Kako to Izrael radi (bojkot)!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zonbirile

#101 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

kv99 wrote:
zonbirile wrote:
kv99 wrote:[quote
loši su ti primjeri do bola.Stav prepoznajem ležeći,ili Monika style,ostale ne preferiram.Koliko sam shvatio bojkot se odnosi na društvo,zajednicu,a ti možeš ničim izazvan bojkotovati koga hočeš i koliko hočeš i imati svoj stav.Tvoj stav je irelevantan u slabim i slabo organizovanim društima.Na prve progone jevreja,oni su odgovorili bojkotom njemačke robe.Razlika izmeđunas i ostalih,što poziv zajednice na okup(bojkot) ima efekta,kod nas slabo.

Vidim da ne citas ono sto je prije napisano pa da ponovim:

Ovdje pricam o stavu. Citao sam o ektremnim sportovima i sta ljudi rade da bi uspjeli i procitao da npr na dugim jedrenjima oni prepolove cetkice za zube u pokusaju da smanje tezinu jedrilice. Zanimao me je pravi razlog jer logicki gledano to nema veze, cim jedan talas zahvati jedrilicu na njoj se skupi nekoliko stotina litara vode tako da nekoliko grama cetkica za zube ne cini neku razliku. Ali pitanje je STAVA. Oni svojom odlukom da urade to daju signal i sebi a i timu da su spremni da urade sta god je u njihovoj mogucnosti da uspiju. Uzimaju STAV. To je ono sto ja pricam. Nije sve logika , nije sve pare, nije sve bojkot, nije sve roba, nije sve samo ono sto se moze opipati i vidjeti. STAV u nama i prema drugima.
-------------------------------------
hej dobar si ti,čuj ti pričaš o stavu i to je neprikosnoveno.Halo jarane tema je izraelski bojkot,a to što ti pričaš moeže samo onako kako sam ti rekao.Evo poručuju iz Cogejta,samo vui lomite četkice,ne možete vi slomiti koliko mi možemo proizvesti.
kv99

#102 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote: hej dobar si ti,čuj ti pričaš o stavu i to je neprikosnoveno.Halo jarane tema je izraelski bojkot,a to što ti pričaš moeže samo onako kako sam ti rekao.Evo poručuju iz Cogejta,samo vui lomite četkice,ne možete vi slomiti koliko mi možemo proizvesti.

Tema je o izraelskom bojkotu a ja sam naveo primjer kako oni svoj STAV ne pokazuju samo bojkotom proizvoda i parama vec i svojim ponasanjem. Sta si ti rekao u vezi te teme ? da je moguce samo ako si tehnoloski napredan i organizovan i to ti je izgovor da nista licno ne poduzmes ? Treba ti neko iz drzave reci sta i kako da radis pocevsi kad ustanes ujutru pa do kad legnes spavati ? To je tebi odlika obrazovane i tehnoloski napredne osobe , da joj neko mora u detalje reci sta i kada da radi? Osobine obrazovane i tehnicki napreden osobe je da razmislja svojom glavom i da planira malo unaprijed a ne samo kako da ustedi danas jedan KM a sutra da ga to kosta 10 .
Kao sto sam i pogodio u odgovoru na tvoj prvi post " Znam da ces kao i ostali da se uhvatis doslovnog tumacenja i da ces da pocnes da izvrces moje rijeci ( Knjaz Milos se ne prodaje ovdje ) ali onaj ko shvaca njemu je jasno. Ko nece njemu je bezvijedno pisati. Samo kad dodze iz guz*ce u glavu bice kasno" lako je zajebavati i izvrtati rijeci, traziti IZGOVOR za svoje i drustveno lose stanje a ne raditi nista da se poboljsa. Svako ima izgovor cak i oni kojima je arkan zaklao oca ili mater pa danas slusaju arkanovcu .
zonbirile

#103 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

kv99 wrote:
zonbirile wrote: hej dobar si ti,čuj ti pričaš o stavu i to je neprikosnoveno.Halo jarane tema je izraelski bojkot,a to što ti pričaš moeže samo onako kako sam ti rekao.Evo poručuju iz Cogejta,samo vui lomite četkice,ne možete vi slomiti koliko mi možemo proizvesti.

