Kako vratiti vjeru?

Rasprave o vjerskim temama.
Kikibombona

#51 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote: Joj Kiki, kralju. Pa sve navedeno moze raditi i dok u Boga vjeruje. :šejkingmajhed:
Ne pricam bezveze Kroskice!

Znam ih prilicnoooo koji su brzinski i na silu prigrlili vjeru. Njihov entuzijazam i fanatizam zna biti nevjerovatan. Udube se u vjeru i jos vise zapostave drustveni zivot. Zadovoljstvo koje mogu dobiti je privremeno i samo ih dublje gura u problem. Neki ljudi su dovoljni sami sebi, ali vecina ima potrebu za druzenjem.....

Vjera nije nikakav garant za mentalnu, emotivnu ili bilo koju drugu stabilnost.

Meni je xy vjernika reklo da bi voljeli da im je sve 'ravno do mora', kao sto je meni....... A nije mi bas 'ravno', nego necu da razbijam glavu nakon sto ucinim sve sto mogu. Nema od toga nista.

I jebote, jednu stvar nikada necu skontati. Meni je dunjaluk sve. Nakon sto umrem, nestat cu kao uginuli mrav ili cvijet. I opet nemam problem sa psihom, motivacijom ili cime vec..... A on, VJERNIK, smatra da ce nakon ovog zivota zivjeti jos milijarde godina na milijardu puta ljepsem svijetu.... Pa halo, jebo te dunjaluk onda, sta se plasis, meni bi bilo totalno svejedno. Ovaj zivot je nista u poredjenju sa dzenetom, ali BAS NISTA. Izgubljeni dunjaluk je kao da ja izgubim 10 pfeninga. Nista, nula. Budi posten, moli se Bogu, pomazi sirotinju i bas te briga za ostalo. Bas te briga za stan, za napredovanje u poslu i za ostale dunjalucke bezvrijedne stvari.......
Kroksica

#52 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Joj Kiki, kralju. Pa sve navedeno moze raditi i dok u Boga vjeruje. :šejkingmajhed:
Ne pricam bezveze Kroskice!

Znam ih prilicnoooo koji su brzinski i na silu prigrlili vjeru. Njihov entuzijazam i fanatizam zna biti nevjerovatan. Udube se u vjeru i jos vise zapostave drustveni zivot. Zadovoljstvo koje mogu dobiti je privremeno i samo ih dublje gura u problem. Neki ljudi su dovoljni sami sebi, ali vecina ima potrebu za druzenjem.....

Vjera nije nikakav garant za mentalnu, emotivnu ili bilo koju drugu stabilnost.

Meni je xy vjernika reklo da bi voljeli da im je sve 'ravno do mora', kao sto je meni....... A nije mi bas 'ravno', nego necu da razbijam glavu nakon sto ucinim sve sto mogu. Nema od toga nista.

I jebote, jednu stvar nikada necu skontati. Meni je dunjaluk sve. Nakon sto umrem, nestat cu kao uginuli mrav ili cvijet. I opet nemam problem sa psihom, motivacijom ili cime vec..... A on, VJERNIK, smatra da ce nakon ovog zivota zivjeti jos milijarde godina na milijardu puta ljepsem svijetu.... Pa halo, jebo te dunjaluk onda, sta se plasis, meni bi bilo totalno svejedno. Ovaj zivot je nista u poredjenju sa dzenetom, ali BAS NISTA. Izgubljeni dunjaluk je kao da ja izgubim 10 pfeninga. Nista, nula. Budi posten, moli se Bogu, pomazi sirotinju i bas te briga za ostalo. Bas te briga za stan, za napredovanje u poslu i za ostale dunjalucke bezvrijedne stvari.......
Ti ode iz krajnosti u krajnost. Briga me vs. nije me briga. Svi vjernici koji tvrde da ovaj svijet nije bitan, nisu...realni? I sama se jezim od takvih bukvi i ne da mi mama da se druzima sa njima. Ali ima nas Kiki koji volimo dunjalucke ljepote i koje vjera ne sputava da uzivaju u ovom zivotu dok se u medjuvremenu nadaju onom ljepsem. :D
Kikibombona

#53 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote: Ti ode iz krajnosti u krajnost. Briga me vs. nije me briga. Svi vjernici koji tvrde da ovaj svijet nije bitan, nisu...realni? I sama se jezim od takvih bukvi i ne da mi mama da se druzima sa njima. Ali ima nas Kiki koji volimo dunjalucke ljepote i koje vjera ne sputava da uzivaju u ovom zivotu dok se u medjuvremenu nadaju onom ljepsem. :D
Ma ne radi se tu o uzivanju.... Svako ce rado uzivati ako ima priliku.

