Kako spasiti Balkan?

Mister Yes

#26 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Mister Yes »

U Srbiji svakih 10 godina 300.000 ljudi manje. Znači akcija spašavanja je u toku :izet:
Martinez_

#27 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Mister Yes wrote:U Srbiji svakih 10 godina 300.000 ljudi manje. Znači akcija spašavanja je u toku :izet:
Tja, samo 300k za desetleće? Ti se za života spasiti nećeš očigledno.

Altair_SA wrote:
Ja ne vidim da ima spasa, barem sto se ekonomije tice. Znaci hebali su joj ovi lopovi nanu... priFatizacijama (citaj pljackom) i sada ovim enormnim zaduzivanjem koje ne mozemo vratiti nema sanse. Uglavnom, ko zeli da stvori nesto za ovog zivota, nek bjezi odavde dok se jos moze gdje :run:

Gde da beži? Nije u EU i nema slobodu kretenja i menjanja prebivališta po istoj. Koliko može da se zadrži u USA? 3-6 meseci?

Nekvalifikovana, odnosno prekvalifikovana radna snaga za čije jeftine diplome niko ne mari.

Možda istok? Tja, tamo Pakistanac radi sve isto čak i bolje za duplo manje para.
error codes

#28 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by error codes »

Mister Yes wrote:U Srbiji svakih 10 godina 300.000 ljudi manje. Znači akcija spašavanja je u toku :izet:

Ugledni britanski časopis The Economist objavio je da zbog veoma malog nataliteta BiH prijeti izumiranje stanovnika do kraja ovog tisućljeća. Iako su ovo gruba predviđanja Economista, sadašnji podaci o stopi nataliteta, kao i o broju sklopljenih brakova u BiH su u velikom padu.

BiH, zemlja čije su obitelji prije 20 godina brojale i po desetak djece, danas jedva bilježi pozitavan prirodni prirast. Za posljednjih nekoliko godina statistički podaci pokazuju da je stopa prirodnog priraštaja bila naizmjenice pozitivna i negativna.

Također, stopa mortaliteta i nataliteta u ovoj zemlji samo u zadnjih pet godina je gotovo izjednačena, kaže Fadil Fatić, zamjenik direktora Državne agencije za statistiku BiH.

:oops: :oops:
Danguba

#29 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
Danguba wrote: Ako se nekome vrti u glavi nacionalizam, neprijatelji, ratovanje, oslobadjanje, protjerivanje...ne znaci da se svakome to vrti.

Na pojacani nacionalizam(u najmanju ruku) u Srbiji, nama ostaje samo da osluskujemo, pratimo razvoj situacije i na svaki pokusaj necega, adekvatno odgovorimo.

Ja kako vidim ovdje u BiH niko ne pali srpske radnje ili necije druge samo zato sto nisu ''bosanske'', ne ubijaju se ljudi samo zato sto su drugaciji...tako da je tema suvisna.

Svi balkanski problemi '90-tih. poceli su iz Beograda i do dan danas nisu stali. Jos uvijek tinjaju. To znaci da SVI moramo pratiti situaciju u Srbiji da bi SVI mirno spavali.

U cemu je problem? U Srbiji i Srbima koji su duboko zagazili i nikako da rasciste sa nekim stvarima.

Ko jos ima nerasciscenih racuna na Balkanu? Niko osim Srbije.
niko? bas niko?
Kada si se toliko zacudio, sto nesto i ne napisa.

O ja, Rumuni bacili oko na vlasku krajinu. :D
Martinez_

#30 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Danguba wrote: Kada si se toliko zacudio, sto nesto i ne napisa.

Ne već su Albanci bacili oko na zapadnu Makedoniju, Preševsku dolinu, delove Crne Gore i žele se ujediniti sa Kosovom.

Ali, ni oni nisu primarna pretnja po ''stabilnost'' regiona.
Danguba

#31 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:

Ne već su Albanci bacili oko na zapadnu Makedoniju, Preševsku dolinu, delove Crne Gore i žele se ujediniti sa Kosovom.

