Kako spasiti Balkan?
- area51
#76 Re: Kako spasiti Balkan?
[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.[/quote][/quote][/quote]
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina
- area51
#77 Re: Kako spasiti Balkan?
I to je tačno,niti je RS vječna a ni BiH.Ništa nije vječnoStjui wrote:...i to treba da zna svaki republikosrpščanin na okupiranom dijelu bosne.area51 wrote: 1945 godine u UN-u je bilo oko 50-tak nezavisnih, suverenih, cijelovitih ...država
2014 ih je negdje oko 215
Znači to je nekih 70-tak godina i 65 novih država,otprilike približno jedna država na godinu niče.
Ništa na ovoj zemaljskoj kugli nije vječno niti riješeno.
-
haos1
#78 Re: Kako spasiti Balkan?
ne znam na sta mislis, ali balkan je opcenit pojam, a to sto nisu svi zadovoljni nije isto sto i nezadovoljni gradjani BiH. to je jedno, a drugo bosna je problem bh. građana ne znam sta tu ima iko biti nezadovljan ili zadovoljan osim građana BiH? drugih se to ne tice. dok se to ne rijesi ekonomija nece nikad biti bolja. granice unutar bosne nisu prirodne i silom su stvorene.. i kao takve ne mogu opostati. moze opstati samo jedinstva i cijelovita Bosna i Hercegovina.. korektno.CSKA wrote:RS nije drzava.
Nekada imam utisak da bosnjaci vise od srba RS smatraju drzavom.
Na Balkanu su iscrtane granice,to sto nisu svi zadovoljni druga je prica.I ne mogu svi biti zadovoljni.
Ostaje mnogo zeznutiji problem,ekonomija.
-
haos1
#79 Re: Kako spasiti Balkan?
To je idealan pojam, takvo što ne postoji ni u SAD-u. Postoje samo mega koorporacije i... Ništa izvan.Stoner wrote:Slobodno tržište.
To je prvi i osnovni preduslov za svako uspješno društvo.
- area51
#80 Re: Kako spasiti Balkan?
...sa bošnjacima kao većinskim narodom i po mogućnosti sa "jedan čovjek jedan glas"haos1 wrote:ne znam na sta mislis, ali balkan je opcenit pojam, a to sto nisu svi zadovoljni nije isto sto i nezadovoljni gradjani BiH. to je jedno, a drugo bosna je problem bh. građana ne znam sta tu ima iko biti nezadovljan ili zadovoljan osim građana BiH? drugih se to ne tice. dok se to ne rijesi ekonomija nece nikad biti bolja. granice unutar bosne nisu prirodne i silom su stvorene.. i kao takve ne mogu opostati. moze opstati samo jedinstva i cijelovita Bosna i Hercegovina.. korektno.CSKA wrote:RS nije drzava.
Nekada imam utisak da bosnjaci vise od srba RS smatraju drzavom.
Na Balkanu su iscrtane granice,to sto nisu svi zadovoljni druga je prica.I ne mogu svi biti zadovoljni.
Ovakva BiH kakva je sad (etnički podijeljena) i nekako funkcioniše za razliku od recimo HNK koji je multietnički koji ne funkcioniše gotovo pa nikako
Tvoj problem je što u ovoj državi dva od tri konstitutivna naroda ne žele takvo ustrojstvo BiH.
- SaraFina
#81 Re: Kako spasiti Balkan?
Bitno je da je sadašnjim ustrojstvom drzave zadovoljno preko 50% njenih gradjana.
A jeste
A jeste
- CSKA
#82 Re: Kako spasiti Balkan?
Pa ako je okupirana,onda oslobadjaj.Ko ti brani.Dodik,Majkovicka,Vucic ili neko drugi ?Stjui wrote:nisu...kako će ekonomija biti zeznutiji problem od okupacije pola republike bosne?CSKA wrote: Na Balkanu su iscrtane granice,to sto nisu svi zadovoljni druga je prica.I ne mogu svi biti zadovoljni.