Radi se o strahu!

Mnogi vjernici su toliko uplaseni za svoju dunjalucku buducnost, u vecini slucajeva mnogo vise od mene koji u dunjaluk jedino vjerujem. To nema nikakve logike. Ja samtram da cu zivjeti jos par desetina godina, a oni smatraju da ce zivjeti 10000000000000000000000000 godina..... Pa ja da imam na rasploganju toliko vremena, pa bilo bi mi svejedno hocu li na nekom jebenom poslu dobiti otkaz. Al da bas u to vjerujem. Bilo bi mi skoro svejedno. Manje bih se plasio od bilo kojeg ateiste.

Razumijes poentu?
insomnia78

#54 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by insomnia78 »

Image

PS: ustvari je obrnuto al nejse, dobra fora :lol:
Kroksica

#55 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Ti ode iz krajnosti u krajnost. Briga me vs. nije me briga. Svi vjernici koji tvrde da ovaj svijet nije bitan, nisu...realni? I sama se jezim od takvih bukvi i ne da mi mama da se druzima sa njima. Ali ima nas Kiki koji volimo dunjalucke ljepote i koje vjera ne sputava da uzivaju u ovom zivotu dok se u medjuvremenu nadaju onom ljepsem. :D

Radi se o strahu!

Mnogi vjernici su toliko uplaseni za svoju dunjalucku buducnost, u vecini slucajeva mnogo vise od mene koji u dunjaluk jedino vjerujem. To nema nikakve logike. Ja samtram da cu zivjeti jos par desetina godina, a oni smatraju da ce zivjeti 10000000000000000000000000 godina..... Pa ja da imam na rasploganju toliko vremena, pa bilo bi mi svejedno hocu li na nekom jebenom poslu dobiti otkaz. Al da bas u to vjerujem. Bilo bi mi skoro svejedno. Manje bih se plasio od bilo kojeg ateiste.

Razumijes poentu?
Ne razumijem.

Skaces sa jedne kategorije na drugu i obje uspjesno popljuvavas. Maloprije pricas o ljudima koji su se svezali za onaj svijet toliko da im ovaj nije bitan a sad pricas o ovim drugim sto su se zadeverali dunjalukom i brinu o istom.

De sad ponovo, sta tj, koja kategorija nije normalna?
Kikibombona

#56 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote: Ne razumijem.

Skaces sa jedne kategorije na drugu i obje uspjesno popljuvavas. Maloprije pricas o ljudima koji su se svezali za onaj svijet toliko da im ovaj nije bitan a sad pricas o ovim drugim sto su se zadeverali dunjalukom i brinu o istom.

1. Govorio sam o novokomponovanim vjernicima, koji su odjednom otrkili boga kako bi se vratili u ravnotezu... Oni su se vjestacki svezali za onaj svijet.

2. Druga kategorija su vjernici sa stazom. E oni se ubise od brige za dunjalukom. Zasto tolika briga? Zasto se brinu vise od ateista ako su vec uvjereni da ce zivjeti 1000000000000000000000000000000 godina na onom boljem svijetu? Ateisti koji smatraju da ce zivjeti jos par decenija cesto brinu manje ili je to sve negdje u bobu. Meni nema logike.
apsidejzi

#57 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by apsidejzi »

Kikibombona wrote:

Radi se o strahu!

