska i muska osoba, zena je ta koja sasvim sigurno zna da li ce ce se izmedju njih dvoje desiti seks ili ne. Sta je pisac htio reci? Muskarac je uvijek za ali zena je ta koja zna, moze i umije da odbije...
Ono s cim bi se i ja slozio, jeste da je kod muskaraca onaj animalni nagon koji ga tjera da se razmnozava u svakoj prilici koja mu se ukaze, svojstven samo muskrcima a da zene funkcionisu na sasvim drugim principima. U momentu kada se nadje u prilici da se uplete u neku seksualnu avanturu muskarci uglavnom ne razmisljaju previse o posljedicama. Jednostavno onaj fizicki nagon (Freud ga je znao ubosti ponekad) koji je sastavna supstanca svakog muskarca (doduse sa razlikama u primjesama) cesto bez imalo problema nadjacava njegovu mentalnu komponentu koja bi mozda i povukla kocnicu ali nije dovoljno jaka...
Kod zena su ti mehanizmi malo drugacije postavljeni. Normalno da svaka zena posjeduje seksualni nagon ali je on veoma cesto izbalansiran ovom drugom stranom. Prisustvo muskarca i taj nagon koji zena posjeduje cesto nisu dovoljni da bi zenu naveli na seks sa recimo jednim strancem samo da bi se odredjena potreba zadovoljila. Siguran sam da urodjeni majcinski instinkt kod svake zene igra veoma bitnu ulogu u ovom kontrolnom mehanizmu i priznale to zene ili ne (tj. primjecivale to one ili ne) upravo taj instinkt predstavlja kocnicu o kojoj sam govorio. Obzirom da kod zena emotivna i racionalna strana cesto nadjaca fizicku potrebu onda je bitna kakvoca one neto razlike koja ostane na kraju. Pozitivna bilansa ce u vecini slucajeva donijeti fizicko sjedinjavanje (koje ce kod zena obicno ostaviti vise uzitka upravo zbog intenziviteta emocija koje su ukljucene) a negativna sigurno odbijanje...
Naravno izuzetaka uvijek ima i o tome ne bih...
Jesam li zakomplikovao?