Ne volim to logiku ili sve ili nista.haos1 wrote:
ne znam na sta mislis, ali balkan je opcenit pojam, a to sto nisu svi zadovoljni nije isto sto i nezadovoljni gradjani BiH. to je jedno, a drugo bosna je problem bh. građana ne znam sta tu ima iko biti nezadovljan ili zadovoljan osim građana BiH? drugih se to ne tice. dok se to ne rijesi ekonomija nece nikad biti bolja. granice unutar bosne nisu prirodne i silom su stvorene.. i kao takve ne mogu opostati. moze opstati samo jedinstva i cijelovita Bosna i Hercegovina.. korektno.
To u BiH ne moze proci.
-
radostan dan
#83 Re: Kako spasiti Balkan?
.... te martinez i još par njih, šta laskaš sebi...kad si ti to došao u priliku da diskutuješ sa mnom? taman ću sa takvima kao ti pričati...ljevoruki wrote:Radosni dan, Martinez i jos par njih. Uvijek ista prica, mi fini, nismo nista krivi, ko nas bre zavadi da mu jebem majku.![]()
-
Martinez_
#84 Re: Kako spasiti Balkan?
[/quote][/quote]area51 wrote:[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina[/quote]
Jasenovac je pozitivna tekovina, Alfons je naglašavao ovde da su mu ustaše pravi saveznici protiv srpske pošasti. Sad očekuje i nuklearnu podršku ne znam samo od koga. Možda i sam već gradi reaktor pod piramidom u Visokom ko zna.
Ali zadnje strane su samo dokaz ispravnosti stava da je ovaj kraj sveta u žestokoj banani. Može li veliki svet i najveći igrači u njemu upregnuti ove silne usijane glave da za njihov iinteres ginu na svom kućnom pragu, kao što ginu Sirijci i Ukrajinci u 2014.godini?
- Alfons Kauders
#85 Re: Kako spasiti Balkan?
Saveznike ne biramo, kao ni sredstva, sve da se zapadna kultura odbrani od najezde s istoka.Martinez_ wrote: Jasenovac je pozitivna tekovina, Alfons je naglašavao ovde da su mu ustaše pravi saveznici protiv srpske pošasti. Sad očekuje i nuklearnu podršku ne znam samo od koga. Možda i sam već gradi reaktor pod piramidom u Visokom ko zna.
Ali zadnje strane su samo dokaz ispravnosti stava da je ovaj kraj sveta u žestokoj banani. Može li veliki svet i najveći igrači u njemu upregnuti ove silne usijane glave da za njihov iinteres ginu na svom kućnom pragu, kao što ginu Sirijci i Ukrajinci u 2014.godini?
-
Martinez_
#86 Re: Kako spasiti Balkan?
Mnogo si zaeban, još malo pa će te Papa proglasiti za Antemurale Christianitatis.
- area51
#87 Re: Kako spasiti Balkan?
Misliš na Islam ?Alfons Kauders wrote:Saveznike ne biramo, kao ni sredstva, sve da se zapadna kultura odbrani od najezde s istoka.Martinez_ wrote: Jasenovac je pozitivna tekovina, Alfons je naglašavao ovde da su mu ustaše pravi saveznici protiv srpske pošasti. Sad očekuje i nuklearnu podršku ne znam samo od koga. Možda i sam već gradi reaktor pod piramidom u Visokom ko zna.
- Gojeni H
#88 Re: Kako spasiti Balkan?
Srbija prizna agresiju na BiH 1992-1995,
Srbija sa Bosnom potpise sporazum o nemijesanju u unutrasnje stvari jedne i druge drzave,
Srbija prizna nezavisnost Kosova,
Srbija ukine SANU,
Srbija donese odluku o sistematskoj de-nacifikaciji drustva.
Problem rijesen. Prelazimo na ekonomiju gdje svi imamo iste ili slicne boljke, a jedni pored drugih mozemo nastupiti jaci prema EU.
Srbija sa Bosnom potpise sporazum o nemijesanju u unutrasnje stvari jedne i druge drzave,
Srbija ukine SANU,
Problem rijesen. Prelazimo na ekonomiju gdje svi imamo iste ili slicne boljke, a jedni pored drugih mozemo nastupiti jaci prema EU.
- Danguba
#89 Re: Kako spasiti Balkan?
nije valjda da ste turke zaboravili...area51 wrote:[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.
onda nam stvarno nema lijeka izuzev da pocnemo zidove dizati...
-
Martinez_
#90 Re: Kako spasiti Balkan?