Razumijes poentu?
Takvo rzmisljanje imaju i oni sto se opasaju bombom i raznesu. Da si na ovoj "mojoj" strani mozda bi bio jedan od njih. Islam nije samo promocija duhovne strane nego trazenja balansa sa materijalnim. Konstantno popravljanje materijalnog ali ne po cijenu ugrozavanja i varanja drugoga.
Kikibombona

#59 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

apsidejzi wrote:Takvo rzmisljanje imaju i oni sto se opasaju bombom i raznesu. Da si na ovoj "mojoj" strani mozda bi bio jedan od njih. Islam nije samo promocija duhovne strane nego trazenja balansa sa materijalnim. Konstantno popravljanje materijalnog ali ne po cijenu ugrozavanja i varanja drugoga.
Odlican primjer si naveo. Cvrstinu vjere samoubica niko ne moze dovesti u pitanje. Nema potrebe da detaljnije elaboriram.

Naravno, iz vise razloga je jasno da vecina ljudi nema predispozicije za izvrsenje jednog takvog akta. Pitanje je da li se na taj nacin uopste pomaze vjera i vjernici, da li je Bog uopste sretan sa vjernikom koji se samounisti. Vecina ljudi ce reci da je takav nacin djelovanja pogresan iz vise razloga.

Medjutim, moze se entuzijazam/fanatizam pokazati i na druge nacine. Recimo, pomaganje unesrecenim? Trosenje dunjaluckog vremena i materijalnih dobara kako bi se pomoglo unesrecenim. Koliko dnevno umire ljudi od izlijecivih bolesti i gladi? Koliko ljudi nema osnovne uslove za zivot? Da li bi Alahu bilo draze kada bi covjek kupio neki predmet koji mu nije neophodan ili kada bi tim novcem spasio jedan zivot?

Sada sam se malo udaljio od prvobitne postavke.....

Strah od ovozemaljskog neuspjeha i glad za uzivanjem na ovom svijetu.

Sasvim je logicno da ateist ima strah od neuspjeha ako zna da mu je ovaj zivot jedino sto ima i sto ce ikada imati. Sasvim je logicno da je pohlepan.

Kako je moguce da su VJERNICI isti takvi, da su jednako pohlepni i jednako uplaseni?

Pa ima li vjera ikakav uticaj na covjeka, pitam se?

Hej, ovaj dunjaluk je kap u moru u odnosu na dzenetsku vjecnost. Zasto strah i pohlepa?
asurbanipal

#60 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by asurbanipal »

Kikibombona wrote: Hej, ovaj dunjaluk je kap u moru u odnosu na dzenetsku vjecnost. Zasto strah i pohlepa?

Zbog licemjerstva tj. munafikluka. I dodao bih još, formalnog vjerovanja, a u suštini nevjerovanja...
Kikibombona

#61 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
Kikibombona wrote: Hej, ovaj dunjaluk je kap u moru u odnosu na dzenetsku vjecnost. Zasto strah i pohlepa?

Zbog licemjerstva tj. munafikluka. I dodao bih još, formalnog vjerovanja, a u suštini nevjerovanja...
E upravo to!

Znam dosta vjernika, ali je malo koji velikodusan i spreman pomoci u svakoj prilici. Ja sam sebican i pohlepan. Jebes ga, jedan zivot zivim. Dosta puta sam donirao novac u dobrotvorne svrhe, vise nego vecina vjernika koje poznajem. Nesto me iznutra tjera da pomognem. Moj prijatelj, ateista sa dna kace, godinama uplacuje zekat.

Al realno, ta pomoc ne utice na lagodan zivot. Nema teorije da bih prodao kucu od 300 000, kupio stan od 60 000, a sa ostatkom spasio zivot nekome ili kupio stanove beskucnicima... Ma da me bolesnik moli i govori da sam mu jedina nada, tesko da bih mu pomogao na taj nacin. Malo je odvratno znati da je covjek takav, ali jbg... Jedne prilike sam covjeku poklonio cijelu platu jer je bio tesko bolestan. Covjeka gotovo da nisam poznavao, al me je slucaj dirnuo i tako sam uradio. Nakon mjesec dana covjek zove, kuka i govori da ne zna kome se moze obratiti.... Treba mi cifra 3-4 puta veca od moje plate. Kaze, vratit ce na neki nacin, nekada.... Ja sam rekao da ovaj put mogu pomoci simbolicno, da nemam novca.... A imao sam, mogao sam dati covjeku novac bez da se u mom zivotu ista bitno promijeni. E to je ta skrtost, pohlepa...... Imam losih osobina boze sacuvaj i cini mi se da sam svake svjestan... Nesto se koriguje, vecin ostaje zauvijek. Covjek je ipak zivotinja koja ne moze obuzdati nagone.