Banda. Stvaraju veliko Kosovo. :D

To samo u vasim glavama. :roll:
Sezam

#32 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Sezam »

Pa zar onaj usminkani genocidas Vucic ne spasava Srbiju, evo ima vec godina? Dje zapelo?

Spasavajte sta hocete, samo bez Bosnjaka.
Sezam

#33 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Sezam »

Martinez_ wrote:

nek vam je sa srecom :lol:
Brkooo

#34 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Brkooo »

pustit nek nas okupiraju velike sile, barem cemo onda znat na cemu smo... ovako smo samo nezavisni na papiru (od Ljubljane do Tirane) :D
Martinez_

#35 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Danguba wrote: Banda. Stvaraju veliko Kosovo. :D

U tvojoj glavi su i Srbi jedina pretnja Balkanu. To je, onako, vrlo objektivna ocena lišena bilo kakve pristrasnosti, da da.

Ali ima neko i od Srba i od Albanaca ne gori, ali sa nuklearkom u džepu.
Danguba

#36 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Danguba »

Martinez_ wrote:
Danguba wrote: Banda. Stvaraju veliko Kosovo. :D

U tvojoj glavi su i Srbi jedina pretnja Balkanu. To je, onako, vrlo objektivna ocena lišena bilo kakve pristrasnosti, da da.

Ali ima neko i od Srba i od Albanaca ne gori, ali sa nuklearkom u džepu.
:D

Niko Balkan ne moze spasiti kao Srbi.
Bodkin

#37 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Bodkin »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:
Danguba wrote: Ako se nekome vrti u glavi nacionalizam, neprijatelji, ratovanje, oslobadjanje, protjerivanje...ne znaci da se svakome to vrti.

Na pojacani nacionalizam(u najmanju ruku) u Srbiji, nama ostaje samo da osluskujemo, pratimo razvoj situacije i na svaki pokusaj necega, adekvatno odgovorimo.

Ja kako vidim ovdje u BiH niko ne pali srpske radnje ili necije druge samo zato sto nisu ''bosanske'', ne ubijaju se ljudi samo zato sto su drugaciji...tako da je tema suvisna.

Svi balkanski problemi '90-tih. poceli su iz Beograda i do dan danas nisu stali. Jos uvijek tinjaju. To znaci da SVI moramo pratiti situaciju u Srbiji da bi SVI mirno spavali.

U cemu je problem? U Srbiji i Srbima koji su duboko zagazili i nikako da rasciste sa nekim stvarima.

niko? bas niko?
Kada si se toliko zacudio, sto nesto i ne napisa.

eto, tako je vec bolje :)
ljevoruki

#38 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by ljevoruki »

Danguba wrote: Na pojacani nacionalizam(u najmanju ruku) u Srbiji, nama ostaje samo da osluskujemo, pratimo razvoj situacije i na svaki pokusaj necega, adekvatno odgovorimo.

:thumbup:
Problem Balkana je Srbija i Republika Srpska. Nastala na genocidu i nagradjena sa pola BiH. :(
Direktna posljedica je nezavisnost Kosova kao kompenzacija i kazna Srbiji.
Bice toga jos, ima jos budala koji misle da se na taj nacin moze otkinuti komad teritorije i ostati nekaznjen.
Rjesenje je demilitarizacija Srbije, ukidanje Republike Srpske i ulazak BiH, primarno u NATO, tek onda u EU.
Svi ostali problemi na Balkanu su minorni jer nije bilo rata i genocida, masovnih grobnica, spaljenih sela i srusenih gradova.
Zauzdajte Srbiju i pola posla je uradjeno.
Martinez_

#39 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

ljevoruki wrote: Svi ostali problemi na Balkanu su minorni jer nije bilo rata i genocida, masovnih grobnica, spaljenih sela i srusenih gradova.
Zauzdajte Srbiju i pola posla je uradjeno.

Da, Balkan je poznat kao mesto gde nigde nikad osim u Bosni 1990-ih nije bilo rata i genocida, masovnih grobnica, spaljenih sela i srušenih gradova.

