Kako vam se dopada Harijeva pjesma za Eurosong

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply

Pjesma je

fantasticna
56
41%
srednja zalost
48
36%
joj, ono nas predstavlja :(
31
23%

Total votes: 135

Prenj

Post by Prenj »

Harijeva pjesma lijepo pocinje, lagano, nostalgicno, milina jedna, i onda krene refren jednom, dvaput, triput u kojem se Hari svaki put sve vise dere, sto mu nikad nije stajalo, i onda se, na kraju, iz sasvim nejasnih razloga, pjesma zavrsi skoro neartikulisanim muzjackim urlikom :shock:
Kraj mi nikako nije jasan.
noua

Post by noua »

inspire_me wrote:
Zar nije Severina napisala tekst, Boris muziku, a Brega aranzman :? :?
Pa to i napisah...
Stitch__

Post by Stitch__ »

Seve se dokazala kao vrsna pjesnikinja :D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Poput Prenja vrsnog muzičkog kritičara :D smatram da Harijeva pjesma neće dospjeti na finalno veče :oops:
Vingo

Post by Vingo »

Zasto moras biti muzicki obrazovan da bi imao pravo da ti se pjesma svidja ili ne....?
manijak1

Post by manijak1 »

To je već ........za filozofiju Eurosonga :D gdje bilo koja numera ne smije biti duža od tri minuta :oops: pa ne smije biti .......neoriginalna ........ :D a što se tiče ličnih i osobnih ukusa .......... :D i konfrontacije istih :oops: moglo bi doći do sukoba :oops: :D ili zašto ne moraš biti politički educiran da bi imao pravo glasa :? :D
Vingo

Post by Vingo »

Za ovo drugo mogu samo reci...steta
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Dakle meni se ne sviđa :oops: Lejla Leila s golubom :D :D ali možda baš zato što nisam muzikolog :oops: bude prva na kraju :oops: smotre :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Meni se ne svidja dio stiha cvijet kraj sadrvana....koliko suglasnika. I to kakvih.
Ko god je u zivotu bar jednom zapjevao zna kako je to nezgodno...
stuey

Post by stuey »

pozdrav svima!

ja sam inace iz hrvatske, ali hari mi je najdrazi pjevac, i to vec dugi niz godina, imam preko 100 pjesama grupe hmh 8)

nisam mogao gledati uzivo iz pozorista jer ne hvatam bh1, ali sam zato slusao prvi program vaseg radija preko real playera ;)

PJESMA JE FENOMENALNA!!

jedva sam cekao da je cujem, cim sam saznao da ce hari predstavljati bih ove godine. smatram da je to odlican potez. meni osobno je harijeva pjesma najbolja od svih koje sam cuo, ali realno je ocekivati plasman medju 10 i finale za bih sljedece godine!

za nas koji slusamo ovu muziku, pjesma mora biti genijalna. stvarno je prekrasna, i ugodjaj i rijeci i harijev glas koji stvarno rastura... (po meni jaci od joksimovica). ali pitanje je kako ce pjesmu prihvatiti ostali, iz europe itd.

nadam se da ce mnogi prepoznati ono unutar pjesme sto te tjera da je slusas stalno iznova. zelim bosni i hercegovini puno srece u ateni

osobno cu navijati i za stiklu i za lejlu! :D

pozdrav svima!
inspire_me

Post by inspire_me »

noua wrote:
inspire_me wrote:
Pa to i napisah...
Pa ne spomenu ti nigdje da je i Severina ucestvovala u kreiranju onako divne pjesme :D
PD

Post by PD »

inspire_me wrote:
noua wrote:
inspire_me wrote:
Pa to i napisah...
Pa ne spomenu ti nigdje da je i Severina ucestvovala u kreiranju onako divne pjesme :D

ovo je fenomenalno ,nova verzija Severine,ja mislim da ima dosta sansi u atini,obavezno poslusajte...

http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=0FAP ... OA022XO8CB
ja_sarajevo

Post by ja_sarajevo »

Rekordna posjeta web site BH Eurosong 2006.

14 500 posjetitelja preslušalo i snimilo pjesmu predstavnicu BiH za Pjesmu Eurovizije

Nakon što je zatvoreno javno glasanje za naziv pjesme predstavnice BiH na Eurosong-u 2006., za prijedlog "Lejla" glasalo je 3501 posjetitelja oficijele stranice BH Eurosong 2006, prijedlog "Zar bi mogla ti drugog voljeti" dobio je 660 glasova, a za naziv "Sakrivena" opredijelila su se 462 posjetitelja.