Ove samoubice neminovno cvrsto vjeruju. Za vjeru poklanjaju najvece blago koje imaju. Mada, treba uzeti u obzir cinjenicu da tim ljudima vjerovatno neke stvari u glavi nisu najbolje poslozene. Koliko je vjernika spremno fanaticno se boriti za unesrecene, izdvajajuci vrijeme i novac? Jako, jako malo....

A ovaj zivot je nista u odnosu na dzenetsku vjecnost. Pa jebes kucu, u njoj ces ziviti par decenija, u dzenetu 1000000000000000.... godina.

I kako je onda ta kuca jednako vrijedna vjerniku i ateisti?
GAU8

#62 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by GAU8 »

dek wrote:Ovo me već duže vrijeme zaokuplja a posebno obzirom da sam u zadnjih nekoliko godina upao u jednu zdravstvenu i psihičku krizu iz koje ne vidim izlaza temi kao posljednja nada ostaje da nađem nekakav smiraj u vjeri u Boga.
Inače sam odgajan u relativno pobožnoj muslimanskoj porodici i hajmo reći prošao sam svu tu neku ''naobrazbu'' međutim dugo vremena, uprkos obavljanju tih nekih formalnih dužnosti koje zahtijeva Islam, imam osjećaj kao da klizim prema ateizmu jer nikad nisam osjetio ''to nešto'' niti u namazu ni u bilo kojoj drugoj vrsti zikira. Nisam tip vjernika koji smatra da trebam svaki dan pročiti neku dovu x puta i kao to je to. A opet s druge strane imam veliku želju da učvsrtim vjeru, da nekako krenem od početka i u svemu tome nađem sebe.

Pitanje ''Kako povratiti vjeru'' je možda više retoričko jer ne očekujem nekakav magični odgovor možda samo du čujem iskustva drugih koji su možda našli u sličnoj situaciji.
Jesi li ikad razmisljao da se jednostavno hrabro prepustis ateizmu?
Zivot i svojet oko tebe postanu mnogo jednostavniji, ali i zanimljiviji.
fatamorgana

#63 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by fatamorgana »

asurbanipal wrote:

Statististički gledano radi se o gro vjernika bez obzira kojoj religiji pripadaju.
S4mpion

#64 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by S4mpion »

Kikibombona wrote:
Sada sam se malo udaljio od prvobitne postavke.....

Strah od ovozemaljskog neuspjeha i glad za uzivanjem na ovom svijetu.

Sasvim je logicno da ateist ima strah od neuspjeha ako zna da mu je ovaj zivot jedino sto ima i sto ce ikada imati. Sasvim je logicno da je pohlepan.

Kako je moguce da su VJERNICI isti takvi, da su jednako pohlepni i jednako uplaseni?

Pa ima li vjera ikakav uticaj na covjeka, pitam se?

Hej, ovaj dunjaluk je kap u moru u odnosu na dzenetsku vjecnost. Zasto strah i pohlepa?
A ovaj zivot je nista u odnosu na dzenetsku vjecnost. Pa jebes kucu, u njoj ces ziviti par decenija, u dzenetu 1000000000000000.... godina.
Jedan nevjerovatno važan element si izostavio-iskušenje.