Albanija, Turska, Bugarska, Grčka, Makedonija....vlada idila u odnosima!
Danguba

#40 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Danguba »

Veliko Kosovo, velika Albanija, zelena transferzala...nastavi niz :D
Martinez_

#41 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Danguba wrote:Veliko Kosovo, velika Albanija, zelena transferzala...nastavi niz :D
Grešiš, epicentar je malo dalje. To ja samo upozoravam malo ove sa fiksacijom na Srbe.
Martinez_

#42 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Divljanje u Italiji - događaj koji je gurnuo Balkan u pakao i ponore :lol:

Dajte malo ozbiljnosti ljudi, tema nije za sprdnju.
Martinez_

#43 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

eskadrila wrote: Lijek i rijesenje je svakako izolacija i stvaranje antisrpske koalicije koja bi ih kaznila svaki put kad zapocnu kavgu, bas kako je odradjena SHS Jugoslavija za vrijeme II svjetskog rata. Znam da je malo zesce, ali to je jedini nacin da ih se obuzda, jer oni ce to raditi dok ih se ne nauci pameti. Hajde sto sjebu zivot generacija Srba, ali sto to isto urade i drugima.

Molim bez apologije nacizma i nacističke okupacije Jugoslavije na temi. Imaš neke druge forume gde se veliča NDH, fašistička Italija, SS Handžar i šta ti ja znam ko te sve pali.
Martinez_

#44 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

Sjaši bolan, otvori temu o NDH i Handžar SS pa tamo masturbiraj dok te ne skembaju.
SaraFina

#45 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by SaraFina »

Meni je tema komična. Općenito komične su mi sve teme koje predvidjaju neke crnjaka u skorijoj budućnosti, te se kroz njih provlače veće ili manje teorije urote.
Zašto smo mi od svih naroda na kugli zemaljskoj opsjednuti baš takvim stvarima?
-Za raspad Yuge krive su svjetske sile koje nisu mogle gledati naše jedinstvo i ekonomski napredak :D
O čemu razmišljaju i polemiziraju skandinavci ili germani?
SaraFina

#46 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by SaraFina »

eskadrila wrote:
SaraFina wrote:Meni je tema komična. Općenito komične su mi sve teme koje predvidjaju neke crnjaka u skorijoj budućnosti, te se kroz njih provlače veće ili manje teorije urote.
-Za raspad Yuge krive su svjetske sile koje nisu mogle gledati naše jedinstvo i ekonomski napredak :D
Naslov je nepotpun. Trebao je biti "kako spasiti Balkan od Srba". To bi vec bilo prikladnije.

Zasto da je kao Balkanac nosim los glas, kad ja nepravim sranje nigdje i svugdje sam civiliziran i gledam svoja posla, nikog ne pljackam, nikome ne rusim, nisam isao u opsadu Beograda, nisam pravio genocid u Zajecaru, nisam pljacka Srbiju, nisam je komadao, nisam napadao druge drzave, nisam izazvao svjetski rat, ne divljam na stadionima itd itd, nego sve to rade iskljucivo Srbi. OK, nekad neko ima ispad od Naroda, medjutim to kod vas stanje bjesnila nesto puno da se kaze da je to "nekad". Prije da ce biti da pobjesnite i zapjenite svakih par desetljeca, kad spickate opljackano i svakako da vas jednom za sva vremena treba nauciti pameti.

Zadnji put kad vas je uhvatilo bjesnilo, napali ste sve sto je zapadno i juzno od Srbije. Cak ste i Sloveniju napali. Prije ili kasnije Srbija se mora dresirati.

Ja uopće nisam Srpkinja :D

Odakle ti tako suluda ideja?

