kako ukljuciti wireless

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
raspad sistema
Posts: 12
Joined: 08/06/2011 13:36

kako ukljuciti wireless

Post by raspad sistema » 05/11/2011 14:01

imam moju tv i u jednom uredjaju je modem i router..modem radi i na kucnom kompjuteru ima konekcije..nedavno sam dobio laptop i zelim ukljuciti wireless al ne znam kako, uz taj router dosla je i ona antena za wireless..i ako se moze uraditi da i kucni kompjuter ima konekciju a da i radi wireless.. router je tp-link td-w8901GB, ako neko zna kako da to uradim nek pomogne, unaprijed hvala


Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

Re: kako ukljuciti wireless

Post by Loky » 05/11/2011 14:57

raspad sistema wrote:imam moju tv i u jednom uredjaju je modem i router..modem radi i na kucnom kompjuteru ima konekcije..nedavno sam dobio laptop i zelim ukljuciti wireless al ne znam kako, uz taj router dosla je i ona antena za wireless..i ako se moze uraditi da i kucni kompjuter ima konekciju a da i radi wireless.. router je tp-link td-w8901GB, ako neko zna kako da to uradim nek pomogne, unaprijed hvala

Evo ti link pa navali...
Sve je objasnjeno..
http://www.manualowl.com/m/TP-Link/TD-W ... ual/216736

raspad sistema
Posts: 12
Joined: 08/06/2011 13:36

Re: kako ukljuciti wireless

Post by raspad sistema » 05/11/2011 16:22

mozel mi iko objasniti na bosanskom???

Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

Re: kako ukljuciti wireless

Post by Loky » 05/11/2011 21:37

raspad sistema wrote:mozel mi iko objasniti na bosanskom???
Gledaj slike i netreba ti pomoc.
A ako ti je mrsko/tesko plati nekoga ko zna engleski pa budi gazda.
Imas milion kombinacija kako prevesti sa engleski... zagrij malo stolicu ...trebat ce ti....ili plati....
GOOGLE je veliki prijatelj a lijenost je nesto...........

niko10
Posts: 2
Joined: 05/11/2011 15:05

Re: kako ukljuciti wireless

Post by niko10 » 05/11/2011 23:16

Da ne otvaram novu temu jer imam identičan problem, moze li neko dati konkretan odgovor. Znam engleski ali mi to ništa ne pomaze.
Da li konfiguracijom routera na wireless mod, ostaje mogućnost korištenja konekcije i putem kabla ?

Loky
Posts: 142
Joined: 16/09/2011 03:54

Re: kako ukljuciti wireless

Post by Loky » 05/11/2011 23:24

niko10 wrote:Da ne otvaram novu temu jer imam identičan problem, moze li neko dati konkretan odgovor. Znam engleski ali mi to ništa ne pomaze.
Da li konfiguracijom routera na wireless mod, ostaje mogućnost korištenja konekcije i putem kabla ?

Da..Wireless ne utice na kablovsku konekciju i obrnuto.
Znaci ako na ruteru imas 1 ulaz i 4 izlaza, uvijek mozes da koristis tih 4 izlaza neovisno od wirelessa.
Jedino sto utice je da dijelis tu konekciju kao npr:
1 GB brzinu na onoliko uredjaja koliko ti je u tom momentu ukljuceno.(1 GB : 4 PC += ~256 MB po PC)
Nadam se da ti je sad jasnije.

niko10
Posts: 2
Joined: 05/11/2011 15:05

Re: kako ukljuciti wireless

Post by niko10 » 06/11/2011 21:16

Loky hvala na ekspeditivnom odgovoru.

Hammerss
Posts: 13
Joined: 31/10/2011 17:43

Re: kako ukljuciti wireless

Post by Hammerss » 08/11/2011 20:38

Ako ko moze da mi kaze kako da nadem password od wirelessa ?

User avatar
eltroxin
Posts: 804
Joined: 30/08/2009 23:35
Has thanked: 1 time

Re: kako ukljuciti wireless

Post by eltroxin » 08/11/2011 20:44

Hammerss wrote:Ako ko moze da mi kaze kako da nadem password od wirelessa ?
Na vecini routera ti sa donje strane uredaja pise kako se pristupa preko explorera uredaju i koji je password.

User avatar
Buster
Posts: 105
Joined: 09/01/2007 08:32
Location: Sarajevo

Re: kako ukljuciti wireless

Post by Buster » 10/11/2011 10:46

Hammerss wrote:Ako ko moze da mi kaze kako da nadem password od wirelessa ?

Fabricki ti je userrname: admin, Password: admin

Post Reply