Jes pa da Dodik ostane sa tvoje strane zida, šta onda?Danguba wrote:nije valjda da ste turke zaboravili...area51 wrote:[I opet su obje zajedno zapocele manje ratova od Srbije u navedenom periodu.
Htvati(zajedno sa "cvijećem") su započeli "Jasenovac" ,dovoljno za sledećih 1000 godina![]()
- Danguba
#91 Re: Kako spasiti Balkan?
pas koji laje ne ujeda.Martinez_ wrote:Jes pa da Dodik ostane sa tvoje strane zida, šta onda?Danguba wrote:
nije valjda da ste turke zaboravili...![]()
''ni dva dana ne bi izdrzali...''
- ljevoruki
#92 Re: Kako spasiti Balkan?
Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku.radostan dan wrote:.... te martinez i još par njih, šta laskaš sebi...kad si ti to došao u priliku da diskutuješ sa mnom? taman ću sa takvima kao ti pričati...ljevoruki wrote:Radosni dan, Martinez i jos par njih. Uvijek ista prica, mi fini, nismo nista krivi, ko nas bre zavadi da mu jebem majku.![]()
Vjerovatno smo se gledali preko nisana, sad preko tastature nastavljamo neprijateljstva.
Diskutovati nemam namjeru, stojimo na dva razlicita, nepomirljiva, kraja i stava.
Tacke na pocetku tvoje recenice govore vise od hiljadu rijeci, reci slobodno ne krij se.
-
Martinez_
#93 Re: Kako spasiti Balkan?
ljevoruki wrote: Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku.![]()
Vjerovatno smo se gledali preko nisana, sad preko tastature nastavljamo neprijateljstva.
Diskutovati nemam namjeru, stojimo na dva razlicita, nepomirljiva, kraja i stava.
Tacke na pocetku tvoje recenice govore vise od hiljadu rijeci, reci slobodno ne krij se.
Ne ne najdraži su lovci na salonce, ispunjeni idejom osvete što i ne kriju ali važno da kod drugih nepogrešivo prepoznaju skrivene motive.
''Priznaj radosni da si genocidaš, PRIZNAAJ''
-
YVOD
#94 Re: Kako spasiti Balkan?
Gojeni H wrote:Srbija prizna agresiju na BiH 1992-1995,
Srbija ukine SANU,
-
radostan dan
#95 Re: Kako spasiti Balkan?
vidi...ljevoruki wrote: Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku.![]()
a) nismo se gledali preko nišana
b) ne možemo preko tastature nastaviti neprijateljstvo, jer jednostavno ti i takvi kao ti ne postojite, ne primjećujem te. prvi put sam te sad skužio, kad si me pomenuo u postu...
c) kako to konstatuješ-Diskutovati nemam namjeru...nije nemaš namjeru, nego nemaš priliku.
d) nastavi onaniju, ponekad promjeni ruku, zdravo je...
-
NeenaSa
#96 Re: Kako spasiti Balkan?
Upad.
Chitam: "Kako spaliti Balkan"
Izvin'te na off-u.

Chitam: "Kako spaliti Balkan"
Izvin'te na off-u.
- Blek Stena
#97 Re: Kako spasiti Balkan?
u neoosmanizmu je spas za balkan
- area51
#98 Re: Kako spasiti Balkan?
radostan dan wrote:vidi...ljevoruki wrote: Najdrazi su mi ovi salonci, sve nesto fini a ne izlaze iz opanaka i ne pustaju gusle iz ruku.![]()
a) nismo se gledali preko nišana
b) ne možemo preko tastature nastaviti neprijateljstvo, jer jednostavno ti i takvi kao ti ne postojite, ne primjećujem te. prvi put sam te sad skužio, kad si me pomenuo u postu...
c) kako to konstatuješ-Diskutovati nemam namjeru...nije nemaš namjeru, nego nemaš priliku.
d) nastavi onaniju, ponekad promjeni ruku, zdravo je...
-
Bodkin
#99 Re: Kako spasiti Balkan?
rjesenje je poravnati sve ovo i napraviti parking za zapadnu evropu
-
Martinez_
#100 Re: Kako spasiti Balkan?
Najkonstruktivniji post na ovoj strani (bez zezanja)Blek Stena wrote:u neoosmanizmu je spas za balkan
Možeš li obrazložiti tu ideju, šta i koga obuhvata, šta nosi?