Ako je zbog nicka preimenovati ću ga u " Dzemila "
Martinez_

#47 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

SaraFina wrote:Meni je tema komična. Općenito komične su mi sve teme koje predvidjaju neke crnjaka u skorijoj budućnosti, te se kroz njih provlače veće ili manje teorije urote.
To što velike sile nisu odgovorne za raspad YU ne znači da neće biti odgovorne za neko veliko sranje na Balkanu u budućnosti. Balkanski narodi, slabi i u zavadi, nikad pogodniji nisu bili za manipulaciju. Stvarno misliš da bi izbio rat u Siriji i Ukrajini bez učešća Amerike i Rusije?

A ti prostori su neverovatno blizu, osvrni se na mapu sveta za tren. Balkanski narodi su neviđen penal za velike, nude se na tacni da ginu za druge kao niko. Za Rusiju, za Tursku, za NATO milje Balkanaca bi život dalo. Stvarno veruješ da to veliki neće iskoristiti?
SaraFina

#48 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by SaraFina »

Martinez_ wrote:
To što velike sile nisu odgovorne za raspad YU ne znači da neće biti odgovorne za neko veliko sranje na Balkanu u budućnosti. Balkanski narodi, slabi i u zavadi, nikad pogodniji nisu bili za manipulaciju. Stvarno misliš da bi izbio rat u Siriji i Ukrajini bez učešća Amerike i Rusije?

A ti prostori su neverovatno blizu, osvrni se na mapu sveta za tren. Balkanski narodi su neviđen penal za velike, nude se na tacni da ginu za druge kao niko. Za Rusiju, za Tursku, za NATO milje Balkanaca bi život dalo. Stvarno veruješ da to veliki neće iskoristiti?
Pa to što su balkanski narodi mentalno labavi ( neki više a neki manje ) nije problem velikih sila. Logično je da one svuda u svijetu vode "ratove" i ratove zarad vlastitih interesa.
Jedni zele destabilizirati druge, potkusuruju se na nemoralne načine i sl.

Sad pitanje je zašto to baš rade u Siriji i zašto ti misliš da ima izgleda da se na našim prostorima ponove devedesete ???

Zašto Finci i Švedi ne ratuju protiv Danaca? Ili Norvezana?
Martinez_

#49 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by Martinez_ »

SaraFina wrote:
Pa to što su balkanski narodi mentalno labavi ( neki više a neki manje ) nije problem velikih sila. Logično je da one svuda u svijetu vode "ratove" i ratove zarad vlastitih interesa.

Sad pitanje je zašto to baš rade u Siriji i zašto ti misliš da ima izgleda da se na našim prostorima ponove devedesete ???

Čekaj, ti si u samo dve poruke stigla od stava ''sve je ok, okanite se teorija zavere'' do ''a ko nam je kriv, koljimo se kad smo budale''

Dakle je li sranje moguće ili nije i ako nije na čemu gradimo optimizam? Da li na dobrim namerama velikih igrača?
SaraFina

#50 Re: Kako spasiti Balkan?

Post by SaraFina »

Martinez_ wrote:
SaraFina wrote:

Čekaj, ti si u samo dve poruke stigla od stava ''sve je ok, okanite se teorija zavere'' do ''a ko nam je kriv, koljimo se kad smo budale''

Dakle je li sranje moguće ili nije i ako nije na čemu gradimo optimizam? Da li na dobrim namerama velikih igrača?

Upravo tako. U samo DVA posta. Da se vise bavimo ekonomijom, zapošljavanjem, socijalnom politikom i općenito privredjivanjem ne bi svjetskim silama stvorili plodno tlo ( da se ajmo reći po tvojoj teoriji ) bave potkusurivanjem preko nas.
Mi ( sve bivše republike EX Yuge ) imamo armiju nezaposlenih i socijalno nezbrinutih no niko ne razmišlja o tome.
Ganjaju se sitni interesi.

Hoće Srbiju posjetiti Putin, da li će Erdogančić spomenuti SarajBosnu, i hoće li Merkelica pomilovati po glavi Yusipovića.

Sranja i ako bude, biće ga najviše zbog nas samih koji obitavamo na ovim prostorima.
Mi smo mali narodi koji imaju komplekse veličine. Svi nazalost.
Post Reply