Prijedlog "Lejla", ubjedljivom većinom glasova građana BiH, bh dijaspore, fanova Hari Mata Harija iz cijele Europe i svijeta, poklonika Eurosonga, postao je zvanični naziv ovogodišnje pjesme predstavnice Bosne i Hercegovine na Takmičenju za pjesmu Europe.

Hari Mata Hari, predstavnik BiH na Takmičenju za pjesmu Eurovizije, 18. maja 2006. godine u Atini će izvesti pjesmu "Lejla" (kompozitor Željko Joksimović, autori teksta Fahrudin Pecikoza i Dejan Ivanović).

Lejla, u prijevodu znači "posebna, tamna, mistična noć, noć u kojoj se određuje sudbina, noć hiljadu želja i snova" .

Hari Mata Hari sa "Lejlom" 11. ovog mjeseca nastupa kao specijalni gost u revijalnom dijelu "Evropesme", takmičenju za Izbor pjesme predstavnice Srbije i Crne Gore.

Od 13. marta u Hercegovini, Hari Mata Hari snima spot za "Lejlu", pjesmu predstavnicu BiH za pjesmu Eurovizije 2006. Reditelj spota je Pjer Žalica, jedan od najeminentnijih reditelja BiH, priznat i na internacionalnoj kinematografskoj sceni.
neutral

Post by neutral »

Iako sve drzave nisu izabrale svoje predstavnike vec je pocelo glasanje i BiH je pri vrhu:
http://www.escforum.com/showthread.php?t=17092
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja josh nemogu da svatim kako nama bosancima pjesma poput lijepe sevdalnike da nije nesto a strancima super pjesma

evo dokaza, sa glavne eurovision forum stranice podatak da je pjesma se nalazi na PRVOM MJESTU , glasaju ljudi od svakle

Originally Posted by Nuno-Portugal
ROUND 2 (songs from: Albania, Andorra, Belarus, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Croatia, Cyprus, Denmark, Estonia, FYR Macedonia, Germany, Iceland, Ireland, Lithuania, Malta, Norway, Poland, Romania, Slovenia, Spain, Switzerland, Turkey, United Kingdom - FINAL RESULTS

Here are the results after 33 voters:

TOP 23

1. BOSNIA & HERZEGOVINA: 205 points (SF)
2. NORWAY: 186 points (F)
3. GERMANY: 181 points (F) (new entry)
4. BELGIUM: 178 points (SF)
5. ROMANIA: 141 points (F)
6. CROATIA: 115 points (SF)
7. POLAND: 90 points (SF)
8. FYR MACEDONIA: 86 points (SF)
9. UNITED KINGDOM: 81 points (F)
10. TURKEY: 76 points (SF)
11. ICELAND: 73 points (SF)
12. CYPRUS: 68 points (SF)
13. MALTA: 65 points (F)
14. ESTONIA: 63 points (SF)
15. IRELAND: 57 points (SF)
16. ANDORRA: 56 points (SF) (new entry)
17. DENMARK: 53 points (F)
18. SLOVENIA: 51 points (SF)
19. ALBANIA: 39 points (SF)
20. SPAIN: 23 points (F)
21. SWITZERLAND: 21 points (F)
22. BELARUS: 10 points (SF)
23. LITHUANIA: 1 point (SF)

TOP 10 - SEMIFINAL

1. BOSNIA & HERZEGOVINA: 205 points
2. BELGIUM: 178 points
3. CROATIA: 115 points
4. POLAND: 90 points
5. FYR MACEDONIA: 86 points
6. TURKEY: 76 points
7. ICELAND: 73 points
8. CYPRUS: 68 points
9. ESTONIA: 63 points
10. IRELAND: 57 points
pa se vi pusite, kao sto sam rekao cim sam cuo pjesmu,

eurovizija sarajevo 2007 8)
Maja17

Post by Maja17 »

Pohvale za Harija i Cijelu Ekipu !!!

Eurovizija 2007 kuca na vrata Sarajeva.

