-------------------------------------kv99 wrote:zonbirile wrote:kv99 wrote:[quote
loši su ti primjeri do bola.Stav prepoznajem ležeći,ili Monika style,ostale ne preferiram.Koliko sam shvatio bojkot se odnosi na društvo,zajednicu,a ti možeš ničim izazvan bojkotovati koga hočeš i koliko hočeš i imati svoj stav.Tvoj stav je irelevantan u slabim i slabo organizovanim društima.Na prve progone jevreja,oni su odgovorili bojkotom njemačke robe.Razlika izmeđunas i ostalih,što poziv zajednice na okup(bojkot) ima efekta,kod nas slabo.
Vidim da ne citas ono sto je prije napisano pa da ponovim:
Ovdje pricam o stavu. Citao sam o ektremnim sportovima i sta ljudi rade da bi uspjeli i procitao da npr na dugim jedrenjima oni prepolove cetkice za zube u pokusaju da smanje tezinu jedrilice. Zanimao me je pravi razlog jer logicki gledano to nema veze, cim jedan talas zahvati jedrilicu na njoj se skupi nekoliko stotina litara vode tako da nekoliko grama cetkica za zube ne cini neku razliku. Ali pitanje je STAVA. Oni svojom odlukom da urade to daju signal i sebi a i timu da su spremni da urade sta god je u njihovoj mogucnosti da uspiju. Uzimaju STAV. To je ono sto ja pricam. Nije sve logika , nije sve pare, nije sve bojkot, nije sve roba, nije sve samo ono sto se moze opipati i vidjeti. STAV u nama i prema drugima.
hej dobar si ti,čuj ti pričaš o stavu i to je neprikosnoveno.Halo jarane tema je izraelski bojkot,a to što ti pričaš moeže samo onako kako sam ti rekao.Evo poručuju iz Cogejta,samo vui lomite četkice,ne možete vi slomiti koliko mi možemo proizvesti.