Tema je o izraelskom bojkotu a ja sam naveo primjer kako oni svoj STAV ne pokazuju samo bojkotom proizvoda i parama vec i svojim ponasanjem. Sta si ti rekao u vezi te teme ? da je moguce samo ako si tehnoloski napredan i organizovan i to ti je izgovor da nista licno ne poduzmes ? Treba ti neko iz drzave reci sta i kako da radis pocevsi kad ustanes ujutru pa do kad legnes spavati ? To je tebi odlika obrazovane i tehnoloski napredne osobe , da joj neko mora u detalje reci sta i kada da radi? Osobine obrazovane i tehnicki napreden osobe je da razmislja svojom glavom i da planira malo unaprijed a ne samo kako da ustedi danas jedan KM a sutra da ga to kosta 10 .
Kao sto sam i pogodio u odgovoru na tvoj prvi post " Znam da ces kao i ostali da se uhvatis doslovnog tumacenja i da ces da pocnes da izvrces moje rijeci ( Knjaz Milos se ne prodaje ovdje ) ali onaj ko shvaca njemu je jasno. Ko nece njemu je bezvijedno pisati. Samo kad dodze iz guz*ce u glavu bice kasno" lako je zajebavati i izvrtati rijeci, traziti IZGOVOR za svoje i drustveno lose stanje a ne raditi nista da se poboljsa. Svako ima izgovor cak i oni kojima je arkan zaklao oca ili mater pa danas slusaju arkanovcu .
-------------------------------------------
drug moj malo više uči ,a manje pametuj.I dalje tvrdim,samo ako si kao društvo tehnološki napredan i organizovan.Sad moraš znati,da društvo čini skup,množina pojedinaca,pa je logički slijed da je tehnološki jako društvo,društvo tehološki i kako hočeš osvješčenih pojedinaca,koji ne lome četkice za zube.Uzeti Izrael za primjer kako rabiti bojkot protiv nekoga samo pokazuje tvoje nepoznavanje stvari.
kv99

#104 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote: drug moj malo više uči ,a manje pametuj.I dalje tvrdim,samo ako si kao društvo tehnološki napredan i organizovan.Sad moraš znati,da društvo čini skup,množina pojedinaca,pa je logički slijed da je tehnološki jako društvo,društvo tehološki i kako hočeš osvješčenih pojedinaca,koji ne lome četkice za zube.Uzeti Izrael za primjer kako rabiti bojkot protiv nekoga samo pokazuje tvoje nepoznavanje stvari.
Tehnoloski napredak nema veze sa temom, znaci po tebi samo onaj ko je tehnoloski napredan moze da zauzme svoj licni STAV o necemu :? Kao sto sam i pogodio izvreces rjeci i promasio si potpuno primjer sa cetkicama za zube. To ponasanje se proucava od psihologa i koristi kao primjer ponasanja u grupi , licne i timske motivacije i pozrtvovanja. Oni na intelektualnom nivou zanju da nema veze da li rezu cetkice ali na emotivnom i psiholoskom nivou daju signal sebi i ostalima da su spremi da urade sve sto je potrebno da uspiju. ne treba im neki tehnoloski nivo , ne treba neka super organizacija. Dovoljno je da uzmu STAV , isto onako kao izrelci koji nece da slusaju Wagnera jer su ga nacisti voljeli . Nema veze sa tehnologijom , nema veze sa organizacijom , nema veze sa drzavom. Ima veze sa ljudima, pojedincima koji znaju da svjet nije samo ono sto mogu da plate , ono sto je oko njih , da se sve ne moze mjeriti u parama i kolicinski.
zonbirile

#105 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

izvini bogati,a kako znaš da Jevreji ne slušaju Wagnera.Da li je to lični stav,ili politika države?Opet slikati mogućnost Izraela da bojkotuje bilo koga i nas porediti s tim i još pozivati na bojkot je nonsens.Pozdrav od Colgeita,nastavi lomiti četkice.
respo

#106 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by respo »

kv99 wrote:
respo wrote:samo mi odgovorite koje marke tv-e imate kod kuce?
KREMEN wrote:E kad bi ovi bojkotirali to sto pricaju, odali bi goli, bosi i gladni :D a u stanu promaja :D djaba mlatiti praznu slamu, da ste vi Izraelci imali bi love, i mogli bi bojkotirati sta vam padne na pamet :-D