Svi smo mi ljudi i svi smo podložni iskušenjima koja nas vrlo lahko mogu odvesti na krivi put. U tom slučaju više ne govorimo o džennetskoj vječnosti, već o džehennemskoj vječnosti, što poprilično opravdava strah od iskušenja.
Kikibombona

#65 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

S4mpion wrote:

Svi smo mi ljudi i svi smo podložni iskušenjima koja nas vrlo lahko mogu odvesti na krivi put. U tom slučaju više ne govorimo o džennetskoj vječnosti, već o džehennemskoj vječnosti, što poprilično opravdava strah od iskušenja.
99.9% vjernika se vise plasi direktora u firmi nego Boga. U firmi su greske skoro svedene na minimum ili ih uopste nema, a prema Bogu se grijesi, grijesi, grijesi......... I uvijek je spremna fraza za to 'svi grijesimo, ljudi smo'. :D
S4mpion

#66 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by S4mpion »

Kikibombona wrote:
S4mpion wrote:

99.9% vjernika se vise plasi direktora u firmi nego Boga. U firmi su greske skoro svedene na minimum ili ih uopste nema, a prema Bogu se grijesi, grijesi, grijesi......... I uvijek je spremna fraza za to 'svi grijesimo, ljudi smo'. :D
Ne bih da se sad bavimo nagađanjem šta i koliko njih radi to i to, mada ne sumnjam da ima i takvih, ali daleko od 99. :mrgreen:
Kikibombona

#67 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

Al ovim konvertitima definitivno fali pokoja daska u glavi.... :D

Evo ovaj jedan poznanik, ateista i bogohulnik da ne moze biti veci, konacno otkrio islam nakon godina zivljenja u grijehu. Nije prosao ni mjesec od kako je primio islam a vec na fb vidim od njega postavljen clanak 'Neka svaki musliman vidi ko su i kakve su sije'. Ispod teksta je dodao, 'Alah ih prokleo'. :lol:

A ne moze se reci da je momak glup. Neuravnotezen definitivno jeste.

Nije ni sehadet naucio pravilno izgovoriti a vec je opleo po sijama za koje do prije par mjeseci mozda nije ni cuo. :D :lol:
Kroksica

#68 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kroksica »

Kikibombona wrote:
Kroksica wrote: Ne razumijem.

1. Govorio sam o novokomponovanim vjernicima, koji su odjednom otrkili boga kako bi se vratili u ravnotezu... Oni su se vjestacki svezali za onaj svijet.

2. Druga kategorija su vjernici sa stazom. E oni se ubise od brige za dunjalukom. Zasto tolika briga? Zasto se brinu vise od ateista ako su vec uvjereni da ce zivjeti 1000000000000000000000000000000 godina na onom boljem svijetu? Ateisti koji smatraju da ce zivjeti jos par decenija cesto brinu manje ili je to sve negdje u bobu. Meni nema logike.
Pa koja je sad, po tebi, gora skupina i zasto ne vidis ove sto su u sredini pa ih vako nekad ne pohvalis? Neki vjernici su svjesni da nisu bezveze postavljeni u taj materijalni svijet, pa se trude da ga ucine lijepim ali ne zapostavljaju ni duhovnu stranu ni teznju ka ljepsem, vjecnom zivotu.

A ti konvertiti, iz zadnjeg tvog posta, ja bih rekla da im fali citava japija ali eto...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#69 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:Al ovim konvertitima definitivno fali pokoja daska u glavi.... :D

Evo ovaj jedan poznanik, ateista i bogohulnik da ne moze biti veci, konacno otkrio islam nakon godina zivljenja u grijehu. Nije prosao ni mjesec od kako je primio islam a vec na fb vidim od njega postavljen clanak 'Neka svaki musliman vidi ko su i kakve su sije'. Ispod teksta je dodao, 'Alah ih prokleo'. :lol:

A ne moze se reci da je momak glup. Neuravnotezen definitivno jeste.

Nije ni sehadet naucio pravilno izgovoriti a vec je opleo po sijama za koje do prije par mjeseci mozda nije ni cuo. :D :lol:
:lol: :lol: :lol:
zagortenej

#70 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by zagortenej »

Kikibombona wrote: Nije ni sehadet naucio pravilno izgovoriti a vec je opleo po sijama za koje do prije par mjeseci mozda nije ni cuo. :D :lol:
Tako mlad, a već spoznao sustinu :D
zijancer

#71 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by zijancer »

jeste primijetili kako kada neko prestane pusiti, stalno drzi predavanja drugima
rijetko ko suti i ne radi to
zagortenej

#72 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by zagortenej »

zijancer wrote:jeste primijetili kako kada neko prestane pusiti, stalno drzi predavanja drugima
rijetko ko suti i ne radi to
Da, isto sto i bivši narkomani stalno govore kako droga ne valja.
Kikibombona

#73 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote: Pa koja je sad, po tebi, gora skupina i zasto ne vidis ove sto su u sredini pa ih vako nekad ne pohvalis? Neki vjernici su svjesni da nisu bezveze postavljeni u taj materijalni svijet, pa se trude da ga ucine lijepim ali ne zapostavljaju ni duhovnu stranu ni teznju ka ljepsem, vjecnom zivotu.