Bravo!!! :bih:
PD

Post by PD »

El-bosniaco wrote:ja josh nemogu da svatim kako nama bosancima pjesma poput lijepe sevdalnike da nije nesto a strancima super pjesma

evo dokaza, sa glavne eurovision forum stranice podatak da je pjesma se nalazi na PRVOM MJESTU , glasaju ljudi od svakle

Originally Posted by Nuno-Portugal
ROUND 2 (songs from: Albania, Andorra, Belarus, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Croatia, Cyprus, Denmark, Estonia, FYR Macedonia, Germany, Iceland, Ireland, Lithuania, Malta, Norway, Poland, Romania, Slovenia, Spain, Switzerland, Turkey, United Kingdom - FINAL RESULTS

Here are the results after 33 voters:

TOP 23

1. BOSNIA & HERZEGOVINA: 205 points (SF)
2. NORWAY: 186 points (F)
3. GERMANY: 181 points (F) (new entry)
4. BELGIUM: 178 points (SF)
5. ROMANIA: 141 points (F)
6. CROATIA: 115 points (SF)
7. POLAND: 90 points (SF)
8. FYR MACEDONIA: 86 points (SF)
9. UNITED KINGDOM: 81 points (F)
10. TURKEY: 76 points (SF)
11. ICELAND: 73 points (SF)
12. CYPRUS: 68 points (SF)
13. MALTA: 65 points (F)
14. ESTONIA: 63 points (SF)
15. IRELAND: 57 points (SF)
16. ANDORRA: 56 points (SF) (new entry)
17. DENMARK: 53 points (F)
18. SLOVENIA: 51 points (SF)
19. ALBANIA: 39 points (SF)
20. SPAIN: 23 points (F)
21. SWITZERLAND: 21 points (F)
22. BELARUS: 10 points (SF)
23. LITHUANIA: 1 point (SF)

TOP 10 - SEMIFINAL

2. BELGIUM: 178 points
3. CROATIA: 115 points
4. POLAND: 90 points
5. FYR MACEDONIA: 86 points
6. TURKEY: 76 points
7. ICELAND: 73 points
8. CYPRUS: 68 points
9. ESTONIA: 63 points
10. IRELAND: 57 points
pa se vi pusite, kao sto sam rekao cim sam cuo pjesmu,

eurovizija sarajevo 2007 8)
dederi posalji link da se ija uvjerim
montenegrin

Post by montenegrin »

Dobar je Hari, ali je malchice spor. Mislim da nema neshto shto bi ga odvojilo od ostalih. Ipak mu prognoziram fin rezultat.
hadis

Post by hadis »

Ovoliko kretenizma jos nisam vidio na nasim Bosanskim forumima!
Pa vama ako HARI VARESANOVIC ne valja onda stvarno nemate ni trunke MUZICKE OBRAZOVANOSTI!

Vidim da se blati cak i Hari kao vokal!Pa daj recite mi jel ima neko bolji u BiH od njega kao vokala???

E Boze pa cijeloj Evropi se pjesma svidja AL NE MOZE SE NAMA BOSANCIMA NIKAKO UDOVOLJITI!

Upravu su sve Sarajlije koje kazu:"U Sarajevu ne mozes biti zvijezda, pa cak i ako to jesi!" Pa zar je moguce da vam ne valja covjek koji je u karijeri prodao 5 milijuna ploca i odrzao hiljade koncerata???

E stvarno pa ZAR SE MORATE STIDITI cak i onog sto valja???

Namjerno ne dajem komentare na ovom forumu jer sta ja imam diskutovati s ljudima koji NE POSTUJU NISTA STO JE BOSANSKO!
Sram neka bude svakog koji kaze da ova pjesma ne valja!!!

Hajd VOZDRA!
Stari

Post by Stari »

Eh evo uspio sam preslusati bosanskohercegovacki doprinos ovogodisnjim kvalifikacijama za slager evrovizije 2006 ...nekad sam se bavio muzikom puno aktivnije no sad...no nakon pomne analize imam reci slijedece.

lejla ima fin uvod ....prva melodijska tema ako me sluh ne vara ide u andante (eventualno andantino) tempu , punoj taktovnoj mjeri(4/4), i on-the-beat- prvi stih: "niz polje vjetar mirise...." je plasiran u registru C#(cis dura) dalje ide ...shodno nama poznatoj harmoniji f# (fis mol) i tako dalje. Sve to aranzirano vrlo lijepo akusticnom gitarom (ima tu polu-kadenci, ima skala, svega pomalo ...i nije pretjerano )

Lijepo je slozeno ....pravi stiskavac za one koji znaju "dupli korak" ...kukovima. Kompozitor i textopisac su se, po meni, trebali sloziti da nakon refrena naprave jos jednu strefu koja ce ici istoj melodijskoj temi. Pjesma bi tako bila ljepsa ...medjutim (a razumijem ih u potunosti) oducili su se za bjesomucno ponavljanje refrena sve do kraja pjesme. Razumijem ih ...dozvoljeno je trajanje 3min...a publika se treba neceg sjecati zato je bilo potrebno zavrtiti refren par extra krugova ...zao mi je zbog toga...
Last edited by Stari on 14/03/2006 12:35, edited 1 time in total.
edu