Imam Samsung i ne odam go , bos i gladan ( hvala Bogu ) ali kakve to veze ima sa temom ? Ako ste pratili temu a niste se ukljucili samo zbog reklamne pauze na TV Pinku shvatili bi da nije samo rijec o bojkotu vec o stavu koji ti ljudi svojim ponasanjem uzmu. Hajde sada da vam ne smetam odvrnite arkanovcu do daske ( ti Kremen mozes i Tompsona ) , zalite sa Jelenom i prst u uvo.
sto se tice mog pitanja nije vezan za kremenov niti znam sto si isto odgovorio za obojicu

al nema veze
nisam rekao da 'odas bos i go niti me zanima kako hodas niti sam upratio za sta se zalazes samo sam vidio raspravu na domace protiv stranog

pitao sam sve za tv jer je "bosanska" bira
sad me zanima zasto ljudi ne uzimaju biru u tolikom broju
evo ja sam prvi za kupuj domace ali sta treba da kupim biru pored samsunga sony-ja lg-ja itd
ne pada mi napamet i uvijek cu odabrati sony ili bilo koju drugu marku nego biru
zonbirile

#107 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

@respo
eto ti si pomogao u mom odgovoru @kv99.Društvo koje ima moć,tehnološku,organizacionu,finansijsku može uspješno pribjeći bojkotu.Da imamo šta jače od Bire,bojkot ne bi bio ni potreban,a ni poziv na kupovanje doćeg.Može SAD bojkotirati Kubu,probati će to i Kuba zbog ideoloških ,unutrašnjih političkih razloga,ali ta dva bojkota su sasvim različita i sa različitim uspjesima i posljedicama.
kv99

#108 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote:izvini bogati,a kako znaš da Jevreji ne slušaju Wagnera.Da li je to lični stav,ili politika države?Opet slikati mogućnost Izraela da bojkotuje bilo koga i nas porediti s tim i još pozivati na bojkot je nonsens.Pozdrav od Colgeita,nastavi lomiti četkice.

Da li ga slusaju kod kuce to ne znam ali znam da je na koncertu kad je pokusan da se izvede njegova muzika prvi put u istoriji Izraela od nekoliko stotina slobodnih karti prodato mozda 5-6 komada i koncert je odgodzen...a razlog sto nisu kupovali nema veze sa kvalitetom ili sa izborom, ni sa tehnoloskim nivom, ni sa drzavnom odlukom, vec samo sa STAVOM ljudi.

P.S Tim koji je prvi poceo da lomi cetkice je pobjedio tu utrku. Sad ga vecina ostalih kopira :)
zonbirile

#109 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

kv99 wrote:
zonbirile wrote:izvini bogati,a kako znaš da Jevreji ne slušaju Wagnera.Da li je to lični stav,ili politika države?Opet slikati mogućnost Izraela da bojkotuje bilo koga i nas porediti s tim i još pozivati na bojkot je nonsens.Pozdrav od Colgeita,nastavi lomiti četkice.

Da li ga slusaju kod kuce to ne znam ali znam da je na koncertu kad je pokusan da se izvede njegova muzika prvi put u istoriji Izraela od nekoliko stotina slobodnih karti prodato mozda 5-6 komada i koncert je odgodzen...a razlog sto nisu kupovali nema veze sa kvalitetom ili sa izborom, ni sa tehnoloskim nivom, ni sa drzavnom odlukom, vec samo sa STAVOM ljudi.

P.S Tim koji je prvi poceo da lomi cetkice je pobjedio tu utrku. Sad ga vecina ostalih kopira :)
-----------------------------------------------------------------------
pa da znaš sociološku strukturu Izraelskog društva,znao bi da tu nije niti će biti ličnog stava po bilo kom pitanju pogotovu Wagnera.
kv99

#110 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

respo wrote:
kv99 wrote:
respo wrote:samo mi odgovorite koje marke tv-e imate kod kuce?
KREMEN wrote:E kad bi ovi bojkotirali to sto pricaju, odali bi goli, bosi i gladni :D a u stanu promaja :D djaba mlatiti praznu slamu, da ste vi Izraelci imali bi love, i mogli bi bojkotirati sta vam padne na pamet :-D