A ti konvertiti, iz zadnjeg tvog posta, ja bih rekla da im fali citava japija ali eto...
Biti umjeren u svemu, to je najbolja formula za ugodan zivot. Raznovrsnost i umjerenost.

Kada bih upao u fazu ovisnosti o nemcemu, kada bih trosio previse vremena da zadovoljim ovisnost, nakon izvjesnog vremena bih zhvatio da sam nastetio sebi, da sam otupio i da nisam sretan. Na srecu, nijedna ovisnost nije dugo potrojala...

Tako je i sa vjerom. Ako previse vremena trosis na vjeru, uskracujes sebi svasta nesto i bitno utices na vlastiti razvoj. :D

Evo, jedan moj prijatelj je vjernik i prilicno uspjesan covjek, obrazovan i jako inteligentan. Previse se zanima za vjeru, po meni, ali jos vise za posao.... Posao i glad za uspjehom su postali kao droga. Navucen totalno. Drustveni zivot jako pati. Jedne prilike sam ga naveo da prizna, nakon dosta truda. Ocigledno je da nije zadovoljan. Jako se promijenio. Sa zenama ostvaruje jako losu komunikaciju. A nije uvijek bilo tako, nekada je bio izrazito pozeljan, natrprosjecno zgodan momak. I rivalitet smo nekada ganjali :). Al dzaba, otupis kada imas mali spektar interesovanja, kada se ne kreces i ne upoznajes nove ljude.

Mislim da se mnogi ovdje pretjerano zanimaju za vjeru, da trose previse vremena na neprestano proucavanje...... To neminovno ostavlja odredjene posljedice. Recimo, upratio sam da imate jako los smisao za humor. :D
Towelie

#74 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by Towelie »

Kada bih upao u fazu ovisnosti o nemcemu, kada bih trosio previse vremena da zadovoljim ovisnost, nakon izvjesnog vremena bih zhvatio da sam nastetio sebi, da sam otupio i da nisam sretan. Na srecu, nijedna ovisnost nije dugo potrojala...
Ovo samo znaci da nisi bio dovoljno ovisan o necemu. :D
Tako je i sa vjerom. Ako previse vremena trosis na vjeru, uskracujes sebi svasta nesto i bitno utices na vlastiti razvoj. :D
Ako previse vremena trosis na bilo sta, uskracujes ga za nesto drugo. Vrhunski sportisti, na primer, provode najveci deo dana trenirajuci i ne stizu da se bave drugim aktivnostima onoliko koliko bi mozda zeleli. Medjutim, oni znaju da je to cena koju moraju da plate, ako zele biti uspesni. Slicno i sa drugim zanimanjima. Isto tako, vrhunski vernici znaju da se nekad treba odreci nekih dunjaluckih stvari koje su haram da bi se dobila ultimativna nagrada.
Evo, jedan moj prijatelj je vjernik i prilicno uspjesan covjek, obrazovan i jako inteligentan. Previse se zanima za vjeru, po meni, ali jos vise za posao....
Sta znaci previse se zanimati za veru, po tebi? Odnosno, po tvom misljenju.
Mislim da se mnogi ovdje pretjerano zanimaju za vjeru, da trose previse vremena na neprestano proucavanje...... To neminovno ostavlja odredjene posljedice. Recimo, upratio sam da imate jako los smisao za humor. :D
Ja sam upratio da generalizujes malo, ali hajde.
kerima1

#75 Re: Kako vratiti vjeru?

Post by kerima1 »

Kikibombona ruzan ti avatar
a dobro besjedis svidja mi se :thumbup:
Post Reply