Post by edu »

divi starog sto izanalizira.. :-) :-) ..stari..reci tim svedjanima da glasaju za nas.. :D :D ..mani se suplje.. :D :D :D
inspire_me

Post by inspire_me »

Stari wrote:Eh evo uspio sam preslusati bosanskohercegovacki doprinos ovogodisnjim kvalifikacijama za slager evrovizije 2006 ...nekad sam se bavio muzikom puno aktivnije no sad...no nakon pomne analize imam reci slijedece.

lejla ima fin uvod ....prva melodijska tema ako me sluh ne vara ide u andante (eventualno andantino) tempu , punoj taktovnoj mjeri(4/4), i on-the-beat- prvi stih: "niz polje vjetar mirise...." je plasiran u registru C#(cis dura) dalje ide ...shodno nama poznatoj harmoniji f# (fis mol) i tako dalje. Sve to aranzirano vrlo lijepo akusticnom gitarom (ima tu polu-kadenci, ima skala, svega pomalo ...i nije pretjerano )

Lijepo je slozeno ....pravi stiskavac za one koji znaju "dupli korak" ...kukovima. Kompozitor i textopisac su se, po meni, trebali sloziti da nakon refrena naprave jos jednu strefu koja ce ici istoj melodijskoj temi. Pjesma bi tako bila ljepsa ...medjutim (a razumijem ih u potunosti) oducili su se za bjesomucno ponavljanje refrena sve do kraja pjesme. Razumijem ih ...dozvoljeno je trajanje 3min...a publika se treba neceg sjecati zato je bilo potrebno zavrtiti refren par extra krugova ...zao mi je zbog toga...
Pa ako se sjecate i 'Lane moje' je imala samo jednu strofu, pa se kasnije refren ponavljao vise puta, a pjesma je cijelo vrijeme rasla i svakim novim ponavljanjem je izlazilo vise muzicara na binu. Vjerovatno ce tako nesta i sad uraditi.
Stari

Post by Stari »

Postovani formuski dopisnice sa nickom inspire_me...nemoj me krivo razumjeti ali kompoziciju "Lane moje" do dana danasnjeg nisam uspio preslusati u cijelosti...u ono doba kad se slager odrzavao u Stambolu i kad je pjesma izvodjena sam od drustva bio poslan da trknem ...do lokalnog svercera da priskrbim dvije butelje prave krizevacke grasevine...i to sve je ucinilo da sam propustio upravo tu stvar.

Vjerujem medjutim da je to bilo bas tako kako ti navodis i vjerujem da se radilo o lijepoj melodijskoj temi ...no kako rekoh nisam imao priliku cuti je ...

@edu....ako mi das upute i informacije o tome kad i gdje se kvalifikacijski festival odrzava...spreman sam garantovati barem 10-tak osoba koje ce varesanovicu pokloniti barem nekoliko telefonskih poziva svaki od njih.

Sratno Hari...neka bude kako biti mora...a ako ne bude srece...uvjek se mogu tjesiti sa onom tvojom antologijskom

Svi moji drumovi
moji su dusmani
edu

Post by edu »

stari..mislio sam na severinu.. :D :D :D
inspire_me

Post by inspire_me »

Stari wrote:Postovani formuski dopisnice sa nickom inspire_me...nemoj me krivo razumjeti ali kompoziciju "Lane moje" do dana danasnjeg nisam uspio preslusati u cijelosti...u ono doba kad se slager odrzavao u Stambolu i kad je pjesma izvodjena sam od drustva bio poslan da trknem ...do lokalnog svercera da priskrbim dvije butelje prave krizevacke grasevine...i to sve je ucinilo da sam propustio upravo tu stvar.

Vjerujem medjutim da je to bilo bas tako kako ti navodis i vjerujem da se radilo o lijepoj melodijskoj temi ...no kako rekoh nisam imao priliku cuti je ...

@edu....ako mi das upute i informacije o tome kad i gdje se kvalifikacijski festival odrzava...spreman sam garantovati barem 10-tak osoba koje ce varesanovicu pokloniti barem nekoliko telefonskih poziva svaki od njih.

Sratno Hari...neka bude kako biti mora...a ako ne bude srece...uvjek se mogu tjesiti sa onom tvojom antologijskom

Svi moji drumovi
moji su dusmani
Pa Stari majka mu stara zar je ne uspjede cuti za ove dvije godine :?
Zezam se, al kad bi je cuo vidio bi i ti slicnost o kojoj ja pricam :-)
Post Reply