Imam Samsung i ne odam go , bos i gladan ( hvala Bogu ) ali kakve to veze ima sa temom ? Ako ste pratili temu a niste se ukljucili samo zbog reklamne pauze na TV Pinku shvatili bi da nije samo rijec o bojkotu vec o stavu koji ti ljudi svojim ponasanjem uzmu. Hajde sada da vam ne smetam odvrnite arkanovcu do daske ( ti Kremen mozes i Tompsona ) , zalite sa Jelenom i prst u uvo.
sto se tice mog pitanja nije vezan za kremenov niti znam sto si isto odgovorio za obojicu

al nema veze
nisam rekao da 'odas bos i go niti me zanima kako hodas niti sam upratio za sta se zalazes samo sam vidio raspravu na domace protiv stranog

pitao sam sve za tv jer je "bosanska" bira
sad me zanima zasto ljudi ne uzimaju biru u tolikom broju
evo ja sam prvi za kupuj domace ali sta treba da kupim biru pored samsunga sony-ja lg-ja itd
ne pada mi napamet i uvijek cu odabrati sony ili bilo koju drugu marku nego biru

Da pratis temu procitao bi da sam ranije napisao " Nisam nikad predlozio " Hajmo u bojkot dok ne pocrknemo od gladi " vec samo da se razmisli sto ljudi kupuju strano kad ima i te kako dobrih domacih alternativa.. Znaci nisam da se kupuje domace po moranju vec kad se ima altrenative a to znaci kad imas dva produkta koja su slicna u kvaliteti , slicna u cijeni , slicna u pakovanju da je pametno i bolje za sve da se kupi domace. Ti navodis primjer TV-a a znas da Bira i Samsung nisu ni priblizno slicni a ja ti navodim primjer industrije vode i pica gdje se uvozi za stotine miliona KM a razlike nisuvelike na strani uvoznih prema domacim ni po cijeni , ni po kvalitetu a ni po pakovanju .
zonbirile

#111 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

@kv99
dobro je nadođe ti sam,po pitanju vode.To je ono što ti rekoh,tehnološki razvoj(TV koji sam samo pojasnio,replicirao)i organizovanost društva.Pa normalno da imamo tehnološku komponentu proizvodnje i čak izvoza vode,ali nemamo ovu drugu,jer vladaju uvozni lobiji.Znaš ono iz matematike,potreban i dovoljan uslov-mi nikada nemamo oba u istoj stvari u isto vrijeme.Ponavljam na primjeru Izraela propagirati bojkot Bosne prema nekom,ili nećemu je krajnje smiješno.Bosna i Izrael ???.
kv99

#112 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote:
kv99 wrote:

-----------------------------------------------------------------------
pa da znaš sociološku strukturu Izraelskog društva,znao bi da tu nije niti će biti ličnog stava po bilo kom pitanju pogotovu Wagnera.
Da li ti toliko znas pa si ubjedzen da rade sve po komandi od vlade i to samo zato jer su tehnoloski napredni ? Nema veze sa vladom niti sa tehnologijom, vidim da si ti dovoljno tehnoloski napredan da imas internet u drzavi gdje je veliko broj nepismenih ali djelis ista vidzenja kao taj dio stanovnista tj prst u uho a za druge me boli .... to je problem ove drzave i stanovnistva a ne tehnoloski nivo. Sta ocekivati od nekoga ko nema skole i obrazovanja kad je tehnoloski dio stanovnistva ovakav kakav je ? Licni STAV nema veze sa tehnologijom ili vladom. Za pitati konobara da ne svira Cecu ne treba odluka vlade ili tehnoloski nivo , niti da se ne kupi karta za Wagnera.
zonbirile

#113 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

@kv99
pa ti ko Švabo trajla la.Konkretno postavljač teme na primjeru Izraela saziva bojkot srpske robe i prolaz kroz Bosnu,radi Jurišića.Apstrahujmo razloge,Bosna nema kapaciteta da to uradi,iz prvenstveno dva nabrojana razloga ,a ne zato što pojedinci nemaju stav.Dečko moj ne znam da li si uzrastom stigao do sociologije ,ali odnos društva i pojedinca je recipročan,dvosmjeran,hajde lakše nema stava u ovakvom društvu,sve kada bi on i bio odlučujući.
kv99

#114 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote:@kv99
dobro je nadođe ti sam,po pitanju vode.To je ono što ti rekoh,tehnološki razvoj(TV koji sam samo pojasnio,replicirao)i organizovanost društva.Pa normalno da imamo tehnološku komponentu proizvodnje i čak izvoza vode,ali nemamo ovu drugu,jer vladaju uvozni lobiji.Znaš ono iz matematike,potreban i dovoljan uslov-mi nikada nemamo oba u istoj stvari u isto vrijeme.Ponavljam na primjeru Izraela propagirati bojkot Bosne prema nekom,ili nećemu je krajnje smiješno.Bosna i Izrael ???.

Kad sam ja zagovaro bojkot Bosne prema icijim produktima ? Zasto je "kupite domace " koje je rasprostanjeno u vecini zemalja i potrpuno normalna stvar na ovom forumu "bojkot " ? Naveo sam primjer da Izrael moze da bojkotuje jer ima gradzane sa stavom da drzava i holokoust nisu nesto sto pristaju da se omalovazava. Naveo sam primjer kad u BiH Cecu slusaju oni koji su nastradali od arkana. Tehnoloski nivo nema veze sa tim , niti vlada , niti bilko ko drugi vec sama osoba koja nema stava, nema postovanja prvo prema sebi pa onda prema drugima. Ako ta osoba nema postovanja prema sebi ond ne moze ocekivati postovanje od drugih. Zato nam je ovako kako i jeste. Nema veze da li ti mozes matreijalno da bojkotujes vec u ponasanju ljudi. I srz bojkota nije samo da se bojkotuju produkti vec da se markira STAV .
M.O.S-

#115 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by M.O.S- »

bojkotuj sve sto je tursko :D
sto se mali okurazio :lol: :lol: :lol:
Ja kontao da je ono Turska rasprostranjena na dva kontinenta :D
kv99

#116 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

pa ti ko Švabo trajla la.Konkretno postavljač teme na primjeru Izraela saziva bojkot srpske robe i prolaz kroz Bosnu,radi Jurišića.Apstrahujmo razloge,Bosna nema kapaciteta da to uradi,iz prvenstveno dva nabrojana razloga ,a ne zato što pojedinci nemaju stav.Dečko moj ne znam da li si uzrastom stigao do sociologije ,ali odnos društva i pojedinca je recipročan,dvosmjeran,hajde lakše nema stava u ovakvom društvu,sve kada bi on i bio odlučujući.
Ja sam konkretno pitao kako neko ocekuje da se moze bojkotovati necija roba ako nisu u stanju da uzmu STAV da nece da slusaju i trose pare na udovicu ratnog zlocinca koji je klao njihove najblize ? KOnkretno znaci nije samo proglasiti bojkot, nije samo u parama vec da ljudi nemaju taj STAV koji je potreban za to. Naveo sam isto primjer Izraela gdje je bojkot efikasan jer ljudi imaju STAV da je drzava i holokust vazni i da ne pristaju da ih iko omalovazava. Naveo sam isto konkretno da nije samo pitanje para jer sam rekao da znam da ce ljudi na forumu i inace odma poceti da se pravdaju za svoju letargiju " jeftinije/bolje/ ljepse"navikao " i dao sam primjer gdje ih nista ne bi kostalo da pokazu svoj STAV kao sto su Izraelci sa Wagnerom a Bosnaci mogu sa Cecom . Pitao sam isto tako ko je ikad pitao konobara da ne pusta Cecu u lokalu ( lagan i besplatan cin ) ali kao sto vidim lakse je mene ubjedzivati da sam u krivu nego da se uradi to, a razlog nije tehnoloske prirode , ni para a ni vlade.
zonbirile

#117 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

kv99 wrote:

Kad sam ja zagovaro bojkot Bosne prema icijim produktima ? Zasto je "kupite domace " koje je rasprostanjeno u vecini zemalja i potrpuno normalna stvar na ovom forumu "bojkot " ? Naveo sam primjer da Izrael moze da bojkotuje jer ima gradzane sa stavom da drzava i holokoust nisu nesto sto pristaju da se omalovazava. Naveo sam primjer kad u BiH Cecu slusaju oni koji su nastradali od arkana. Tehnoloski nivo nema veze sa tim , niti vlada , niti bilko ko drugi vec sama osoba koja nema stava, nema postovanja prvo prema sebi pa onda prema drugima. Ako ta osoba nema postovanja prema sebi ond ne moze ocekivati postovanje od drugih. Zato nam je ovako kako i jeste. Nema veze da li ti mozes matreijalno da bojkotujes vec u ponasanju ljudi. I srz bojkota nije samo da se bojkotuju produkti vec da se markira STAV .
-----------------------------------------------
sada si otišao u sferu skolastike gdje se može napđivati do ujutro,a ništa ne reći.Ako ja tvrdim da 4 vola mogu stati na iglu,ti možeš pobijati do ujutro,ali to nije smisleno.Pa normalno je da je do stava,ali društva,jer društvo u konkretnom slučaju mora izgraditi norme,slučaj je takav(Ceca).Nema vremena čekati da stav pojedinca,mene i tebe kreira društvo u cijelini.Znaš društva reaguju na podražaje organizovano snagom prisile ,ili elovucijski poticajem pojedinaca.Do stava društva preko stava pojedinca umrećemo i mi i Ceca,stav društva prema Ceci može izgraditi i lični stav.I nekorektan si,dva uslova stoje,ali navodiš glupe primjere.Svjetski poznati bojkoti su sferi ekonomije i pritiska,tek onda pjevaljki.
M.O.S-

#118 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by M.O.S- »

Haj molim vas kazite mi, kakvu to stetu moze Izrael nanjeti turskoj???
Osim politickog lobiranja i usporavanja Turske ka evropskoj uniji.
zonbirile

#119 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

M.O.S- wrote:Haj molim vas kazite mi, kakvu to stetu moze Izrael nanjeti turskoj???
Osim politickog lobiranja i usporavanja Turske ka evropskoj uniji.
----------------------------------------------------------
nikakvu,niti hoće,ovo je pitanje unutrašnjeg produciranje neke fol odlučnosti.Momak se zaljepio za STAV ne može dalje.
kv99

#120 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

zonbirile wrote: sada si otišao u sferu skolastike gdje se može napđivati do ujutro,a ništa ne reći.Ako ja tvrdim da 4 vola mogu stati na iglu,ti možeš pobijati do ujutro,ali to nije smisleno.Pa normalno je da je do stava,ali društva,jer društvo u konkretnom slučaju mora izgraditi norme,slučaj je takav(Ceca).Nema vremena čekati da stav pojedinca,mene i tebe kreira društvo u cijelini.Znaš društva reaguju na podražaje organizovano snagom prisile ,ili elovucijski poticajem pojedinaca.Do stava društva preko stava pojedinca umrećemo i mi i Ceca,stav društva prema Ceci može izgraditi i lični stav.I nekorektan si,dva uslova stoje,ali navodiš glupe primjere.Svjetski poznati bojkoti su sferi ekonomije i pritiska,tek onda pjevaljki.
Najlakse je citavo vrijeme sakrivati se iza "drustva i naroda" = drustvo je ovakvo, narod onakav ( glupo, nepobrazovano, tehnicki nenapredno itd). ti si kao sto vidim tehnicki napredan ali zagovaras da se mi ne trebamo da promjenimo jer drustvo mora prvo ali zaboravljas da mi cinimo drustvo , grupa sastavljena od pojedinaca. Isto tako se vecina ovdje bas trudi da ubjedi mene i druge kako je ijedna inicijativa pojedinca da se barem malo poboljsa situacija ( biramo domacu alternativu itd ) je lose jer : " stetis siromasne ( ali zaboravljaju da najvecu stetu imaju nasi siromasni), kvalitet ( produkti koji imaju alternativu su na istom novou a nekad i bolji ), jeftiniji ( isto tako kao i sa kvalitetom ), tehnoloski nivo nije dorastao ( ljudi koji su tehnoloski napredni u zemlji imaju isto opravdanje kao i oni koji su tehnoloski nenapredni ) itd. Pogledaj samo sta je izgovor onih koji slusaju Cecu i onih ovdje koji ubjedzuju da je letargija najbolje rjesenje : ona je najbolja ( kvalitet) / sta je par KM za CD ionako vecinu kupim sa ulice ( jeftinije ) /svi je slusaju ( drustvo je takvo pa sto da se ja mjenjam). Isto ponasanje , ista opravdanja.
Kao sto sam primjetio u vecini zemalja je "kupimo domace" pozitivna akcija namjenjena da se poboljsa situacija u vlastitoj zemlji , kod nas je to odma " bojkot" ( negativna asocijacija ) koja po njihovom misljenju bi nanijela samo stete ?

P.S
1) Sta mislis kako je Thompson zabranjen ( bojkotovan ) u EU ? Da li su se skupile vlade / ministri/ citave drustvene institucije/masovne medijske kampanje naredzene se vrha ekonomske/politicke piramide pa pokrenule tu akciju ili je inicijativa krenula od pojedinaca i manjih grupa koji su skrenuli paznju na njega ?
2) Da li su rekli : "ma bojkot pjevaca nije uopste efikasan , hajmo mi prvo da bojkotujemo njihovu privredu jer kakve veze ima sto taj kvazi pjevac siri fasisticku ideologiju" ?
zonbirile

#121 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

prvo američki bojkot OI MOskva 80g,pa ruski bojkot OI LA84,pa onda zajedna opet na OI.E sad gdje je tu stav raje,Monika je tek mnogo kasnije zauzela stav.A tompsom ti je priča još od 1945g ,tkz. 3d.Znaš u ludoj Evropi je zabranjeno veličanje nekih čika iz prošlosti,ambelma,znački,scene i tako to,možeš imati kakav hočeš lični stav ,ali ideš u zatvor.Bile su i Švabe,odredi Wolf,poslije rata ne mijenjaše stav,uglavnom,metak i konopac-toliko o stavu i društvu na međunarodnoj razini.A Ceca,pa najbolji joj je leđni stav po meni.
detroit-mercy

#122 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by detroit-mercy »

kv99 wrote:Znao sam da ce opet da tema ode u ovom pravcu : narod ovakav, narod onakav i tako je najlakse da se opravda jer je "narod" masa bez oblika i lako se sakriti iza toga. Kad smo vec kod bojkota pitao sam : Koliko od vas je zatrazilo da se ne svira Ceca kad ste vani u nekom lokalu ? Znam da je nekima " tesko " ( nije tesko ali to je samo izgovor) da bojkotuju proizvode jer su " jeftiniji /kvalitetniji/navikli su na njih/ jednostavnije " itd. Da se zatrazi da se npr Ceca ne svira u lokalu ne bi toga ni pfening kostalo vec samo malo savjesti u covjeku , pa opet pitam : Ko je od vas to uradio ? Da li znate nekoga u vasoj okolini da to radi ?
Ne izlazim po lokalima tog tipa, tako da nemam potrebe da kazem bilo sta konobarima.
detroit-mercy

#123 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by detroit-mercy »

kv99 wrote:
JThomas wrote:pa što bi se žalili kad vole da je slušaju? uostalom, da nije tako, ne bi se ni puštala :evil:

Pitao sam ove mozgatore koji se sakrivaju iza "narod ovakav, narod onakav". Narod nije pao sa Marsa vec narod cine pojedinci i kako vidim da se neki javljaju kako narod ne valja jer slusa Cecu pitao sam sta su oni uradili u vezi toga. Banalan primjer ali kao sto sam naveo vrlo lako za izvesti i markirati svoje misljenje ( ni pfeninga ne treba da kosta). Ako nece da markiraju na takav nacin kako ce onda da krenu u bojkot proizvoda ?

P.S Za one koji ce da pitaju : "A sta sam ja uradio u vezi toga" mogu reci da ja trazim da se npr Ceca ne pusta u lokalu u kojem boravim. Ako nece ja odem, moja marka i ja odlucujem gdje cu je potrositi. Isto tako i za ostale proizvode i usluge. Npr bio sam u prodavnici i trazio keks i sokove i gledajuci na policama nisam mogao naci ni jedan takav proizvod iz BiH a znam da ima dosta takvih nasih proizvoda i to pravo kvalitenih i dobrih. Pitao sam prodavacicu da li imaju takve BiH prozvode i kad sam dobio negativan odgovor izasao sam vani i otisao u drugu gdje sam nasao sto sam i trazio. Banalan primjer ali kao sto rekoh moja marka i ne dam da me iko je*e u zdrav mozak za nju.
Razumijem jako dobro sta hoces da kazes, ali problem je u tome sto u takve lokale dodje 10 onih koji su tu bas da slusaju Cecu. Sada ako ti kazes konobaru nemoj Cecu, njih 10 ima da grakne daj Cecu. Sada, za konobara je kupovna moc ili misljenje 10 gostiju puno vaznije od kupovne moci/misljenja jedog gosta.
Ipak je tu do naroda, jer problem je u tome sto su oni koji ne slusaju Cecu/e u jednoj velikoj manjini danas, prema tome hebes narod. Vazda zajebavam Amere kako imaju short memory, medjutim nasa je jedno 10 puta kraca. Davno sam rekao, treba nas hebat.
zonbirile

#124 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by zonbirile »

problem je što dečko rabi pogrešne primjere i previše se oslanja na lični stav.Ko je kakav lični stav ima za bojkot LILI Marlen.Nema granice između bojkota i zabrane na državnoj razini,on bojkot sveo na Cecu i kafanu.Svako prema svom horizontu.Inače priča je o državnom bojkotu Izraela,jedne druge države,o pjevačima nisu rekli ništa-za sada.
kv99

#125 Re: Kako to Izrael radi (bojkot)!

Post by kv99 »

detroit-mercy wrote:
kv99 wrote:
JThomas wrote:pa što bi se žalili kad vole da je slušaju? uostalom, da nije tako, ne bi se ni puštala :evil:

Pitao sam ove mozgatore koji se sakrivaju iza "narod ovakav, narod onakav". Narod nije pao sa Marsa vec narod cine pojedinci i kako vidim da se neki javljaju kako narod ne valja jer slusa Cecu pitao sam sta su oni uradili u vezi toga. Banalan primjer ali kao sto sam naveo vrlo lako za izvesti i markirati svoje misljenje ( ni pfeninga ne treba da kosta). Ako nece da markiraju na takav nacin kako ce onda da krenu u bojkot proizvoda ?

P.S Za one koji ce da pitaju : "A sta sam ja uradio u vezi toga" mogu reci da ja trazim da se npr Ceca ne pusta u lokalu u kojem boravim. Ako nece ja odem, moja marka i ja odlucujem gdje cu je potrositi. Isto tako i za ostale proizvode i usluge. Npr bio sam u prodavnici i trazio keks i sokove i gledajuci na policama nisam mogao naci ni jedan takav proizvod iz BiH a znam da ima dosta takvih nasih proizvoda i to pravo kvalitenih i dobrih. Pitao sam prodavacicu da li imaju takve BiH prozvode i kad sam dobio negativan odgovor izasao sam vani i otisao u drugu gdje sam nasao sto sam i trazio. Banalan primjer ali kao sto rekoh moja marka i ne dam da me iko je*e u zdrav mozak za nju.
Razumijem jako dobro sta hoces da kazes, ali problem je u tome sto u takve lokale dodje 10 onih koji su tu bas da slusaju Cecu. Sada ako ti kazes konobaru nemoj Cecu, njih 10 ima da grakne daj Cecu. Sada, za konobara je kupovna moc ili misljenje 10 gostiju puno vaznije od kupovne moci/misljenja jedog gosta.
Ipak je tu do naroda, jer problem je u tome sto su oni koji ne slusaju Cecu/e u jednoj velikoj manjini danas, prema tome hebes narod. Vazda zajebavam Amere kako imaju short memory, medjutim nasa je jedno 10 puta kraca. Davno sam rekao, treba nas hebat.

Koje takve lokale ? Ceca se pusta od najvecih birtija ( u koje ne zalazim ) pa do obicnih kafica na koje odem da popijem kafu ili sok. I kakve veze ima to sto 10 voli da slusa , ja te pitam da li si TI ikad stavio do znanja da neces da je slusas ili se sakrivas iza " pa narod je takav" ?
Kao sto sam rekao kako ocekivati da ljudi krenu u bojkot stvari koji ce ih mozda kostati matrerijalno /kvalitetno/ omiljenih prozivoda kad nemaju volje da urade nesto sto ih nece kostati nista ( mzoda samo 10 sek vremena ) ? Ne treba narod hebati vec one koji se prave da su bolji nego narod a koriste taj isti narod da sakriju svoju letargiju i bezvoljnost za promjene.
Post Reply